X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczhnh, które jeszcze szukają koszul szlafroków warto zajrzeć na sklep dolce sonno. Ceny są całkiem spoko i duży wybór.
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5695052836
    Ja mam trzy te. Jedna do porodu i dwie po. Jeżeli będzie trzeba to już wezmę jakąś z domu. Super są. M mam jak na teraz i z luzem troszkę. Są rozciagliwe. A no i szlafrok od nich. Naprawdę super jakość. :)

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Karmelka sa momenty, ze nachodzą mnie podobne pytania. A już najbardziej obawiam sie o malutka, mam nadzieje, ze bedzie zdrowa <3

Kiwona masz swoje niełatwe przeżycia. Mam nadzieję, ze po tym porodzie wspomnienia beda milsze. Choc do konca zadna z nas nie wie jak sie wssystko ułoży.

Daffi cudowne wiadomoaci, ciesze sie, ze wszystko dobrze <3
    Nasze dzieci to już małe klopsiki :)

Reniata cudownie!!! Spokojnej i bezproblemowej ciazy :* wpadaj do nas w odwiedziny :)

Karmelka alr sie uwinęlas z zakupami. Super! :)
    Ja na razie mam tylko jeden stanik do karmienia, a wczoraj zamowilam jakies z Ali. Ciekawe czy zdążą przealac na czas :p

MamaAga no to super wieści po wizycie, mam nadzieje, ze nastroj juz lepszy. A cukrem to nie ma sie co za bardzo martwic, z tym można sobie poradzić. W razie czego nasze dziewczyny na pewno pomogą.

Karolina posciel chyba pozniej, no chyba ze teraz strzeli mi vos do glowy vy wysteoic lozeczko aby ladnie wygladalo :) mam tylko przescieradla na razie

Mycha dzien pelen wrazen ;)

Nigdy nie analizowalam tych pomiarow z usg, ale tyle o tym mowiecie, ze rez zaraz sprawdze ;) mam nadzieje, ze nie odkryje nic niepokojącego

Ja się cukrem nie martwię jakos specjalnie.Mam stwierdzoną cukrzycę od marca 2017r.i leczona byłam Metforminą do czasu ciąży plus dietą z niskim IG i cukry trzymane były pięknie w ryzach.
    Jak będzie trzeba będę się kłuć i stosować do wszelkich zaleceń lekarza i diety i tragedii x tego robić nie będę :)

A mój humor...To chyba taki etap ciąży...Wy piszecie o obawach,zmartwienia i ja mam taki jakiś kiepski czas...
    Na dodatek poza mężem nie bardzo mam z kim pogadać o swoich zmartwieniach...
    I czuje się po prostu do dupy...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Fasolka ja bardzo długo tak miałam. Płakałam nawet mężowi, że nie potrafię podjąć najprostrzych decyzji i się zastanawiam nad każdą pierdołą jakby od tego miało życie zależeć jakie wybiorę nożyczki do paznkoci czy gacie poporodowe... W koncu sobie przetłumaczyłam, że dopóki nie kupię i nie użyję to i tak się nie dowiem co mi odpowiada! I przestałam sie zastanawiać czy nozyczki czy obcinaczka, kupiłam to i to bo w koncu kosztują po 7 zl. A jak mi coś nie bedzie pasowalo to wysle męża do sklepu czy apteki albo kupie przez intenret. Trzeba było w koncu coś ruszyć z tymi zakupami i teraz jakoś idzie ;).
    Oczywiście są rzeczy nad ktorymi trzeba sie zastanowić przed zakupem, ja na przykład ciągle myslę nad inhalatorem jaki wybrać.

pocieszyłaś mnie :) inhalatora nawet nie mam na liście....

Lolka30 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inhalator to można kupić w razie jak zaistnieje potrzeba, nam np się przydał jak młoda pierwszy raz się przeziębiła czyli tuż po roczku:) po prostu po wizycie u pediatry poszłam do apteki i kupiłam. Nad niektórymi kwestiami nie warto się zbyt długo rozwodzić :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Dziewczyny po wizytach, super że u maluszków wszystko dobrze. Oby tak dalej.

Karolina u mnie co spojrzę przez okno to co innego. Raz śnieżyca raz deszcz. Teraz deszcz akurat. Przez wczorajszą pogodę nie poszłam na SR. Też była śnieżyca i strasznie wiało, mąż mi pisał, że jest szklanka na drogach, ja miałam iść na piechotę, nie czułam się najlepiej i odpuscilam w końcu bo tematem miały być dolegliwości ciązowe, a to przecież maglujemy na bieżąco ;). Jutro zaczynamy tematykę porodową więc pójdę nawet w śnieżycę :D.

Karmelka mój brzuch też okrągły, ale póki co nie rozlewa się na boki.

Przyszło tez moje zamówienie z lullalove, zamawiałam kocyk bambusowy, otulacz i poduszkę płaską, masło szea i byłam pewna że wrzuciłam do koszyka też szczotkę do włosów wkurzyłam się że nie przyszła albo zginęła podczas dostawy bo karton był lekko uszkodzony. Okazało się jak sprawdziłam zamówienie że wcale tej szczotki nie zamowiłam... A jak robiłam zamówienie z gemini i świat dziecka t specjalnie nie brałam szczotki bo byłam przekonana że zamowiłam w lullalove! U mnie chyba zaczyna działac powiedzenie "Im wiekszy brzuch tym mniejszy mózg" hihi.

Lolka a otulacze zamawiałaś bambusowe czy muslinowe? które są lepsze?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez taka niezdecydowana, to chyba wpływ ciąży! Wczesniej zakupy to był impuls, a teraz myślę, czytam, sprawdzam... jak nawiedzona... i zanim cos kupię mijaja tygodnie.

Dorota nasi mezowie mogliby sobie rwce podać. Moj po powrocie z pracy - rozmowa:
    - A ty gdzies wychodzilas??
    - Tak, bylam.w Rossmanie
    - a co wczoraj ustalalismy? Masz lezec i wypoczywac. Mialas nigdzie sama.nie wychodzic. Chyba bede musiał Cie zamykać i zabierać klucze. I jeszcze Internet zablokuje zebys tyle nie kupowala.

Oo taki troskiwy mąz :) :) :)

Fasolka77, DorotaAnna, AniaKJ, malutka_mycha, Wiewióreczka, martusiawp, valetta94 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg pomiarow nasza corcia ma bardzo szeroka główkę :/ obwod ok, ale ta szerokosc??
    Moglam lepiej tego nie sprawdzac

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Wg pomiarow nasza corcia ma bardzo szeroka główkę :/ obwod ok, ale ta szerokosc??
    Moglam lepiej tego nie sprawdzac

polubiłam przez pomyłkę, India dzieci rosną skokowo... nie stresuj się na zapas!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Ja tez taka niezdecydowana, to chyba wpływ ciąży! Wczesniej zakupy to był impuls, a teraz myślę, czytam, sprawdzam... jak nawiedzona... i zanim cos kupię mijaja tygodnie.

Dorota nasi mezowie mogliby sobie rwce podać. Moj po powrocie z pracy - rozmowa:
    - A ty gdzies wychodzilas??
    - Tak, bylam.w Rossmanie
    - a co wczoraj ustalalismy? Masz lezec i wypoczywac. Mialas nigdzie sama.nie wychodzic. Chyba bede musiał Cie zamykać i zabierać klucze. I jeszcze Internet zablokuje zebys tyle nie kupowala.

Oo taki troskiwy mąz :) :) :)

O tak mój też grozi zabieraniem kluczyków od samochodu i karty :) i blokowaniem Allegro xd to już pod terroryzm podchodzi :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A prześcieradła bawełniane ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A prześcieradła bawełniane ?
    Ja mam Jersey i bawełnę. Wolę Jersey dla siebie więc i małemu kupiłam. Nie są tak sztywne. Frotte jak dla mnie drapie w dupke - mnie :D więc co dla mnie nie miłe, dziecko mieć nie będzie :D ale każdy lubi inne

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    MYCHA ja kupilam na gemini tetrowe, flanelowe i bambusowe- paczka czeka na dole na korytarzu :)- jestem ciekawa jakie są w dotyku
    To daj koniecznie znać!

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zdążyłam India napisać żebyś nie sprawdzała. Każda w tych wynikach znajdzie jakąś nieprawidłowość, z tego co pamiętam to po usg 2 trymestru coś mnie niepokoi ło. Od tego czasu nie sprawdzam.

Zdrzemnelam się i teraz już w ogóle jestem jak wypluta :) niech ten dzień się konczy

india lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wanienkę już macie ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka z lullalove wzięłam muślinowy i dziś domówiłam drugi bo podoba mi się jakość, a udało mi się złapać tą zniżkę -30%. Wzięłam też tą szczotkę o której zapomniałam :).
    Czekam na te pieluszki bambusowe 75X75 z TEXPOLU co są na gemini i allegro i jak będą fajne jakościowo to wezmę wtedy otulacze 120X120 bo to ten sam material.

Karolina prześcieradła bawełniane brałam.

Co do inhalatora ja wlasnie chce cos kupic sensownego wcześniej, bo jak sie dziecko rozchoruje to będę ograniczona w wyborze do tego co jest dostępne na miejscu w aptece a z tym roznie bywa. Poza tym mój mąż ma astmę i w lecie ma dużo ataków, ale oczywiście idzie na łatwiznę i załatwia sobie receptę na sterydy wtedy i tym sie faszeruje. Chciałabym żeby w tym roku spróbował może jakiś nebulizacji zamiast sterydów bo one nie są obojętne dla zdrowia. i to jest mój hytry plan, bo jak chciałam kupić inhalator dla niego to było gadanie że szkoda kasy, on sobie radzi, itd. A teraz mowię że to dla dziecka i nie ma dyskusji :).

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Fasolka z lullalove wzięłam muślinowy i dziś domówiłam drugi bo podoba mi się jakość, a udało mi się złapać tą zniżkę -30%. Wzięłam też tą szczotkę o której zapomniałam :).
    Czekam na te pieluszki bambusowe 75X75 z TEXPOLU co są na gemini i allegro i jak będą fajne jakościowo to wezmę wtedy otulacze 120X120 bo to ten sam material.

Karolina prześcieradła bawełniane brałam.

Co do inhalatora ja wlasnie chce cos kupic sensownego wcześniej, bo jak sie dziecko rozchoruje to będę ograniczona w wyborze do tego co jest dostępne na miejscu w aptece a z tym roznie bywa. Poza tym mój mąż ma astmę i w lecie ma dużo ataków, ale oczywiście idzie na łatwiznę i załatwia sobie receptę na sterydy wtedy i tym sie faszeruje. Chciałabym żeby w tym roku spróbował może jakiś nebulizacji zamiast sterydów bo one nie są obojętne dla zdrowia. i to jest mój hytry plan, bo jak chciałam kupić inhalator dla niego to było gadanie że szkoda kasy, on sobie radzi, itd. A teraz mowię że to dla dziecka i nie ma dyskusji :).

a jaki kod na zniżkę ? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Ja mam Jersey i bawełnę. Wolę Jersey dla siebie więc i małemu kupiłam. Nie są tak sztywne. Frotte jak dla mnie drapie w dupke - mnie :D więc co dla mnie nie miłe, dziecko mieć nie będzie :D ale każdy lubi inne
    Karmelove Jersey to jest chyba rodzaj splotu a nie tkaniny. Ja mam prześcieradła Jersey z bawełny.

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka kod TIKTOK, ale pewnie już nie działa bo to było na pierwsze 250 zamowien od godz 16. ALe sprawdz ;).

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Fasolka kod TIKTOK, ale pewnie już nie działa bo to było na pierwsze 250 zamowien od godz 16. ALe sprawdz ;).

Masz rację, już niepoprawny kod ale skorzystałam z 15% rabatu :)
    wzięłam 2 kocyki bambusowe, 2 otulacze, 2 prześcieradełka do gondoli/ kosza, 2 rożki :)

AniaKJ, Lolka30, india, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czytam jak narzekacie na mężów i się chichram :D Są świetni :) Ja za to przez swojego jestem "ubezwłasnowolniona", mogę iść tylko siku, ale niech spędzę w wc dłużej niż 2 minuty... lub biorę prysznic dłużej niż 3 minuty - natychmiast kontrola i opieprz ;)
    India, a który centyl ta główka? Nie przejmuj się, ja mam obwód głowy małego w 94 centylu czyli poza normą. Pytałam o to, mówili że wszystko OK.

Lolka30, india, B_002 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ