Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczhnh, które jeszcze szukają koszul szlafroków warto zajrzeć na sklep dolce sonno. Ceny są całkiem spoko i duży wybór.
Ja mam trzy te. Jedna do porodu i dwie po. Jeżeli będzie trzeba to już wezmę jakąś z domu. Super są. M mam jak na teraz i z luzem troszkę. Są rozciagliwe. A no i szlafrok od nich. Naprawdę super jakość.
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
india wrote:Karmelka sa momenty, ze nachodzą mnie podobne pytania. A już najbardziej obawiam sie o malutka, mam nadzieje, ze bedzie zdrowa
Kiwona masz swoje niełatwe przeżycia. Mam nadzieję, ze po tym porodzie wspomnienia beda milsze. Choc do konca zadna z nas nie wie jak sie wssystko ułoży.
Daffi cudowne wiadomoaci, ciesze sie, ze wszystko dobrze
Nasze dzieci to już małe klopsiki
Reniata cudownie!!! Spokojnej i bezproblemowej ciazy :* wpadaj do nas w odwiedziny
Karmelka alr sie uwinęlas z zakupami. Super!
Ja na razie mam tylko jeden stanik do karmienia, a wczoraj zamowilam jakies z Ali. Ciekawe czy zdążą przealac na czas :p
MamaAga no to super wieści po wizycie, mam nadzieje, ze nastroj juz lepszy. A cukrem to nie ma sie co za bardzo martwic, z tym można sobie poradzić. W razie czego nasze dziewczyny na pewno pomogą.
Karolina posciel chyba pozniej, no chyba ze teraz strzeli mi vos do glowy vy wysteoic lozeczko aby ladnie wygladalomam tylko przescieradla na razie
Mycha dzien pelen wrazen
Nigdy nie analizowalam tych pomiarow z usg, ale tyle o tym mowiecie, ze rez zaraz sprawdzemam nadzieje, ze nie odkryje nic niepokojącego
Ja się cukrem nie martwię jakos specjalnie.Mam stwierdzoną cukrzycę od marca 2017r.i leczona byłam Metforminą do czasu ciąży plus dietą z niskim IG i cukry trzymane były pięknie w ryzach.
Jak będzie trzeba będę się kłuć i stosować do wszelkich zaleceń lekarza i diety i tragedii x tego robić nie będę
A mój humor...To chyba taki etap ciąży...Wy piszecie o obawach,zmartwienia i ja mam taki jakiś kiepski czas...
Na dodatek poza mężem nie bardzo mam z kim pogadać o swoich zmartwieniach...
I czuje się po prostu do dupy... -
Lolka30 wrote:Fasolka ja bardzo długo tak miałam. Płakałam nawet mężowi, że nie potrafię podjąć najprostrzych decyzji i się zastanawiam nad każdą pierdołą jakby od tego miało życie zależeć jakie wybiorę nożyczki do paznkoci czy gacie poporodowe... W koncu sobie przetłumaczyłam, że dopóki nie kupię i nie użyję to i tak się nie dowiem co mi odpowiada! I przestałam sie zastanawiać czy nozyczki czy obcinaczka, kupiłam to i to bo w koncu kosztują po 7 zl. A jak mi coś nie bedzie pasowalo to wysle męża do sklepu czy apteki albo kupie przez intenret. Trzeba było w koncu coś ruszyć z tymi zakupami i teraz jakoś idzie
.
Oczywiście są rzeczy nad ktorymi trzeba sie zastanowić przed zakupem, ja na przykład ciągle myslę nad inhalatorem jaki wybrać.
pocieszyłaś mnieinhalatora nawet nie mam na liście....
Lolka30 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Inhalator to można kupić w razie jak zaistnieje potrzeba, nam np się przydał jak młoda pierwszy raz się przeziębiła czyli tuż po roczku:) po prostu po wizycie u pediatry poszłam do apteki i kupiłam. Nad niektórymi kwestiami nie warto się zbyt długo rozwodzić
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:Dziewczyny po wizytach, super że u maluszków wszystko dobrze. Oby tak dalej.
Karolina u mnie co spojrzę przez okno to co innego. Raz śnieżyca raz deszcz. Teraz deszcz akurat. Przez wczorajszą pogodę nie poszłam na SR. Też była śnieżyca i strasznie wiało, mąż mi pisał, że jest szklanka na drogach, ja miałam iść na piechotę, nie czułam się najlepiej i odpuscilam w końcu bo tematem miały być dolegliwości ciązowe, a to przecież maglujemy na bieżąco. Jutro zaczynamy tematykę porodową więc pójdę nawet w śnieżycę
.
Karmelka mój brzuch też okrągły, ale póki co nie rozlewa się na boki.
Przyszło tez moje zamówienie z lullalove, zamawiałam kocyk bambusowy, otulacz i poduszkę płaską, masło szea i byłam pewna że wrzuciłam do koszyka też szczotkę do włosów wkurzyłam się że nie przyszła albo zginęła podczas dostawy bo karton był lekko uszkodzony. Okazało się jak sprawdziłam zamówienie że wcale tej szczotki nie zamowiłam... A jak robiłam zamówienie z gemini i świat dziecka t specjalnie nie brałam szczotki bo byłam przekonana że zamowiłam w lullalove! U mnie chyba zaczyna działac powiedzenie "Im wiekszy brzuch tym mniejszy mózg" hihi.
Lolka a otulacze zamawiałaś bambusowe czy muslinowe? które są lepsze?Fasolka77
-
Ja tez taka niezdecydowana, to chyba wpływ ciąży! Wczesniej zakupy to był impuls, a teraz myślę, czytam, sprawdzam... jak nawiedzona... i zanim cos kupię mijaja tygodnie.
Dorota nasi mezowie mogliby sobie rwce podać. Moj po powrocie z pracy - rozmowa:
- A ty gdzies wychodzilas??
- Tak, bylam.w Rossmanie
- a co wczoraj ustalalismy? Masz lezec i wypoczywac. Mialas nigdzie sama.nie wychodzic. Chyba bede musiał Cie zamykać i zabierać klucze. I jeszcze Internet zablokuje zebys tyle nie kupowala.
Oo taki troskiwy mąz
Fasolka77, DorotaAnna, AniaKJ, malutka_mycha, Wiewióreczka, martusiawp, valetta94 lubią tę wiadomość
-
india wrote:Ja tez taka niezdecydowana, to chyba wpływ ciąży! Wczesniej zakupy to był impuls, a teraz myślę, czytam, sprawdzam... jak nawiedzona... i zanim cos kupię mijaja tygodnie.
Dorota nasi mezowie mogliby sobie rwce podać. Moj po powrocie z pracy - rozmowa:
- A ty gdzies wychodzilas??
- Tak, bylam.w Rossmanie
- a co wczoraj ustalalismy? Masz lezec i wypoczywac. Mialas nigdzie sama.nie wychodzic. Chyba bede musiał Cie zamykać i zabierać klucze. I jeszcze Internet zablokuje zebys tyle nie kupowala.
Oo taki troskiwy mąz
O tak mój też grozi zabieraniem kluczyków od samochodu i kartyi blokowaniem Allegro xd to już pod terroryzm podchodzi
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karollinax26 wrote:A prześcieradła bawełniane ?
więc co dla mnie nie miłe, dziecko mieć nie będzie
ale każdy lubi inne
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Nie zdążyłam India napisać żebyś nie sprawdzała. Każda w tych wynikach znajdzie jakąś nieprawidłowość, z tego co pamiętam to po usg 2 trymestru coś mnie niepokoi ło. Od tego czasu nie sprawdzam.
Zdrzemnelam się i teraz już w ogóle jestem jak wyplutaniech ten dzień się konczy
india lubi tę wiadomość
-
Fasolka z lullalove wzięłam muślinowy i dziś domówiłam drugi bo podoba mi się jakość, a udało mi się złapać tą zniżkę -30%. Wzięłam też tą szczotkę o której zapomniałam
.
Czekam na te pieluszki bambusowe 75X75 z TEXPOLU co są na gemini i allegro i jak będą fajne jakościowo to wezmę wtedy otulacze 120X120 bo to ten sam material.
Karolina prześcieradła bawełniane brałam.
Co do inhalatora ja wlasnie chce cos kupic sensownego wcześniej, bo jak sie dziecko rozchoruje to będę ograniczona w wyborze do tego co jest dostępne na miejscu w aptece a z tym roznie bywa. Poza tym mój mąż ma astmę i w lecie ma dużo ataków, ale oczywiście idzie na łatwiznę i załatwia sobie receptę na sterydy wtedy i tym sie faszeruje. Chciałabym żeby w tym roku spróbował może jakiś nebulizacji zamiast sterydów bo one nie są obojętne dla zdrowia. i to jest mój hytry plan, bo jak chciałam kupić inhalator dla niego to było gadanie że szkoda kasy, on sobie radzi, itd. A teraz mowię że to dla dziecka i nie ma dyskusji.
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Lolka30 wrote:Fasolka z lullalove wzięłam muślinowy i dziś domówiłam drugi bo podoba mi się jakość, a udało mi się złapać tą zniżkę -30%. Wzięłam też tą szczotkę o której zapomniałam
.
Czekam na te pieluszki bambusowe 75X75 z TEXPOLU co są na gemini i allegro i jak będą fajne jakościowo to wezmę wtedy otulacze 120X120 bo to ten sam material.
Karolina prześcieradła bawełniane brałam.
Co do inhalatora ja wlasnie chce cos kupic sensownego wcześniej, bo jak sie dziecko rozchoruje to będę ograniczona w wyborze do tego co jest dostępne na miejscu w aptece a z tym roznie bywa. Poza tym mój mąż ma astmę i w lecie ma dużo ataków, ale oczywiście idzie na łatwiznę i załatwia sobie receptę na sterydy wtedy i tym sie faszeruje. Chciałabym żeby w tym roku spróbował może jakiś nebulizacji zamiast sterydów bo one nie są obojętne dla zdrowia. i to jest mój hytry plan, bo jak chciałam kupić inhalator dla niego to było gadanie że szkoda kasy, on sobie radzi, itd. A teraz mowię że to dla dziecka i nie ma dyskusji.
a jaki kod na zniżkę ?Fasolka77
-
KarmeLoVe wrote:Ja mam Jersey i bawełnę. Wolę Jersey dla siebie więc i małemu kupiłam. Nie są tak sztywne. Frotte jak dla mnie drapie w dupke - mnie
więc co dla mnie nie miłe, dziecko mieć nie będzie
ale każdy lubi inne
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Fasolka kod TIKTOK, ale pewnie już nie działa bo to było na pierwsze 250 zamowien od godz 16. ALe sprawdz
.
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Lolka30 wrote:Fasolka kod TIKTOK, ale pewnie już nie działa bo to było na pierwsze 250 zamowien od godz 16. ALe sprawdz
.
Masz rację, już niepoprawny kod ale skorzystałam z 15% rabatu
wzięłam 2 kocyki bambusowe, 2 otulacze, 2 prześcieradełka do gondoli/ kosza, 2 rożkiAniaKJ, Lolka30, india, B_002 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Dziewczyny, czytam jak narzekacie na mężów i się chichram
Są świetni
Ja za to przez swojego jestem "ubezwłasnowolniona", mogę iść tylko siku, ale niech spędzę w wc dłużej niż 2 minuty... lub biorę prysznic dłużej niż 3 minuty - natychmiast kontrola i opieprz
India, a który centyl ta główka? Nie przejmuj się, ja mam obwód głowy małego w 94 centylu czyli poza normą. Pytałam o to, mówili że wszystko OK.
Lolka30, india, B_002 lubią tę wiadomość