Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
stresant wrote:Piszecie o pieluchach...jak jest opinia na temat bella happy? ja wlasnie takie kupilam bo maja wyciecie na pepek......a potem chyba sie na pampersy zdecyduje.......wszystkie mamy jakie znam kupuja dady z biedronki.....i nie wiem czy nieprzereklamowane.......
myslalam tez nad tymi eco ale ta cena, drozsze niz pampersy
Kiedys byly pampersy zielone i pampersy slep&play ( do dupy notabene) a teraz zrobili jakies zlote premium care...to niby ze lepsze niz te zielone? -
Daffi wrote:Od razu ale nie w zakladce zasilki tylko zwolnienia lekarskie a jeszcze na glownej str w zakładce w prawym górnym rogu wybierasz ogolny i wtedy masz panel glowny i pierwsza ramka wiadomości tam powinno ci mrugać ze masz wiadomość i jeszcze mozesz sobie je extra otworzyc ze je odczytalas.
no właśnie nie widzę tego zwolnieniapoprzednie tak.. a dzisiejszego nie ,... zonk
Fasolka77
-
stresant wrote:Piszecie o pieluchach...jak jest opinia na temat bella happy? ja wlasnie takie kupilam bo maja wyciecie na pepek......a potem chyba sie na pampersy zdecyduje.......wszystkie mamy jakie znam kupuja dady z biedronki.....i nie wiem czy nieprzereklamowane.......
myslalam tez nad tymi eco ale ta cena, drozsze niz pampersy
Kiedys byly pampersy zielone i pampersy slep&play ( do dupy notabene) a teraz zrobili jakies zlote premium care...to niby ze lepsze niz te zielone?
Mój brat używa bella happy zadowoleni są👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystresant wrote:Ja bede miec 3 cc.....narazie sie nijak nie szykuje....wogole jakos o tym nie mysle
trzeba to poprostu przezyc i tyle
A powiedz jak znosisz ciążę ?? Bo mnie ciągle przy bliznie ciągnie i ogółem plecy ledwie wszystko mnie boli w dodatku młody pośladkowo leży i sobie obrał za cel właśnie Blizne i pęcherz... bo mnie też czeka 3 cc i się okropnie boję mimo że staram się dobrze myśleć i nastawić.. -
Daffi wrote:Oo mowil ci cos lekarz na to? Ja sie dopiero jutro dowiem.
Mówił, ze mogą świadczyć o kaminiach lub tendencji do ich tworzenia. U mniebsie zgadza - juz dwukrotnie mialam. Dużo pić, podjadac zurawine. Tym bardziej, ze reszta parametrow w normie. Jakby coś bolalo zurawit, ewentualnie urosept? Nie wiem czy nie przekrcilam.
Laski a te majtki poporodowe to maja byc siateczkowe? Ale widze, ze ine sa wielorazowe. A jednorazowe tez sa siateczkowe?
Jak dobrać rozmiar? Ile sztukWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 21:18
-
Fasolka77 wrote:no właśnie nie widzę tego zwolnienia
poprzednie tak.. a dzisiejszego nie ,... zonk
-
india wrote:Mówił, ze mogą świadczyć o kaminiach lub tendencji do ich tworzenia. U mniebsie zgadza - juz dwukrotnie mialam. Dużo pić, podjadac zurawine. Tym bardziej, ze reszta parametrow w normie. Jakby coś bolalo
-
india wrote:Mówił, ze mogą świadczyć o kaminiach lub tendencji do ich tworzenia. U mniebsie zgadza - juz dwukrotnie mialam. Dużo pić, podjadac zurawine. Tym bardziej, ze reszta parametrow w normie. Jakby coś bolalo zurawit, ewentualnie urosept? Nie wiem czy nie przekrcilam.
Laski a te majtki poporodowe to maja byc siateczkowe? Ale widze, ze ine sa wielorazowe. A jednorazowe tez sa siateczkowe?
Jak dobrać rozmiar? Ile sztukindia lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:To sprawdz bo powinno byc od razu a jak nie ma moze sie okazac ze system wywalił i nie zapisalo u bedzie musiala wystawic je ponownie..
sprawdziłam w FAQ
Po jakim czasie od wystawienia e-ZLA będę widział je na PUE ZUS?
e-ZLA system przekaże Ci on-line, bezpośrednio po wystawieniu przez lekarza/asystenta medycznego. Natomiast dane o e-ZLA są dostępne później (należy uwzględnić cykle przetwarzania w systemie ZUS).
SPRAWDZĘ JUTRO i najwyżej jutro będę interweniowaćDaffi lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Samari wrote:A powiedz jak znosisz ciążę ?? Bo mnie ciągle przy bliznie ciągnie i ogółem plecy ledwie wszystko mnie boli w dodatku młody pośladkowo leży i sobie obrał za cel właśnie Blizne i pęcherz... bo mnie też czeka 3 cc i się okropnie boję mimo że staram się dobrze myśleć i nastawić..
Blizna mnie czasami piecze i szczypie, poza tym ciaze raczej dobrze znosze, wlasciwie to cala przespie i przeleze ale to raczej z wlasnej wygody niz z zalecen.....u mnie od ostatniego CC minelo 10 lat wiec juz zapomnialam jak to bylo
Z nowosci w tej ciazy mam ( a w poprzednich nie mialam ) zle przeplywy maciczne i wysokie cisnienie
Mysle ze nie ma sie czego bac, wiecej bym sie bala porodu naturalnego niz ciecia -
Fasolka77 wrote:sprawdziłam w FAQ
Po jakim czasie od wystawienia e-ZLA będę widział je na PUE ZUS?
e-ZLA system przekaże Ci on-line, bezpośrednio po wystawieniu przez lekarza/asystenta medycznego. Natomiast dane o e-ZLA są dostępne później (należy uwzględnić cykle przetwarzania w systemie ZUS).
SPRAWDZĘ JUTRO i najwyżej jutro będę interweniować -
nick nieaktualnystresant wrote:Blizna mnie czasami piecze i szczypie, poza tym ciaze raczej dobrze znosze, wlasciwie to cala przespie i przeleze ale to raczej z wlasnej wygody niz z zalecen.....u mnie od ostatniego CC minelo 10 lat wiec juz zapomnialam jak to bylo
Z nowosci w tej ciazy mam ( a w poprzednich nie mialam ) zle przeplywy maciczne i wysokie cisnienie
Mysle ze nie ma sie czego bac, wiecej bym sie bala porodu naturalnego niz ciecia
A To faktycznie wspomnienia wrócą hahaja miałam ostatnie cięcie 3 i 7 lat temu. I chyba przez to że to nie jest aZ tak.dawno to się stresuje...zwlaszcza że mam.tendencje do porodow przed terminem oboje dzieci 3 tygodnie przed terminem urodzone i teraz lekarz też powiedział że będzie pewnie podobnie A jeśli donoszę to ciąża będzie rozwiązana 3.05 a jak nie donoszę to w kwietniu w zależności kiedy młody będzie się spieszyć ale sam fakt jakoś mnie przeraża i stresuje
-
Samari wrote:A To faktycznie wspomnienia wrócą haha
ja miałam ostatnie cięcie 3 i 7 lat temu. I chyba przez to że to nie jest aZ tak.dawno to się stresuje...zwlaszcza że mam.tendencje do porodow przed terminem oboje dzieci 3 tygodnie przed terminem urodzone i teraz lekarz też powiedział że będzie pewnie podobnie A jeśli donoszę to ciąża będzie rozwiązana 3.05 a jak nie donoszę to w kwietniu w zależności kiedy młody będzie się spieszyć ale sam fakt jakoś mnie przeraża i stresuje
pierwsza ciaza rozwiazana w 35 tygodniu druga donoszona do 40 a teraz mam bardzo duze prawdopodobienstwo ze bedzie o wiele wczesniej...wlasnie z powodu zlych przeplywow macicznych i tego cisnienia.....ale kiedy to nie wiadomo? juz mam wszystko dla dziecka przygotowane w razie W.......chcialabym wytrzymac jak najdluzej....czego i Tobie zyczei nie martw sie niepotrzebnie...rzeczami na ktore nie mamy wplywu lepiej nie zawracac sobie glowy
-
nick nieaktualny
-
Karmelka, mamy rozpiskę że SR, ale nie leicmy z tematami po kolei, bo to zależy od dostępności położnych, ratowników i fizjoterapeutow. W czwartek mamy mieć ratownika medycznego a w poniedziałek spróbujemy wejść na oddział polozniczy
Karmelllka90 lubi tę wiadomość