WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWIECIEŃ 2023
Odpowiedz

KWIECIEŃ 2023

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Hej, widzę że tu brak na razie większych akcji. A my kiblujemy w szpitalu. Mogliśmy być już dziś w domu, a tu lipa, bo jest żółtaczka (przez konflikt grup głównych) i Natalka się teraz doświetla. Jeśli dobrze pójdzie to wychodzimy w niedzielę. Ja już się super czuję, naprawdę... wszystko się pięknie goi, nawet nie mam problemu żeby usiąść na 4 literach. No i w ogóle nie spalam prawie 3 noce i chyba jadę na jakimś doładowaniu poporodowym, bo nawet nie jestem zmęczona.

Ps dostałam od kumpeli w prezencie na okazje porodu zajebista rzecz- po przetestowaniu polecam naprawdę, chociaż drogie.
    https://allegro.pl/oferta/frida-mom-wkladki-podpaski-chlodzace-12945223132
    Tez mam z mężem konflikt grup głównych i też kiblowałam z synkiem 8 dni w szpitalu. Ale wtedy mnie tak straszyli możliwymi.konsekwencjsmi, że byłam.nieprzytomna ze strachu, a ty widzę na luzaka. Oczywiście oprócz żółtaczki żadne czarne scenariusze się nie spełniły.

Mvada lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po wizycie, mały ma 3550 g czyli od 28 marca z 700 g przybrał, ciekawe co będzie po świętach w takim razie jak pojem placków.

Mvada, Lilly123, Jaszczureczka, Nieśmiała lubią tę wiadomość

event.png
  • Taka_Sytuacja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myslałam że GBS był tylko z pochwy a na wyniku info że także z odbytu. Wyszedł dodatni tak czy siak więc antybiotyku nie uniknę.
    Chyba żadna w pełnię nie urodziła 🤣
    Mamamani ale masz wczesne wizyty, a dzidziuś konkret 🤔

Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
    On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
    Dziecko 2016 po 18cs
    Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
    04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI :( 08.22 pozytywny test po biopsji endometrium :)
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • Mancia Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Tez mam z mężem konflikt grup głównych i też kiblowałam z synkiem 8 dni w szpitalu. Ale wtedy mnie tak straszyli możliwymi.konsekwencjsmi, że byłam.nieprzytomna ze strachu, a ty widzę na luzaka. Oczywiście oprócz żółtaczki żadne czarne scenariusze się nie spełniły.

My tez mamy konflikt i też młody miał żółtaczkę, a o innych konsekwencjach nikt mnie nie informował wiec nawet sobie nie nabierałam do głowy i teraz też nie chce się rozczytywać w temacie dla własnego spokoju 🙈

Ajka czyli w optymistycznym wariancie zjesz wielkanocny obiad w domu i tego Ci życzę ✊ a jak Werka sobie radzi bez mamy? U mojego 3 latka włączyła sie straszna mamoza chyba wyczuwa ze to już tuż tuż trzeba sie będzie dzielić mama chociaż nastawienie na brata ma baaaaaardzo pozytywne ✊

Mvada, lipa lubią tę wiadomość

preg.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz w Luxmed przyjmuje od 7, wiec tak chodzę na 7.30. Ogólnie to go wybrałam bo właśnie jest go najwięcej w grafiku, czasem też jest i wieczorem. W szpitalu już żadnym nie pracuje. Jeszcze mam wizytę za tydzień, bo tak wolę przez weekendem sprawdzić i sobie porownam te szacowania z przyjeciem do szpitala. Dziś już mi dał l4 tylko do dnia przyjęcia do szpitala. Zostało mi 10 dni do cc. Dostałam monural na te bakterie w moczu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2023, 09:36

Mvada lubi tę wiadomość

event.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka Ty pierwszy poród miałaś cc czy sn?! Lekarz w przypadku pierwszych objawów każe od razu jechać na ip żeby się skurcze w domu nie nasiliły zważając na to że jestem po cc, ale liczę na poród w terminie bo narazie zero rozwarcia

Mvada lubi tę wiadomość

event.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam sobie na stronę szpitala, w którym chcę rodzić, i mam wziąć ze sobą wynik posiewu gbs z pochwy, tak jest napisane... Może jakimś cudem tak ma być, nie wiem... Już nie będę sobie tym głowy zaprzątać, jak im wystarczy pochwy to luz, a jak nie to dadzą antybiotyk i tyle w temacie 😅

Ja mam wizytę 27 kwietnia, czyli dzień przed terminem, a zwolnienie mi wystawił do 5 maja, bo twierdzi gościu że przenoszę 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2023, 10:50

age.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamani wrote:
    Ajka Ty pierwszy poród miałaś cc czy sn?! Lekarz w przypadku pierwszych objawów każe od razu jechać na ip żeby się skurcze w domu nie nasiliły zważając na to że jestem po cc, ale liczę na poród w terminie bo narazie zero rozwarcia

Cc

2020 :)
    2023 :)
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie odebrałam odbitki od fotografa także elegancko na święta zdążyły przyjść, teściowa dostanie tylko zdjęcia wnuczki a moje jak jestem gruba to dam mamie 😆 utrzymuje mi się waga narazie, ale po świętach to pewnie wskoczy ze 2 kilo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2023, 10:58

event.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mancia wrote:
    My tez mamy konflikt i też młody miał żółtaczkę, a o innych konsekwencjach nikt mnie nie informował wiec nawet sobie nie nabierałam do głowy i teraz też nie chce się rozczytywać w temacie dla własnego spokoju 🙈

Ajka czyli w optymistycznym wariancie zjesz wielkanocny obiad w domu i tego Ci życzę ✊ a jak Werka sobie radzi bez mamy? U mojego 3 latka włączyła sie straszna mamoza chyba wyczuwa ze to już tuż tuż trzeba sie będzie dzielić mama chociaż nastawienie na brata ma baaaaaardzo pozytywne ✊

Średnio, niby się bawi i w ogóle ale wciąż tuli się do taty i taka ogólnie trochę nieswoją jest. Czasem mówi nagle że mama jest w szpitalu z lekarzami i pielęgniarkami i ona się o mamę martwi i jest jej smutno.
    Cały czas wszystkich pyta czy jest im smutno, albo czy się martwią (nie w moim kontekście tylko tak ogólnie)
    Płakać mi się chce jak sobie o tym myślę.

Mvada lubi tę wiadomość

• Mamamani Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka i podawali Ci oxy?
    Ja dziś miałam cisnienie u lekarza 95/60 to mój rekord życiowy
    Dzisiaj mam dużo mleczno kremowego śluzu, tak to był wodnisty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2023, 13:13

Mvada lubi tę wiadomość

event.png
  • Immunity Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witam się z wami dzisiaj już z oddziału. Zostałam przyjęta po wizycie u lekarza który stwierdził że jest ryzyko zatrzymania wzrastania płodu . 37+5 a mały waży 2500g . Zrobili mi w szpitalu ktg, zrobili USG , przepływy niby w normie więc czeka mnie pewnie kiblowanie w szpitalu na obserwacjii na swieta. Oby jednak mały nieco przybierał i wszytsko było ok .

13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
    🙎‍♀️28

🧔29
    Starania od 2019 roku.
    Niedoczynność tarczycy, pcos.
    Stymulacja owulacji.
    Przygotowanie do IUI
    27.07 badanie sono HSG
    13.08 ll kreski 😲🥰
    14.08 beta 109,1
    16.08 beta 254,4
    23.08 beta 5238
    01.09 jest serduszko ❤️
    14.10 65mm człowieka

• Ajka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamani wrote:
    Ajka i podawali Ci oxy?
    Ja dziś miałam cisnienie u lekarza 95/60 to mój rekord życiowy
    Dzisiaj mam dużo mleczno kremowego śluzu, tak to był wodnisty
    Tak, w sumie teraz się zastanawiam czy na pewno musieli, bo sam balonik wywołał regularne skórcze i odejście wód płodowych - tylko po wyjęciu balonika te skórcze osłabły, nawet ucichły na 30 minut, potem znów ruszyło co 5 minut ale takie krótkie i średnio bolesne... siedziałam sobie i gadałam z sąsiadka z pokoju i tylko przerwa na skórcze. Rozwarcie jeszcze było malutkie.
    Po oksy to się dopiero zaczeło, ale urodziłam 3,5h chyba od podania oksytocyny, więc ekspres.

• Mamamani Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie mnie dziwi że podali oxy bo masz nieduzy odstęp od cc, a to niby grozi pęknięciem macicy i lekarze nie ryzykują

Mvada lubi tę wiadomość

event.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamani wrote:
    No i właśnie mnie dziwi że podali oxy bo masz nieduzy odstęp od cc, a to niby grozi pęknięciem macicy i lekarze nie ryzykują
    Nie od CC mam pełne 3 lata i idealna blizne- oksytocynę można, nie można tylko prostaglandyn na dojrzewanie szyjki

• Sigi13 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Immunity wrote:
    Ja witam się z wami dzisiaj już z oddziału. Zostałam przyjęta po wizycie u lekarza który stwierdził że jest ryzyko zatrzymania wzrastania płodu . 37+5 a mały waży 2500g . Zrobili mi w szpitalu ktg, zrobili USG , przepływy niby w normie więc czeka mnie pewnie kiblowanie w szpitalu na obserwacjii na swieta. Oby jednak mały nieco przybierał i wszytsko było ok .
    Szkoda, że takie szpitalne Święta Cię czekają ale przynajmniej będziesz po opieką medyczną.

• Sigi13 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na wizycie kontrolnej wód płodowych. 38t0d i AFI 7. Przepływy i KTG (notują się skurcze ale raczej malutkie-ćwiczące macicę) w porządku. Podobno 7 to trochę mało więc w niedzielę znowu idę na kontrolę do szpitala i jeżeli spadnie do 5 to mam już zostać w szpitalu.

• Mamamani Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok kumam Ajka,czyli jak szyjka zamknieta niedojrzała to nie ma szans na vbac

event.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamani wrote:
    Ok kumam Ajka,czyli jak szyjka zamknieta niedojrzała to nie ma szans na vbac

Jest jeszcze balonik - cewnik foleya, przygotowuje szyjkę mechanicznie (pobudza też naturalną produkcję prostaglandyn. U mnie sam cewnik wywyołał poród

Mvada lubi tę wiadomość

• Mamamani Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Immunity, Sigi trzymajcie się, najważniejsze że dzieci już donoszone, te święta to już dla każdej z nas chyba takie aby tylko były mineły, bo każda siedzi na szpilkach. W szpitalu wiadomo nieciekawie a w domu człowiek się z kolei zastanawia kiedy coś się zacznie i też się nie da wyluzować. Trzymam kciuki aby żadna nie siedziała za długo w szpitalu

Immunity, Sigi13 lubią tę wiadomość

event.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ