X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWIECIEŃ 2023
Odpowiedz

KWIECIEŃ 2023

Oceń ten wątek:
  • Solemio Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2023, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, o matko! Potknęłaś się czy zasłabłaś? Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!!

Mvada lubi tę wiadomość

age.png
  • MaggieMay Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza - Trzymaj się. A co mówią lekarze? Obserwacja?

A propos szpitali, cslza, jak u Ciebie? Daj znać, jak maluszki?

Mvada lubi tę wiadomość

age.png
    2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
    03.2020 start starań
    08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
    2021 LEEP szyjki macicy
    2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
    06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
    07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
    08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
    6dpt - beta 37.9
    8dpt - beta 121
    13dpt - beta 864
    6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
    10t4d - CRL 4,02 cm
    12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
    14t4d - 101,9 g
    18t4d - 295 g
    20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
    22t4d - 522 g
    25t4d - 871 g
    28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
    29t4d - 1678 g
    31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
    38t6d - 3960 g szczęścia ❤️
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wtorku wieczora do około 10 rano miałam kamienny brzuch, ból okropny,nic nie puszczało do tego zwymiotowałam dwa razy a potem jeszcze nad ranem z bólu zaparcia zrobiło się jednorazowe rozwolnienie. Wczoraj mało co jadłam i dziś znów już dwa razy zwymiotowałam tym co zjadłam wczoraj i dziś.
    Normalnie jedzenie nie trawi się ani nie odzie dalej tylko wszystko się cofa, nawet sama woda

event.png
  • Taka_Sytuacja Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamani a sprawdzałaś ciśnienie?
    Kiedy masz jakąś wizytę? Bo odwadniacz siebie i dziecko ☹️
    Ja po wizycie, Mała ma 2800g czyli przytyła 800g w 3 tyg 😲 od wtorku jest donoszona więc może wychodzić 👋

Sigi13, Solemio, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
    On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
    Dziecko 2016 po 18cs
    Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
    04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI :( 08.22 pozytywny test po biopsji endometrium :)
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Sytuacja wrote:
    Ja po wizycie, Mała ma 2800g czyli przytyła 800g w 3 tyg 😲 od wtorku jest donoszona więc może wychodzić 👋

Nie przywiązuj się tak do tych pomiarów - ja w poniedziałek miałam 2586g dziecka, a dziś 2986g i raczej tyle nie urosła przez 3 doby. Generalnie błąd pomiaru to 400g-450g w obie strony... Dziś mi zmierzyli na lepszym sprzęcie... w poniedziałek głowa była w 10 centylu, teraz około 30tego... także ten...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2023, 16:51

Sigi13, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)

Wysłany: 16 marca 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko dotąd miała bardzo równomierne przyrosty właśnie u tej lekarki na tym sprzęcie 😏 a tu taki jump prawie na 70 centyl. W każdym razie minimalna masa urodzeniową jest więc np umyje sobie okna, pójdziemy w góry i sex bez ograniczeń.

Mvada lubi tę wiadomość

Dziecko 2016 po 18cs
    04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI :( 08.22 pozytywny test po biopsji endometrium :)
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przy skurczach ćwiczeniowych braxtona bierzecie np nospe? Czy po prostu je przeżywacie bez leków?

age.png
  • Sigi13 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Dziewczyny przy skurczach ćwiczeniowych braxtona bierzecie np nospe? Czy po prostu je przeżywacie bez leków?
    Ja nic nie biorę, macica sobie ćwiczy. No chyba, że by dłużej trzymało ale zazwyczaj do max 30sec potrzyma i puszcza.

Mvada, lipa, MaggieMay lubią tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, młoda waży ok. 2700, jest ułożona w poprzek, to dlatego nie.moge.soac na żadnym z boków. Macie jakieś sposoby na to, żeby się przekręciła? 😅

Mvada, Sigi13, Taka_Sytuacja, MaggieMay, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

age.png
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Jestem po wizycie, młoda waży ok. 2700, jest ułożona w poprzek, to dlatego nie.moge.soac na żadnym z boków. Macie jakieś sposoby na to, żeby się przekręciła? 😅
    Hej mi pomaga skakanie na piłce gdy mała jest poprzecznie

lipa lubi tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mvada wrote:
    Hej mi pomaga skakanie na piłce gdy mała jest poprzecznie
    Muszę podprowadzic dzieciom :-)

Mvada lubi tę wiadomość

age.png
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2023, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy bolą Was palce u rąk? Stawy konkretnie. Bo mnie tak i w ogóle są jakieś dziwne. Najgorzej z rana, bywa ze nie wszystkie chca sie wyprostować, dopiero jak cos przeskoczy w stawie. Nigdy wczesniej tak nie miałam, dopiero od jakiegos tygodnia- dwóch. Pomyślałam, ze to przez relaksynę, ale zadna z moich kolezanek tak nie miała.

age.png

age.png
  • cslza Autorytet

Wysłany: 17 marca 2023, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie jestem w stanie Was nadrobić :( mam nadzieję, że nikt przedwcześnie nie urodził i wszystkie bobasy będą już w terminie powołane na świat. To już ostatnia prosta!! :)

U nas jest ok, dzieci sobie dają radę. U Lenki wyszła arytmia (z powodu wcześniactwa, ale konsultują to z kardiologiem), a Leon nadal na delikatnym wsparciu oddechowym, ale poza tym u nas wieją dobre wiatry ;) Leon waży 1620g, Lenka 1940g i zaraz wyjdzie z cieplarki do zwykłego łóżeczka :) zaczęli też tracić cechy wcześniactwa, nie są tacy czerwoniutcy i juz bardziej przypominają bobasy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2023, 06:20

MarBal, Mvada, Mamamani, lipa, Sigi13, Solemio, Nati6, Taka_Sytuacja, MaggieMay, Madzia35, Ajka, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2023, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia35 wrote:
    Czy bolą Was palce u rąk? Stawy konkretnie. Bo mnie tak i w ogóle są jakieś dziwne. Najgorzej z rana, bywa ze nie wszystkie chca sie wyprostować, dopiero jak cos przeskoczy w stawie. Nigdy wczesniej tak nie miałam, dopiero od jakiegos tygodnia- dwóch. Pomyślałam, ze to przez relaksynę, ale zadna z moich kolezanek tak nie miała.
    W poprzedniej ciąży miałam zespol cieśni nadgarstka w obu rękach.
    Zaczęło się od nocnego drętwienia,.mrowienia w palcach, potem.wlasnie pojawił się ból, coraz silniejszy. Nie moglam spac, funkcjonować z rana, żeby rozruszać ręce wsadziłam je rano pod gorąca wodę. Skończyło się na lekkim.niedowladzie, nie mogłam dziecku bodziaka zapiąć w szpitalu. Przeszło całkowicie kilka tygodni po porodzie. Poczytaj o tym, czy wydaje ci się to podobne.
    Tym razem już w połowie ciazy zaczęły mi.sie objawy, ale byłam.madrzejsza i poszłam do fizjoterapeuty. Odpowiada.za to głównie szyjną część kręgosłupa i naciski związane z ciąża i zmieniona postawa ciała.

Sigi13, Mvada lubią tę wiadomość

age.png
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa - dzięki, poczytałam, to faktycznie moze byc to, chociaz dokucza mi nie tyle samo dretwienie co ten dziwny ból w stawach. A z kręgosłupem szyjnym miewalam juz wczesniej problemy wiec sie pewnie wszystko skumulowało. Oby po ciąży przeszło.

lipa lubi tę wiadomość

age.png

age.png

Wysłany: 17 marca 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigi13 wrote:
    Ja nic nie biorę, macica sobie ćwiczy. No chyba, że by dłużej trzymało ale zazwyczaj do max 30sec potrzyma i puszcza.
    Ja też teraz już nic nie biorę. Chociaż dziś w nocy obudził mnie konkretny, bolesny coś między menstruacyjnym i a jelitowym - a zaraz potem moja "walcząca że skurczem" córcia 🤣 do tego zatkany nos i pospane. A rano robiłam badania - mam nadzieję że mi jakieś klocki z kataru i niewyspania nie wyjdą.

Dziecko 2016 po 18cs
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 17 marca 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chyba przeszło, a zaczęło się akurat po wtorkowej wizycie, następną mam 28 marca.
    Ja mam przewlekły katar o różnej kolorystyce,czasem z krwią już chyba dwa miesiące. Z córką to miałam przewlekły krwisty katar ostatnie też jakoś dwa miesiące,mimo że było lato. Teraz jest raz mniej raz bardziej infekcyjny i w nocy muszę wydmuchiwać bo mnie zatyka.
    Jeszcze miesiąc, od niedzieli 34 tydzień a że jestem na końcu z terminem więc wszystkim naszym dzieciom zostanie mniej jak 3 tyg do donoszenia. Miło słyszeć jak już pierwsze przekroczą zaraz 37 i będzie można w spokoju czekać na pierwsze relacje z porodów.

event.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 17 marca 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę mieć cc ale na szkole rodzenia to mówili by po 35 tyg nie brać magnezu bo potem są problemy jak się hamuje te skurcze. Ja będę brać bo inaczej mi wyłamuje palce u nóg a sn odpada więc bez różnicy. Taj samo kazali odstawiać w tym czasie witaminy bo niby że dziecko może potem się urodzić powyżej 4 kilo. Ja tam z córką brałam do końca i nie miała 3.

Mvada lubi tę wiadomość

event.png
  • Kometa90 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2023, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Sytuacja wrote:

A to nie tak, że dopiero będzie donoszona? Ja mam termin na 12.04, a Widze ze Wy na 11.04, i u mnie donoszona będzie w środę, w 37+0 :)
    A indukować będziemy w piątek, w 37+2, w moje urodziny :)

Mvada lubi tę wiadomość

preg.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wczoraj gin kazał brać magnez, bo mam takie dziwne skurcze brzucha, nie porodowe, tlyko bolesne, jak np skurcze łydek. Też będę mieć cc, więc bez różnicy. Witamin mam jeszcze chyba na kilkanaście dni, więc wybiorę do końca, no i żelazo.

Mvada lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ