Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolka ale zaszalałas z zakupami
Lolka a skad sie dowiedziałaś o tym rabacie? Woem, ze oni czasem takie kacje robią. Najważniejsze dowiedziec się w odpowiednim czasie
Jaki ja mam dzis apetyt!!!! Masakra
Wiewioreczka fajni ci nasi mężowie :p a gdzie sprawdzic centyl? Ja mam 7.67cm 30w6d
Wanienke mam dużą TegaBaby na drewnianym stojaku
Prześcieradła do łóżeczka bawełniane. Jeszcze nusze kupic do gondoli.
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
india wrote:Fasolka ale zaszalałas z zakupami
Lolka a skad sie dowiedziałaś o tym rabacie? Woem, ze oni czasem takie kacje robią. Najważniejsze dowiedziec się w odpowiednim czasie
Jaki ja mam dzis apetyt!!!! Masakra
Wiewioreczka fajni ci nasi mężowie :p a gdzie sprawdzic centyl? Ja mam 7.67cm 30w6d
Wanienke mam dużą TegaBaby na drewnianym stojaku
Prześcieradła do łóżeczka bawełniane. Jeszcze nusze kupic do gondoli.
w końcu się na coś zdecydowałambo do tej pory to jakaś jedna wielka czarna dziura
dzięki za info o rabacie -15%... szkoda, że na ten 30 % się nie załapałam
ja nie mam apetytu... wkurza mnie, że jem w zasadzie niewiele a i tak po godzinie czuję się pełna i mam do siebie pretensje, że aż tyle zjadłam....Fasolka77
-
Ja od razu biore macierzynski 12 m-cy po 80%
Zamowilam dzis elekr. nianie z Ali. Mam nadzieje, ze bedzie w miarę ok.
Mam kolejny dylemat. Nie wiem jaki kupić termometr :p doradzicie?
Valetta tez przymierzałam sie do tej wanienki, ale jak mi położne nagadaly, ze malo ktore dziecko lubi te siedziska, leżaczki to odpuscilamciekawe jak rzeczywiscue sie sprawdzi. Na zdjeciu dziecko bardzo zadowolone
-
Hej dziewczyny , właśnie założyli mi krążek, tak jak Czytałam same założenie nie trwało długo boleśniejsze było badanie, szyjka ma Ok 2 cm jest miękka ale mam nadzieje ze wytrzyma , rano będą mnie badać wiecbsie okaze
AniaKJ, india, Paula 90, martusiawp, Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość
-
india wrote:Ja od razu biore macierzynski 12 m-cy po 80%
Zamowilam dzis elekr. nianie z Ali. Mam nadzieje, ze bedzie w miarę ok.
Mam kolejny dylemat. Nie wiem jaki kupić termometr :p doradzicie?
Valetta tez przymierzałam sie do tej wanienki, ale jak mi położne nagadaly, ze malo ktore dziecko lubi te siedziska, leżaczki to odpuscilamciekawe jak rzeczywiscue sie sprawdzi. Na zdjeciu dziecko bardzo zadowolone
też chętnie się dowiem jaki termometr
jaką nianę zamówiłaś? Tu dziewczyny polecały angel care oraz snuze heroFasolka77
-
india wrote:Mam kolejny dylemat. Nie wiem jaki kupić termometr :p doradzicie?
Właśnie w internetach chwalą tą wanienkę, ja się zdecydowałam bo fajnie dzidziusia można położyć i się nie stresować trzymaniem tylko sobie będzie leżała jak królewnaNo, ale zobaczymy jak to w praktyce będzie.
Termometr mam ten: https://www.ceneo.pl/48786963 Ma prawie 200 pozytywnych opinii, kupowałam na Gemini.india, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
angella908 wrote:Hej dziewczyny , właśnie założyli mi krążek, tak jak Czytałam same założenie nie trwało długo boleśniejsze było badanie, szyjka ma Ok 2 cm jest miękka ale mam nadzieje ze wytrzyma , rano będą mnie badać wiecbsie okaze
no i super! będzie dobrze!trzymaj się Angella!
Fasolka77
-
Przy termometrze elektronicznym warto sprawdzić czy ma opcję wyłączenia dźwięku przy robieniu pomiaru bo w nocy wszystko wydaje się być głośne:) ja mam bezdotykowy, ale i tak jak mam wątpliwości czy podawać już przeciwgorączkowy lek to wsadzam w pupę
india, martusiawp lubią tę wiadomość
-
https://m.ceneo.pl/26681098#crid=115572&pid=10753
Ja czytałam dobre opinie o tym.
Sansivieria ja taka koszule rozpinana z dwóch stron chce do porodu bo wtedy odpinasz całość i kangurujesz. A reszta już nie będzie taka rozneglizowujaca bo tylko do karmieniaindia, Sansivieria lubią tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:Ja się przymierzam do tego z gemini:
https://www.aptekagemini.pl/nuk-termometr-b-dotyk-dzieciecy-flash.html
Nuk, bezdotykowy, za 109,99złvaletta94, Fasolka77, india, Sansivieria, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do nadopiekuńczych mężów nie wiem czy przebijecie mojego. Jazde samochodem mam zabroniona od chyba 15 tygodnia ciąży bo nie mogę gnieść brzucha i on się będzie martwił.
Wczoraj miał jechać do moich rodziców na ncoc bał się wyjechać ucieszył się że pogoda kazała mu zawrocic. Jak jest w pracy potrafi ze mną rozmawiać np 1,5 h jak jest w trasie o niczym! Potrafi mi zrobic stos kanapek i położyć przy łóżku żebym niepotrzebnie nie wstawala.
A tekst "kochanie ja cię umyje żebyś się nie schylala do nóg ..." - a o sprzątaniu nie ma mowy.
Generalnie mówi że ponporodzie on się zajmie dzieckiem a ja chociaż raz posprzątam żeby on odpoczął hahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 21:21
Fasolka77, valetta94, india, Sansivieria, Daffi, DorotaAnna, martusiawp, Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzisiaj na SR było o pozycjach wertykalnych i łagodzeniu bólu. Generalnie to nie ma co opisywać bo dużo praktyki było. Jak kupiłyście dla dziecka termofor z pestek wiśni zapakujcie do torby porodowej super na łagodzenie bólu. I polecam kupić dwie piłki z wypustkami lub dwie tenisowe rewelacja do masażu pleców!
Aha jeśli chodzi o kangurowanie, skóra do skóry nawet kilka godzin po porodzie jak z jakichś przyczyn czy CC czy innych nie bedziecie mogły bezpośrednio po porodzie. I przez pierwsze miesiące życia w domu nawet codziennie poleca się kangurowaniem z mamą lub tata skóra do skóry bo udowodnione jest, że dzieci się lepiej rozwijają i są mądrzejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 21:26
Fasolka77, india, Wiewióreczka, AniaKJ lubią tę wiadomość