♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja nie czulam nic nieprzyjemnego związanego z uciskaniem macicy. Wiem, ze polozna uciskala w czasie między cesarka a pionizacji, ale było to robione kiedy i tak lezalam pod wpływem środków znieczulających, wiec nawet nie pamiętam co i kto mi coś robil🙈
-
Jezu nie mogę się dobudzić... a zaraz chłopcy wroca z przedszkola. Poszłam spać po obiedzie jak zaczelo padać i nie mogę otworzyć oczu
Moja mama ma z nimi przyjechać to może nie muszę wstać ? 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 14:50
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
m85t. Nie mam wzmożonego pragnienia. Cały czas używam apki do wody, żeby przynajmniej te 1,5 l wypić.
Parachute90. Jejku, już tydzień ma Anielka, jak to zleciało 🙂 Bardzo się cieszę, że idziecie do domu 🙂
Ja małej nie oddam nikomu nawet zaraz po CC. Całe szczęście w UK jest rooming-in in, nawet po CC. Mała będzie cały czas ze mną, już na sali operacyjnej zaczynamy skin to skin i nikt jej nie zabiera, a w opiece pomagają położne.m85t lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
U mnie wczoraj padało, rano śnieżyca, a po południu ulewa, a dziś piękne słońce. Ale tez zdrzemnęłam się pół godziny. Ostatnio moj apetyt ogranicza się tylko do słodyczy, a tak normalnych dań zjem troszkę i jestem pełna.
Ja do walizki kupiłam musy owocowe te duże właśnie, zbożowe ciastka, mentosy owocowe, batony proteinowe, wodę, bo nie przekonuje mnie woda z kranu szpitalnego. Jedzenie szpitalne podobno dobre, wiec myślę, że przeżyje te 2 dni. Bardziej się obawiam, co będziemy jeść jak wrócę ze szpitala. Mój mąż ugotował mi dwa razy obiad - moj pierwszy dzień w pracy i drugi raz jak zmieniłam pracę xD ale tak pysznie, że pamiętam do dziś smak tych dań. Teraz mówi, że spokojnie, on będzie nam gotować. Tak normalnie to kuchnia jest moja. -
A my po wizycie i Franio waży już prawie 3 kg . Szok jak on rośnie szybko
Gbs pobrany i wizyta z ktg za niecałe 3 tygodnie .
Butterfly02, Roksi, Gemma19, m85t, Jaszczureczka, Annie1981, zokeia lubią tę wiadomość
Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Dziewczyny czy któraś z Was miala kołatanie serca? Łapie mnie czasem taka pikawka i slabo sie robi trochę A tetno wtedy np. 118. Ciśnienie ok. Nie wiem czy to zwykły upierdliwy objaw czy coś niepokojącego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 16:01
-
Linka2019 wrote:Koffy- ten ebook jest darmowy?
Co sądzicie o usuwaniu owłosienia woskiem u kosmetyczki? Są teraz do tego przeciwskazania? Myślałam, aby przed szpitalem pójść, ale teraz tyle tych zachorowań i chyba sobie podaruje. Nawet ni chodzi i łono,bo z tym to jakby coś, to położne sobie poradzą, ale o nogi.dość ciekawy, szybko się czyta
Heh większość niedokonca zrozumiała moje pytanie ale czułam że tak będzie bo nie wiedziałam jak je zadać 😅 nie pytałam kiedy moje dziecko będzie jeść co 5h tylko kiedy np wskazywanie przez nie chęci do jedzenia co 5h nie będzie musiało mnie martwićczęściowo Annie odpowiedziała na to moje pytanie.
Mi na szkole rodzenia mowili i w większości źródeł znałam info że nocne karmienie jest ważne bo i pokarm jest wtedy inny. Tak samo że warto zmieniać pieluchy w nocy pomimo że dziecko nie sygnalizuje przynajmniej raz ( mniejsze ryzyko odparzen).
U mnie większość dzieci w rodzinie już po miesiącu- swych potrafi spać po 6-7h w nocy nawet i dlatego nurtuje mnie czy można im na to pozwolić gdyby mi się też taki aniołek trafił -
Ja mam wzmożone pragnienie! Ogółem przez całą ciążę mam zwiększone, ale ostatnio jeszcze bardziej. Nie wiem już co pić, bo mam takie uczucie jakby zwykła woda mnie nie nawadniała 🤔 pomyśleć że przed ciążą miałam problem wypić pół butelki w ciągu dnia, a teraz idą nawet ze 2... Nie licząc herbat itp.
Całą ciążę mówiłam, że mogę rodzić wcześniej, a teraz mam wrażenie, że jeszcze tyle rzeczy do zrobienia przed porodem... Popchnąć chociaż trochę magisterkę do przodu i inne projekty na studia... Nikoś siedź grzecznie do kwietnia co najmniej 😁m85t, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
Chyba już ten temat był poruszany, ale nie ogarnęłam.
Przy zakupie nowego fotelika ściągacie całe poszycie i pierzecie? Słyszałam, że łatwo się zdejmuje, ale trudniej zakłada. Mam nadzieje, że mi się materiał nie zbiegnie
Mój mąż zarządził, że w niedziele będzie robił pierogi ruskie na połóg.
Też więcej pije w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 16:35
m85t lubi tę wiadomość
-
Jjj w ciąży zwiększa się objętość krwi w związku z czym bardziej się chce pić.
Nessa na kołatanie lekarz, a do tego czasu napij się wody a później nabierz powietrza i cały czas je trzymając delikatnie poprzyj, jakbyś chciała zrobić kupe😀Oczywiście nie mocno.
Koffy ja się ciągle staram zrozumieć o co pytasz 😅
Bo jeśli o to, czy np 3 miesieczne dziecko może chcec jeść co 5h to jasne, może. Na siłę go nie nakarmisz. Ale są dzieci które nie zgłaszają się mimo, że są głodne więc to taki temat na wyczucie przez Ciebie.
A pieluchę się zmienia nawet w nocy jak jest zasikana. Higiena to postawa.nikomu nie jest fajnie siedzieć w mokrym😀
nesssssa, olka25 lubią tę wiadomość
-
Linka2019 wrote:Chyba już ten temat był poruszany, ale nie ogarnęłam.
Przy zakupie nowego fotelika ściągacie całe poszycie i pierzecie? Słyszałam, że łatwo się zdejmuje, ale trudniej zakłada. Mam nadzieje, że mi się materiał nie zbiegnie
Mój mąż zarządziła, że w niedziele będzie robił pierogi ruskie na połóg.
Też więcej pije w ciąży.
Trzeba prac niestety -
Ja miałam zamiar prać, ale w końcu zrezygnowałam. Poniekąd dlatego, że na początek i tak jest wkładka, a z niej się nie da ściągnąć materiału. Fotelik stał tydzień bez niczego, a dosłownie przed chwilą narzuciłam na niego poszewkę od poduszki żeby się nie kurzył. Może jak się trafi jakiś ładny dzień to go jeszcze wyciągnę na balkon, żeby się przewietrzył, ale nie mam ciśnienia. Dziecko i tak mało czasu spędza w foteliku 😜🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
Mi się strasznie chce pic, jak na mega kacu 😅 szczególnie w nocy..a potem chodzę do łazienki..
W ogóle zauważyłam ze od jakiegoś czasu ze mam „nocny rytm wstawania” 😅 kładę się koło 22 pierwsza pobudka 24, później 2:30, 5:00 a później to już zazwyczaj nie mogę zasnąć do 7 😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 16:42
m85t, Olciak lubią tę wiadomość
-
Mi tez się ciagle chce pić, przed chwila nawet wypiłam 3 kubki, ale to już objaw lekkiego odwodnienia, zazwyczaj nie doprowadzam do uczucia pragnienia.
Nie dołujcie z tym praniem pokryć, już mam dość prania czegokolwiek. Zaraz idę kupić przekąski do porodu i w zasadzie będę jjz naprawdę mieć wszystko.
Wyniki wszystkie mam, ale bliżej porodu zrobię jeszcze morfologię. A 19.03 zaczynam chodzenie na ktg.
-
Ja wyprałam tylko tą wkładkę dla malutkiego bobasa, bo to łatwo ściągnąć , w resztę prania się nie bawię , dzidziuś i tak będzie w kombinezoniku albo bluzie, nie gołą skórą. Tak samo w wózku wyprałam tylko tą wkładkę i prześcieradełko.
Przez to ze babcie nam dołożyły do wózka i zostało nam kasiorki to chcemy kupić oczyszczacz powietrza. Może któraś z Was ma albo zna się na temacie? Byłam kiedyś na opiece u dwóch alergików i mieli Philipsa w domu, powietrze tam było tak fajne, że sama widziałam różnicę mimo ze nie mam problemów z oddychaniem. -
Roksi wrote:Mi się strasznie chce pic, jak na mega kacu 😅 szczególnie w nocy..a potem chodzę do łazienki..
W ogóle zauważyłam ze od jakiegoś czasu ze mam „nocny rytm wstawania” 😅 kładę się koło 22 pierwsza pobudka 24, później 2:30, 5:00 a później to już zazwyczaj nie mogę zasnąć do 7 😳moj mąż zresztą też i się śmiejemy, że przyzwyczajamy się chyba do nocnych pobudek.
Roksi lubi tę wiadomość