Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi musisz sobie policzyć bo to różnie wychodzi co się bardziej opłaca. Chociaż duże różnice chyba przy wysokich zarobkach wychodzą, przy średnich róznice nie są chyba znaczące.
Daffi lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Też dzisiaj skorzystałam ze zniżki, ale tylko -15% na Lullalove. Zamówiłam kocyk bambusowy z zamysłem aby zabrać go do szpitala bo w domu mam same grubsze albo otulacze a ten wydaje się taki w sam raz. Wzięłam też szczotkę z naturalnego włosia z małą myjko-pieluszką i zabawkę/termoforek MR B
Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:Daffi musisz sobie policzyć bo to różnie wychodzi co się bardziej opłaca. Chociaż duże różnice chyba przy wysokich zarobkach wychodzą, przy średnich róznice nie są chyba znaczące.
-
Daffi wrote:Tak tak ja sobie zaraz sprawdze. A zarobki bierze się z 12 mcy ale za okres gdy jeszcze pracowalam czy te z l4 ciazowego tez?
-
Daffi wrote:No rewelka. Zawsze to wieksza kasa niż te kosiniakowe. Ale mi humor dziewczyny poprawilyscie.bo ja juz sie tyle na klnelam ze człowiek pracuje wypracowuje macierzynski i nie może skorzystac. Bomba. Ja chce skorzystac z macierzynskiego podstawowego i rodzicielski a ten dodatkowy 6tyg dla meza zostawic. Tylko pytanie ktora opcja lepsza.. 100% i 60% czy caly okres 80%?
ja biorę 80%Fasolka77
-
Lolka30 wrote:Fasolka z lullalove wzięłam muślinowy i dziś domówiłam drugi bo podoba mi się jakość, a udało mi się złapać tą zniżkę -30%. Wzięłam też tą szczotkę o której zapomniałam
.
Czekam na te pieluszki bambusowe 75X75 z TEXPOLU co są na gemini i allegro i jak będą fajne jakościowo to wezmę wtedy otulacze 120X120 bo to ten sam material.
Karolina prześcieradła bawełniane brałam.
Co do inhalatora ja wlasnie chce cos kupic sensownego wcześniej, bo jak sie dziecko rozchoruje to będę ograniczona w wyborze do tego co jest dostępne na miejscu w aptece a z tym roznie bywa. Poza tym mój mąż ma astmę i w lecie ma dużo ataków, ale oczywiście idzie na łatwiznę i załatwia sobie receptę na sterydy wtedy i tym sie faszeruje. Chciałabym żeby w tym roku spróbował może jakiś nebulizacji zamiast sterydów bo one nie są obojętne dla zdrowia. i to jest mój hytry plan, bo jak chciałam kupić inhalator dla niego to było gadanie że szkoda kasy, on sobie radzi, itd. A teraz mowię że to dla dziecka i nie ma dyskusji.
-
Lolka30 wrote:Daffi musisz sobie policzyć bo to różnie wychodzi co się bardziej opłaca. Chociaż duże różnice chyba przy wysokich zarobkach wychodzą, przy średnich róznice nie są chyba znaczące.
tzn? różnice między 100 , 60 a 80%? jakie mogą być różnice?Fasolka77
-
Karollinax26 wrote:A te wnioski o urlopy składać po porodzie dopiero ?
Dziewczyny, wiem że już było i jestem męczydupa ale dopiero składam zamówienie, kosmetyki jakiej firmy będą odpowiednie ?
Karola jak umowa Ci sie kończy w listopadzie a wtedy będziesz na macierzyńskim to nie musisz wcale składać żadnych wniosków tylko z automatu wraz z ostatnią pensja pracodawca wypłaca należny ewkiwalent za niewykorzystany urlopFasolka77
-
Karollinax26 wrote:A te wnioski o urlopy składać po porodzie dopiero ?
Dziewczyny, wiem że już było i jestem męczydupa ale dopiero składam zamówienie, kosmetyki jakiej firmy będą odpowiednie ?
babydream, derma, mommeMisiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:tzn? różnice między 100 , 60 a 80%? jakie mogą być różnice?
Jednak caly rok stala kwota inaczej bo czlowiek przywyknie do 100% i potem nagle taki spadek na 60% moze byc juz bardzo odczuwalny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 20:16
-
Po tych zdjęciach koszul do karmienia, co wstawiłyście wydaje mi się, że wybieracie najczęściej takie z dwoma rozcięciami/rozpięciami po bokach. Tak polecacie? Bo jeszcze widzę takie z jednym długim rozpięciem przez środek albo takie odchylane do każdej piersi. Które będą najpraktyczniejsze??
Ja już na pewno wiem, że idę od razu na cały rok na 80%. -
Daffi wrote:Trzeba policzyc sobie czy lepiej wziac macierzynski 100% i rodzicielski 60% czy lepiej calosc caly rok 80%.
Jednak caly rok stala kwota inaczej bo czlowiek przywyknie do 100% i potem nagle taki spadek na 60% moze byc juz bardzo odczuwalny.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Zarówno na urlopie macierzynskim jak i rodzicielskim otrzymujemy zasiłek macierzynski. I decydujemy, czy chcemy otrzymywać przez 20 tygodni 100% a przez 32 tygodnie 60%,czy też przez całe 52 tygodnie 80% wysokości zasiłku macierzyńskiego. Poprawcie mnie, jeśli się mylę.
-
"Na urlopie macierzyńskim i rodzicielskim zasiłek macierzyński wynosi 100 proc. pensji przez pierwsze 20 tyg., później – 60 proc. Jeśli zadeklarujesz, że zostaniesz z dzieckiem przez cały rok po porodzie, otrzymasz 80 proc. zasiłku. Jeśli należny ci zasiłek wynosi mniej niż 1000 złotych, otrzymasz wyrównanie do tej kwoty."
-
Kiwona wrote:Zarówno na urlopie macierzynskim jak i rodzicielskim otrzymujemy zasiłek macierzynski. I decydujemy, czy chcemy otrzymywać przez 20 tygodni 100% a przez 32 tygodnie 60%,czy też przez całe 52 tygodnie 80% wysokości zasiłku macierzyńskiego. Poprawcie mnie, jeśli się mylę.
dokładnie... przez 140 dni masz płatne 100% i przez 224 dni 60%
Albo przez cały czas masz płatne 80%... to chyba ta opcja 80% jest korzystniejszaFasolka77
-
Czyli nie mamy pół roku 100% i pół roku 60%,tylko około 4,5 miesiąca (20 tyg) 100% i 7,5 miesiąca (32 tyg) 60%. W tym przypadku policzyłem, że zakładając kwotę 3000 zł jako 100% dostaniemy w sumie 27000 zł. Wybierając opcje 52 tyg po 80% dostaniemy 28800 zł. Czyli rzeczywiście jest różnica. Ale wtedy trzeba wyjaśnić, że nie jest to pół na pół, ale 20 tygodni i 32 tygodnie
-
Kiwona wrote:Czyli nie mamy pół roku 100% i pół roku 60%,tylko około 4,5 miesiąca (20 tyg) 100% i 7,5 miesiąca (32 tyg) 60%. W tym przypadku policzyłem, że zakładając kwotę 3000 zł jako 100% dostaniemy w sumie 27000 zł. Wybierając opcje 52 tyg po 80% dostaniemy 28800 zł. Czyli rzeczywiście jest różnica. Ale wtedy trzeba wyjaśnić, że nie jest to pół na pół, ale 20 tygodni i 32 tygodnie
dokładnieja czekam na odpowiedź z kadr bo w sumie nawet nie wiem jakie dokumenty mam dostarczyć
Fasolka77