X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Tunia witamy serdecznie :).

Valetta śliczny brzuszek, u mnie też +13kg ;).

India u Nas też Insignia wchodzi w grę, mam nadzieję że uda się Nam kupić coś fajnego, im szybciej tym lepiej.

Ja wczoraj policzyłaś mniej więcej ile jeszcze wydatków wyprawkowych przed nami i wyszło że jeszcze z 10 tys... A wydawało mi się że ciągle coś kupuję ;).

Karmelka zamawiałaś to łóżeczko z wodies? Ja też je chyba już zamówię bo potem wykupią i znowu będzie niedostępne. Brałas też od nich materac?
    Zamówiłam bo dostępność po 14 stycznia i zaraz wymiecie a wiesz że zdrożało? o 40 zł nie materaca nie brałam bo jakoś mi nie podchodzi ten materac. Ten opis taki jakiś bez szczegółów jeszcze nie wybrałam materaca :(

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Valetta wooow! Ale już jesteś gruuubaaa! :D Z takiej chudzinki taki piękny brzuszek w kilka miesięcy <3 Ja mam póki co o połowę mniejszy, ale też ciąża kilka tygodni młodsza :)

Haha niezły grubas już ze mnie, a zostało jeszcze troszkę, strach się bać :P
    Bratowa w 2 tyg młodszej ciąży ma 1/4 mojego brzucha. I co tu się dziwić, że byłyśmy główną sensacją na święta a raczej ja i mój brzuszek :) Na początku ciąży lekarz mnie nastraszył przegrodą i tak się przestraszyłam, że mi się macica nie będzie rozciągała a tu proszę. Daję sobie pół roku do po urodzeniu na dojście do poprzedniej kondycji, zobaczymy jak pójdzie.

Dziękuję dziewczyny :*

Tunia76 super, że do nas dołączyłaś :)

Ja na USG 3 trymestru jestem umówiona 24 stycznia, ale ja robię u mojego gina. W sylwestra mi już robił inny lekarz tutaj prywanie i wszystko super, więc pójdę bez stresu :)

Misiabella masakra dopiero na USG w 36 tygodniu lekarz zobaczył, że jest coś nie tak? Co to za lekrze wcześniej przeprowadzali badania, biedna się zestresowałaś przed samym porodem..

Aaa odebrałam wypis ze szpitala, malutka ważyła 6 dni temu 1200 gr :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 15:21

Kasiulka90, Wiewióreczka, AniaKJ lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella, masz rację, ta ciąża jest zupełnie inna, bardziej świadoma cudu jakim jest nowe życie. 19 lat temu nie było internetu, co lekarz powiedział, tak było. Zaszłam w ciążę i miałam urodzić zdrowe dziecko. W ogóle nie zakładałam innej możliwości. Teraz świadomość możliwych komplikacji mnie przeraża.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Stresant ja też biorę dopegyt 1xdziennie. Ja mierzę ciśnienie 3x dziennie i mam niskie. Wysokie mam tylko u mojego gina. U niego jest waga, narzędzie tortur dla mnie, dlatego ciśnienie mi skacze. Miałam już robionego holtera cisnieniowego i wyniki mialam niskie. Zresztą Twoje ciśnienie nie jest przecież wysokie.

Ja mam problem z tym cisnieniem od poczatku ciazy.....tez mialam holtera robionego....u mnie jeszcze tachykadia dochodzi....Mierze od poczatku ciazy i zapisuje i na podstawie tego lekarz zauwazyl ze sie podnosi.....ale juz nie spada tylko ciagle wyzej i wyzej sie utrzymuje.....

Bede brac leki i zobaczymy.......... Nie wiem czy lezec czy nie ? ......chyba logiczne bedzie jak bede lezec, bo nie forsujac sie nie podnosze tetna i cisnienia :) chociaz jak i tak juz mega duzo sie lenie :)

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta, wczesniej bylo wszystko ok, bo robilam to usg na nfz ale u tego samego lekarza, dopiero pod koniec ciazy rozjechaly sie te wymiary. Niestety ale na kazdym etapie ciazy moze cos sie wydarzyc i dziecko spowalnia lub wzrasta szybciej, dlatego lepiej kontrolowac i robic usg czesciej niz na nfz przewidzieli. Chyba ze ciaze prowadzi lekarz bardzo doswiadczony i specjalista w usg.

valetta94 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, faktycznie jak idzie w górę to gorzej. U mnie narazie jest na jednym poziomie, z wyjątkiem wizyt u gina. Jestem otyła i waga to dla mnie ogromny stres.
    Znajoma miała problemy z ciśnieniem w ciąży i lezenie nie pomagało. Nawet w nocy potrafiła mieć bardzo wysokie skoki. Ale ona miała już zdiagnozowane nadciśnienie. Ja chodzę do poradni leczenia nadciśnienia i tam pani doktor stwierdziła, że dopegyt jest bezpieczny w ciąży i że 1 dziennie zapobiegawczo mam brać.

stresant lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Valetta, wczesniej bylo wszystko ok, bo robilam to usg na nfz ale u tego samego lekarza, dopiero pod koniec ciazy rozjechaly sie te wymiary. Niestety ale na kazdym etapie ciazy moze cos sie wydarzyc i dziecko spowalnia lub wzrasta szybciej, dlatego lepiej kontrolowac i robic usg czesciej niz na nfz przewidzieli. Chyba ze ciaze prowadzi lekarz bardzo doswiadczony i specjalista w usg.

Dokładnie, lepiej częściej wszystko kontrolować. Ja największą przerwę miedzy USG miałam 4 tyg. Od 30 tyg planuje co 2 tyg chodzić, mam prywatny pakiet więc nic nie płacę a będę spokojniejsza..A pomyśleć, że kiedyś było tak jak opisała Tunia - tylko morfologia i mocz, a gdzie reszta wyników które robi się teraz..

Misiabella lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja biorę lovi bo przeszulalam cały Internet i właśnie te są najbardziej polecane żeby nie zaburzyć ssania piersi.
    Znam tylko jedną osobę, która ich używa i jest bardzo zadowolona. Ja biorę z nadzieją że nie będę ich używać ;-)
    Ale w razie "w" te wydają mi się najlepsze. Nie mam konkretnych argumentów. Może będę miała za parę miesięcy ale wtedy Ty też będziesz już miała :-D

Paula ja mam te w koszyku
    https://www.aptekagemini.pl/lovi-butelka-samosterylizujaca-super-vent-ze-smoczkiem-aktywne-ssanie-od-urodzenia-150ml.html
    ale cały czas rozważam :) te same wzięłaś?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Zamówiłam bo dostępność po 14 stycznia i zaraz wymiecie a wiesz że zdrożało? o 40 zł nie materaca nie brałam bo jakoś mi nie podchodzi ten materac. Ten opis taki jakiś bez szczegółów jeszcze nie wybrałam materaca :(
    No własnie zauważyłam że podrożało, trzeba było brac wcześniej :/. Też zaraz zamówię. Ja chciałam wziąć materac ten premium, ale widze że już też go nie ma w magazynie także będę szukać innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 15:43

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mi też zalezalo na bagazniku. Wczesniej mieliśmy alfe romeo 159 ale bagazniki to one maja nie pojemne nawet zamontowalismy w niej baze i fotelik to sie okazalo ze z na maxa odsunietym fotelwm fotelik ledwo sie mieścił napierajac na oparcie pasazerq.. Teraz kupilismy passata b6 w kombii i jest super wszystko idealnie. Spakowalismy wozek gondole spacerowke i stelaz oraz fotelik z baza.

widzę, że kombi rządzi :) też mam kombi :) insignie.. chciałam zmienić na kugę ale cholera bagażnik mniejszy no i okazała się, że przód miała naprawiany..

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja na to liczę haha :) dla mnie to stresujące bo moja ma to tętno raz niskie raz wysokie i boje się tej tachykardii bo serduszko już miała oglądane przez dwóch specjalistów i jest wszystko ok. Albo że ze względu na to tętno np wskazanie do CC, czy ze względu na jej wagę. Nie dość że cukrzyca w rodzinie rodzą się na prawdę duże dzieci, i dlatego idziemy na to.

ja też idę, nawet 2 x bo 23.01 chcę mieć aktualne wymiary przed wizytą u diablo 24.01... żeby sprawdziła czy dziecko rośnie prawidłowo a moja gin też chce mnie potem pooglądać więc będę miała 2x a może nawet częściej :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja też mam niedobór, od kilku dni praktycznie non stop drga mi lewa powieka. Ale bez przerwy. Można się jakiejś nerwicy nabawic

Mycha jedz gorzką czekoladę :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mycha jedz gorzką czekoladę :)
    Oo fajny pomysł :) dzieki

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A myślicie o oddawaniu mleka do szpitala dla wczesniaczkow?
    Ja liczę na moja laktację bardzo i powoli zaczynam dowiadywać się jak to wygląda i co trzeba zrobić.
    Oddaję już krew honorowo i jestem potencjalnym dawcą szpiku i narządów. Myślę że mleko to najmniej "inwazyjny" sposób pomocy innym.
    Co o tym myślicie? Może któraś z Was pomagała już w taki sposób?

Szanuję Paula! super pomysł z mlekiem.. nie wiem czy będąc w szpitalu nie widziałam na drzwiach tabliczki "bank mleka"... faktycznie można się zorientować w temacie.. wiesz może jak to wygląda? jak i gdzie się takie mleko oddaje? bo ja mieszkam 50 km od szpitala i nie wiem czy ktoś to mleko odbiera czy samemu trzeba?

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo serca malucha ja po połówkowych mam zalecone zrobić od 24- 26 tydzień. Ze względu że tam wyszło ognisko hyperechogenne. I idę za tydzień w środę na to badanie. Czyli będę miała skończony 24 tydzień ;-)

Misiabella lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u innej diebetolog. Która po zobaczeniu moich cukrów powiedziala, że dobrze że nie wzięłam insuliny bo mogłaby za bardzo zbić cukry. Ale jeśli będę dochodziła do 100 na czczo np a w okolicy 28 tc cukry lubią wzrastać to insulina wkracza bo to lepsze dla dziecka. Powiedziała że nie muszę się kłuć aż 6 razy bo to dużo przy takich cukrach ale zawsze na czczo. Mam więcej spacerować i pić zdecydowanie więcej wody.
    Zapytałam ja też jak jest z tymi normami że jedni uznają do 90 a inni więcej, powiedziała że nie wie jaki diabetolog uznaje za normę wyżej niż 90. I że jeśli jest sporo skoków bez konkretnej przyczyny np brak stosowania diety lub jak w moim przypadku sterydy to insulina powinna być zastosowana.

Kasionek ty masz insulinę. Jakie miałaś cukry? I jak to wygląda u ciebie? Jesz co chcesz?
    A w przychodni, której byłam panuje szkarlatyna w sensie wśród dzieci to chyba mogliby taką informację wywiesić... Co za bezmózgi w ogóle nie mysla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 16:09

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mnie to zawsze drażni. My się staramy latami, bierzemy witaminy, wydajemy fortunę na lekarzy. I drżymy o każde przekroczenie albo choćby niewuelkie odchylenie od normy.
    A taka zajdzie w ciążę na kompletnej wyjebce i rodzi dziecko. Dobrze jeszcze jak urodzi się zdrowe. A jak urodzi się chore to zostawiają jak niechciane szczeniaki w szpitalu w najlepszym wypadku albo tak jak u nas w styczniu zeszłego roku - wynoszą w reklamówce na śmietnik jak śmieć.
    No aż się gotuje we mnie.

Paula jak byłam w październiku w szpitalu dołożyli nam 16-latkę w 6 miesiącu.. laska paliła, olewała zalecenia lekarzy i w ogóle w łóżku nie leżała tylko cały czas na parkingu na fajeczce albo po szpitalu krążyła... ojciec dziecka w jej wieku chyba, do szkoły jeszcze chodził, włos tleniony.. ponoć go mama zostawiła w szpitalu po porodzie i dziadkowie się nim zajęli... mnie najbardziej żal tego dziecka :( już ma przejebane na starcie... :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - dzięki za rady o fiszbinach. Niby słyszałam o tym ale już rozglądałam się za tymi koronkami wszystkimi eleganckimi z odpinanymi miseczkami.

A widziałaś gdzies może ładne staniki do karmienia bez fiszbin ale nie takie co wyglądają jak znoszony stanik babci tylko takie bardziej seksowne? :-D

No i żeby mieli rozmiary miseczek H albo I ;-)

ja zamówiłam dwupak na bonprix, właśnie odebrałam paczkę ale jeszcze nie mierzyłam :) wizualnie mi się podobają ale nie mogę ich już znaleźć na stronie hmmm.. może się wyprzedały... ale są inne, równie ładne - sprawdź ;)

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Esotiq był moim ulubionym sklepem. Ale przestali produkować duże rozmiary. Chuje...

A ja mam 70H, teraz pewnie będzie 75I.

ja mam D ale zamówiłam E :) wieczorem będę mierzyć :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Paula idź do jakiegoś brafiterskiego na pewno coś dobierzesz , u mnie są różne piękne a poza tym można przerabiać zwykle staniki na karmniki co tez jest fajna opcja jeśli nic nie znajdziesz a lubisz ładna bieliznę

karmniki!!!!! ahahahaha Mistella... made my day!!!! ;)

Mistella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1029 1030 1031 1032 1033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ