♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
KORRALIKK oddaj mi ta szyjke!!! 😭😭 moge oddać Ci moja dluga,twarda i zamknięta 😔
Dzisiaj na ktg zapisały się jakieś skurcze! Nawet polozna pytała się mnie czy czuje jak mi brzuch twardnieje,bo akurat byla blisko i dotykała, a ja nic 🤷♀️ śmiałam się ze porod moze tez będę miała bezbolesny 😅 -
U mnie wszystko wskazuje na to, że Szymon będzie marcowy.
Prawdopodobnie około 25 marca będę miała wywołanie porodu ze względu na starzejące się łożysko i dodatkowo wagę dziecka.Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
nick nieaktualny
-
Ale sie spieszycie dziewczyny.. Ja puki co ani na nic nie narzekam, nie mam skurczy przepowiadajacych żadnych twardnien, szyjka długa i twarda.. nawet dobrze mi w tej ciazy
moja lekarka to mówi że puki co to prędzej wyglądam na kogoś kto urodzi po terminie niż przed. Termin mam na 23.04 więc jak się by młody uparł to i w maju mogę rodzic.. chciała bym w miarę w terminie rodzic bez wywoływania ( niestety widziałam w szpitalu dziewczyny na wywolaniu i była to dla nich katorga).
Pół dnia spędziłam na leżaki na balkonie dziś.. to słoneczko jest cudowne ❤ -
nick nieaktualnyKoffy to nie jest zależne w ogóle od nas cc to planuja raczej wcześniej i tez zależy jak ciąża przebiega bo lekarze nie chcą tez popełnić błedu ja bym chciała ten kwiecień . Leże teraz z dziewczyną która sn urodziła w 34 tc wiec wszystko jest możliwe.
-
Zosla, Parachute nie chodziło mi akurat o was z tym zartobliwym spieszeniem
bardziej to było do dziewczyn które piszą że już by chciały urodzić ale też " powiedziane z usmiechem"
poprostu coraz czesciej piszecie o rozpakowywaniu w marcu a ja coraz czesciej slysze cos ze nikt sie nie zdziwi jak urodze w maju. Sama wogole nie czuje jeszcze zeby sie cokolwiek zblizalo i w badaniach tez nic nie wróży, nie mecza mnie zadne dolegliwosci, nawet spadku energii nie mam 🤷♀️ albo tak dobrze znoszę ciaze i nagle bez zapowiedzi urodze albo mój Kuba wogole się na świat nie spieszy 😅
Mańka lubi tę wiadomość
-
Nie chciałabym urodzić w marcu, wole kwiecień jako miesiąc 😂 Lubię chodzić z brzuszkiem. Moja szyjka miękka, skrócona, rozwarcie na palec. Mała dowaliła z waga, jest jej już ponad 2200g. Wszystko mam już gotowe, jeszcze tylko jeden stanik sobie domówie. Nie czuje w ogóle mojego brzucha, dobrze mi się śpi, nie mam problemu zeby się schylic i podnieść coś z podłogi. Ubieranie skarpetek i butów tez nie sprawia mi problemu. Jeszcze z chęcią sobie pochodzę do terminu z brzuszkiem
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Misskity podobno bardzo trudno jest nie zdążyć na porodowe bo 1 faza porodu zwłaszcza w 1 ciazy długo trwa zazwyczaj.. Ja jak zadzwonię do męża to w Max 30 minut będzie w domu więc tym się nie martwię.. z doświadczenia z kadrą medyczną wiem że w weekendy i święta personel bywa.. różny:) o ile o porud się nie martwię bo polozna zawsze się znajdzie to gdyby odpukac coś było nie tak z małym wolałabym zeby wszyscy najlepsi specjaliści byli na miejscu.
-
W którejś książce było napisane, że kobieta ma czas zjeść, wziąć prysznic i wyjść na spacer w pierwszej fazie porodu. Śmiejemy się z tego z mężem, bo znając nas to już przy pierwszym skurczu będziemy na sygnale jechać do szpitala 😂 A gdzie tu spokojny prysznic, obiad i jeszcze spacerek po osiedlu...
-
Ale miałam nosa kiedy zajrzeć 😂 akurat mnie wywolano heh
U mnie w zasadzie nic nowego... wizytę mam jutro jak co środę. Coraz ciężej mi się kulać bo nadal ta rwa mi dokucza, ale i tak lepiej niż było... jak się uruchomię to chodzę, najgorzej wstać z łóżka, czy z wanny..
No i mam wrażenie ze opadł mi brzuch, albo dziecko się tak ustawiło bo już nie ma gdzue ten brzuch mi rosnąć 😬
Sorry za spam 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 05:34
1Malinka1, JJJ, misskity, Butterfly02, Tysia89, Dorciax, Roksi, m85t, Jaszczureczka, Annie1981 lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Z tym czasem różnie u mnie całość 3h20 min, u siostry 1h40 min
ale generalnie raczej takie mega szybkie porody rzadko się zdarzają, szczególnie u pierworódek. Ja tylko liczę na to, żeby mąż zdążył. Mimo, że to mój drugi poród to tez nie będę zwlekała tylko lecę odrazu do szpitala. Nie dałabym rady spokojnie przeczekać w domu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 17:06
-
nick nieaktualny
-
Bell śliczne zdjęcia 😍 U mnie to trzeci poród, mieszkam na odludziu, nie mam auta bo sprzedałam i szukam czegoś większego zeby wózek, trójka dzieci i pies się zmieścili bez problemu. Mąż szuka, ale w ogłoszeniu wszystko pięknie ładnie, a jak jedziemy oglądać to już nie jest tak kolorowo. Jak M. jedzie do pracy to zabiera swoje auto i ja jestem skazana teraz na siedzenie w domu 🤦🏽♀️ Do szpitala mam tak z 30 minut, ale jakbym miała czekać na M. to pewnie gdzieś z 1,5 godziny zejdzie. Dlatego się stresuje.
-
Ja po wizycie, wg usg data porodu zamiast 07.04 to 28.03 , ale Pani doktor kazała się tym nie sugerować. sama już nie wiem
waga ok 2900. Szyjka krótka, ale trzyma mocno. 16.03 jadę na kontrolę, biorę skierowanie na cc i 17.03 umówię się na termin na 39 tydzień. Ciekawa jestem czy zahaczę jeszcze o marzec, czy bardziej początek kwietnia
Będę tęsknić za moim brzuchem i tym całym czasem oczekiwania...Jaszczureczka lubi tę wiadomość
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
-
Bell piękne zdjęcia! A Twój młodszy synek skradł moje serce, do schrupania
Mój może w ciągu 20 min być z pracy w domu, więc jestem spokojna, ale jeśli nic się nie wydarzy do samego terminu to będzie pracować zdalnie ostatnie dni.
Butterfly niezły klocek już! Jejku widmo porodu tak blisko 😅belldandy, Butterfly02 lubią tę wiadomość