KWIECIEŃ 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza - Trzymaj się. A co mówią lekarze? Obserwacja?
A propos szpitali, cslza, jak u Ciebie? Daj znać, jak maluszki?Mvada lubi tę wiadomość
2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
03.2020 start starań
08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
2021 LEEP szyjki macicy
2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
10t4d - CRL 4,02 cm
12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
29t4d - 1678 g
31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
38t6d - 3960 g szczęścia ❤️ -
Ja od wtorku wieczora do około 10 rano miałam kamienny brzuch, ból okropny,nic nie puszczało do tego zwymiotowałam dwa razy a potem jeszcze nad ranem z bólu zaparcia zrobiło się jednorazowe rozwolnienie. Wczoraj mało co jadłam i dziś znów już dwa razy zwymiotowałam tym co zjadłam wczoraj i dziś.
Normalnie jedzenie nie trawi się ani nie odzie dalej tylko wszystko się cofa, nawet sama woda -
Mamamani a sprawdzałaś ciśnienie?
Kiedy masz jakąś wizytę? Bo odwadniacz siebie i dziecko ☹️
Ja po wizycie, Mała ma 2800g czyli przytyła 800g w 3 tyg 😲 od wtorku jest donoszona więc może wychodzić 👋Sigi13, Solemio, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
Dziecko 2016 po 18cs
Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI08.22 pozytywny test po biopsji endometrium
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
Taka_Sytuacja wrote:Mamamani a sprawdzałaś ciśnienie?
Ja po wizycie, Mała ma 2800g czyli przytyła 800g w 3 tyg 😲 od wtorku jest donoszona więc może wychodzić 👋
Nie przywiązuj się tak do tych pomiarów - ja w poniedziałek miałam 2586g dziecka, a dziś 2986g i raczej tyle nie urosła przez 3 doby. Generalnie błąd pomiaru to 400g-450g w obie strony... Dziś mi zmierzyli na lepszym sprzęcie... w poniedziałek głowa była w 10 centylu, teraz około 30tego... także ten...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2023, 16:51
Sigi13, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Tylko dotąd miała bardzo równomierne przyrosty właśnie u tej lekarki na tym sprzęcie 😏 a tu taki jump prawie na 70 centyl. W każdym razie minimalna masa urodzeniową jest więc np umyje sobie okna, pójdziemy w góry i sex bez ograniczeń.
Mvada lubi tę wiadomość
Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
Dziecko 2016 po 18cs
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
Nieśmiała wrote:Dziewczyny przy skurczach ćwiczeniowych braxtona bierzecie np nospe? Czy po prostu je przeżywacie bez leków?
Mvada, lipa, MaggieMay lubią tę wiadomość
-
lipa wrote:Jestem po wizycie, młoda waży ok. 2700, jest ułożona w poprzek, to dlatego nie.moge.soac na żadnym z boków. Macie jakieś sposoby na to, żeby się przekręciła? 😅
lipa lubi tę wiadomość
-
Czy bolą Was palce u rąk? Stawy konkretnie. Bo mnie tak i w ogóle są jakieś dziwne. Najgorzej z rana, bywa ze nie wszystkie chca sie wyprostować, dopiero jak cos przeskoczy w stawie. Nigdy wczesniej tak nie miałam, dopiero od jakiegos tygodnia- dwóch. Pomyślałam, ze to przez relaksynę, ale zadna z moich kolezanek tak nie miała.
-
Dziewczyny nie jestem w stanie Was nadrobić
mam nadzieję, że nikt przedwcześnie nie urodził i wszystkie bobasy będą już w terminie powołane na świat. To już ostatnia prosta!!
U nas jest ok, dzieci sobie dają radę. U Lenki wyszła arytmia (z powodu wcześniactwa, ale konsultują to z kardiologiem), a Leon nadal na delikatnym wsparciu oddechowym, ale poza tym u nas wieją dobre wiatryLeon waży 1620g, Lenka 1940g i zaraz wyjdzie z cieplarki do zwykłego łóżeczka
zaczęli też tracić cechy wcześniactwa, nie są tacy czerwoniutcy i juz bardziej przypominają bobasy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2023, 06:20
MarBal, Mvada, Mamamani, lipa, Sigi13, Solemio, Nati6, Taka_Sytuacja, MaggieMay, Madzia35, Ajka, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Madzia35 wrote:Czy bolą Was palce u rąk? Stawy konkretnie. Bo mnie tak i w ogóle są jakieś dziwne. Najgorzej z rana, bywa ze nie wszystkie chca sie wyprostować, dopiero jak cos przeskoczy w stawie. Nigdy wczesniej tak nie miałam, dopiero od jakiegos tygodnia- dwóch. Pomyślałam, ze to przez relaksynę, ale zadna z moich kolezanek tak nie miała.
Zaczęło się od nocnego drętwienia,.mrowienia w palcach, potem.wlasnie pojawił się ból, coraz silniejszy. Nie moglam spac, funkcjonować z rana, żeby rozruszać ręce wsadziłam je rano pod gorąca wodę. Skończyło się na lekkim.niedowladzie, nie mogłam dziecku bodziaka zapiąć w szpitalu. Przeszło całkowicie kilka tygodni po porodzie. Poczytaj o tym, czy wydaje ci się to podobne.
Tym razem już w połowie ciazy zaczęły mi.sie objawy, ale byłam.madrzejsza i poszłam do fizjoterapeuty. Odpowiada.za to głównie szyjną część kręgosłupa i naciski związane z ciąża i zmieniona postawa ciała.Sigi13, Mvada lubią tę wiadomość
-
Lipa - dzięki, poczytałam, to faktycznie moze byc to, chociaz dokucza mi nie tyle samo dretwienie co ten dziwny ból w stawach. A z kręgosłupem szyjnym miewalam juz wczesniej problemy wiec sie pewnie wszystko skumulowało. Oby po ciąży przeszło.
lipa lubi tę wiadomość
-
Sigi13 wrote:Ja nic nie biorę, macica sobie ćwiczy. No chyba, że by dłużej trzymało ale zazwyczaj do max 30sec potrzyma i puszcza.Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
Dziecko 2016 po 18cs
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
Mnie chyba przeszło, a zaczęło się akurat po wtorkowej wizycie, następną mam 28 marca.
Ja mam przewlekły katar o różnej kolorystyce,czasem z krwią już chyba dwa miesiące. Z córką to miałam przewlekły krwisty katar ostatnie też jakoś dwa miesiące,mimo że było lato. Teraz jest raz mniej raz bardziej infekcyjny i w nocy muszę wydmuchiwać bo mnie zatyka.
Jeszcze miesiąc, od niedzieli 34 tydzień a że jestem na końcu z terminem więc wszystkim naszym dzieciom zostanie mniej jak 3 tyg do donoszenia. Miło słyszeć jak już pierwsze przekroczą zaraz 37 i będzie można w spokoju czekać na pierwsze relacje z porodów. -
Ja będę mieć cc ale na szkole rodzenia to mówili by po 35 tyg nie brać magnezu bo potem są problemy jak się hamuje te skurcze. Ja będę brać bo inaczej mi wyłamuje palce u nóg a sn odpada więc bez różnicy. Taj samo kazali odstawiać w tym czasie witaminy bo niby że dziecko może potem się urodzić powyżej 4 kilo. Ja tam z córką brałam do końca i nie miała 3.
Mvada lubi tę wiadomość
-
Taka_Sytuacja wrote:Mamamani a sprawdzałaś ciśnienie?
Ja po wizycie, Mała ma 2800g czyli przytyła 800g w 3 tyg 😲 od wtorku jest donoszona więc może wychodzić 👋
A to nie tak, że dopiero będzie donoszona? Ja mam termin na 12.04, a Widze ze Wy na 11.04, i u mnie donoszona będzie w środę, w 37+0
A indukować będziemy w piątek, w 37+2, w moje urodzinyMvada lubi tę wiadomość
-
Mi też wczoraj gin kazał brać magnez, bo mam takie dziwne skurcze brzucha, nie porodowe, tlyko bolesne, jak np skurcze łydek. Też będę mieć cc, więc bez różnicy. Witamin mam jeszcze chyba na kilkanaście dni, więc wybiorę do końca, no i żelazo.
Mvada lubi tę wiadomość