♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Linka2019 wrote:Roksi- moje gratulacje, piękna Niunia! ♥️
Czy wiecie może po jakim czasie znika ta ciemna kreska z brzucha, bo znika, prawda? 🙂
Ps. ja mam wystające sutki 😉
Ooo, z chęcią sama się dowiem! Wczoraj minelo 7 tygodni po porodzie a kreska jak byla tak jest, nawet nie zjasniala nic! -
nick nieaktualnyJa wiem czemu moja mała robi sobie taka dluga przerwę w nocy bo jest przejedzona jak od 16 nmciagle by jadla i to tak wyglądało ze je ulewa sika / kupka przebieramy i tak w kółko do 21
pewnie ona jest zmeczona i ja też ona w ogóle nieodczuwa kiedy przestać
dzisiaj sobie policzyłam w tydzien przybrała 270 g wiec chyba nie jest źle ?
-
U nas położna przyniosła ta sama wagę. Położyła dziecko a tam 80 g. Kilka razy włączała i wyłączała. Zepsuta! Także tyle z jej pomiarów. W końcu zważyła na naszej a tam 2750. Także mała w 6 dni przybrała ponad 200g.
Wiedziałam, że to niemożliwe. W końcu moja mała pyza ma pierwsze fałdki na udach i pyzowate policzusie 🙂
Ciemna kreska już mi zniknęła, nawet nie wiem kiedy ale też nie miałam jakoś mocno widocznej.
Dziewczyny cieszcie się brzuszkami bo szybko się za nimi tęskni. Choć mi się chyba flaki przesuwają na swoje miejsce i czasem to mam wrażenie jakby wciąż dziecko kopało...a za chwilę taki smuteczek, że to chyba bąk lata... 🙈zokeia lubi tę wiadomość
⏳
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
nick nieaktualnyOj ja w ogóle nie tesknie za okresem ciąży
o wiele lepsze jest macierzyństwo
Ewciu to super wiadomość poza tym wyznacznikiem tego czy je są kupki i mocz wiec jeśli robi to jest wszystko w porządkui jeszcze mówisz o fałdkach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 20:15
-
Pieluch nam idzie 13 dziennie więc wali non stop.
Och moja ciąża też łatwa nie była ale czułam się piękna w ciąży, taka kobieca.
Teraz wyglądam jak wrak ale gdy patrzę w oczy córki to myślę, że ona widzi we mnie najpiękniejsza mamę na świecie i wiem, że wszystko przez co musiałam przejść było warte tego spojrzenia.Mańka, Umka lubią tę wiadomość
⏳
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Walka od 2016 -
Dzięki dziewczyny za gratulacje ❤
I ja również gratuluję wszystkim po porodach 😉
Alek całe dnie spędza przy piersi i ładnie przybiera. Położna była po 3 dniach od wyjścia ze szpitala i po zważeniu wyszło, że synek przybiera 60 g dziennie (podobno średnia dla jego wieku to 25-30 g), więc rewelacja - robimy masę 😀 Śpi tylko jak ja jestem obok albo ewentualnie jak go ktoś nosi, także ja nic nie robię teraz w domu, tylko leżę, karmię i pachnę 😂
Bałam się jak chłopcy przyjmą noworodka, szczególnie młodszy, bo jest zazdrośnikiem, ale o dziwo o malucha nie jest zazdrosny. Jak karmię, to przychodzi, głaszcze po główce i mówi "ooo, ale on jest słodziaczek, nasza dzidzia, kizia mizia pizia..." i tak się rozpływa nad braciszkiem. Starszy też głaszcze i przytula. No i pomagają mi - na wyścigi przynoszą pampersy i chusteczki.Annie1981, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
25.01.2015
23.03.2018
18.04.2021 -
1Malinka1. BioGaia właśnie przyspiesza dojrzewanie układu pokarmowego, więc z pierwszą córką pomogła na ulewanie i refluks.
zOsIa88. To prawda, że w szpitalu wszystkie brodawki są nie takie, a matki niezbyt kompetentne, żeby wykarmić swoje dziecko. Cały czas o tym mówię, dlatego trzeba mieć kawał solidnej wiedzy i wsparcie w profesjonalistach typu CDL, a nie słuchać położnych.
Roksi. Ja też mialam płaskie sutki przy pierwszej córce, ale to nie ma znaczenia. Wyciągnęła je po czasie bez problemu.
Próbowałaś jej podawać pierś taką spłaszczoną, w formie kanapki?
Tutaj CDL pokazuje o co chodzi
https://www.facebook.com/zaufajpoloznej/videos/152151272404899/1Malinka1, zOsIa88 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnySzczerze uważam że dałaby rade bez nakładek bo i tak czasami musze spłaszczać sobie pierś szczególnie prawą nie widzę różnicy w wyciągnieciu a położne nie potrzebnie nakręciły na te nakładki miałam tylko później problem z odstawieniem ich naszczeście mała zapomniała o nich
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 11:03
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
A moja właśnie ostatnio ma kryzys i nie może złapać bez nakładki. Łapie i puszcza i jak po 30 razach już mi się zanosi na całe gardło to się lituje.
Ale czy te nakładki nie powodują, że ona łyka powietrze? No i jak z nich ciągnie to cała ja i czasem ona jestesmy w mleku bo leje się jak z kranu i scieka gdzies spod nakładki.
Mam nadzieję, że jeszcze z tydzień, dwa i ogólnie pozbędę się tych plastikowych sutkow bo dziecko będzie miało więcej siły ssać.
Zośka a jak u Was wyglądało odstawienie?
Bo ja małej wykradam w trakcie ale ciężko jej złapać później. Już ładnie jadła bez tego a teraz kryzys 😔⏳
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
IUI 03.04.19
Walka od 2016 -
nick nieaktualnyOdstawiłam jednego dnia bylam bardzo zdeterminowana maz mówił że terroryzuje mała ale trudno najważniejsze że się udało nakladki ani jej ani mi nie służyły jedyny plus ze nie musiala się wysilać ale teraz jak się nauczyla samej piersi to ciagle by wisiała przy piersi najlepiej żeby pierś bula ciagle przy niej i jak Parachute napisala że jej dziecko się do niej uśmiechnęło to tez na to liczyłam ale nie moja kruszynka tylko się uśmiecha do piersi:/
Ewa89_89 lubi tę wiadomość
-
My wczoraj z polozna próbowałyśmy bez nakładek ale sutek był zupełnie tak płaski jak brodawka i mała nie była w ogóle w stanie złapać wiec spróbowalysmy nakładek..no i złapała...wiec dawałam cały czas z nakładkami..chociaż cały czas to za dużo powiedziane bo ona praktycznie cały czas spała. Dziś to przez godizne nie mogłam jej porządnie wybudzić..ale teraz chyba skończyły jej się zapasy z brzucha i zaczęła się sama dopominać. Wypiłam dziś femaltiker i nie wiem czy po tym czy po prostu przyszedł czas ze moje piersi zrobiły się twardsze i teraz byłam w stanie podać małej mleko bez nakładki 🥰 bo nie dosyć ze piersi mam wielkie to do jędrnych nie należą i żeby utrzymać pierś i sutek to potrzebuje dwóch rak nie mowiac o małej i jeszcze podparciu siebie żeby jakos leżeć 😅 ale już czuje ze mamy krok do przodu bo złapała pierś i pila z dobre 20 min a teraz zasnęła. Jutro podobno nas wypuszcza to spróbuje pozycji po prostu siedzącej (krzyżowej?) albo spod pachy, myśle ze tak będzie mi o wiele lepiej. No i jutro dzwonię umowic się do CDL 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 18:41
Linka2019, Mańka, Tysia89, Umka, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
-
Ewa89_89. Tak, dziecko może łykać powietrze przez nakładki. One w ogóle mają szereg wad, o których pisała Hafija. Wg mnie zbyt pochopnie są rekomendowane przez położne, czy wyciągane przez kobiety przy najmniejszym problemie z karmieniem.
- Używanie nakładek znacznie zmniejsza transfer mleka z piersi matki do dziecka (od 58 do 28%) i powodują, że piersi nie są prawidłowo opróżniane w trakcie karmienia
- Zwiększa się ryzyko wystąpienia zatkanego kanalika i zapalenia piersi
- Niewystarczające przyrosty wagowe u dzieci karmionych przez nakładki
- mogą sprawić, że produkcja mleka będzie niepełna a co za tym idzie laktacja zakończy się przedwcześnie.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyJa potwierdzam dziecko moje łykalo dużo powietrza już wolałam czasem butle dać ale nie raz pisałam jakie mam na nie nerwy bo też spadały trzeba było po każdym karmieniu myć i wyparzać poza tym wydawały mi się nie higieniczne
Roksi skoro się udało złapać pierś bez nakładki to próbujcie już bezWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 20:05
-
Tak już bez nakładek:) dużo dało to ze mi piersi stwardniały trochę bo jak były takie wiotkie to w ogóle sobie nie radziłam, no i w domu już na spokojnie spróbuje sobie na siedząco
może tez mi będzie łatwiej.
-
nick nieaktualny
-
Patrzę na pierwszą stronę i stwierdzam, że zdecydowanie idziemy z synkiem na rekord kwiecień 2021 🙈
Nie dość, że raczej nie urodzę w kwietniu, bo Maluszkowi się nie spieszy, to jeszcze aktualnie waży ok 3900.
Jestem mega spanikowana, od jutra zaczynam intensywną misję "wyłaź".
-
Roksi wrote:My wczoraj z polozna próbowałyśmy bez nakładek ale sutek był zupełnie tak płaski jak brodawka i mała nie była w ogóle w stanie złapać wiec spróbowalysmy nakładek..no i złapała...wiec dawałam cały czas z nakładkami..chociaż cały czas to za dużo powiedziane bo ona praktycznie cały czas spała. Dziś to przez godizne nie mogłam jej porządnie wybudzić..ale teraz chyba skończyły jej się zapasy z brzucha i zaczęła się sama dopominać. Wypiłam dziś femaltiker i nie wiem czy po tym czy po prostu przyszedł czas ze moje piersi zrobiły się twardsze i teraz byłam w stanie podać małej mleko bez nakładki 🥰 bo nie dosyć ze piersi mam wielkie to do jędrnych nie należą i żeby utrzymać pierś i sutek to potrzebuje dwóch rak nie mowiac o małej i jeszcze podparciu siebie żeby jakos leżeć 😅 ale już czuje ze mamy krok do przodu bo złapała pierś i pila z dobre 20 min a teraz zasnęła. Jutro podobno nas wypuszcza to spróbuje pozycji po prostu siedzącej (krzyżowej?) albo spod pachy, myśle ze tak będzie mi o wiele lepiej. No i jutro dzwonię umowic się do CDL 😊
) mi tam one uratowały laktacje, nerwy i sobie je chwale. Zobaczymy co następne tygodnie przyniosą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 07:26
-
Ewa89_89 wrote:A moja właśnie ostatnio ma kryzys i nie może złapać bez nakładki. Łapie i puszcza i jak po 30 razach już mi się zanosi na całe gardło to się lituje.
Ale czy te nakładki nie powodują, że ona łyka powietrze? No i jak z nich ciągnie to cała ja i czasem ona jestesmy w mleku bo leje się jak z kranu i scieka gdzies spod nakładki.
Mam nadzieję, że jeszcze z tydzień, dwa i ogólnie pozbędę się tych plastikowych sutkow bo dziecko będzie miało więcej siły ssać.
Zośka a jak u Was wyglądało odstawienie?
Bo ja małej wykradam w trakcie ale ciężko jej złapać później. Już ładnie jadła bez tego a teraz kryzys 😔