WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWIECIEŃ 2023
Odpowiedz

KWIECIEŃ 2023

Oceń ten wątek:
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis spakowalam w końcu walizkę, trochę czasu się zbierałam 😅 jutro mam wizytę u gina, pewnie już mi pobierze gbs

Mvada lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dostałam wynik gbs, czyli 8 dni czekałam, przyszedł jakiś z chińskimi znaczkami w pdf ale chyba wynik ujemny, dziwne wydruki ma ta diagnostyka

event.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamani wrote:
    Ja właśnie dostałam wynik gbs, czyli 8 dni czekałam, przyszedł jakiś z chińskimi znaczkami w pdf ale chyba wynik ujemny, dziwne wydruki ma ta diagnostyka

Ja też dostałam dziś wynik gbs z diagnostyki z takimi znaczkami 🙈 trzeba to otworzyć na komputerze, wtedy jest ok

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Mancia Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jakiś dzień pakowania walizek bo ja tez po kilku tygodniach przekładania w końcu to zrobiłam 💪 GBS mam tez ujemny, badania wszystkie porobione, czekam na 25 kwietnia na wywołanie 💪

Mvada, MaggieMay lubią tę wiadomość

preg.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełnia zmotywowała do pakowania 😆 ja tylko codziennie mam nadzieję, że akcja się nie zacznie w nocy,bo nie wiedziałabym czy czekać czy budzić córkę bo musiałaby z nami wsiąść no i wtedy pewnie byłabym sama w szpitalu bo wątpię że babcia by odebrała by przyjechać.

Mvada lubi tę wiadomość

event.png
  • MaggieMay Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia35 wrote:
    Wlasnie wróciłam z wizyty u gin. 13.04 mam sie zgłosić na oddział na cewnik i 14 bedziemy wywoływać, bo młoda ma juz 3900. Co oznacza, ze przez ostatnie 3 tygodnie przybrała ponad 1200 g... Nie wiem jak to jest możliwe. Skurczów zero, szyjka twarda, zamknięta, brzuch wysoko. Odnioslam wrażenie, ze juz teraz chciała by mnie wysłać na to wywołanie, ale powiedziala, ze musi byc 39 tydz. A dziś mamy 37+4. Herbatkę z lisci malin kazała pić.
    Plus taki, ze dziecko ma sie świetnie. Ruchy, przepływy, łożysko, wszystko ok.

To jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji! 😁😵‍💫 Mój lekarz też czeka do 39 tyg, tylko jeszcze będę miała ostatnią wizytę 12.04. Na poród też typuje 14.04. Trochę się obawiam, że w weekend może zabraknąć pomocy CDL.

Mvada, Madzia35 lubią tę wiadomość

age.png
    2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
    03.2020 start starań
    08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
    2021 LEEP szyjki macicy
    2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
    06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
    07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
    08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
    6dpt - beta 37.9
    8dpt - beta 121
    13dpt - beta 864
    6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
    10t4d - CRL 4,02 cm
    12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
    14t4d - 101,9 g
    18t4d - 295 g
    20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
    22t4d - 522 g
    25t4d - 871 g
    28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
    29t4d - 1678 g
    31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
    38t6d - 3960 g szczęścia ❤️
  • Taka_Sytuacja Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamani my mieliśmy w planach podrzucić synka do babci w nocy po drodze do szpitala (mieszka 10min autem, ma auto ale boi się jezdzić zwłaszcza nocą).
    Statystycznie najczesciej akcja zaczyna się w nocy - ja tak miałam z synkiem, chociaż zanim byłam pewna że to nie fałszywy alarm to zrobił się ranek - a wyszedł popołudniu. Osobiście wolę start w nocy: mąż w domu, zero korków. A Ty o której rodziłaś córkę?
    U mnie 4 dni do tp, księżyc już wczoraj dawał mocno 🌕 a objawów porodu brak ...

Mvada lubi tę wiadomość

Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
    On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
    Dziecko 2016 po 18cs
    Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
    04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI :( 08.22 pozytywny test po biopsji endometrium :)
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córkę jechałam na skurczach koło 22.30 a cc było 0.52 czyli mimo że od razu podjęli decyzję że mi nie pozwolą rodzić sn to i tak trwało 2 h. Babcia nie ma prawa jazdy, jeździ autobusami z przesiadką do nas, czyli ponad h, autem to 20 pare min w jedną stronę ale ona potrafi ładować telefon w kuchni i w pokoju nie usłyszy 🙁 ogólnie to nam nie ma czasu pomagać przy córce bo szykuje sobie mieszkanie na święta, mimo że będzie u nas na święta i ma za zadanie zrobić jedynie dwa placki. Teraz siedzę z córką z zapaleniem ucha rpzed porodem,po prostu super

event.png
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez oboje zaczeli sugerowac wyjscie w nocy , Syn urodzil sie po poludniu a corka w nocy ale nastepnego dnia . Ja nawet nie chce myslec ile moja obecnie wazy ,wiem ze bedzie wieksza i boje sie czy dam rade . Ja na przyspieszenie wczoraj wpadlam na pomysl aby sie troche rozluznic potanczylam z psem jak glupia w domu😂 Potem wzielam ciepla kapiel , a na wieczor juz mnie wszystko bolało w pachwinach, polozym sie do łuzka a mala jak zaczela wariowac i sie rozciagac bolesnie okropnie po tych bolacych pachwinach az dostalam skurczy co jakis czas ,ale mocne tylko nie regularne ,wstalam raz ale polozylam sie spowrotem ,zastanawialam sie czy pochodzic jeszcze czy nie ale jak sie polozylam na boku to bol mijal skurcze nadal sie pojawialy ale mijały ciezko bylo usnac ale jakos usnelam ,w nocy moze ze dwa razy mnie troche zlapalo a rano sie obudzilam jak by nigdy nic 🙈 .Teraz mysle czy dzis tez tanczyc 🤣😂

• Mamamani Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie babcia jak córka była mala mieszkała blisko dosłownie parę kroków ale nigdy z nią sama wózkiem nie wyszła, bo się bała co robić jak zacznie swój płacz. Nigdy też jej nie zostawiamy na więcej jak kilka godzin bo córka za mną płacze i chce do domu. A babcia już porozpowiadala jaka to będzie zajęta chodzeniem z wózkiem teraz i ile nam tu na miejscu pomoże,tak naprawdę to strach z nią dzieci nawet puszczać bo ona telefonu w torebce nie słyszy. Raczej mi zależy na tym by była u nas wtedy jak ja będę w szpitalu żeby się zajęła wnuczką po przedszkolu czy w razie właśnie jakby była chora,bo żeby ileś dni z nami siedziala to mnie to więcej zmęczy niż pomoże, ona jak wpada w rytm rozpowiadania wszystkim dziennych relacji to i tak córka wtedy do mnie idzie bo się nie może doczekać aż ta skończy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2023, 10:34

event.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie, wszystko pozamykane ponoć, szyjka długa, ja już około 5.5 kg na plusie. Pobrał wymaz gbs ale tylko z pochwy, więc będą mnie traktowac jak dodatnią pewnie..

age.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam 0.5kg mniej niż dwa tygodnie temu się ważyłam... Nie wiem jakim cudem skoro żyje na słodkim...

Mvada, lipa, MaggieMay lubią tę wiadomość

age.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu tylko z pochwy? Wszędzie chcą oba gbsy, nawet jak ma być cc
    Faktycznie z kompa wyszedł ok wydruk po polsku 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2023, 14:30

event.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    No i mam 0.5kg mniej niż dwa tygodnie temu się ważyłam... Nie wiem jakim cudem skoro żyje na słodkim...
    Ja też na ostatniej wizycie miałam.mneijsza wagę niż 2 tygodnie wcześniej. Czytałam że zmniejsza się już powoli ilość wód płodowych, może to stąd. Za to dziś mam wrażenie, że spuchlam, mam ciężkie stopy i łydki. To już naprawdę schylek

Mvada lubi tę wiadomość

age.png
  • Sigi13 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga stanęła, 38tc i +9kg ale pewnie na Świętach coś przybędzie jeszcze 😅. Jutro idę na kontrolę wód płodowych. Jak zazwyczaj potrzebowałam 8h snu i więcej to teraz budzę się po 5,5-6h i koniec snu. Organizm chyba już się przestawia na nowy tryb.

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamani wrote:
    A czemu tylko z pochwy? Wszędzie chcą oba gbsy, nawet jak ma być cc
    No właśnie wiem, dlatego napisałam, że będą mnie traktowac jakbym miała dodatni. No nic...

Mvada lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby lekarze wiedzą a i tak ufaj i sprawdzaj po nich 🤨

Mvada, Madzia35, Nieśmiała lubią tę wiadomość

event.png
  • Mancia Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam pobrany tylko z pochwy i od razu na fotelu wiedziałam, że to będzie za mało ale głupio mi było mówić „jeszcze w pupie mi proszę pomerdać” 🙈😂

Mvada, Ajka, MaggieMay, Lilly123 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, widzę że tu brak na razie większych akcji. A my kiblujemy w szpitalu. Mogliśmy być już dziś w domu, a tu lipa, bo jest żółtaczka (przez konflikt grup głównych) i Natalka się teraz doświetla. Jeśli dobrze pójdzie to wychodzimy w niedzielę. Ja już się super czuję, naprawdę... wszystko się pięknie goi, nawet nie mam problemu żeby usiąść na 4 literach. No i w ogóle nie spalam prawie 3 noce i chyba jadę na jakimś doładowaniu poporodowym, bo nawet nie jestem zmęczona.

Ps dostałam od kumpeli w prezencie na okazje porodu zajebista rzecz- po przetestowaniu polecam naprawdę, chociaż drogie.
    https://allegro.pl/oferta/frida-mom-wkladki-podpaski-chlodzace-12945223132

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2023, 22:37

MaggieMay, Sigi13, Nati6 lubią tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestescie pewne, ze miałyście pobrany GBS tylko z pochwy? Bo ja nawet nie zauważyłam ani nie poczulam, ze mialam pobrany z odbytu, gdyby mi dr nie powiedziała to bym sie nie zorientowała.

Mvada lubi tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ