X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWIECIEŃ 2023
Odpowiedz

KWIECIEŃ 2023

Oceń ten wątek:
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos o owocach , mnie naszla ochota na greifruty i kiwi i nawet zgage zagluszyły🤔 bynajmniej nie dokucza jak zjem 😆

https://www.google.com/amp/s/parenting.pl/jakie-owoce-jesc-w-ciazy%3famp=1

Nati91 lubi tę wiadomość

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwazylam się i a ten moment mam okolo3-3.5 kg na minus w porównaniu do wagi sprzed ciąży. Dziwne bo nie wymiotuję, jem przecież.. też nie widać po mnie że schudłam 😂

age.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi owoce jakoś średnio podchodzą.. trochę się zmuszam 😅 wczoraj miałam ochotę na barszcz z uszkami, takie dziwne te zachcianki w tej ciąży 🙈 z córką owoce i słodycze wcinałam na potęgę 😅 no wmawiam sobie tego syna, jak nic! 🙈🤣🤣

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam cichą nadzieję na syna, bo po słodkim mi niedobrze się robi dlatego nie jem słodkich rzeczy, z owoców tylko banany i jabłka.
    Z córką bardzo mnie ciągnęło do soku pomarańczowego, teraz wzięłam 1 łyka i od razu mdłości, więc nie pije go. Może jest szansa na synka 🙂 aczkolwiek wiadomo, że najważniejsze to żeby zdrowe było ☺️☺️

Wogole od kilku dni boli mnie lewe biodro.. spać na nim nie mogę, a że tylko tak umiem to budzę się w nocy z duzym bólem, wtedy przekladam się na plecy aż przejdzie i znów zasypiam na lewym 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 11:36

age.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam praktycznie te same smaki co z córką, jedynie nie pamiętam od którego dnia wtedy wymiotowałam, pamiętam że byłam na badaniu w 7 tyg niedługo potem się zaczęło i tak aż do 7 mies jak chodziłam do szkoły rodzenia. Teraz początek 8 tyg i mdli ale jeszcze nie wymiotowałam.

event.png
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam podobne smaki co z córką jedynie że nie odrzuca mnie od mięsa .ale ciągle bym słodkie jadła a tak normalnie to ja rzadko jem słodkie .raczej należę do tych co wola zjeść porządny obiad niż ciasto .

05396a9a8c.png
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I od kilku dni mam tak że mam mega na coś ochotę,zjem w dość sporej ilości i potem mi niedobrze przez jakąś godzinę

05396a9a8c.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja zawsze byłam pożeraczem słodkiego a teraz nic kompletnie mnie nie ciągnie...

age.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ciągnie do słodkiego a jak poczułam kiełbasę w lodówce to mąż musiał ją zabezpieczyć w folię bo bym zwymiotowała od tego zapachu czosnkowego,fuj

event.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadwrażliwość na zapachy, śmierdzi mi mięso

event.png
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamani wrote:
    Mam nadwrażliwość na zapachy, śmierdzi mi mięso
    No to tak dokładnie miałam w pierwszej ciąży.nawet kotleta nie umiałam usmażyć ani wejść w sklepie na dział mięsny i ciągle jadłam kanapki lub bułki z pomidorem bo od szynki mnie odrzucało a normalnie jem takie rzeczy.teraz od niczego póki co mnie nie odrzuca

05396a9a8c.png
  • Sigi13 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia38 wrote:
    Mamy ten sam termin porodu 😊😊😊

Na ovufriend jest jeszcze jedna, która też ma termin na 21.04.22 😃

Nati6 lubi tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wróciłam w niedziele z wakacji i szok termiczny odczuwam do dziś... jak tu w PL okropnie zimno, mam ochotę spakować walizki (albo dopakować, bo jeszcze się do końca nie rozpakowałam) i wyjechać jeszcze raz.

Wszyscy kichają i prychają i od razu mi sie przypomina poprzednia ciąża i wieczne przeziębienia... sezon jesienno zimowy pod tym względem dość średni...

A jeśli chodzi o smaki to w ciąży z córką miałam na początku smaka na mięso/kiełbasy/kabanosy i teraz jest dokładnie tak samo... włąsnie mi się teraz marzy wielki burger, ale bez żadnej buły i dodatków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 15:47

2020 :)
    2023 :)
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBal wrote:
    I od kilku dni mam tak że mam mega na coś ochotę,zjem w dość sporej ilości i potem mi niedobrze przez jakąś godzinę

mi generalnie niedobrze zawsze jak coś zjem, a jak mam pusty brzuch w miarę to się czuje ok... efekt -5kg... no ale jest mnie i tak za dużo więc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w "Swoje" kubki smakowe nie wierze :-)
    Z córką tony ogórków i mięsa, z synem słodkie.

Teraz mieszam smaki, raz tak, raz tak.
    Ale tak chciałabym wiedzieć co tam jest.

Mdłości i nudności dalej są, doszłam do wniosku, że jak coś jem, to tylko wtedy ich nie mam. Ale jeść non stop też się nie da.
    Ślinotok mam cały czas. Jeszcze trochę a śliniaczek kupię najpierw sobie :-)))

• Ajka Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia38 wrote:
    Ja w "Swoje" kubki smakowe nie wierze :-)
    Z córką tony ogórków i mięsa, z synem słodkie.

Teraz mieszam smaki, raz tak, raz tak.
    Ale tak chciałabym wiedzieć co tam jest.

Mdłości i nudności dalej są, doszłam do wniosku, że jak coś jem, to tylko wtedy ich nie mam. Ale jeść non stop też się nie da.
    Ślinotok mam cały czas. Jeszcze trochę a śliniaczek kupię najpierw sobie :-)))

Moją mame w 2 pierwszych ciążach odrzucało od mięsa i było 2 chłopaków, ze mną mogła w sumie jesc wszystko... moim zdaniem to nic nie znaczy...

Mi wszystko jedno czy będzie chłopiec czy dziewczynka, tylko żeby wszysko było dobrze z dzieckiem.

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jakie bierzecie witaminy? Ja obecnie Prenatal UNO

age.png
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Ja też prenatal uno ten przed ciążą i do 12 tyg ciąży.w sumie to biorę go od kwietnia

05396a9a8c.png
  • Qer Znajoma

Wysłany: 20 września 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:

Ja też biorę Prenatal UNO

e52c4475b3.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Pregna Plus i Pregna DHA

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ