Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Basiu na pewno zdarzysz. Wyprawkę można zrobić nawet w jedną noc
tyle, że konto zeszczupleje nagle haha.
Ja też mam mocny syndrom wicia gniazda, k czym mowila położna. Jestem zestresowana i niespokojna jesli nie mam wszystkiego poukładanego od początku.
Ja pierw szukam informacji co jak po co ile i dlaczego, później szukam gdzie i za ile, później analizuje szukam opinii innych opisowych i mówionych, następnie robię screeny spisuje na swoje listy jeszcze raz analizuje i zamawiam. Ja bym się nie wyrobiła. Ale ja jestem pod tym względem dziwna
mnie trochę ciśnienie opuściło jak domknęłam listęwiem, że nawet gdybym wylądowała w szpitalu to K. ogarnąłby wszystko sam z pomocą mojej listy
w domu już mam wózek, łóżeczko, materacyk, jakieś gadżety do łóżeczka, wczoraj dostałam od znajomych coś a'la kosz Mojżesza na kółkach. Przewijak dziś zamówię, komoda w sobotę. Fotelik z bazą zamówiony. W paczkomacie czeka koszula do porodu i karmienia- na razie jedna sztuka bo chcę sprawdzić oraz biustonosze do karmienia. Położna mówiła, żeby absolutnie nie używać biustonoszy ze stalkami/ fiszbinami etc bo łatwo o zapalenie. Powoli zapełniam koszyk w geminipotem rossmann i do końca stycznia może się uda
DorotaAnna, india, AniaKJ, B_002 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Kurcze, ja od zawsze wnikliwie oglądam i sprawdzam swoje ciało, słucham sygnałów które mi wysyła.
Ale może faktycznie jesliby się nad tym nie skupiać to można przeoczyć?
Ja mam manie kontroli, chyba bym odeszła od zmysłów gdybym dowiedziała się że urodzę dziecko, które mogło być narażone przeze mnie na czynniki szkodliwe (żywność,alkohol,kosmetyki).
jak ktoś nie wie jak się robi dzieci to może nie wiedzieć, że jest w ciązy ale nie wydaje mi się, że żyje w nieświadomości do porodu.. szok.. moja znajoma miała znajomą co nie chciała dziecka i z premedytacją przez 3 miesiące nie robiła nic... nie zażywała kwasu foliowego, nie chodziła do lekarza... finalnie urodziła zdrowe dziecko ale uważam to za skrajnie nieodpowiedzialne..Fasolka77
-
Przyszła mi koszula porodowa od mamaginekolog , bardzo fajna i funkcjonalna
mam rozmiar xs , bardzo dobrze leży i wyglada jak sukienka , kolor chabrowy na pewno byłby ładniejszy niż czekolada ale na czekoladzie nie będzie tak krwi widać hehehe
Sansivieria, DorotaAnna, AniaKJ, martusiawp, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:jak ktoś nie wie jak się robi dzieci to może nie wiedzieć, że jest w ciązy ale nie wydaje mi się, że żyje w nieświadomości do porodu.. szok.. moja znajoma miała znajomą co nie chciała dziecka i z premedytacją przez 3 miesiące nie robiła nic... nie zażywała kwasu foliowego, nie chodziła do lekarza... finalnie urodziła zdrowe dziecko ale uważam to za skrajnie nieodpowiedzialne..
Mnie to zawsze drażni. My się staramy latami, bierzemy witaminy, wydajemy fortunę na lekarzy. I drżymy o każde przekroczenie albo choćby niewuelkie odchylenie od normy.
A taka zajdzie w ciążę na kompletnej wyjebce i rodzi dziecko. Dobrze jeszcze jak urodzi się zdrowe. A jak urodzi się chore to zostawiają jak niechciane szczeniaki w szpitalu w najlepszym wypadku albo tak jak u nas w styczniu zeszłego roku - wynoszą w reklamówce na śmietnik jak śmieć.
No aż się gotuje we mnie. -
Lolka30 wrote:Jak macie wspólnotę to macie zarządcę. To on organizuje zebranie właśnie także koniecznie porusz ten temat na zebraniu.
-
Paula 90 wrote:Mojej przyjaciółki kuzynka urodziła dziecko w połowie grudnia. Chłopczyk miał 2 punkty. Zabrali go do innego szpitala a jej odbiło. Wpadła w psychozę, jest w zakładzie zamkniętym, ma za sobą próby samobójcze. Z dzieckiem jest ok, uratowali. Ale ona jest w złym stanie.
Ma na dniach wychodzić, zobaczy w końcu swoje dziecko. Kiedy się jej pytają o datę dzisiejsza to zawsze mówi datę porodu. Tragedia. Ciekawa jestem jak To się wszystko rozwinie. Strasznie jej współczuję. Dziewczyna młodsza ode mnie
o Jezu(( współczuję
i mam nadzieję, że wszystko będzie ok ! Daj znać Paula jak będziesz wiedzieć oczywiście jak już mama zobaczy Malucha!
Paula 90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka - dzięki za rady o fiszbinach. Niby słyszałam o tym ale już rozglądałam się za tymi koronkami wszystkimi eleganckimi z odpinanymi miseczkami.
A widziałaś gdzies może ładne staniki do karmienia bez fiszbin ale nie takie co wyglądają jak znoszony stanik babci tylko takie bardziej seksowne?
No i żeby mieli rozmiary miseczek H albo IWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 12:21
-
Karmelllka90 wrote:Basiu na pewno zdarzysz. Wyprawkę można zrobić nawet w jedną noc
tyle, że konto zeszczupleje nagle haha.
Ja też mam mocny syndrom wicia gniazda, k czym mowila położna. Jestem zestresowana i niespokojna jesli nie mam wszystkiego poukładanego od początku.
Ja pierw szukam informacji co jak po co ile i dlaczego, później szukam gdzie i za ile, później analizuje szukam opinii innych opisowych i mówionych, następnie robię screeny spisuje na swoje listy jeszcze raz analizuje i zamawiam. Ja bym się nie wyrobiła. Ale ja jestem pod tym względem dziwna
A Co do analizowania to ja też lubię najpierw poczytać o produktach i czy są polecane. Na tym forum fajnie że każda ma jakieś tam zdanie i można troszkę rozeznać się w temacie
Wracam właśnie do domu, nie czytałam was od rana, będę nadrabiać później. Jeszcze mam kilka spraw dzisiaj ale mogę to załatwić telefonicznie i przez internet.
A wieczorem szkoła rodzenia. Co za intensywny dzień!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 12:24
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyMistella wrote:Ja miałam z alles w sklepie brafiterskim kupiłam ale tez są w esotiq ale nie wiem jak rozmiarówka
A ja mam 70H, teraz pewnie będzie 75I.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 12:27
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Wiewioreczka - USG 3 trymestru jest bardzo ważne z perspektywy sprawdzenia wydolności łożyska i ewentualnej hipotrofii.
We wcześniejszych badaniach może to nie wyjsc a na tym USG już tak.
Podobnie jest z wadami układu pokarmowego i wadami kończyn - one powstają zazwyczaj w trzecim trymestrze i na tym badaniu można je juz wykryć.
Ponadto sprawdza się ryzyko makrosomii, małowodzia, wielowodzia.
Większość ewentualnych wad wykrytych w USG trzeciego trymestru można wyleczyć jeszcze zanim dziecko się urodzi.
Niewydolne łożysko na przykład to bardzo poważny problem, ale po diagnozie podejmuje się kroki ku zwiększeniu wydolności.
U mnie przy zwykłym usg każdy gin określa to i to.
Mówił, że 98% wad można było wykryć w prenatalnych i połówkowych, a tylko 2% w usg 3 trymestru.
Dlatego nie odradzam tylko piszę, żebyście się nie stresowały tym badaniem tak bardzo jak wcześniejszymiSzczególnie jeśli na bieżąco chodzicie na usg.
Malutka, ja chyba odpuszczę usg 3 trymestru, bo profesor na tym samym sprzęcie co prenatalne, robi zwykłe usg, w którym też określa to o czym pisze Paula, a różnica w cenie jest 200 zł. Ale uwaga, jeśli Wam lekarze nie mówią o ilości wód, a wzrastaniu maluszka to koniecznie idźcie.Paula 90 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Możesz śmiało kupić już daty masz nawet do 2021 roku ale to jest data umowna! Jeśli urodzisz np w kwietniu i otworzysz jakiś produkt 21 kwietnia patrzysz na słoiczek i tam masz jego prawdziwą datę przydatności najczęściej jest to 6 miesiecy lub 12 miesięcy. I to jest wazne nie data na opakowaniu
dzięki Karmellka... cały czas coś dokładam do koszyka i się zastanawiam kiedy zrealizować zakupyFasolka77
-
Fasola tak, ten oryginalny zwykły bez cry sensora
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/240676/?gclid=CjwKCAiA99vhBRBnEiwAwpk-uJ1CyxAzhdOjALKnFQMEsOr_XdYlglpQ6FXD3mTaNA9yIh7rBNSY8RoCTp8QAvD_BwE taki ale bez tego sensora
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 12:33
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Daffi to co piszesz to sposób wykonywania zarządu wspólnota, to co innego. Zarządca na zlecenie wspólnoty prowadzi jej sprawy, i po stwierdzeniu jakichś rażących zachowań, potencjalnych zagrożeń ( np. Ten gaz) czy zagrożenia sanitarne to może podjąć kroki. Z tego co kojarzę to niestety na początku musi sam interweniować u lokatora a jeśli to nie przyniesie efektu to może uruchomić dalsze kroki. Najważniejsze żeby nie dac się zbyć zarządcy.
Co do dat ważności kosmetyków to ja podzielam zdanie Pauli. Też jestem kosmetologie i mnie na studiach uczyli w ten sposób. Dodatkowo pracowałam w 3 firmach dermokosmetycznych i tam również obowiązywała taka wykładnia czytania dat.Paula 90 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień