X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWIECIEŃ 2023
Odpowiedz

KWIECIEŃ 2023

Oceń ten wątek:
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u naszych bliźniaków, cslza odezwij się w wolnej chwili jak maluchy sobie radzą

Mvada, Nati6, Taka_Sytuacja, MaggieMay lubią tę wiadomość

event.png
  • Immunity Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Około 17 była u mnie lekarka . Stwierdziła że wszytsko jest ok, przepływy ładne ktg też ale zleciła powtórne ktg. Po 20 min ktg przyszła położna i pyta czy nic mnie nie boli bo piszą się regularne skurcze co 3 min 🤨. Czułam tylko że mały się przeciąga chyba że to faktycznie skurcze a ja mylnie to pojmuje 🙂. TeraZ nie czuje już nic. Szok ale może coś faktycznie ruszy . Rano kolrjne ktg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2023, 22:26

Mamamani, Mvada, Madzia35, Sigi13, MarBal, Taka_Sytuacja, Lilly123, Jaszczureczka, MaggieMay, lipa lubią tę wiadomość

13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
    🙎‍♀️28

🧔29
    Starania od 2019 roku.
    Niedoczynność tarczycy, pcos.
    Stymulacja owulacji.
    Przygotowanie do IUI
    27.07 badanie sono HSG
    13.08 ll kreski 😲🥰
    14.08 beta 109,1
    16.08 beta 254,4
    23.08 beta 5238
    01.09 jest serduszko ❤️
    14.10 65mm człowieka

• Nati6 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2023, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrucilam wlasnie od poloznej mialam ten masarz szyjki , nic nie bolalo , rozwarcie na 1.5 palca a po na 2 palce . Lekkie skurcze wczoraj tez mialam . Jak masaz nie pomoze to drugi w nastepny piatek .Usg w poniedzialek mam . Na swieta juz mam wssystko gotowe kotly jeszcze tylko .Moj sie smieje ze salatka jest to mozesz rodzic 😂 A malej sie nie zbyt spieszy 🙈 Wesolych swiat wszystkim tak za wczasu 😊

MaggieMay, Lilly123, Sigi13, Taka_Sytuacja, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2023, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam dziś wrażenie, że mam jakaś rączkę albo nóżkę w pochwie 😅 sorry za doslownosc, ale normalnie każdy ruch mnie boli i przydałby się cewnik, bo prawie nie wychodzę z łazienki. Tragedia ta końcówka

age.png
  • Parole Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Ja to mam dziś wrażenie, że mam jakaś rączkę albo nóżkę w pochwie 😅 sorry za doslownosc, ale normalnie każdy ruch mnie boli i przydałby się cewnik, bo prawie nie wychodzę z łazienki. Tragedia ta końcówka
    Mam to samo odczucie

lipa, Mvada lubią tę wiadomość

VI. 2016 zaczynamy starania
    VIII. 2018 pierwsza nieudana inseminacja 😔
    IX. 2018 druga nieudana inseminacja 😔
    V. 2020 zmiana kliniki
    VII. 2020 wizyta u immunologa (min. Kiry AA😔)
    IX. 2020 decyzja o in vitro i rozpoczęcie długiego protokołu
    27.X.2020 punkcja

Mamy 6 zapłodnionych komórek. 🥰
    2 przebadane PGS zdrowe🥰

1.XII.2020 udany transfer 5 dniowego mrozaczka
    VIII. 2021 jest nasz Synek 😍
    VI. 2022 wracamy po rodzeństwo 🙏
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasami przy ruchach zaczęło kłuć, że aż podskakuje, bardzo to nieprzyjemne. Wydaje mi się że jak rusza głową, a z sikaniem to jest tragedia. Strach wychodzić z domu.

Mam okropnie słaby dzień, rano zasuwałam a popołudniu przyszedł taki zgon, że nawet nie wiem kiedy przespałam część popołudnia. Dobrze że córka ma 5 lat i jakoś to było. Właściwie to do teraz nie mogę dojść do siebie. Kompletnie nie mam ochoty na święta, na to jedzenie, no na nic.

Mvada lubi tę wiadomość

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • lipa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2023, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie cieszy mnie wasze.rownie kiepskie samopoczucie, ale jednak pocieszające to trochę, bo myślałam, że tylko że mnie już taka dętka. Trzeba zapodać tryb przetrwanie i liczyć, że wekend majowy będzie bardziej udany 😅

Mvada, Nati6 lubią tę wiadomość

age.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2023, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam co chwilę brzuch w szpic,raz z lewej strony pępka raz z prawej,tak przesuwa sobie pupę. Dziś poszłam spać dopiero o 4 i do tego czasu cały czas te przesuwania robił. Mnie po tym monuralu się odblokował pęcherz, sikam dużo a rzadziej nareszcie, czyli u mnie to nie było w większości z ucisku a jednak z zapalenia.

Mvada, lipa lubią tę wiadomość

event.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś z bólu tych ruchów nie mogę zasnąć, zastanawiam się czy jutro albo w pon pojechać na ip,nie wyobrażam sobie w takich bólach czekać jeszcze tydzień,masakra jakaś, a jestem z tych co naprawdę dużo zniosą

event.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem tylko czy jak pojadę to mnie wypuszcza czy każą leżeć tydzień, tego się boję, to już wolę w domu cierpieć

event.png
  • MaggieMay Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:

Ja czasami mam wrażenie, że coś mi gmera też w tyłku...

Mvada, lipa lubią tę wiadomość

age.png
    2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
    03.2020 start starań
    08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
    2021 LEEP szyjki macicy
    2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
    06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
    07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
    08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
    6dpt - beta 37.9
    8dpt - beta 121
    13dpt - beta 864
    6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
    10t4d - CRL 4,02 cm
    12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
    14t4d - 101,9 g
    18t4d - 295 g
    20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
    22t4d - 522 g
    25t4d - 871 g
    28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
    29t4d - 1678 g
    31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
    38t6d - 3960 g szczęścia ❤️
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że chociaż czuję się tak lekko teraz, a mój ciężarek aktualnie ma swoją czkawkę obok mnie w szpitalnej medylniczce, to trochę brakuje mi tego o czym teraz piszecie...tego wiercenia się i skaczącego brzucha... Już pewnie nigdy tego nie poczuję.
    Ps my ciągle w szpitalu...

2020 :)
    2023 :)
  • Immunity Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również melduje się że szpitala. Dodatkowo z infekcjami pęcherza i intymnymi . Tak właśnie zawsze działa na mnie szpital 🙄 więc znowu antybiotyki 😖 skurcze już nie pojawiają się na ktg więc trzymają mnie tutaj tylko dlatego żeby za kilka dni sprawdzić czy mały coś przybrał. ehh co za święta

13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
    🙎‍♀️28

🧔29
    Starania od 2019 roku.
    Niedoczynność tarczycy, pcos.
    Stymulacja owulacji.
    Przygotowanie do IUI
    27.07 badanie sono HSG
    13.08 ll kreski 😲🥰
    14.08 beta 109,1
    16.08 beta 254,4
    23.08 beta 5238
    01.09 jest serduszko ❤️
    14.10 65mm człowieka

• lipa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggieMay wrote:
    Ja czasami mam wrażenie, że coś mi gmera też w tyłku...
    Jedna okolica 🤣

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamani wrote:
    Ja dziś z bólu tych ruchów nie mogę zasnąć, zastanawiam się czy jutro albo w pon pojechać na ip,nie wyobrażam sobie w takich bólach czekać jeszcze tydzień,masakra jakaś, a jestem z tych co naprawdę dużo zniosą
    Może tylko sprawdza czy wszystko ok i wypuszcza?

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    A ja Wam powiem, że chociaż czuję się tak lekko teraz, a mój ciężarek aktualnie ma swoją czkawkę obok mnie w szpitalnej medylniczce, to trochę brakuje mi tego o czym teraz piszecie...tego wiercenia się i skaczącego brzucha... Już pewnie nigdy tego nie poczuję.
    Ps my ciągle w szpitalu...
    Zoltaczka nie odpuszcza?

age.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt Wielkanocnych dziewczyny i niech te dzieciaki już wychodzą zdrowe

Ajka lubi tę wiadomość

event.png
  • Solemio Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt Wielkanocnych dla wszystkich! 🌷🐰🐣

Życzę Wam i sobie udanych, bezproblemowych porodów, łaskawych bobasów, a dla już obecnych mam wspaniałych wspólnych chwil już w komplecie ❤

Ja też zaczęłam czuć się gorzej, ruchy bolesne w okolicach o których piszecie 🙈 do tego mega zgaga po każdym jedzeniu (święta nie sprzyjają), wczoraj zaparcie, dzisiaj jakieś straszne osłabienie. Chociaż tyle, że przyjechaliśmy na święta na gotowe i sobie mogę leżeć i odpoczywać aż do porodu...

age.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Zoltaczka nie odpuszcza?

Może dziś wyjdziemy, bo po fototerapii spadła bilirubina, ale generalnie przy konflikcie żółtaczka lubi nawracać i długo się utrzymuje.

2020 :)
    2023 :)
  • Solemio Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Może dziś wyjdziemy, bo po fototerapii spadła bilirubina, ale generalnie przy konflikcie żółtaczka lubi nawracać i długo się utrzymuje.
    Trzymam kciuki za szybkie wyjście 🤞 u nas długo syn był żółty, ale po wyjściu ze szpitala już się badać nie kazali. Mieliśmy bardzo racjonalną położną i pediatrę i wszyscy mi mówili, że na piersi nawet do 3 miesięcy może się utrzymywać żółtaczka i po prostu z czasem mija.

age.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ