Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Wg owulacji dzisiaj kończę 27 tydzień, moja aplikacja numer dwa mowi,że jestem w 28 tc i, że dziecko ma duże szanse na przeżycie. Dla mnie jakimś takim ukojeniem w tygodniach będzie skończenie 30 tc a jakoś 35 tc to już tak ważny tydzień dla mnie. Tym bardziej że liczę tygodnie wg najpóźniejszej daty bo tak się czuję bezpieczniej ze nie przeocE żadnego dnia.
Jak u was dziewczyny z tym jest??
no ja własnie mam problem z liczeniem. OM miałam 12.07.2018 więc dziś weszłam w 27tc? bo różnie te kalkulatory pokazują a nie mam żadnej apki na tel ściągniętej....Fasolka77
-
Karolina, teraz z antybiotykiem będzie już tylko lepiej
India, często zdarza się tak, że na tym etapie ciąży dzieją się nie stworzone rzeczy a jak przychodzi do terminu porodu to dzidziol nie chce przyjść na świat
Moja bratowa tak miała, około 30 tygodnia mocno skróciła jej się szyjka, a później urodziła w 41 tygodniu i to poród musieli wywoływać
Dziewczyny właśnie wzięłam się za ogarnianie układanie na półkach itd. ciuszków... ja nie wiem jak to się stało... wydawało mi się, że mało kupowałam, ale mam tego wszystkiego całą masę!!!! Już wiem, że nie zdążę Bianki ubrać we wszystkie ubranka, a dodatkowo ubranka nie mieszczą się prawie na półkach a przydzieliłam jej tyle samo miejsca, co na moje rzeczyChyba mnie poniosło
Wiewióreczka, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość
-
A ja się też dziś wybieram na IP . Od 2 dni mam mega klocie i ból w prawym boku pod zebrami, przestaje boleć tylko jak lezr. Z mała napewno wszystko ok bo cały czas ja czuję jak fika
niewiele czy to przez powiększająca się macice czy co ale nie daje mi to spokoju
-
Natalia-tosia wrote:Karolina, teraz z antybiotykiem będzie już tylko lepiej
India, często zdarza się tak, że na tym etapie ciąży dzieją się nie stworzone rzeczy a jak przychodzi do terminu porodu to dzidziol nie chce przyjść na świat
Moja bratowa tak miała, około 30 tygodnia mocno skróciła jej się szyjka, a później urodziła w 41 tygodniu i to poród musieli wywoływać
Dziewczyny właśnie wzięłam się za ogarnianie układanie na półkach itd. ciuszków... ja nie wiem jak to się stało... wydawało mi się, że mało kupowałam, ale mam tego wszystkiego całą masę!!!! Już wiem, że nie zdążę Bianki ubrać we wszystkie ubranka, a dodatkowo ubranka nie mieszczą się prawie na półkach a przydzieliłam jej tyle samo miejsca, co na moje rzeczyChyba mnie poniosło
im mniej więcej tym dłużej żyje hahaha
Natalia-tosia, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Wg owulacji dzisiaj kończę 27 tydzień, moja aplikacja numer dwa mowi,że jestem w 28 tc i, że dziecko ma duże szanse na przeżycie. Dla mnie jakimś takim ukojeniem w tygodniach będzie skończenie 30 tc a jakoś 35 tc to już tak ważny tydzień dla mnie. Tym bardziej że liczę tygodnie wg najpóźniejszej daty bo tak się czuję bezpieczniej ze nie przeocE żadnego dnia.
Jak u was dziewczyny z tym jest??
Jak to dziś napisałaś to sama sobie uświadomiłam że już kończę dziś 29 i zaczynam 30tc. Już tak niewiele do końca zostało. Za 8 tygodni będę miała donoszoną ciążę!
To będzie bardzo intensywny czas, ale jeśli chodzi o zakupy to głównie będzie to klikanie i czekanie na kuriera więc się nie namęczę a też szybko pójdzieMożna to zrobić w jeden dzień jak ktoś się spieszy.
Natalia-tosia, Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Syska2202 wrote:A ja się też dziś wybieram na IP . Od 2 dni mam mega klocie i ból w prawym boku pod zebrami, przestaje boleć tylko jak lezr. Z mała napewno wszystko ok bo cały czas ja czuję jak fika
niewiele czy to przez powiększająca się macice czy co ale nie daje mi to spokoju
jedź koniecznie Syska sprawdzić! dobrze, że się nie stresujeszna tym etapie fajnie, że czujemy ruchy bo można być spokojniejszą...
ja dziś zauważyłam po dwa ROZSTĘPY na brzuchu z lewej i prawej na linii pępka!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAFasolka77
-
Fasolka77 wrote:jedź koniecznie Syska sprawdzić! dobrze, że się nie stresujesz
na tym etapie fajnie, że czujemy ruchy bo można być spokojniejszą...
ja dziś zauważyłam po dwa ROZSTĘPY na brzuchu z lewej i prawej na linii pępka!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAFasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZamówiłam łóżeczko na woodies błagam was o poradę bo zgłupiałam.
Łóżeczko wygląda tak :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c684109c84dd.png
Jego plusy:
- skandynawski styl, który będzie pasował do pokoiku cena poniżej 400 zł
Znalazłam na allegro takie i mentlik w glowie nie jest to jakiś styl skandynawski może nie jest aż tak pasujące do mebli ale
- ma szufladę
- cena poniżej 300 zł
- da się przerobić na tapczanik
- można wybrać wersję kilorystyczna
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/79cae76aecab.png
Mnie interesuja te dwie wersje kolorystyczne
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d3ded307077.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c95c8c5f2034.png
Tapczanik
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ad873b5783f.png
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Karmelka, ja bym wzięła to tańsze łóżeczko. Jest bardziej funkcjonalne. A szuflada się przyda przy Twoich zakupach hahahha
Mam do Ciebie i reszty pytanie, czy kupujecie emulsje typu oillan. Mam w koszyku emulsje do kąpieli z płynem do mycia i nie jestem przekonana, czy warto.
Przy synu używałam emolium chyba, bo miewal problemy skórne, zwłaszcza alergiczne plamy pod kolanami i na policzkach. Ale czy warto za zaś kupować? W składzie 64% parafiny.Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySyska2202 wrote:A ja się też dziś wybieram na IP . Od 2 dni mam mega klocie i ból w prawym boku pod zebrami, przestaje boleć tylko jak lezr. Z mała napewno wszystko ok bo cały czas ja czuję jak fika
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:Karmelka, ja bym wzięła to tańsze łóżeczko. Jest bardziej funkcjonalne. A szuflada się przyda przy Twoich zakupach hahahha
Mam do Ciebie i reszty pytanie, czy kupujecie emulsje typu oillan. Mam w koszyku emulsje do kąpieli z płynem do mycia i nie jestem przekonana, czy warto.
Przy synu używałam emolium chyba, bo miewal problemy skórne, zwłaszcza alergiczne plamy pod kolanami i na policzkach. Ale czy warto za zaś kupować? W składzie 64% parafiny.
Dobrego składu to jest emolient?Kiwona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:no ja własnie mam problem z liczeniem. OM miałam 12.07.2018 więc dziś weszłam w 27tc? bo różnie te kalkulatory pokazują a nie mam żadnej apki na tel ściągniętej....
Wg Twojej daty wchodzisz w 27 tydzień. Mój dzieć o tydzień starszy (krótkie cykle i owu szybciej) i ja jutro wchodzę w 28(biorę datę z USG)
Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Karmelka, ja bym wzięła to tańsze łóżeczko. Jest bardziej funkcjonalne. A szuflada się przyda przy Twoich zakupach hahahha
Przy synu używałam emolium chyba, bo miewal problemy skórne, zwłaszcza alergiczne plamy pod kolanami i na policzkach. Ale czy warto za zaś kupować? W składzie 64% parafiny., ale tak kupuję Oilan, przy Tosi super się sprawdziło, wiadomo nie do każdej kąpieli, ale pewnie nie raz zastosuje przy Biance:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 10:38
Kiwona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny