♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
O matko co za baba 😕 dokładnie napisz skarge, możesz w sumie po porodzie jak się teraz boisz.
Ja do dzisiaj żałuję że kiedyś (przy poronieniu) nie napisałam skargi na jedną pielęgniarkę. Nie miałam wtedy głowy ale jak przypomnę sobie ją dzisiaj to aż ciarki mam. Nie wiem czemu czasami jest taki brak empatii u niektórych osób.. Powinny one zmienić pracę, serio. -
No właśnie, czemu takie osoby pracują na takich stanowiskach... 😳 Współczuję przeżyć.
Właśnie wracam do domu po pobraniu krwi, wszystkie badania pod kątem porodu zrobione, teraz tylko wydrukować/odebrać wyniki. Dodatkowo zrobiłam zakupy spożywcze na poród i do szpitala. Nie mam listy pod ręką, ale wydaje mi się, że nic więcej nie zostało do spakowania 🙈 wszystko gotowe, poza mną 😂 wciąż momentami jest to dla mnie totalną abstrakcją.
Jutro 37tc, późnym wieczorem mam wizytę, zobaczymy co tam słychać.🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
:o aż mnie zatkało :o i powiedzcie mi jak taka baba może patrzeć w lustro i mieć świadomość, ze z ogromnym prawdopodobieństwem niszczy kobietom to trudne, ale tez piękne doświadczenie... masakra, to mnie najbardziej dołuje w porodzie, ze przez popieprzone babsko ja mogę mieć rozwalają psychikę na pare lat ;( mam marzenie, żeby w Poznaniu była prywatna porodówka, ale za moich rozrodczych czasów się nie doczekam
a do Warszawy ani nigdzie indziej nie chce mi się popylac ;( bardzo współczuje, ale tez rozumiem, ja bym przed porodem skargi nie pisała, bo widac już ze taka uprzejma pani wzięłaby sobie za punkt honoru, żeby cię zniszczyć
potwór!
Czarna porzeczka, gratulacje!! 🚗🚗🚗zokeia lubi tę wiadomość
-
Czarna_porzeczka. Gratuluję zdania egzaminu! 🙂
Olciak. Nie do wiary, że tacy ludzie pracują i na dodatek są położnymi. Jakby za karę, zupełnie nie rozumiem takiego podejścia. Współczuję. Obyś na drugi raz trafiła na lepszych ludzi.
Ja pisałam skargę na początku ciąży na jedną lekarkę w szpitalu, też mnie bardzo zestresowała. Dostałam przeprosiny na piśmie.
zOsIa88. Co to znaczy nawet położne nie umiały dostawić małej do piersi? Położne nie mają wiedzy o KP, one się nie uczą o tym, mają tylko I stopień wtajemniczenia, czyli prawie żaden. Specjalistą od KP jest CDL i ona ma III stopień wtajemniczenia, jest w stanie pomóc w większości przypadków. "Płaskie brodawki" wg opinii położnych oraz samych kobiet posiada większość z nich, więc jest to bardzo popularny problem, z którym CDL sobie doskonale radzi.
Masz oczywiście prawo robić po swojemu, ale może to nie doprowadzić do sukcesu przy KP.
zokeia, m85t lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyMozliwe ze wiedzy nie miały takiej jednak większość kobiet udawało się dostawiac u nas na poczatku tez był problem z odruchem ssania bo pomimo że ciaza rozwiązana w 36 + 6 wiek ciazy byl oceniany na 33 czyli 3 tyg do tyłu. Teraz sobie smacznie spi a w nocy da mi wciry naszcxescie dzisiaj jest juz mąż
-
Olciak, napisz dziś to co myslisz, a po porodzie skargę napisz jeśli nie chcesz teraz, bo potem to umknie, a tak to klikniesz tylko „wyślij”. Sama mam taką jedną na recepcje na IP ginekologiczną, bo jak bywałam to teraz boje się aż jechać bo zawsze baba przewracała oczami z tekstem np.: to wody czy wydzielina? A ja że nie wiem, po to przyjechałam zapytać. I zawsze coś takiego w stylu, że po co przyjechała, panikara. Raz jej odpowiedziałam, że na prawdę przepraszam, że jak bym była pewna albo się nie bała to by mnie tu nie było, nie chce robić kłopotu itp., ale i tak miała na mnie wyjebane chyba
podobne teksty sadziła też do innych. Teraz mam większy stres, jak coś się dzieje czy jechać czy nie, bo znów ta baba tam będzie..
Olciak lubi tę wiadomość
-
Ja też się szykuję na izbę przyjęć. Jest tam taka jedna, która potrafi coś dopieprzyć. Tylko, że ja tereaz jestem inna i będe potrafiła zareagować.
Do dziś mam w głowie jedną sytuację sprzed lat. Przyjechałam do szpitala ze słabymi ruchami płodu (po konsultacji z połozną i ginekologiem prowadzacym, więc myslę, że zrobiłam co mogłam). Położna na IP mnie przyjmuje, przychodzi lekarz, a ona do niego: "Pani nie czuje ruchów od rana i DOPIERO TERAZ przyjechała". Gdybym wtedy straciła dziecko, to do końca życia pamiętałabym, że to przez to, że za późno przyjechałam.
Ćwicze asertywność. W moim odczuciu asertywność to umiejętność zadbania o swoje potrzeby i prawa w taki sposób, żeby nie stracić spokoju, żeby nic mi tego dnia nie zepsuło.
Po doświadczeniach szpitalnych mogę tez powiedziec, że czasami reszta załogi lekarskiej / pielęgniarskiej z wdzięcznością patrzy jak ktoś wreszcie utemperuje ich współpracownika, bo oni czasami z racji podległości zawodowej nie mają możliwości.
-
Nie było mnie tu 2,5 dnia i ciężko mi was nadrobić.. jeśli dobrze zauważyłam to nowych dzieciaczkow jeszcze nie ma
Parachute, Zosla super że jesteście już w domu❤
Zosla mojej kuzynce dopiero CDL pomogla pozbyć się nakladek. Ona miała bardzo wklęsłe brodawki i mały nie chciał za nic ssać A że nie chciała dawać mm to zaczęła z nakladkami w szpitalu bo tam CDL nie było A położne jej nie umialy pomuc. Potem chyba po 2 wizytach u CDL udało się jej odstawić nakładki całkowicie, więc chyba coś w tym jest co dziewczyny piszą że CDL maja swoje sposoby na niektore rzeczy 🤷♀️
Jsla miałam super weekend. Długie spacery, impreza ktora miala byc malym spotkaniem przerodzila sie w impreze jak za starych czasow do 5 rano, nawet udalo mi sie zrobic sesje zdjeciowa kolezance ktora prosila mnie o to od kilku tygodni. Ogolnie super weekend
A dziś o 6 rano przyjechał mój cudowny fotel z podnozkiem i kocham go od sekundy w ktorym w nim usiadlam. Mogla bym tam spac i ba nawet zdrzemnelam sie w nim godzinke. Maz chce juz zamawiac drugi dla siebie :p
Mam tyle energi ze nie wiem co z soba zrobic.. strasznie sama siebie zaskakuje w tej ciazy 😅
zokeia lubi tę wiadomość
-
Linka ja mam uszaka. Żadna moja znajomowa która go kupiła do karmienia nie narzeka na problemy że wstawaniem i sama testowalam z brzuchem i dzieckiem na rękach i zero problemu choć też czytałam takie komentarze. Zreszta kazdy uszak jest troche inny..np z tego z Ikei i z Agatą meble gorzej mi się wstawało bo maja siedzisko pochylona bardziej do tyłu ale z tego u kuzynki super i zamowilam taki sam
https://allegro.pl/oferta/fotel-uszak-moon-z-podnozkiem-styl-skandynawski-9202186038
Wzięłam wersję z podnozkiem i z materiału z II grupy do czyszczenia. Mam z tego wszystkie tapicerowane meble i polecam. 0 plam po 5 latach - nawet tusz do pieczątki rozlany zszedł w parę sekund
Linka2019 lubi tę wiadomość
-
Jezuuu odrobiłam się, cały dom ogarnięty, jeszcze ostatnia pralka i 2 suszarki czekają, ale to mogę leżeć i podejść tylko nastawić.
Jak po tym wszystkim nie urodze to cud 🤷♀️
Jestem tak zmęczona, od 2 nie spałam ani minuty. Głowa mi pęka, zjadłabym coś, ale syn już pyta co może na obiad. Ma ochotę na klopsy lub makaron z truskawkami 😳 wiec nie chce go prowokować żeby się napatrzył, najadł i wymiotował... Narazie ma chrupki, paluszki i wodę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 13:06
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Dziewczyny jednak będę marcówką - termin na 30.03 😳 oby wytrwać do terminu:)
Roksi, m85t, Tysia89, Jaszczureczka, *SmoczycA*, KORRALIKK, Linka2019, JJJ, Dorciax, belldandy, zokeia, Gemma19, Lucy91 lubią tę wiadomość
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
-
Hej, u mnie dzisiaj też dwa prania, prasowanie, wyszłam z młodą na spacer, bawiłyśmy się. Teraz położyłam ja spać. To te nieliczne dni kiedy ona mi śpi. Zostawię ją z mężem i spokojnie będę mogła iść po starszą do przedszkola. A później znowu zabawa...
co do położnych to ja zawsze też mam pecha. Za pierwszym razem położna się na mnie darła przy porodzie że chcę udusić dziecko i mam zacząć oddychać prawidłowo ! Za przeproszeniem mogłabym nawet dupą wtedy oddychać i tak by to nic nie zmieniło bo mała była 2 razy okręcona pępowiną i zwyczajnie na skurczy ją podduszała. Przykro się słucha takie rzeczy bo matka nie chce źle dla swojego dziecka.
-
Teraz to wszystko korona, nie ma już innych chorób 😂
Znajoma rodziła swoje pierwsze dziecko w wieku 26 lat i jak krzyczała z bólu na sali porodwej to położna jej dowaliła "chciało się pieprzyć to teraz cierp" 😱
Nie potrafię pojąć skąd w ludziach tyle jadu, szczególnie w zawodach wymagających wsparcia drugiego człowieka i empatii.Lucy91 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Takie zachowanie jest niedopuszczalne, karygodne, wredne, okropne babsko! Ja już dawno przestałam być na siłę ugrzeczniona. Naprawdę niekiedy wysoka kultura nie zdaje kompletnie egzaminu. I mimo, że nienawidzę być niemiła to czasem trzeba. Z kobietą na porodówce powinno się obchodzić jak z jajkiem, koniec kropka. To nie czas i miejsce na pokazywanie swoich humorków, czy wyżywanie się na biednej, cierpiącej i bezbronnej osobie.
Ostatnio byłam w rejestracji u laryngologa i też była taka młoda niemiła dziewczyna, raz przełknęłam jej ton, ale za drugim razem odpowiedziałam dokładnie tak "miło" jak ona, spłoszyła się momentalnie i zmieniła nastawienie. Nie jestem czyimś workiem treningowym.
Belldany bolący palec prawej ręki to też już objaw covidażartuję oczywiście. Nie ma co na razie myśleć o najgorszym, oby synek szybko wrócił do zdrowia.
Aplikacja mi mówi, że rodzę za 22 dni. Brzmi jak jutro. Nie mogę urodzić do co najamniej 18.03, mojej siostry córeczka kończy rok. To będzie ważny dzień.Butterfly02, m85t, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Bell, moje koleżanki pracujące w przedszkolu siedzą na kwarantannie , bo jedno dziecko miało pozytywny test. I pol przedszkola właśnie jelitówka/wirusówka. Nie straszę tylko wiem, że tak może się objawiać choć oczywiście nie musi to być korona. Zdrówka 😘
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
-
Niby od tego jak wymiotował raz w nocy około 3-4 to już nie wymiotuje, biegunki tez już nie ma od 9/10 rano. Za to się nudzi ciagle by chciał jeść... już były biszkopty, chrupki, paluszki, kisiel i talerz kanapek z masłem i szynka bo na samo masło się krzywił, także apetyt ma... najchętniej by już z domu wyszedł, wiem może nie to...
2 tyg temu to młodszego bolał brzuch, miał luźna kupę ale nie biegał jak ten 6 razy i ciągnęło go na wymioty, ale tylko woda ... i tez nikt nie złapał niczego 🤷♀️
Jeszcze myślałam ze od winogron bo najadł się 2 miski, a skory gryzł 3 po 3, ale chyba po tym byłyby tylko wymioty, a nie biegunkaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 15:12
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016