KWIECIEŃ 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi owoce jakoś średnio podchodzą.. trochę się zmuszam 😅 wczoraj miałam ochotę na barszcz z uszkami, takie dziwne te zachcianki w tej ciąży 🙈 z córką owoce i słodycze wcinałam na potęgę 😅 no wmawiam sobie tego syna, jak nic! 🙈🤣🤣
-
Też mam cichą nadzieję na syna, bo po słodkim mi niedobrze się robi dlatego nie jem słodkich rzeczy, z owoców tylko banany i jabłka.
Z córką bardzo mnie ciągnęło do soku pomarańczowego, teraz wzięłam 1 łyka i od razu mdłości, więc nie pije go. Może jest szansa na synka 🙂 aczkolwiek wiadomo, że najważniejsze to żeby zdrowe było ☺️☺️
Wogole od kilku dni boli mnie lewe biodro.. spać na nim nie mogę, a że tylko tak umiem to budzę się w nocy z duzym bólem, wtedy przekladam się na plecy aż przejdzie i znów zasypiam na lewym 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 11:36
-
Ja mam praktycznie te same smaki co z córką, jedynie nie pamiętam od którego dnia wtedy wymiotowałam, pamiętam że byłam na badaniu w 7 tyg niedługo potem się zaczęło i tak aż do 7 mies jak chodziłam do szkoły rodzenia. Teraz początek 8 tyg i mdli ale jeszcze nie wymiotowałam.
-
Mamamani wrote:Mam nadwrażliwość na zapachy, śmierdzi mi mięso
-
Hej, wróciłam w niedziele z wakacji i szok termiczny odczuwam do dziś... jak tu w PL okropnie zimno, mam ochotę spakować walizki (albo dopakować, bo jeszcze się do końca nie rozpakowałam) i wyjechać jeszcze raz.
Wszyscy kichają i prychają i od razu mi sie przypomina poprzednia ciąża i wieczne przeziębienia... sezon jesienno zimowy pod tym względem dość średni...
A jeśli chodzi o smaki to w ciąży z córką miałam na początku smaka na mięso/kiełbasy/kabanosy i teraz jest dokładnie tak samo... włąsnie mi się teraz marzy wielki burger, ale bez żadnej buły i dodatków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 15:47
2020
2023 -
MarBal wrote:I od kilku dni mam tak że mam mega na coś ochotę,zjem w dość sporej ilości i potem mi niedobrze przez jakąś godzinę
mi generalnie niedobrze zawsze jak coś zjem, a jak mam pusty brzuch w miarę to się czuje ok... efekt -5kg... no ale jest mnie i tak za dużo więc...
2020
2023 -
nick nieaktualnyJa w "Swoje" kubki smakowe nie wierze
Z córką tony ogórków i mięsa, z synem słodkie.
Teraz mieszam smaki, raz tak, raz tak.
Ale tak chciałabym wiedzieć co tam jest.
Mdłości i nudności dalej są, doszłam do wniosku, że jak coś jem, to tylko wtedy ich nie mam. Ale jeść non stop też się nie da.
Ślinotok mam cały czas. Jeszcze trochę a śliniaczek kupię najpierw sobie))
-
Emilia38 wrote:Ja w "Swoje" kubki smakowe nie wierze
Z córką tony ogórków i mięsa, z synem słodkie.
Teraz mieszam smaki, raz tak, raz tak.
Ale tak chciałabym wiedzieć co tam jest.
Mdłości i nudności dalej są, doszłam do wniosku, że jak coś jem, to tylko wtedy ich nie mam. Ale jeść non stop też się nie da.
Ślinotok mam cały czas. Jeszcze trochę a śliniaczek kupię najpierw sobie))
Moją mame w 2 pierwszych ciążach odrzucało od mięsa i było 2 chłopaków, ze mną mogła w sumie jesc wszystko... moim zdaniem to nic nie znaczy...
Mi wszystko jedno czy będzie chłopiec czy dziewczynka, tylko żeby wszysko było dobrze z dzieckiem.
2020
2023 -
Ja biorę Pregna Plus i Pregna DHA