Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLolka30 wrote:Tunia witamy serdecznie
.
Valetta śliczny brzuszek, u mnie też +13kg.
India u Nas też Insignia wchodzi w grę, mam nadzieję że uda się Nam kupić coś fajnego, im szybciej tym lepiej.
Ja wczoraj policzyłaś mniej więcej ile jeszcze wydatków wyprawkowych przed nami i wyszło że jeszcze z 10 tys... A wydawało mi się że ciągle coś kupuję.
Karmelka zamawiałaś to łóżeczko z wodies? Ja też je chyba już zamówię bo potem wykupią i znowu będzie niedostępne. Brałas też od nich materac? -
Kasiulka90 wrote:Valetta wooow! Ale już jesteś gruuubaaa!
Z takiej chudzinki taki piękny brzuszek w kilka miesięcy
Ja mam póki co o połowę mniejszy, ale też ciąża kilka tygodni młodsza
Haha niezły grubas już ze mnie, a zostało jeszcze troszkę, strach się bać
Bratowa w 2 tyg młodszej ciąży ma 1/4 mojego brzucha. I co tu się dziwić, że byłyśmy główną sensacją na święta a raczej ja i mój brzuszekNa początku ciąży lekarz mnie nastraszył przegrodą i tak się przestraszyłam, że mi się macica nie będzie rozciągała a tu proszę. Daję sobie pół roku do po urodzeniu na dojście do poprzedniej kondycji, zobaczymy jak pójdzie.
Dziękuję dziewczyny :*
Tunia76 super, że do nas dołączyłaś
Ja na USG 3 trymestru jestem umówiona 24 stycznia, ale ja robię u mojego gina. W sylwestra mi już robił inny lekarz tutaj prywanie i wszystko super, więc pójdę bez stresu
Misiabella masakra dopiero na USG w 36 tygodniu lekarz zobaczył, że jest coś nie tak? Co to za lekrze wcześniej przeprowadzali badania, biedna się zestresowałaś przed samym porodem..
Aaa odebrałam wypis ze szpitala, malutka ważyła 6 dni temu 1200 grWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 15:21
Kasiulka90, Wiewióreczka, AniaKJ lubią tę wiadomość
-
Misiabella, masz rację, ta ciąża jest zupełnie inna, bardziej świadoma cudu jakim jest nowe życie. 19 lat temu nie było internetu, co lekarz powiedział, tak było. Zaszłam w ciążę i miałam urodzić zdrowe dziecko. W ogóle nie zakładałam innej możliwości. Teraz świadomość możliwych komplikacji mnie przeraża.
-
Tunia76 wrote:Stresant ja też biorę dopegyt 1xdziennie. Ja mierzę ciśnienie 3x dziennie i mam niskie. Wysokie mam tylko u mojego gina. U niego jest waga, narzędzie tortur dla mnie, dlatego ciśnienie mi skacze. Miałam już robionego holtera cisnieniowego i wyniki mialam niskie. Zresztą Twoje ciśnienie nie jest przecież wysokie.
Ja mam problem z tym cisnieniem od poczatku ciazy.....tez mialam holtera robionego....u mnie jeszcze tachykadia dochodzi....Mierze od poczatku ciazy i zapisuje i na podstawie tego lekarz zauwazyl ze sie podnosi.....ale juz nie spada tylko ciagle wyzej i wyzej sie utrzymuje.....
Bede brac leki i zobaczymy.......... Nie wiem czy lezec czy nie ? ......chyba logiczne bedzie jak bede lezec, bo nie forsujac sie nie podnosze tetna i cisnieniachociaz jak i tak juz mega duzo sie lenie
-
Valetta, wczesniej bylo wszystko ok, bo robilam to usg na nfz ale u tego samego lekarza, dopiero pod koniec ciazy rozjechaly sie te wymiary. Niestety ale na kazdym etapie ciazy moze cos sie wydarzyc i dziecko spowalnia lub wzrasta szybciej, dlatego lepiej kontrolowac i robic usg czesciej niz na nfz przewidzieli. Chyba ze ciaze prowadzi lekarz bardzo doswiadczony i specjalista w usg.
valetta94 lubi tę wiadomość
-
Stresant, faktycznie jak idzie w górę to gorzej. U mnie narazie jest na jednym poziomie, z wyjątkiem wizyt u gina. Jestem otyła i waga to dla mnie ogromny stres.
Znajoma miała problemy z ciśnieniem w ciąży i lezenie nie pomagało. Nawet w nocy potrafiła mieć bardzo wysokie skoki. Ale ona miała już zdiagnozowane nadciśnienie. Ja chodzę do poradni leczenia nadciśnienia i tam pani doktor stwierdziła, że dopegyt jest bezpieczny w ciąży i że 1 dziennie zapobiegawczo mam brać.stresant lubi tę wiadomość
-
Misiabella wrote:Valetta, wczesniej bylo wszystko ok, bo robilam to usg na nfz ale u tego samego lekarza, dopiero pod koniec ciazy rozjechaly sie te wymiary. Niestety ale na kazdym etapie ciazy moze cos sie wydarzyc i dziecko spowalnia lub wzrasta szybciej, dlatego lepiej kontrolowac i robic usg czesciej niz na nfz przewidzieli. Chyba ze ciaze prowadzi lekarz bardzo doswiadczony i specjalista w usg.
Dokładnie, lepiej częściej wszystko kontrolować. Ja największą przerwę miedzy USG miałam 4 tyg. Od 30 tyg planuje co 2 tyg chodzić, mam prywatny pakiet więc nic nie płacę a będę spokojniejsza..A pomyśleć, że kiedyś było tak jak opisała Tunia - tylko morfologia i mocz, a gdzie reszta wyników które robi się teraz..Misiabella lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Ja biorę lovi bo przeszulalam cały Internet i właśnie te są najbardziej polecane żeby nie zaburzyć ssania piersi.
Znam tylko jedną osobę, która ich używa i jest bardzo zadowolona. Ja biorę z nadzieją że nie będę ich używać
Ale w razie "w" te wydają mi się najlepsze. Nie mam konkretnych argumentów. Może będę miała za parę miesięcy ale wtedy Ty też będziesz już miała
Paula ja mam te w koszyku
https://www.aptekagemini.pl/lovi-butelka-samosterylizujaca-super-vent-ze-smoczkiem-aktywne-ssanie-od-urodzenia-150ml.html
ale cały czas rozważamte same wzięłaś?
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Zamówiłam bo dostępność po 14 stycznia i zaraz wymiecie a wiesz że zdrożało? o 40 zł nie materaca nie brałam bo jakoś mi nie podchodzi ten materac. Ten opis taki jakiś bez szczegółów jeszcze nie wybrałam materaca
. Też zaraz zamówię. Ja chciałam wziąć materac ten premium, ale widze że już też go nie ma w magazynie także będę szukać innego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 15:43
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Daffi wrote:Mi też zalezalo na bagazniku. Wczesniej mieliśmy alfe romeo 159 ale bagazniki to one maja nie pojemne nawet zamontowalismy w niej baze i fotelik to sie okazalo ze z na maxa odsunietym fotelwm fotelik ledwo sie mieścił napierajac na oparcie pasazerq.. Teraz kupilismy passata b6 w kombii i jest super wszystko idealnie. Spakowalismy wozek gondole spacerowke i stelaz oraz fotelik z baza.
widzę, że kombi rządziteż mam kombi
insignie.. chciałam zmienić na kugę ale cholera bagażnik mniejszy no i okazała się, że przód miała naprawiany..
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Ja na to liczę haha
dla mnie to stresujące bo moja ma to tętno raz niskie raz wysokie i boje się tej tachykardii bo serduszko już miała oglądane przez dwóch specjalistów i jest wszystko ok. Albo że ze względu na to tętno np wskazanie do CC, czy ze względu na jej wagę. Nie dość że cukrzyca w rodzinie rodzą się na prawdę duże dzieci, i dlatego idziemy na to.
ja też idę, nawet 2 x bo 23.01 chcę mieć aktualne wymiary przed wizytą u diablo 24.01... żeby sprawdziła czy dziecko rośnie prawidłowo a moja gin też chce mnie potem pooglądać więc będę miała 2x a może nawet częściejFasolka77
-
Paula 90 wrote:A myślicie o oddawaniu mleka do szpitala dla wczesniaczkow?
Ja liczę na moja laktację bardzo i powoli zaczynam dowiadywać się jak to wygląda i co trzeba zrobić.
Oddaję już krew honorowo i jestem potencjalnym dawcą szpiku i narządów. Myślę że mleko to najmniej "inwazyjny" sposób pomocy innym.
Co o tym myślicie? Może któraś z Was pomagała już w taki sposób?
Szanuję Paula! super pomysł z mlekiem.. nie wiem czy będąc w szpitalu nie widziałam na drzwiach tabliczki "bank mleka"... faktycznie można się zorientować w temacie.. wiesz może jak to wygląda? jak i gdzie się takie mleko oddaje? bo ja mieszkam 50 km od szpitala i nie wiem czy ktoś to mleko odbiera czy samemu trzeba?Paula 90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyByłam u innej diebetolog. Która po zobaczeniu moich cukrów powiedziala, że dobrze że nie wzięłam insuliny bo mogłaby za bardzo zbić cukry. Ale jeśli będę dochodziła do 100 na czczo np a w okolicy 28 tc cukry lubią wzrastać to insulina wkracza bo to lepsze dla dziecka. Powiedziała że nie muszę się kłuć aż 6 razy bo to dużo przy takich cukrach ale zawsze na czczo. Mam więcej spacerować i pić zdecydowanie więcej wody.
Zapytałam ja też jak jest z tymi normami że jedni uznają do 90 a inni więcej, powiedziała że nie wie jaki diabetolog uznaje za normę wyżej niż 90. I że jeśli jest sporo skoków bez konkretnej przyczyny np brak stosowania diety lub jak w moim przypadku sterydy to insulina powinna być zastosowana.
Kasionek ty masz insulinę. Jakie miałaś cukry? I jak to wygląda u ciebie? Jesz co chcesz?
A w przychodni, której byłam panuje szkarlatyna w sensie wśród dzieci to chyba mogliby taką informację wywiesić... Co za bezmózgi w ogóle nie myslaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 16:09
-
Paula 90 wrote:Mnie to zawsze drażni. My się staramy latami, bierzemy witaminy, wydajemy fortunę na lekarzy. I drżymy o każde przekroczenie albo choćby niewuelkie odchylenie od normy.
A taka zajdzie w ciążę na kompletnej wyjebce i rodzi dziecko. Dobrze jeszcze jak urodzi się zdrowe. A jak urodzi się chore to zostawiają jak niechciane szczeniaki w szpitalu w najlepszym wypadku albo tak jak u nas w styczniu zeszłego roku - wynoszą w reklamówce na śmietnik jak śmieć.
No aż się gotuje we mnie.
Paula jak byłam w październiku w szpitalu dołożyli nam 16-latkę w 6 miesiącu.. laska paliła, olewała zalecenia lekarzy i w ogóle w łóżku nie leżała tylko cały czas na parkingu na fajeczce albo po szpitalu krążyła... ojciec dziecka w jej wieku chyba, do szkoły jeszcze chodził, włos tleniony.. ponoć go mama zostawiła w szpitalu po porodzie i dziadkowie się nim zajęli... mnie najbardziej żal tego dzieckajuż ma przejebane na starcie...
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Fasolka - dzięki za rady o fiszbinach. Niby słyszałam o tym ale już rozglądałam się za tymi koronkami wszystkimi eleganckimi z odpinanymi miseczkami.
A widziałaś gdzies może ładne staniki do karmienia bez fiszbin ale nie takie co wyglądają jak znoszony stanik babci tylko takie bardziej seksowne?
No i żeby mieli rozmiary miseczek H albo I
ja zamówiłam dwupak na bonprix, właśnie odebrałam paczkę ale jeszcze nie mierzyłamwizualnie mi się podobają ale nie mogę ich już znaleźć na stronie hmmm.. może się wyprzedały... ale są inne, równie ładne - sprawdź
Paula 90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Mistella wrote:Paula idź do jakiegoś brafiterskiego na pewno coś dobierzesz , u mnie są różne piękne a poza tym można przerabiać zwykle staniki na karmniki co tez jest fajna opcja jeśli nic nie znajdziesz a lubisz ładna bieliznę
karmniki!!!!! ahahahaha Mistella... made my day!!!!Mistella lubi tę wiadomość
Fasolka77