Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • koffy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam 29 tc ❤
    Co do chustonoszenia to rozmawiałam już z certyfikowanym doradcą i poradziła że jeśli nie mam potrzeby motac brzucha zeby odciążyć kręgosłup to najlepiej umówić się na warsztaty już z dzieckiem. Z tego co pytałam to 80zl za parę takie zajęcia lub 55zl sama mama z dzieckiem. Uczą chyba 4 podstawowych wiązań i można umówić się że przynoszą kilka różnych chust i dobierają optymalną długość, splot itd ;)
    Butterfly już pisałam kiedyś o chicco 4w1 że np moja kuzynka bardzo żałowała zakupu. Najbardziej rozczarował ja fotelik ( ponoć mało praktyczny + jej dziecko to po prostu nie lubi, woli taki z ikei, kory ma u dziadków ) i mała mobilność ( ciężki więc jak nie da się gdzieś podjechać to trudno przenieść, duże wymiary podstawy więc mało zwrotny). Ale bardzo dużo ludzi sobie też chwali więc może to też zależy od warunków mieszkaniowych czy indywidualnych potrzeb. Kuzynka ma niby mieszkanie 80m2 ale jej nie odpowiada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2021, 10:28

Jaszczureczka lubi tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png
  • misskity Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega podobają mi się te torby z makaszki. Ja na razie nie kupuje, pozostaje przy tej które była przy wózku, ale myśle, ze kiedyś zainwestuje.

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • Butterfly02 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy kazdy model, ale cybex, który ja wybralam jest golutki. Nie ma torby, folii, moskitiery itd. Mi to akurat nie przeszkadza, bo torby w zestawach mi się nie podobają a sklep nam zjechał 500 zl z ceny wozka ;)

zOsIa88 lubi tę wiadomość

thgfe6hhx1actwcv.png
    4 cykl 🍀
    28 dc ⏸️
    27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
    03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
  • Roksi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mojego cybexa nie ma torby ani żadnych akcesorii. Wiec dokupie. A raczej mam dostac w prezencie od przyjaciółki. Na początku myślałam o organizerze ale myśle ze torba ze względu na wymiary więcej posłuży. Makaszka ma bardzo ładne, la millou tez. Ale ceny zwalają z nóg, a ze ma to być prezent to nie narzucałam jaki chce bo mi po prostu głupio.

Co do tego chicco to my mamy i mała będzie spac w nim w nocy. Na początku tez się zastanawiałam czy może spac w tym dziecko, ale kupiłam do niego osobno materac i jak patrze na materac chicco i ten co mamy do normalnego łóżeczka to wydaje mi się ze oba są podobne jeśli chodzi o konstrukcje i wygodę(no ten do łóżka grubszy wiadomo). Choć znawca nie jestem... pomijajac fakt ze chicco będzie użyteczne pewnie maks pół roku...

P.S. Mała wykończy matkę nerwowo. Chyba obróciła się jakos inaczej bo mało się rusza, dziś pierwszy raz się na nią zezłościłam 😜 na szczęście chyba poczuła ze wykończy mnie do dnia porodu i jak weszłam do wanny to trochę poszalała 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2021, 10:48

Butterfly02 lubi tę wiadomość

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja wczoraj zrobiłam błąd wychodząc z domu. Zatoki znowu mnie zaczęły boleć a było już dużo lepiej. Eghh dopóki nie będzie zupełnie ok muszę siedzieć w domu. W C&A domówiłam dwa pajace i skarpetki dla młodszej z peppą. Piękne mają ubranka ale szkoda że większość jest niedostępna. Mąż zajął się malowaniem łóżeczka .

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie jakieś organizery do wózka? Ja bym chciała, ale nie znalazłam nic fajnego. Zależy mi na takim plastikowym, który jest stabilny, a widziałam same szmaciane.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie słyszałam ani nie widziałam takich organizerów do wózka

• Dorciax Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja tak z doskoku
    😄 Chciałam Wam dać znać że dzisiaj byłam na usg i mała ma 1700g. Znowu się obróciła i jest tym razem ułożona glowkowo, zobaczymy na jak długo 😉

Dzisiaj mamy zakręcony dzień, przyjeżdżają mebelki z Ikea wiec będzie sporo składania. I w następnym tygodniu biorę się za pranie i prasowanie 🤩 i może ogarnę wreszcie torbę do szpitala.

Miłego weekendu 🥰 może już w poniedziałek na spokojnie ogarnę wszystkie wpisy na forum :)

Annie1981, Roksi, Jaszczureczka, Gemma19, Butterfly02, Desperatka_87, Lucy91 lubią tę wiadomość

ojxezbmhh2cawbkd.png

9.04.2021 Laura, nasze największe szczęście 👨‍👩‍👧

4.08 beta 277
    6.08 beta 601
    11.08 beta 2800
    17.08 beta 17000
    22.08 serduszko 💚
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D Mam trochę pytań dotyczących wyboru fotelika a widzę, że się znasz na tym. Mogłabym na priv? Wysyłałam zaproszenie.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spoko, pytaj. Pomogę jak nie wiedzą to skopiowaniem tego co pisali inni😀

Annie1981 lubi tę wiadomość

preg.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomnialo mi sie odnosnie fotelikow maxi cosi - jesli w przeciagu 3 miesięcy od zakupy zarejestruje się to na stronie to zamiast gwarancji na 2 lata otrzymuje się dożywotnia gwarancje producenta. Jedyne co to trzeba pamiętać że dożywotnia gwarancja jest dla konkretnego użytkownika- pierwszego kupującego. Więc jak ktoś planuje sprzedać fotelik po ok. roku to zeby sprzedać to z gwarancją jeszcze roczna to nie można rejestrować. Jak się planuje zostawić fotelik i starać o 2 dziecko lub użytkować w bliskiej rodzinie ( tak żeby móc osobiście zgłaszać gwarancje) to warto sobie to przedłużyć ;)

Annie1981 lubi tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png

Wysłany: 6 lutego 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koffy pisałam Wam o tym

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam że nie powinno się kupować używanych fotelików i nie słyszałam żeby ktoś kupował jeszcze wózek to się decydują osoby ale fotelik raczej może być ciężko sprzedać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2021, 12:28

• koffy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Koffy pisałam Wam o tym
    Moze :) nie widziałam tego chyba a tłumaczyli mi to w sklepie. Lepiej kilka razy powtórzyć zawsze bo może komuś umknąć na forum tak jak mi Twój wpis ;)
    Zosla nie powinno się kupować ( glownie dlatego zeby nie byl powypadkowy) ale ludzie kupują na olx pelno ofert, a tak jak napisałam dożywotnia gwarancja jest po to że jak np planujesz 2 dziecko to dalej możesz miec gwarancje na fotelik który już masz ;) ja planuje drugie jeśli się uda to szybko więc taka gwarancja dłuższa to fajna sprawa.
    A i to przedłużenie działa też na bazę izofix do której można dobrać kolejny fotelik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2021, 12:38

f2w390bvlnherxsi.png
  • Butterfly02 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupując fotelik Avionaut dowiedziałam się, że jeżeli w ciągu 24 mies nie daj Boże zdarzy się wypadek to za darmo wymieniają. Nie wiedziałam o tym wcześniej. Oby nikomu się nie przydało, ale zawsze lepiej wiedzieć

thgfe6hhx1actwcv.png
    4 cykl 🍀
    28 dc ⏸️
    27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
    03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml

Wysłany: 6 lutego 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radze się doczytać w warunkach wymiany😀
    Jeśli ktoś poświęci swoje cenne 2 minuty na przeczytanie tego to przy najmniejszej nawet stłuczce musi być notatka policji że był w aucie fotelik, spisana nazwa i zdjęcia. Inaczej mogą odmówić wyplaty/wymiany

preg.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby żadna z nas nigdy nie miała wypadku. Ale to są cenne informacje. Muszę powiedzieć mężowi.

Ja muszę kupić taki organizer/torbę do wózka, bo w zestawie miałam taka dużą torbę nie doczepianą do wózka, a wygodnie mieć taka blisko siebie. Ale to zakup na tzw „potem”.
    Dziś pojechaliśmy do galerii handlowej i powiem Wam, że w ogóle za tym nie tęskniłam. Odzwyczailam się i jestem team kupowanie online. Kupiłam tylko organizery na komodę, nie było takich jakich chciałam.
    To chyba ten czas w ciąży, że jestem już bardzo zmęczona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2021, 15:09

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także nie rozumiem tego fenomenu biegania po galeriach albo stwierdzeń, że wyprawka nie daje radości,bo nie można pójść do galerii. Tam jest sporo ludzi, tłok, zwłaszcza w weekendy i na wyprzedażach, duszno. Nie wiem co w tym fajnego. Dzieci tak szybko rosną, że jeszcze nabiegamy się na ubraniami, tylko w innym rozmiarze 😉
    Natomiast wózki, zwłaszcza jak ktoś będzie miał.pierwsze dziecko to fakt, rzeczywiście należało by zobaczyć na żywo, a nie internetowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2021, 15:23

• KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie też zmeczyl ten tłum ludzi. W smyku kupiłam kilka ciuszków, bo promocje jeszcze są. I wozek w Bobowózki, wzięliśmy espiro next multicolor granat :)

Przymierzylam się do muvvo quick 2.0 i kurczę faaajny, zgrabny, zwinny. Tylko typowo miejski, a mi zależało na takim, którym mogę do lasu i różny teren.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2021, 15:51

Butterfly02, koffy lubią tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj sobie dwa kwiatki przesadziłam bo skubance tak mi urosły ze rozwaliły doniczki i czuje się bardzo zmęczona tym przesadzaniem taka praca juz nie dla mnie :/ umyłam tez podłogi i nic poza tym nie zrobiłam cały czas leżę i mecze się okropnie czuje ze ten 8 miesiac będzie taki ciezki... jutro zamierzam robić porządki w papierach bo potem nie będę miała na to czasu.
    Dla mnie wygodniej jest chyba online zamawiać gorzej jak się nie trafi w coś bo na żywo to jednak widzisz materiał czy rzecz i potem zwroty są kiepskie jak dla mnie i często nie opłacalne bo za przesyłkę się płaci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2021, 16:19

‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ