X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ale zaszalałas z zakupami ;)

Lolka a skad sie dowiedziałaś o tym rabacie? Woem, ze oni czasem takie kacje robią. Najważniejsze dowiedziec się w odpowiednim czasie :D

Jaki ja mam dzis apetyt!!!! Masakra

Wiewioreczka fajni ci nasi mężowie :p a gdzie sprawdzic centyl? Ja mam 7.67cm 30w6d

Wanienke mam dużą TegaBaby na drewnianym stojaku
    Prześcieradła do łóżeczka bawełniane. Jeszcze nusze kupic do gondoli.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Fasolka ale zaszalałas z zakupami ;)

Lolka a skad sie dowiedziałaś o tym rabacie? Woem, ze oni czasem takie kacje robią. Najważniejsze dowiedziec się w odpowiednim czasie :D

Jaki ja mam dzis apetyt!!!! Masakra

Wiewioreczka fajni ci nasi mężowie :p a gdzie sprawdzic centyl? Ja mam 7.67cm 30w6d

Wanienke mam dużą TegaBaby na drewnianym stojaku
    Prześcieradła do łóżeczka bawełniane. Jeszcze nusze kupic do gondoli.

w końcu się na coś zdecydowałam :) bo do tej pory to jakaś jedna wielka czarna dziura :) dzięki za info o rabacie -15%... szkoda, że na ten 30 % się nie załapałam :)
    ja nie mam apetytu... wkurza mnie, że jem w zasadzie niewiele a i tak po godzinie czuję się pełna i mam do siebie pretensje, że aż tyle zjadłam....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od razu biore macierzynski 12 m-cy po 80%

Zamowilam dzis elekr. nianie z Ali. Mam nadzieje, ze bedzie w miarę ok.

Mam kolejny dylemat. Nie wiem jaki kupić termometr :p doradzicie?

Valetta tez przymierzałam sie do tej wanienki, ale jak mi położne nagadaly, ze malo ktore dziecko lubi te siedziska, leżaczki to odpuscilam :/ ciekawe jak rzeczywiscue sie sprawdzi. Na zdjeciu dziecko bardzo zadowolone :)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przymierzam do tego z gemini:
    https://www.aptekagemini.pl/nuk-termometr-b-dotyk-dzieciecy-flash.html

Nuk, bezdotykowy, za 109,99zł

india lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • angella908 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , właśnie założyli mi krążek, tak jak Czytałam same założenie nie trwało długo boleśniejsze było badanie, szyjka ma Ok 2 cm jest miękka ale mam nadzieje ze wytrzyma , rano będą mnie badać wiecbsie okaze :)

AniaKJ, india, Paula 90, martusiawp, Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Ja od razu biore macierzynski 12 m-cy po 80%

Zamowilam dzis elekr. nianie z Ali. Mam nadzieje, ze bedzie w miarę ok.

Valetta tez przymierzałam sie do tej wanienki, ale jak mi położne nagadaly, ze malo ktore dziecko lubi te siedziska, leżaczki to odpuscilam :/ ciekawe jak rzeczywiscue sie sprawdzi. Na zdjeciu dziecko bardzo zadowolone :)

też chętnie się dowiem jaki termometr :)
    jaką nianę zamówiłaś? Tu dziewczyny polecały angel care oraz snuze hero :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa lata temu brałam 100 % i 60 % przy najniższej krajowej musza ci wyrównać i przyb60% nie dostaje się mniej niż 1000 zł , rak mi wtedy poleciła księgowa ;)

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:

Właśnie w internetach chwalą tą wanienkę, ja się zdecydowałam bo fajnie dzidziusia można położyć i się nie stresować trzymaniem tylko sobie będzie leżała jak królewna :P No, ale zobaczymy jak to w praktyce będzie.

Termometr mam ten: https://www.ceneo.pl/48786963 Ma prawie 200 pozytywnych opinii, kupowałam na Gemini.

india, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Hej dziewczyny , właśnie założyli mi krążek, tak jak Czytałam same założenie nie trwało długo boleśniejsze było badanie, szyjka ma Ok 2 cm jest miękka ale mam nadzieje ze wytrzyma , rano będą mnie badać wiecbsie okaze :)

no i super! będzie dobrze! :) trzymaj się Angella!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    też chętnie się dowiem jaki termometr :)
    jaką nianę zamówiłaś? Tu dziewczyny polecały angel care oraz snuze hero :)

Ja nianie kupiłam tą od razu z monitorem oddechu, właśnie angel care: https://www.ceneo.pl/53597911

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecacie te nożyczki? https://www.aptekagemini.pl/tommee-tippee-nozyczki-niemowlece.html

czy jakies inne? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy termometrze elektronicznym warto sprawdzić czy ma opcję wyłączenia dźwięku przy robieniu pomiaru bo w nocy wszystko wydaje się być głośne:) ja mam bezdotykowy, ale i tak jak mam wątpliwości czy podawać już przeciwgorączkowy lek to wsadzam w pupę

india, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ja nianie kupiłam tą od razu z monitorem oddechu, właśnie angel care: https://www.ceneo.pl/53597911

Valetta to jest 2w1? niania i monitor? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.ceneo.pl/26681098#crid=115572&pid=10753
    Ja czytałam dobre opinie o tym.

Sansivieria ja taka koszule rozpinana z dwóch stron chce do porodu bo wtedy odpinasz całość i kangurujesz. A reszta już nie będzie taka rozneglizowujaca bo tylko do karmienia

india, Sansivieria lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Ja się przymierzam do tego z gemini:
    https://www.aptekagemini.pl/nuk-termometr-b-dotyk-dzieciecy-flash.html

Nuk, bezdotykowy, za 109,99zł
    Ciesze sie ze chociaz czesc mi odchodzi zakupow mając juz dziecko bo i termometr bezdotykowy juz jest i inhalator.

valetta94, Fasolka77, india, Sansivieria, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Valetta to jest 2w1? niania i monitor? :)

Tak, jak nie chcemy korzystać z monitora to po prostu odłączamy kabelek i mamy nianie :) Na Allegro za 450 zł kupowałam

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nadopiekuńczych mężów nie wiem czy przebijecie mojego. Jazde samochodem mam zabroniona od chyba 15 tygodnia ciąży bo nie mogę gnieść brzucha i on się będzie martwił.
    Wczoraj miał jechać do moich rodziców na ncoc bał się wyjechać ucieszył się że pogoda kazała mu zawrocic. Jak jest w pracy potrafi ze mną rozmawiać np 1,5 h jak jest w trasie o niczym! Potrafi mi zrobic stos kanapek i położyć przy łóżku żebym niepotrzebnie nie wstawala.
    A tekst "kochanie ja cię umyje żebyś się nie schylala do nóg ..." - a o sprzątaniu nie ma mowy.
    Generalnie mówi że ponporodzie on się zajmie dzieckiem a ja chociaż raz posprzątam żeby on odpoczął hahaha :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 21:21

Fasolka77, valetta94, india, Sansivieria, Daffi, DorotaAnna, martusiawp, Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Tak, jak nie chcemy korzystać z monitora to po prostu odłączamy kabelek i mamy nianie :) Na Allegro za 450 zł kupowałam

dzięki, poczytam :) nianię zaplanowałam na luty :) razem z szumisiem :)

valetta94, india lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lovela są z automatu dla niemowląt czy należy szukać lovela baby albo coś w tym stylu? :)

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na SR było o pozycjach wertykalnych i łagodzeniu bólu. Generalnie to nie ma co opisywać bo dużo praktyki było. Jak kupiłyście dla dziecka termofor z pestek wiśni zapakujcie do torby porodowej super na łagodzenie bólu. I polecam kupić dwie piłki z wypustkami lub dwie tenisowe rewelacja do masażu pleców!

Aha jeśli chodzi o kangurowanie, skóra do skóry nawet kilka godzin po porodzie jak z jakichś przyczyn czy CC czy innych nie bedziecie mogły bezpośrednio po porodzie. I przez pierwsze miesiące życia w domu nawet codziennie poleca się kangurowaniem z mamą lub tata skóra do skóry bo udowodnione jest, że dzieci się lepiej rozwijają i są mądrzejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 21:26

Fasolka77, india, Wiewióreczka, AniaKJ lubią tę wiadomość

‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ