X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Piszecie o pieluchach...jak jest opinia na temat bella happy? ja wlasnie takie kupilam bo maja wyciecie na pepek......a potem chyba sie na pampersy zdecyduje.......wszystkie mamy jakie znam kupuja dady z biedronki.....i nie wiem czy nieprzereklamowane.......
    myslalam tez nad tymi eco ale ta cena, drozsze niz pampersy :)

Kiedys byly pampersy zielone i pampersy slep&play ( do dupy notabene) a teraz zrobili jakies zlote premium care...to niby ze lepsze niz te zielone?
    Te premium care uzywalam juz 9 lat temu do corki. Zielone active baby dry zmieniły sie w niebieskie ale zaczely trafiac opinie ze zaczely uczulac i zrobily sie gorsze.. A sleep and play nie lubie mi sie nie sprawdzily. Takze ucnas na start premium care a jak podrosnie troche to bedziemy szukac i testowac active baby dry czy uczula czy tez nie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Od razu ale nie w zakladce zasilki tylko zwolnienia lekarskie a jeszcze na glownej str w zakładce w prawym górnym rogu wybierasz ogolny i wtedy masz panel glowny i pierwsza ramka wiadomości tam powinno ci mrugać ze masz wiadomość i jeszcze mozesz sobie je extra otworzyc ze je odczytalas.

no właśnie nie widzę tego zwolnienia :( poprzednie tak.. a dzisiejszego nie ,... zonk

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Piszecie o pieluchach...jak jest opinia na temat bella happy? ja wlasnie takie kupilam bo maja wyciecie na pepek......a potem chyba sie na pampersy zdecyduje.......wszystkie mamy jakie znam kupuja dady z biedronki.....i nie wiem czy nieprzereklamowane.......
    myslalam tez nad tymi eco ale ta cena, drozsze niz pampersy :)

Kiedys byly pampersy zielone i pampersy slep&play ( do dupy notabene) a teraz zrobili jakies zlote premium care...to niby ze lepsze niz te zielone?

Mój brat używa bella happy zadowoleni są :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama dla siostry używała pampersy te premium. Te pomarańczowe to była pomyłka. A najgorsze były huggiesy

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja bede miec 3 cc.....narazie sie nijak nie szykuje....wogole jakos o tym nie mysle :) trzeba to poprostu przezyc i tyle

A powiedz jak znosisz ciążę ?? Bo mnie ciągle przy bliznie ciągnie i ogółem plecy ledwie wszystko mnie boli w dodatku młody pośladkowo leży i sobie obrał za cel właśnie Blizne i pęcherz... bo mnie też czeka 3 cc i się okropnie boję mimo że staram się dobrze myśleć i nastawić..

• india Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Oo mowil ci cos lekarz na to? Ja sie dopiero jutro dowiem.

Mówił, ze mogą świadczyć o kaminiach lub tendencji do ich tworzenia. U mniebsie zgadza - juz dwukrotnie mialam. Dużo pić, podjadac zurawine. Tym bardziej, ze reszta parametrow w normie. Jakby coś bolalo zurawit, ewentualnie urosept? Nie wiem czy nie przekrcilam.

Laski a te majtki poporodowe to maja byc siateczkowe? Ale widze, ze ine sa wielorazowe. A jednorazowe tez sa siateczkowe?
    Jak dobrać rozmiar? Ile sztuk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 21:18

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no właśnie nie widzę tego zwolnienia :( poprzednie tak.. a dzisiejszego nie ,... zonk
    To sprawdz bo powinno byc od razu a jak nie ma moze sie okazac ze system wywalił i nie zapisalo u bedzie musiala wystawic je ponownie..

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Mówił, ze mogą świadczyć o kaminiach lub tendencji do ich tworzenia. U mniebsie zgadza - juz dwukrotnie mialam. Dużo pić, podjadac zurawine. Tym bardziej, ze reszta parametrow w normie. Jakby coś bolalo
    I to by sie zgadzało tylko u mnie nigdy na nerkach nic nie znalezli poza bliznami po stanach zapalnych ale mam zlogi w woreczku żółciowym.

b2ujp2.png

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India tak siateczkowe. Wg położnej z SR absolutnie nie flizelinowe bo nie oddychają. Albo siateczkowe albo zwykle bawełniane.

india lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Mówił, ze mogą świadczyć o kaminiach lub tendencji do ich tworzenia. U mniebsie zgadza - juz dwukrotnie mialam. Dużo pić, podjadac zurawine. Tym bardziej, ze reszta parametrow w normie. Jakby coś bolalo zurawit, ewentualnie urosept? Nie wiem czy nie przekrcilam.

Laski a te majtki poporodowe to maja byc siateczkowe? Ale widze, ze ine sa wielorazowe. A jednorazowe tez sa siateczkowe?
    Jak dobrać rozmiar? Ile sztuk
    Ja biorę te siateczkowe... Rozmiar biorę taki na oko jak ubrania ktore nosze a raczej spodnie. Wzielam 3x2szt więc lacznir 6 sztuk.

india lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• espoir Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś było o pieluszkach 0 - Maciusiowi takie kupiliśmy mimo wagi 3400, bo jedynki były za duże. z 2 tygodnie używaliśmy :)

ktoś pytał o cesarki - ja będę mieć trzecią :)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    To sprawdz bo powinno byc od razu a jak nie ma moze sie okazac ze system wywalił i nie zapisalo u bedzie musiala wystawic je ponownie..

sprawdziłam w FAQ
    Po jakim czasie od wystawienia e-ZLA będę widział je na PUE ZUS?
    e-ZLA system przekaże Ci on-line, bezpośrednio po wystawieniu przez lekarza/asystenta medycznego. Natomiast dane o e-ZLA są dostępne później (należy uwzględnić cykle przetwarzania w systemie ZUS).

SPRAWDZĘ JUTRO i najwyżej jutro będę interweniować

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    A powiedz jak znosisz ciążę ?? Bo mnie ciągle przy bliznie ciągnie i ogółem plecy ledwie wszystko mnie boli w dodatku młody pośladkowo leży i sobie obrał za cel właśnie Blizne i pęcherz... bo mnie też czeka 3 cc i się okropnie boję mimo że staram się dobrze myśleć i nastawić..

Blizna mnie czasami piecze i szczypie, poza tym ciaze raczej dobrze znosze, wlasciwie to cala przespie i przeleze ale to raczej z wlasnej wygody niz z zalecen.....u mnie od ostatniego CC minelo 10 lat wiec juz zapomnialam jak to bylo :)
    Z nowosci w tej ciazy mam ( a w poprzednich nie mialam ) zle przeplywy maciczne i wysokie cisnienie

Mysle ze nie ma sie czego bac, wiecej bym sie bala porodu naturalnego niz ciecia :)

• india Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzieki za odp o gatkach :)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    sprawdziłam w FAQ
    Po jakim czasie od wystawienia e-ZLA będę widział je na PUE ZUS?
    e-ZLA system przekaże Ci on-line, bezpośrednio po wystawieniu przez lekarza/asystenta medycznego. Natomiast dane o e-ZLA są dostępne później (należy uwzględnić cykle przetwarzania w systemie ZUS).

SPRAWDZĘ JUTRO i najwyżej jutro będę interweniować
    Mi sie nie zdarzyli nigdy ale moze zalezy to od godz wystawienia. Ja mam wizyty rano u swojego lekarza i 9 i po wystawieniu sa natychmiastowo.

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mi sie nie zdarzyli nigdy ale moze zalezy to od godz wystawienia. Ja mam wizyty rano u swojego lekarza i 9 i po wystawieniu sa natychmiastowo.

no mi klikała po 15... jutro sprawdzę

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Blizna mnie czasami piecze i szczypie, poza tym ciaze raczej dobrze znosze, wlasciwie to cala przespie i przeleze ale to raczej z wlasnej wygody niz z zalecen.....u mnie od ostatniego CC minelo 10 lat wiec juz zapomnialam jak to bylo :)
    Z nowosci w tej ciazy mam ( a w poprzednich nie mialam ) zle przeplywy maciczne i wysokie cisnienie

Mysle ze nie ma sie czego bac, wiecej bym sie bala porodu naturalnego niz ciecia :)

A To faktycznie wspomnienia wrócą haha :D ja miałam ostatnie cięcie 3 i 7 lat temu. I chyba przez to że to nie jest aZ tak.dawno to się stresuje...zwlaszcza że mam.tendencje do porodow przed terminem oboje dzieci 3 tygodnie przed terminem urodzone i teraz lekarz też powiedział że będzie pewnie podobnie A jeśli donoszę to ciąża będzie rozwiązana 3.05 a jak nie donoszę to w kwietniu w zależności kiedy młody będzie się spieszyć ale sam fakt jakoś mnie przeraża i stresuje

• stresant Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    A To faktycznie wspomnienia wrócą haha :D ja miałam ostatnie cięcie 3 i 7 lat temu. I chyba przez to że to nie jest aZ tak.dawno to się stresuje...zwlaszcza że mam.tendencje do porodow przed terminem oboje dzieci 3 tygodnie przed terminem urodzone i teraz lekarz też powiedział że będzie pewnie podobnie A jeśli donoszę to ciąża będzie rozwiązana 3.05 a jak nie donoszę to w kwietniu w zależności kiedy młody będzie się spieszyć ale sam fakt jakoś mnie przeraża i stresuje

pierwsza ciaza rozwiazana w 35 tygodniu druga donoszona do 40 a teraz mam bardzo duze prawdopodobienstwo ze bedzie o wiele wczesniej...wlasnie z powodu zlych przeplywow macicznych i tego cisnienia.....ale kiedy to nie wiadomo? juz mam wszystko dla dziecka przygotowane w razie W.......chcialabym wytrzymac jak najdluzej....czego i Tobie zycze :) i nie martw sie niepotrzebnie...rzeczami na ktore nie mamy wplywu lepiej nie zawracac sobie glowy

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant

Dzięki będę zaglądać i pytać jak się masz w końcu czeka nas to samo:) który masz tydzień ?? Ja też już.kompletuje wyprawkę.a.nq koniec marca pakuje już torbę

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, mamy rozpiskę że SR, ale nie leicmy z tematami po kolei, bo to zależy od dostępności położnych, ratowników i fizjoterapeutow. W czwartek mamy mieć ratownika medycznego a w poniedziałek spróbujemy wejść na oddział polozniczy :D

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ