X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Parachute90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KORRALIKK oddaj mi ta szyjke!!! 😭😭 moge oddać Ci moja dluga,twarda i zamknięta 😔
    Dzisiaj na ktg zapisały się jakieś skurcze! Nawet polozna pytała się mnie czy czuje jak mi brzuch twardnieje,bo akurat byla blisko i dotykała, a ja nic 🤷‍♀️ śmiałam się ze porod moze tez będę miała bezbolesny 😅

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • Desperatka_87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko wskazuje na to, że Szymon będzie marcowy.
    Prawdopodobnie około 25 marca będę miała wywołanie porodu ze względu na starzejące się łożysko i dodatkowo wagę dziecka.

Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
    2nn39jcg7m3w65mu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parachute to może ten sam termin będziemy miały.
    U mnie tez na oddziale remont ale remontują pojedyncze sale.

• koffy Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie spieszycie dziewczyny.. Ja puki co ani na nic nie narzekam, nie mam skurczy przepowiadajacych żadnych twardnien, szyjka długa i twarda.. nawet dobrze mi w tej ciazy :) moja lekarka to mówi że puki co to prędzej wyglądam na kogoś kto urodzi po terminie niż przed. Termin mam na 23.04 więc jak się by młody uparł to i w maju mogę rodzic.. chciała bym w miarę w terminie rodzic bez wywoływania ( niestety widziałam w szpitalu dziewczyny na wywolaniu i była to dla nich katorga).
    Pół dnia spędziłam na leżaki na balkonie dziś.. to słoneczko jest cudowne ❤

f2w390bvlnherxsi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koffy to nie jest zależne w ogóle od nas cc to planuja raczej wcześniej i tez zależy jak ciąża przebiega bo lekarze nie chcą tez popełnić błedu ja bym chciała ten kwiecień . Leże teraz z dziewczyną która sn urodziła w 34 tc wiec wszystko jest możliwe.

• Parachute90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadciśnienie ciazowe, także i tak miałabym indukowany porod max 37tc. Dlatego ja marze, żeby wszystko zaczęło się samo przed tym terminem....

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chciała już urodzić ale jednak wole kwiecień. Kciuki za was trzymam dziewczyny. Dużo zdrówka i cierpliwości.

Zabieram się za robienie zupy a’la tajskiej, a potem chyba za mycie chociaż jednego okna, tak mnie kusi.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosla, Parachute nie chodziło mi akurat o was z tym zartobliwym spieszeniem ;) bardziej to było do dziewczyn które piszą że już by chciały urodzić ale też " powiedziane z usmiechem" :) poprostu coraz czesciej piszecie o rozpakowywaniu w marcu a ja coraz czesciej slysze cos ze nikt sie nie zdziwi jak urodze w maju. Sama wogole nie czuje jeszcze zeby sie cokolwiek zblizalo i w badaniach tez nic nie wróży, nie mecza mnie zadne dolegliwosci, nawet spadku energii nie mam 🤷‍♀️ albo tak dobrze znoszę ciaze i nagle bez zapowiedzi urodze albo mój Kuba wogole się na świat nie spieszy 😅

Mańka lubi tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koffy jeszcze masz dużo czasu, prawie 2 miesiące :D a niektórym został mniej niż miesiąc. Niby ten sam miesiąc, a jest różnica :D Tobie bliżej maja, a niektórym bliżej marca. Ja do maja napewno nie przechodzę, ale liczę, że jednak nie marzec :D

dqprj44j0o4bjh25.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakbym mogła wybierać to byle nie Wielkanoc i nie weekend majowy, a najlepiej jeszcze w tygodniu nie w weekend. Może dopisze to do planu porodu i pokaże młodemu zeby się tego trzymał 😅

misskity, Olciak, Gemma19, JJJ lubią tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png
  • misskity Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciałabym urodzić w marcu, wole kwiecień jako miesiąc 😂 Lubię chodzić z brzuszkiem. Moja szyjka miękka, skrócona, rozwarcie na palec. Mała dowaliła z waga, jest jej już ponad 2200g. Wszystko mam już gotowe, jeszcze tylko jeden stanik sobie domówie. Nie czuje w ogóle mojego brzucha, dobrze mi się śpi, nie mam problemu zeby się schylic i podnieść coś z podłogi. Ubieranie skarpetek i butów tez nie sprawia mi problemu. Jeszcze z chęcią sobie pochodzę do terminu z brzuszkiem :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • misskity Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu chciałabym w Wielkanoc albo w weekend bo wtedy na pewno mąż będzie w domu i będzie mógł ze mną jechać. Najbardziej się stresuje, ze dostanę skurczy a on będzie w pracy i nie zdążę na porodówkę 😱

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misskity podobno bardzo trudno jest nie zdążyć na porodowe bo 1 faza porodu zwłaszcza w 1 ciazy długo trwa zazwyczaj.. Ja jak zadzwonię do męża to w Max 30 minut będzie w domu więc tym się nie martwię.. z doświadczenia z kadrą medyczną wiem że w weekendy i święta personel bywa.. różny:) o ile o porud się nie martwię bo polozna zawsze się znajdzie to gdyby odpukac coś było nie tak z małym wolałabym zeby wszyscy najlepsi specjaliści byli na miejscu.

f2w390bvlnherxsi.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W którejś książce było napisane, że kobieta ma czas zjeść, wziąć prysznic i wyjść na spacer w pierwszej fazie porodu. Śmiejemy się z tego z mężem, bo znając nas to już przy pierwszym skurczu będziemy na sygnale jechać do szpitala 😂 A gdzie tu spokojny prysznic, obiad i jeszcze spacerek po osiedlu...

dqprj44j0o4bjh25.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam nosa kiedy zajrzeć 😂 akurat mnie wywolano heh

U mnie w zasadzie nic nowego... wizytę mam jutro jak co środę. Coraz ciężej mi się kulać bo nadal ta rwa mi dokucza, ale i tak lepiej niż było... jak się uruchomię to chodzę, najgorzej wstać z łóżka, czy z wanny..

No i mam wrażenie ze opadł mi brzuch, albo dziecko się tak ustawiło bo już nie ma gdzue ten brzuch mi rosnąć 😬

Sorry za spam 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 05:34

1Malinka1, JJJ, misskity, Butterfly02, Tysia89, Dorciax, Roksi, m85t, Jaszczureczka, Annie1981 lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym czasem różnie u mnie całość 3h20 min, u siostry 1h40 min :D ale generalnie raczej takie mega szybkie porody rzadko się zdarzają, szczególnie u pierworódek. Ja tylko liczę na to, żeby mąż zdążył. Mimo, że to mój drugi poród to tez nie będę zwlekała tylko lecę odrazu do szpitala. Nie dałabym rady spokojnie przeczekać w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 17:06

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy świetne masz zdjęcia nie musi być sesja żeby zrobić sobie fajna fotkę u mnie już niestety na to zapóżno

belldandy lubi tę wiadomość

• misskity Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell śliczne zdjęcia 😍 U mnie to trzeci poród, mieszkam na odludziu, nie mam auta bo sprzedałam i szukam czegoś większego zeby wózek, trójka dzieci i pies się zmieścili bez problemu. Mąż szuka, ale w ogłoszeniu wszystko pięknie ładnie, a jak jedziemy oglądać to już nie jest tak kolorowo. Jak M. jedzie do pracy to zabiera swoje auto i ja jestem skazana teraz na siedzenie w domu 🤦🏽‍♀️ Do szpitala mam tak z 30 minut, ale jakbym miała czekać na M. to pewnie gdzieś z 1,5 godziny zejdzie. Dlatego się stresuje.

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • Butterfly02 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, wg usg data porodu zamiast 07.04 to 28.03 , ale Pani doktor kazała się tym nie sugerować. sama już nie wiem :P waga ok 2900. Szyjka krótka, ale trzyma mocno. 16.03 jadę na kontrolę, biorę skierowanie na cc i 17.03 umówię się na termin na 39 tydzień. Ciekawa jestem czy zahaczę jeszcze o marzec, czy bardziej początek kwietnia :D
    Będę tęsknić za moim brzuchem i tym całym czasem oczekiwania...

Jaszczureczka lubi tę wiadomość

thgfe6hhx1actwcv.png
    4 cykl 🍀
    28 dc ⏸️
    27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
    03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell piękne zdjęcia! A Twój młodszy synek skradł moje serce, do schrupania :)

Mój może w ciągu 20 min być z pracy w domu, więc jestem spokojna, ale jeśli nic się nie wydarzy do samego terminu to będzie pracować zdalnie ostatnie dni.

Butterfly niezły klocek już! Jejku widmo porodu tak blisko 😅

belldandy, Butterfly02 lubią tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ