X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewioreczko bardzo sie ciesze z tak pozytywnych wiesci u Ciebie:) i szyjka jak sie ladnie trzyma 36 to juz calkiem niezle :) by to utrymac teraz :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ona jest taka hmm dziwna ja czuje tylko mokro i w toalecie widze ze moje majtki sa takei hmm ni to brazowe ni to pomaranczowe. nosze tylko jasne zeby wlasnie sledzic kazda zmiane na biezaco.
    No właśnie wiem jak to trudno stwierdzić jaki to kolor, dlatego dopytuję. Ja po Luteinie od zawsze mam taki żółty kolor.
    Dobrze, że jutro masz gina. Niech pobierze posiew. Może to być wielkie nic, bo różne te kolorki wydzielin w ciąży są, ja nawet miewalam taki lekko zielonkawy i już byłam pewna, że bakteria, a tu wszystko dobrze - oby u Ciebie tak samo było :)

Prenatolodzy ponoć lubią to badanie robić między 30 a 32 tc, więc masz dobry termin :)

Daffi lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    No właśnie wiem jak to trudno stwierdzić jaki to kolor, dlatego dopytuję. Ja po Luteinie od zawsze mam taki żółty kolor.
    Dobrze, że jutro masz gina. Niech pobierze posiew. Może to być wielkie nic, bo różne te kolorki wydzielin w ciąży są, ja nawet miewalam taki lekko zielonkawy i już byłam pewna, że bakteria, a tu wszystko dobrze - oby u Ciebie tak samo było :)

Prenatolodzy ponoć lubią to badanie robić między 30 a 32 tc, więc masz dobry termin :)
    po luteinie mialam taka zoltawa ale ja do 14tc mialam luteine.. teraz to jest takie smieszne ale nie jest to zadne krwawienie...
    ja sie zawsze łapie na koncowke tych badan.. 1 usg prenatalne 12+5, 2 usg 23+5 i teraz 3 bedzie 31+5 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 00:33

b2ujp2.png

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne w 31+4. Super Wiewióreczka że pozytywne wieści przynosisz, uparta ta Twoja szyjka, łatwo się nie daje :)

A ja dzisiaj mam spokój od spojenia, chyba się to na Was przeniosło. W ogóle mnie dzisiaj nie bolała, pierwszy raz od dwóch tygodni chyba. Chwilowa ulga się przydaje :)
    Przykro mi dziewczyny ze jest coraz większe grono cierpiących na tą przypadłość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 01:19

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka, dobre wieści :) A może SR 1możesz odwalic jednym kursem weekendowym? Tak. Mi do głowy przyszło.
    Piszę po omakcu bo nie mam okularów pod ręką, sory :P
    Ja po cc miałam majty siateczkowe, odslanialam sobie blizne z tego co pamiętam. Sprawdziły się i teraz też kupiłam.
    Ja mam po siostrze pas na spojenie, spróbuję dzisiaj założyć. Nie jest to jeszcze ból nie do zniesienia, ale czuję ewidentnie ból kości i pachwin.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Co do tych pachwin to może głupie ale spróbujcie ten clotrimazol i tantum rosa tak jak mi lekarz gadał ;-) mi przeszło
    Syska, ale na co smarowac ten clotrimazol? Nie bardzo wiem... Na wargi?

Karola, nie mam takich objawów, nie wypowiem się :*

Wczoraj kilka razy mocno się wzruszyłam na SR. Ja nadal przeżywam to cc, widzę. Był omawiany poród, ale jeszcze nie z położna, więc tak dość ogólnie. Mój K zadowolony, bo mu się rozjasnilo w głowie a ja się boję. Boję się coraz bardziej. Ze nie dam rady, że spekam i będzie znów cc, że po cc będzie ciężko, jak ostatnio... Boję się kurde.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak normalnie na wargi sromowe , tak jak się w tych miejscach zwykle smarujesz maścią ;-) plus naprzemiennie płukanie tantum rosa ;-)

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Tak normalnie na wargi sromowe , tak jak się w tych miejscach zwykle smarujesz maścią ;-) plus naprzemiennie płukanie tantum rosa ;-)
    No ja się właśnie nie smaruje ;) Temu pytam, nie mam doświadczenia :) A w przypadku braku infekcji, myślisz że nie zaszkodzi clotrimazol?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie , bo ja infekcji żadnej nie miałam tylko ten ból pochwy , i jeszcze mnie w ten sam dzień badał też lekarz ,;-)

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm. Trudna decyzja z tą maścią. Ale dzięki Syska za rady.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi nie zaszkodziła , a równy tydzień temu zaczynałam się smarować i płukać ;-) i dziś po temacie nic nie boli narazie ;-) i infekcji też nie mam ;-)

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś też tak ma ? Jak wychodzę z domu na duży mróz albo wiatr, to strasznie bolą, wręcz palą mnie cycki.

mi się to zdarza Karola.... albo jak jest wietrznie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Zapisałam się na usg 3 trymestru tylko po to, żeby niezależna prenatolog zmierzyła mi szyjkę. Będę je mieć za tydzień w środę, tj.29+4. Nie za szybko? Kiedy Wy macie?

ja też mam Wiewióra za tydzień w środę ale idę bardziej pod kątek czwartkowej wizyty u diabetolog, na USG III trymestru i tak będę musiała iść ponownie w późniejszym terminie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiorka super wiesci od Ciebie :) widac ze lezenie dziala cuda....ciaza to taki okres w zyciu gdzie mozemy sie bez wyrzutow lenic i nic nie robic, ja przynajmniej tak mam, nie robie nic i nie mam z tego powodu wyrzutow :) jeszcze sie nalatam za 3 miesiace :)

Mialam dzis okropny koszmar, lekarze mowili ze maly nie zyje w brzuchu i musza go wyciagnac i wciskali mi inne juz 3 miesieczne dziecko.....okropnosc, obudzilam sie cala spocona.....
    oczywiscie ciagle sparwdzam czy Franus sie rusza....cale szczescie sie wierci

Kiedy mi sie przestanie tak pierdolic w tej glowie, juz myslalam ze wszelkie moje strachy i obawy przed poronieniem sa dawno za mna .....a tu sie znowu musi czlowiek stresowac :(

Maz wczoraj jechal 3 godziny z pracy (normlanie tak 40min.) cala autostrada stala, policja puszczla po 1 samochodzie, czekala az zniknie za gorka i dopiero potem wypuszczala nastepny....i znow sypie od rana......

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIEWIÓRECZKA Same dobre wieści-w końcu :) i oby tak zostało już do końca ciąży(i jak najdłużej w niej bądź oczywista oczywistość ).

Ja czytam Was codziennie ale jakoś humor nie do końca dopisuje...
    Dziś a właściwie za chwilę ruszam do lekarza bo dziś wizyta u gina.
    Mam nadzieję, że wszystko w porządku i że wrócę z lepszym humorkiem :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pogoda... Na dworze minus śnieg sypie i slisko i ja z moim obolalym kroczem bede szła do lekarza. Nawet mlodej nie budze nie bede jej ciagnela w tych warunkach a tak sobie po śpi.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, mój mąż wczoraj do pracy jechał 4 godziny a zwykle 1,5. Mam nadzieję że dzisiaj wróci normalnie.

Ja odstawiam powoli duphaston. Od tygodnia biorę tylko 1x1. Chyba jutro już nie wezmę wcale. Nie zauważyłam, żeby coś się działo.

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ale pogoda... Na dworze minus śnieg sypie i slisko i ja z moim obolalym kroczem bede szła do lekarza. Nawet mlodej nie budze nie bede jej ciagnela w tych warunkach a tak sobie po śpi.
    U mnie z kolei ulewa od rana...
    Ja do lekarza na szczęście autobusem jadę ale z przesiadką to prawie godzina drogi...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    U mnie z kolei ulewa od rana...
    Ja do lekarza na szczęście autobusem jadę ale z przesiadką to prawie godzina drogi...
    U mnie małe miasto nie mam rarytasow w postaci komunikacji miejskiej. Wszystko moimi turbo nogami :p a jeszcze musze sie dopchnac po wyniki toxo i liczyc ze mnie ktos przepuści chyba że cudem pogoda odstraszy i kolejki duzej nie bedzie.
    Takze po biegam sobie po szpitalu bo labo w 1 koncu a przychodnia w drugim :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 08:30

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda ludzi wystarszyla.. Byly raptem 3 osoby do pobrania i zero kolejki do rejestracji

martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ