X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna oby mu trochę przeszło po narodzinach bo się wykonczysz.

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie glowa ale ruszylam dupsko do paczkomatu i odebralam skarpetunie. Jeju jakie to wszystko maleńkie!! Wzielam rozmiar 9-11.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34d0aa61f72e.jpg

DorotaAnna, malutka_mycha, martusiawp, india, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie! Taką mam nadzieje.

A w ogóle jak mu powiedziałam o tej cukrzycy, to się tak zachowywał jakbym powiedziała mu o raku :D no ale dobra już się z niego nie śmieje. To dobry facet jest

india, AniaKJ lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Boli mnie glowa ale ruszylam dupsko do paczkomatu i odebralam skarpetunie. Jeju jakie to wszystko maleńkie!! Wzielam rozmiar 9-11.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34d0aa61f72e.jpg

Bardzo ładne :) w ogóle wszystkie takie maciupkie skarpetki są fajne :D
    Też muszę dokupić trochę skarpetek. Jak mówiłam mamie, że mam tylko 10 par to mówiła,że starczy bo przecież takie maleństwo nie brudzi skarpet :D na co ja: a jak mu się nogi spocą? Wtedy moja mama tak się śmiała, że nie była w stanie już dalej ze mną rozmawiać. Nie wiem co w tym śmiesznego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 15:55

Daffi, india lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Znalazlam wczoraj rozek po corce i wypralam a juz dzis ma wzięcie :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcacad46052c.jpg

Daffi to Twoja córa? Śliczna :)

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Bardzo ładne :) w ogóle wszystkie takie maciupkie skarpetki są fajne :D
    Też muszę dokupić trochę skarpetek. Jak mówiłam mamie, że mam tylko 10 par to mówiła,że starczy bo przecież takie maleństwo nie brudzi skarpet :D na co ja: a jak mu się nogi spocą? Wtedy moja mama tak się śmiała, że nie była w stanie już dalej ze mną rozmawiać. Nie wiem co w tym śmiesznego :D
    Ja sie zatrzymuje na 12 parach narazie. W razie co mozna dokupic a te male ciuszki szybko schna.
    Mam nadzieje ze za bardzo sie nie beda pocic :p

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Co do koszul ja mam takie : ( są wymięte bo w kartonie leżą z wszystkimi rzeczami do szpitala. Jeszcze nie prane.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de66b88e51e0.jpg
    Jedna koszula do porodu. Nie specjalnie ładna ale kosztowała 25 zł, nie będzie mi szkoda jest duża i ma super wielką klape do kangurowania.

I 3 koszule ponporodzie:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc754a228ddf.jpg
    Kosztowała 40 zł na bazarku myske, że jest całkiem fajna jak za takie pieniądze

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cae07e059657.jpg

Tesco 45 zł na wyprzedaży

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29d15663d5c6.jpg

Ta z przesyłką na allegro coś około 45 zł generalnie spoko, jak jestea szczupła i masz małe piersi bo to największy rozmiar. Ja w nią wchodzę teraz, ale to jest zagadka bo piersi mi w niej raczej się gniota :/ więc chyba kupię jeszcze jedna moE uda mi się pojechać na bazarek i kupić taką jak rozowa tylko inny kolor. Bo w sumie przecież cycki nie mogą być ściśnięte....

mnie najbardziej podpasowała ta z tesco :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi a jak Ty poznałaś że Twój Chłopczyk jest ułożony główka w dole? Jakie czujesz ruchy?

age.png
    age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi to Twoja córa? Śliczna :)
    Taaak to moja Juleczka <3

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Dafi a jak Ty poznałaś że Twój Chłopczyk jest ułożony główka w dole? Jakie czujesz ruchy?
    Wcześniej mialam go poprzecznie moze dlatego bylo mi latwiej bo posladkowego w zyciu bym nie poznala. Mlody lezal poprzecznie tak ze jak mam lozysko na scianie przedniej to mial tam nozki bardzo wyrazne ruchy były na wysokosci pepka i czulam go tak smiesznie inaczej ciężko mi opisac.. A teraz czuje gmeranie nisko na linii majtek no i kopniaki jak mi sadzi to widze je wysoko pod cyckami.

DorotaAnna, Sansivieria lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie małe skarpeteczki to w rękach można na szybko przeprac gdyby się okazało że brakuje.

Daffi, DorotaAnna lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Malutka mycha ale masz ciężki dzień! Wróć do domku zdrzemnij się :) albo zjedz coś dobrego :)

Daffi śliczna ta Twoja córeczka :)

Karmelka no ja też się zastanawiam czy nie będę za bardzo wystrojona :D nie wiem jeszcze będę się nad nią zastanawiać.

Dziewczyny z cukrzycą- co pijecie w ciągu dnia? :D

mnie tez się wydaje ta koszula od MG właśnie taka teatralna.. ja zrezygnowałam z zakupu.

Dorota ja piję bardzo dużo wody samej albo z cytryną, herbatę w pokrzywy i czasem kawę z kapką mleka oczywiście wszystko niesłodzone

DorotaAnna lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    To ja też ponarzekam na swojego a co... mój co prawda w domu pomaga i robi- oczywiście trzeba mu najczęściej powiedzieć ze ma odkurzyć, wynieść śmieci czy coś. Ale naprawdę to robi. Tylko od kad już mam taki pokaźny brzuszek jak on to mówi „widać, że ciąża a nie że kebab” to jemu ODBIŁO! ja mam siedzieć w domu i nic nie robić. Jak jadę do sklepu czy gdzieś to muszę mu pisać, że jadę, że dojechałam, że wracam i że jestem już w domu. Jak spadnie chociaż trochę śniegu- to już w ogóle najlepiej mam nie wychodzić i broń Boże nie wsiadać w samochód! I w ogóle to ja już nie powinnam prowadzić- bo jestem w ciąży. Tłumacze, że to nie zakłóca moich zdolności do prowadzenia, a brzuch mi nie przeszkadza. To nic najlepiej jakby po prostu nigdzie nie wychodziła. No jak inwalidę mnie traktuje

Dorota to przecież takie słodkie, że sie tak martwi o Ciebie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Wcześniej mialam go poprzecznie moze dlatego bylo mi latwiej bo posladkowego w zyciu bym nie poznala. Mlody lezal poprzecznie tak ze jak mam lozysko na scianie przedniej to mial tam nozki bardzo wyrazne ruchy były na wysokosci pepka i czulam go tak smiesznie inaczej ciężko mi opisac.. A teraz czuje gmeranie nisko na linii majtek no i kopniaki jak mi sadzi to widze je wysoko pod cyckami.

Ja mam tak samo dlatego też uważam że mały leży głową w dół, w czwartek mam usg to sienokaze :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dorota to przecież takie słodkie, że sie tak martwi o Ciebie :)

No słodkie słodkie. Ale wkurzające :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to w końcu z jakiego sklepu polecacie pieluszki? Tetra, bambus i muslin, bo już się pogubilam

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Dziewczyny to w końcu z jakiego sklepu polecacie pieluszki? Tetra, bambus i muslin, bo już się pogubilam

MYCHA ja kupilam na gemini tetrowe, flanelowe i bambusowe- paczka czeka na dole na korytarzu :)- jestem ciekawa jakie są w dotyku

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka sa momenty, ze nachodzą mnie podobne pytania. A już najbardziej obawiam sie o malutka, mam nadzieje, ze bedzie zdrowa <3

Kiwona masz swoje niełatwe przeżycia. Mam nadzieję, ze po tym porodzie wspomnienia beda milsze. Choc do konca zadna z nas nie wie jak sie wssystko ułoży.

Daffi cudowne wiadomoaci, ciesze sie, ze wszystko dobrze <3
    Nasze dzieci to już małe klopsiki :)

Reniata cudownie!!! Spokojnej i bezproblemowej ciazy :* wpadaj do nas w odwiedziny :)

Karmelka alr sie uwinęlas z zakupami. Super! :)
    Ja na razie mam tylko jeden stanik do karmienia, a wczoraj zamowilam jakies z Ali. Ciekawe czy zdążą przealac na czas :p

MamaAga no to super wieści po wizycie, mam nadzieje, ze nastroj juz lepszy. A cukrem to nie ma sie co za bardzo martwic, z tym można sobie poradzić. W razie czego nasze dziewczyny na pewno pomogą.

Karolina posciel chyba pozniej, no chyba ze teraz strzeli mi vos do glowy vy wysteoic lozeczko aby ladnie wygladalo :) mam tylko przescieradla na razie

Mycha dzien pelen wrazen ;)

Nigdy nie analizowalam tych pomiarow z usg, ale tyle o tym mowiecie, ze rez zaraz sprawdze ;) mam nadzieje, ze nie odkryje nic niepokojącego

Daffi lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem czy to ciążą czy o co chodzi ale zachowuję się jak jakiś muł.. wchodzę na różne strony, chcę coś zamówić, żeby podgonić wyprawkę ale jakoś nie mogę, nie wiem na co się zdecydować.... co wybrać... jakiś koszmar.. nie wiem jak zrobiam to zamówienie na gemini...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja nie wiem czy to ciążą czy o co chodzi ale zachowuję się jak jakiś muł.. wchodzę na różne strony, chcę coś zamówić, żeby podgonić wyprawkę ale jakoś nie mogę, nie wiem na co się zdecydować.... co wybrać... jakiś koszmar.. nie wiem jak zrobiam to zamówienie na gemini...
    Fasolka ja bardzo długo tak miałam. Płakałam nawet mężowi, że nie potrafię podjąć najprostrzych decyzji i się zastanawiam nad każdą pierdołą jakby od tego miało życie zależeć jakie wybiorę nożyczki do paznkoci czy gacie poporodowe... W koncu sobie przetłumaczyłam, że dopóki nie kupię i nie użyję to i tak się nie dowiem co mi odpowiada! I przestałam sie zastanawiać czy nozyczki czy obcinaczka, kupiłam to i to bo w koncu kosztują po 7 zl. A jak mi coś nie bedzie pasowalo to wysle męża do sklepu czy apteki albo kupie przez intenret. Trzeba było w koncu coś ruszyć z tymi zakupami i teraz jakoś idzie ;).
    Oczywiście są rzeczy nad ktorymi trzeba sie zastanowić przed zakupem, ja na przykład ciągle myslę nad inhalatorem jaki wybrać.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
‹‹ 1110 1111 1112 1113 1114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ