♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa tak jak mowie ani laktator ani nakladki nie zmieniły kształtu brodawek wiec mogłabym się bujac z nimi dalej jakoś ciężko mi uwierzyć ze większość kobiet ma problem z tymi brodawkami nie wiedziałam o tym że trzeba przy takich brodawkach uchwycić pierś jak kanapkę może w ogóle byśmy nie używały nakładek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 08:32
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
https://www.hafija.pl/2016/05/nakladki-silikonowe-szkodza-czy-pomagaja.html
Jak dla mnie wpis jest pozytywny/neutralny. Nie ma co sie tak bać nakladek. Przyszlo mi do glowy, ze moglam po nie siegnac jak syn pogryzl mi brodawki i skonczylam przez to karmić. A tak mogly się wygoić. Ból był dla mnie gorszy od porodowego. Ale trudno, mlody mial 15 miesiecy, a ja juz mialam dosc karmienia.
-
Mańka wrote:Swoją drogą z córką absolutnie nie miałam problemu jeśli chodzi o karmienie. Przysiegam wam, że Młoda szukała cycka z miną Jacka Nicholsona z Lśnienia, że aż drżałam na myśl, jak się zassie na piersi 😂 Ciekawe, jak będzie teraz.
Mańska - to się uśmiałam! Moja Mała ma dokładnie tak samo od urodzenia. Determinacja w szukaniu cyca jest u niej ogromna. Przy przystawianiu normalnie rzuca mi się tą swoją malutką buzią na pierś. A potem z nie mniejszą determinacją ssie.
Czytam więc o problemach z przystawieniem z pewną konsternacją. Widzę, że niektóre dziecie nie próbują się tak aktywnie przyssać ale zupełnie nie rozumiem czemu tak jest. No nic - może nie muszę studiować tematu KP. Po prostu będę się na rzie cieszyć, że moja Mała jest takim cyckowym Predatorem (kontynuując analogie filmowe)Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Kciuki nesssssa! Ostatatnio tez patrzyłam kiedy jest 😅 ale ze byłam już tydzien po terminie stwierdziłam ze nie ma opcji żeby tak długo czekać 😅😅😅
-
Nesssa, Mańka to zobaczymy którą z nas zamknie 😅 ja jestem juz 2 dni po terminie i cisza spokuj.. młodemu dobrze tam gdzie jest. Brzuch mi się jeszcze obniżył trochę tylko. Energii mam nadal za 100 jak cała ciążę.. i wzięłam się za projektowanie domu bo brakuje mi już pracy w projektowej A za rok chcemy ruszyć z budową.. Jak nie urodze do piątku to przyjmą mnie na wywołanie. Wszyscy mi włożyli że przy mojej kondycji to w 1 maja najwcześniej urodze i chyba może się sprawdzić 😅
zokeia, Umka, Mańka lubią tę wiadomość
-
Tysia89 wrote:Dziewczyny nie mam pojęcia jak uzupełnić zamówienie badania sma. Mam kalafior zamiast mózgu
A jak można Ci pomóc?⏳
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Tysia89 wrote:Dziewczyny nie mam pojęcia jak uzupełnić zamówienie badania sma. Mam kalafior zamiast mózgu
-
Zokeia proszę o poprawienie wagi mojego Filipka na 1.stronie - 4290g, nie wiem skąd wytrzasnęłam taką wagę jak podałam, zaćmienie poporodowe jeszcze było 😁
I gratuluję wszystkim mamom, które już mają swoje maluszki na świecie. Kwiecień powoli się zamyka, szok jak to zleciało... Jeszcze nierozpakowanym życzę łatwych i przyjemnych porodów 😁 dzień po cesarce mówiłam, że nigdy więcej. A dziś już myślę, że wszystko do przeżycia 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 15:01
Gemma19 lubi tę wiadomość
-
Moj mąż zamawiał z medgen bez danych dziecka typu pesel, dostałam zestaw do pobrania i tam był cały formularz, ale było w nim, że jak nie mam peselu dziecka to podac swój. Pesel nie powinien być wymogiem bo przecież próbki można pobrać w szpitalu.
-
Hejo... byłam dziś na kontroli u mojej ginekolog I mamy zielone światło do staran . Zrobiłam mnóstwo badań w międzyczasie i wyszły mi mutacje związane z trombofilia wrodzona . Jeśli w wynikach sekcji Frania wyjdzie jakis skrzep to normalnie się załamie
Teraz Mam brać acard i od pozytywnego testu zastrzyki z heparyny oraz kwas foliowy metylowany a nie zwykly .
W czwartek ide kontrolnie do lekarza który odbierał porod , zobaczymy co on powie .
Pozatym genetyk i hematolog umówieni na NFZ dopiero na czerwiec , oraz wizyta do lekarza który chce żeby mnie prowadził również w czerwcu ... 🙄
Dobrze, że już kończy mi się pierwsza @ po porodzie bo dobija mnie ona chyba jeszcze bardziej (w sensie samopoczucia)
Widzę, że już prawie wszystkie rozpakowane. Gratuluję.
Jeśli można to poprosilabym o wpisanie na pierwszej stronie daty narodzin Frania tj. 20.03.2021 waga 2660 i 53 cm .Tysia89, Czarna_porzeczka, Annie1981, Mania12, olka25, Gemma19, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
nick nieaktualny
-
Lucy91. Fajnie, że się odezwałaś 🙂 Ja też mam te mutacje, badania zrobiłam szybko po poronieniu. Cała ciąża była na acardzie i heparynie. Kolejna ciąża u Ciebie na pewno też skończy się szczęśliwie 🙂
Trzymaj się kochana. Silna z Ciebie babeczka.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Lucy91. Ja również mam te mutacje. Badania robialm po drugim poronieniu, kiedy lekarz starał się mnie przekonać, że "do trzech razy sztuka". Dopiero z heparyna i acardem udało mi się donosic ciążę. Także wierze w szczęśliwe zakończenie również u Ciebie. Trzymam kciuki 😊
-
Ja tez urodzilam swoich blizniakow. Czytam Was ale ciezko mi z czasem cos napisac. Chlopcy urodzili sie 20 kwietnia. Adas 2790g i Wojtus 2820g. Zokeia mozesz mnie wpisac na liste.
Gratuluje Wszystkim rozpakowanym mamom i zycze duzo zdrowia dla maluszkow i szczesliwych porodow tym nierozpakowanym. 😊Umka, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny