KWIECIEŃ 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez mam z mężem konflikt grup głównych i też kiblowałam z synkiem 8 dni w szpitalu. Ale wtedy mnie tak straszyli możliwymi.konsekwencjsmi, że byłam.nieprzytomna ze strachu, a ty widzę na luzaka. Oczywiście oprócz żółtaczki żadne czarne scenariusze się nie spełniły.Ajka wrote:Hej, widzę że tu brak na razie większych akcji. A my kiblujemy w szpitalu. Mogliśmy być już dziś w domu, a tu lipa, bo jest żółtaczka (przez konflikt grup głównych) i Natalka się teraz doświetla. Jeśli dobrze pójdzie to wychodzimy w niedzielę. Ja już się super czuję, naprawdę... wszystko się pięknie goi, nawet nie mam problemu żeby usiąść na 4 literach. No i w ogóle nie spalam prawie 3 noce i chyba jadę na jakimś doładowaniu poporodowym, bo nawet nie jestem zmęczona.
Ps dostałam od kumpeli w prezencie na okazje porodu zajebista rzecz- po przetestowaniu polecam naprawdę, chociaż drogie.
https://allegro.pl/oferta/frida-mom-wkladki-podpaski-chlodzace-12945223132
Mvada lubi tę wiadomość
-
Ja też myslałam że GBS był tylko z pochwy a na wyniku info że także z odbytu. Wyszedł dodatni tak czy siak więc antybiotyku nie uniknę.
Chyba żadna w pełnię nie urodziła 🤣
Mamamani ale masz wczesne wizyty, a dzidziuś konkret 🤔Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
Dziecko 2016 po 18cs
Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI
08.22 pozytywny test po biopsji endometrium 
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
lipa wrote:Tez mam z mężem konflikt grup głównych i też kiblowałam z synkiem 8 dni w szpitalu. Ale wtedy mnie tak straszyli możliwymi.konsekwencjsmi, że byłam.nieprzytomna ze strachu, a ty widzę na luzaka. Oczywiście oprócz żółtaczki żadne czarne scenariusze się nie spełniły.
My tez mamy konflikt i też młody miał żółtaczkę, a o innych konsekwencjach nikt mnie nie informował wiec nawet sobie nie nabierałam do głowy i teraz też nie chce się rozczytywać w temacie dla własnego spokoju 🙈
Ajka czyli w optymistycznym wariancie zjesz wielkanocny obiad w domu i tego Ci życzę ✊ a jak Werka sobie radzi bez mamy? U mojego 3 latka włączyła sie straszna mamoza chyba wyczuwa ze to już tuż tuż trzeba sie będzie dzielić mama chociaż nastawienie na brata ma baaaaaardzo pozytywne ✊
Mvada, lipa lubią tę wiadomość
-
Mój lekarz w Luxmed przyjmuje od 7, wiec tak chodzę na 7.30. Ogólnie to go wybrałam bo właśnie jest go najwięcej w grafiku, czasem też jest i wieczorem. W szpitalu już żadnym nie pracuje. Jeszcze mam wizytę za tydzień, bo tak wolę przez weekendem sprawdzić i sobie porownam te szacowania z przyjeciem do szpitala. Dziś już mi dał l4 tylko do dnia przyjęcia do szpitala. Zostało mi 10 dni do cc. Dostałam monural na te bakterie w moczu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2023, 09:36
Mvada lubi tę wiadomość
-
Ajka Ty pierwszy poród miałaś cc czy sn?! Lekarz w przypadku pierwszych objawów każe od razu jechać na ip żeby się skurcze w domu nie nasiliły zważając na to że jestem po cc, ale liczę na poród w terminie bo narazie zero rozwarcia
Mvada lubi tę wiadomość
-
Poczytałam sobie na stronę szpitala, w którym chcę rodzić, i mam wziąć ze sobą wynik posiewu gbs z pochwy, tak jest napisane... Może jakimś cudem tak ma być, nie wiem... Już nie będę sobie tym głowy zaprzątać, jak im wystarczy pochwy to luz, a jak nie to dadzą antybiotyk i tyle w temacie 😅
Ja mam wizytę 27 kwietnia, czyli dzień przed terminem, a zwolnienie mi wystawił do 5 maja, bo twierdzi gościu że przenoszę 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2023, 10:50
-
Mamamani wrote:Ajka Ty pierwszy poród miałaś cc czy sn?! Lekarz w przypadku pierwszych objawów każe od razu jechać na ip żeby się skurcze w domu nie nasiliły zważając na to że jestem po cc, ale liczę na poród w terminie bo narazie zero rozwarcia
Cc
2014... and so it begins...
👧 potworniaki jajników
🧑 oligoasthenoteratozoospermia, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe
IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia
2019 rozpoczecie procedury w OA
2020 ❤️ naturalny cud córeczka
2023 ❤️ naturalny cud córeczka
2026 ? -
Ja właśnie odebrałam odbitki od fotografa także elegancko na święta zdążyły przyjść, teściowa dostanie tylko zdjęcia wnuczki a moje jak jestem gruba to dam mamie 😆 utrzymuje mi się waga narazie, ale po świętach to pewnie wskoczy ze 2 kilo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2023, 10:58
-
Mancia wrote:My tez mamy konflikt i też młody miał żółtaczkę, a o innych konsekwencjach nikt mnie nie informował wiec nawet sobie nie nabierałam do głowy i teraz też nie chce się rozczytywać w temacie dla własnego spokoju 🙈
Ajka czyli w optymistycznym wariancie zjesz wielkanocny obiad w domu i tego Ci życzę ✊ a jak Werka sobie radzi bez mamy? U mojego 3 latka włączyła sie straszna mamoza chyba wyczuwa ze to już tuż tuż trzeba sie będzie dzielić mama chociaż nastawienie na brata ma baaaaaardzo pozytywne ✊
Średnio, niby się bawi i w ogóle ale wciąż tuli się do taty i taka ogólnie trochę nieswoją jest. Czasem mówi nagle że mama jest w szpitalu z lekarzami i pielęgniarkami i ona się o mamę martwi i jest jej smutno.
Cały czas wszystkich pyta czy jest im smutno, albo czy się martwią (nie w moim kontekście tylko tak ogólnie)
Płakać mi się chce jak sobie o tym myślę.
Mvada lubi tę wiadomość
👧 potworniaki jajników
2026 ? -
Ja witam się z wami dzisiaj już z oddziału. Zostałam przyjęta po wizycie u lekarza który stwierdził że jest ryzyko zatrzymania wzrastania płodu . 37+5 a mały waży 2500g . Zrobili mi w szpitalu ktg, zrobili USG , przepływy niby w normie więc czeka mnie pewnie kiblowanie w szpitalu na obserwacjii na swieta. Oby jednak mały nieco przybierał i wszytsko było ok .13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
🙎♀️28
🧔29
Starania od 2019 roku.
Niedoczynność tarczycy, pcos.
Stymulacja owulacji.
Przygotowanie do IUI
27.07 badanie sono HSG
13.08 ll kreski 😲🥰
14.08 beta 109,1
16.08 beta 254,4
23.08 beta 5238
01.09 jest serduszko ❤️
14.10 65mm człowieka
-
Tak, w sumie teraz się zastanawiam czy na pewno musieli, bo sam balonik wywołał regularne skórcze i odejście wód płodowych - tylko po wyjęciu balonika te skórcze osłabły, nawet ucichły na 30 minut, potem znów ruszyło co 5 minut ale takie krótkie i średnio bolesne... siedziałam sobie i gadałam z sąsiadka z pokoju i tylko przerwa na skórcze. Rozwarcie jeszcze było malutkie.Mamamani wrote:Ajka i podawali Ci oxy?
Ja dziś miałam cisnienie u lekarza 95/60 to mój rekord życiowy
Dzisiaj mam dużo mleczno kremowego śluzu, tak to był wodnisty
Po oksy to się dopiero zaczeło, ale urodziłam 3,5h chyba od podania oksytocyny, więc ekspres.
👧 potworniaki jajników
2026 ? -
Nie od CC mam pełne 3 lata i idealna blizne- oksytocynę można, nie można tylko prostaglandyn na dojrzewanie szyjkiMamamani wrote:No i właśnie mnie dziwi że podali oxy bo masz nieduzy odstęp od cc, a to niby grozi pęknięciem macicy i lekarze nie ryzykują2014... and so it begins...
👧 potworniaki jajników
2026 ? -
Szkoda, że takie szpitalne Święta Cię czekają ale przynajmniej będziesz po opieką medyczną.Immunity wrote:Ja witam się z wami dzisiaj już z oddziału. Zostałam przyjęta po wizycie u lekarza który stwierdził że jest ryzyko zatrzymania wzrastania płodu . 37+5 a mały waży 2500g . Zrobili mi w szpitalu ktg, zrobili USG , przepływy niby w normie więc czeka mnie pewnie kiblowanie w szpitalu na obserwacjii na swieta. Oby jednak mały nieco przybierał i wszytsko było ok .
-
Ja byłam na wizycie kontrolnej wód płodowych. 38t0d i AFI 7. Przepływy i KTG (notują się skurcze ale raczej malutkie-ćwiczące macicę) w porządku. Podobno 7 to trochę mało więc w niedzielę znowu idę na kontrolę do szpitala i jeżeli spadnie do 5 to mam już zostać w szpitalu.
-
Mamamani wrote:Ok kumam Ajka,czyli jak szyjka zamknieta niedojrzała to nie ma szans na vbac
Jest jeszcze balonik - cewnik foleya, przygotowuje szyjkę mechanicznie (pobudza też naturalną produkcję prostaglandyn. U mnie sam cewnik wywyołał poród
Mvada lubi tę wiadomość
👧 potworniaki jajników
2026 ? -
Immunity, Sigi trzymajcie się, najważniejsze że dzieci już donoszone, te święta to już dla każdej z nas chyba takie aby tylko były mineły, bo każda siedzi na szpilkach. W szpitalu wiadomo nieciekawie a w domu człowiek się z kolei zastanawia kiedy coś się zacznie i też się nie da wyluzować. Trzymam kciuki aby żadna nie siedziała za długo w szpitalu
Immunity, Sigi13 lubią tę wiadomość