Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie nie musi być przegotowana
valetta94 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Tunia76 wrote:Witam serdecznie,
Czy można jeszcze do Was dołączyć?
Czytam Was od początku, ale dopiero dzisiaj się odważyłam napisać.
No jasnewitamy
na kiedy masz termin?
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Nie rozumiem jak można ciąży nie zauważyć... u mnie główne objawy: brak miesiączki, duży brzuch a w srodku maly bcy skaczacy we wszystkich możliwych kierunkach
Ale mam koleznke, kyora tez dowiedziala sie pod koniec 4 m-ca jak w koncu poszla do lekarza z problemami zoladkowymitez chudzinka
Lolka tez cos wiekszego, mąż uparł sie na kombi. Jedziemy ogladac Insignie
Fasolka wyglad szumisia i sensor placzu
Daffi chyba nie ma instutucji, ktora z takim lokatorem zalatwi sprawe od ręki. Czesto to lata walki, bardzo czesto z pomoca nagłośnienia medialnego
Daffi lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:No wlasnie tak myslalam ze trzeba zglosic ale nie wiedziałam jak. Na jakiego maila pisac?
Daffi lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:No mi dwie położne i ginekolog mówili żeby smarować właśnie. Pierwszy raz się spotkałam z tym żeby nie smarować
Ile ludzi tyle opinii
Ja będę smarować i sprawdzę na sobie tą teorię
ja też smaruję, niecodzienne ale smaruję.. na pewno wysmaruję całe opakowanie MOMME a potem zobaczęFasolka77
-
Kasiulka90 wrote:Ja napisałam na [email protected]
Karola, wiele antybiotyków w ciąży jest bezpiecznychWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 13:20
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Fasolka, ja wzięłam bez namysłu takiego szumisia, który okazał się rewelacyjny przy synku siostry, ale teraz jak czytam, że są z funkcją bicia serca jakby w brzuchu, to ciekawe się to wydaje[/QUOTE]
Wiewiórka oby krew pępowinowa nigdy nam nie była potrzebna!
ja też chcę szumisia! koniecznie! tylko nie wiem jakiego... czytam na ich stronie, że są jakieś z apką na tel.. ktoś testował?Wiewióreczka lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:U mnie przez noc spadł śnieg, utrzymał się i nadal pada. Ale jest ciepło, koło zera.
Mimo wszystko taki widoczek białych drzew za oknem jest śliczny
u nas tak samo! cudo! nie nadążam Was dziś czytaćpomagam troche siostrze on-line, szperam w gemini a tu już 13:30, czas na obiad i spacer
Fasolka77
-
Cześć wszystkim, dziękuję za akceptację mojej osoby.
Jestem już "wiekową" mamą, rocznik 76. 4 lata temu usłyszałam, że ciąża to tylko z in vitro, a na to mnie nie stać. Dlatego obecna ciąża jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem, już się pogodziłam z faktem, że będę miała tylko 1 dziecko.
W między czasie okazało się, że mam dużego mięśniaka 7cm, potem podejrzenie nowotworu CIN3 - przeszłam zabieg konizacji szyjki macicy. A tu nagle brak okresu, myślałam, że menopauza.
Obecnie jestem w 24tc+5d, termin z USG na 20.04., z miesiączki na 27.04., ale i tak będę miała CC, ze względu na umieszczenie mięśniaka.
Co do wyprawki, to nie mam jeszcze NIC. Dzięki Wam mam listę, bardzo dziękuję.
To znaczy w grudniu robiłam wyprawkę dla mojego syna, ma 19 lat i w tą sobotę ma studniówkę. Jak widzicie spokojnie mogłabym być już babcią.
A teraz spodziewam się DZIEWCZYNKI, cała rodzinka szaleje ze szczęścia.
Przepraszam, że tak się rozpisałam.
Chciałam się przedstawić, bo ja czytam Was na bieżąco.
Serdecznie pozdrawiam z Krakowa.DorotaAnna, Wiewióreczka, india, Misiabella, malutka_mycha, AniaKJ, Lolka30, Paula 90, stresant, martusiawp, Sansivieria, Kasiulka90, Natalia-tosia, Kiwona, Fasolka77, espoir, B_002, Lili90 lubią tę wiadomość
-
Mistella wrote:Ja miałam z alles w sklepie brafiterskim kupiłam ale tez są w esotiq ale nie wiem jak rozmiarówka
Ostatnio jal pytalam w esotiq to Pani mi powiedziała, ze maja tylko z fiszbinami. Nam na SR tez mowili, zeby unikac bo właśnie miga wywolac.zasoje i zapalenie
-
malutka_mycha wrote:Kiwona ja idę na 19
już się doczekać nie mogę
Daffi ja w pracy mam dziewczynę która do 5 miesiąca nie wiedziała. Ale do tego czasu jeszcze faktycznie nie czuć ruchów, brzuch nie jest duży więc jest to możliwe. Leczył się na niepłodność, lekarz nie dawał jej żadnych szans naturalnie więc nawet nie brała tego pod uwagę. Poszła do gastrolog że zgagai tak się dowiedziala
moja gin się dowiedziała w 9tcbyłam zdziwiona! ale ona mówi, ze ma nieregularne miesiączki ...no ale to jednak 9 tydzień a nie miesiąc
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Ja nie zdecydowałam się na nie tylko dlatego, że nie widzę wyraźnie ich systemu antykolkowego. Ale mówię to jako wzrokowiec bo czytałam też dobre opinie o nich, ale wyczytałam wiele lepszych o dr Browns. A najbardziej mnie przekonał koleżanki argument gdzie używała lovi i mała dalej kołki miała a po kupieniu dr Browns kołki ustały. Czy ustały od butelki czy samoistnie tego nie wiemy. Ale te dwa argumenty najbardziej do m je trafiły
Karmella jaką dokładnie kupiłaś z dr Browns?Fasolka77
-
Natalia-tosia wrote:Ja mam tylko argumenty za butelkami Avent, brak kolek u dziecka (gdzie inne zawodziły), wygodne w użyciu ze względu na kształt;-)
Lovi nie używałam więc nie mam porównania, jeśli chodzi o np. dr Browns to słyszałam, że są to butelki których trzeba nauczyć się używać, przynajmniej tak komentowały je mamy które miały z nimi styczność.
Ja tak jak mówię jestem oddana i wierna Aventowi, przetestowane na wielu dzieciaczkach i żadne z nich nie miało problemu z kolkami
Natalia a jakie dokładnie używalaś? możesz mi podesłac linka proszęFasolka77
-
Tunia76 wrote:Cześć wszystkim, dziękuję za akceptację mojej osoby.
Jestem już "wiekową" mamą, rocznik 76. 4 lata temu usłyszałam, że ciąża to tylko z in vitro, a na to mnie nie stać. Dlatego obecna ciąża jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem, już się pogodziłam z faktem, że będę miała tylko 1 dziecko.
W między czasie okazało się, że mam dużego mięśniaka 7cm, potem podejrzenie nowotworu CIN3 - przeszłam zabieg konizacji szyjki macicy. A tu nagle brak okresu, myślałam, że menopauza.
Obecnie jestem w 24tc+5d, termin z USG na 20.04., z miesiączki na 27.04., ale i tak będę miała CC, ze względu na umieszczenie mięśniaka.
To znaczy w grudniu robiłam wyprawkę dla mojego syna, ma 19 lat i w tą sobotę ma studniówkę. Jak widzicie spokojnie mogłabym być już babcią.
Serdecznie pozdrawiam z Krakowa.
Gratuluje! Super, że udało Wam się bez in vitro! Moja mama miała 40 lat jak urodziła mojego młodszego brata ja miałam wtedy 13 lat a mój starszy brat 18takie maleństwo wywróci Wam życie do góry nogami ale jakie to będzie piękne macierzyństwo!
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelllka90 wrote:Martita ale krochanalu,zasypki, linomagu czy tormenfalum nie probowalas ? Tormentalum ma cynk i to będzie moja taka alternatywą jakby nic wcześniej nie pomagało ma cynk ale nie tego całego syfu co sudocrem. Ja nie cierpię parafiny. To tak jakbyśmy skórę oblepili folia spozywcza
Zasypek podobno się nie powinno stosować.
-
Tunia76 wrote:Cześć wszystkim, dziękuję za akceptację mojej osoby.
Serdecznie pozdrawiam z Krakowa.
Wcale nie jesteś wiekowa, kiedyś rodziło się wcześnie a teraz i czterdzieścipare jest normąMoja mama urodziła mnie jak miała 40 lat - wtedy to było coś
Zacznij kupować wyprawkę - ja zabrałam się za to 3 dni temu i żałuję, że tak późno, lepiej rozłożyć wydatki.
-
Tunia gratulącje!
Cudownie, ze sie udalo :*
Fasolka dla mnie ta apka do tel to bajer z którego i tak bym nie korzystała. Nke wyobrażam sobie obskugiwac misia tel siedzac na kanapie w momencie kiedy dziecko np. płacze. Pewnie nawet bez placzu bede do niej zagladac co minutejuz chyba lepiej sprawdzi sie ten sensor, ktory uruchomi szum jak tylko dziecko zrobi się niespokojne. Choc pewnie i yo nie jest koniecznoscia.
Na dodatek szumis ta opcjau mnie kosztowal 299 zl -
No nie wiem, w moim przypadku ciąży nie dałoby się nie zauważyć
1 miesiąc VS 7 miesiąc
13 kg na plusie :o
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90b01ab72da6.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7824fb45460a.jpgAniaKJ, Lolka30, india, Wiewióreczka, Misiabella, Kasiulka90, Daffi, Karmelllka90, Natalia-tosia, Kiwona, Fasolka77, espoir, B_002, Lili90 lubią tę wiadomość
-
Tunia witaj
super że Wam się udało, będziecie teraz przeżywać druga młodość
Fasolka ta moja koleżanka w ogóle nie miała miesiączki, owulacji, nic. I tak kilka lat. I raz się trafiła owulacja i zaskoczylo:) nie potrafię sobie wyobrazić tego szczęścia, ja się tak długo nie starałam i nie miałam takich problemówWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 13:45