Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAniaKJ wrote:Ja polecam prześcieradło do gondoli, chyba że materacyk naprawdę ładnie wygląda, przez mój prześwitywała gąbka i mnie to denerwowało, a pieluszki się ściągają.
-
Malutka mycha ale masz ciężki dzień! Wróć do domku zdrzemnij się
albo zjedz coś dobrego
Daffi śliczna ta Twoja córeczka
Karmelka no ja też się zastanawiam czy nie będę za bardzo wystrojonanie wiem jeszcze będę się nad nią zastanawiać.
Dziewczyny z cukrzycą- co pijecie w ciągu dnia?Daffi lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Malutka mycha ale masz ciężki dzień! Wróć do domku zdrzemnij się
albo zjedz coś dobrego
Daffi śliczna ta Twoja córeczka
Karmelka no ja też się zastanawiam czy nie będę za bardzo wystrojonanie wiem jeszcze będę się nad nią zastanawiać.
Dziewczyny z cukrzycą- co pijecie w ciągu dnia?DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
I herbatę normalnym cukrem słodzisz?
Bo zaczęłam się zastanawiać czy tylko na wodę jestem skazana👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mycha, peszysko jakieś
Ja właśnie wróciłam z synem że szkoły, jeździ się fatalnie
Dzisiaj z rana zrobiłam K wykład na temat obowiązków i mam nadzieję, że trochę mnie odciazy. Nie mówię, że nic nie robi, ale mi jest już naprawdę ciezko,pottzebuje więcej odpoczynku. Pracuje (w domu bo w domu, ale pracuje i potrzebuję na to czas i energię), gotuje, syna że szkoły odbieram, robię z nim lekcje, w tygodniu sprzątam na bieżąco, robię pranie i zakupy w osiedlowy. Do tego wyprawki, nie wyprawki, apteki i te wszystkie zakupy internetowe, planowanie co jeszcze trzeba i gdzie, do tego najzwyczajniej w świecie mam stresy ciążowe, mój mózg też nie pracuje na 100%, organizm się męczy, w nocy źle sypiam... No, wyzalilam się -
Paula 90 wrote:Co do torebki z Ikei - ja już na początku ciąży wiedziałam że będę ich uzywac. Fajne masz też Jysk. Można wszystko ładnie spakować.
Ja do jednej torebki wkładam rzeczy na wyjście dla małego, do drugiej majtki i wkładki dla siebie, do kolejnej kosmetyki itd.
Każda będzie podpisana żeby Mąż mógł mi pomóc ze wszystkim w razie czego a nie grzebał godzinami w torbie
co to za magiczne torebeczki ?dajcie linka
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Co do torebki z Ikei - ja już na początku ciąży wiedziałam że będę ich uzywac. Fajne masz też Jysk. Można wszystko ładnie spakować.
Ja do jednej torebki wkładam rzeczy na wyjście dla małego, do drugiej majtki i wkładki dla siebie, do kolejnej kosmetyki itd.
Każda będzie podpisana żeby Mąż mógł mi pomóc ze wszystkim w razie czego a nie grzebał godzinami w torbie
Paula i zdradź pls jaki system podpisywania i pakowania masz- chętnie skorzystamFasolka77
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:I herbatę normalnym cukrem słodzisz?
Bo zaczęłam się zastanawiać czy tylko na wodę jestem skazana
Białego cukru w ogóle nie używam
- herbaty zwykle i smakowe bez cukru
- woda niegazowana solo lub z cytryną
- melisa
- pokrzywa
- nasqiuk z expresu :p - mi cukru nie podnosi
- świeże soki z buraka i pomarańczy - mi cukru nie podnoszą
Zdarzy się raz na czas, że mam ochotę na ice tea minti wtedy się napije
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 15:24
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Mycha, peszysko jakieś
Ja właśnie wróciłam z synem że szkoły, jeździ się fatalnie
Dzisiaj z rana zrobiłam K wykład na temat obowiązków i mam nadzieję, że trochę mnie odciazy. Nie mówię, że nic nie robi, ale mi jest już naprawdę ciezko,pottzebuje więcej odpoczynku. Pracuje (w domu bo w domu, ale pracuje i potrzebuję na to czas i energię), gotuje, syna że szkoły odbieram, robię z nim lekcje, w tygodniu sprzątam na bieżąco, robię pranie i zakupy w osiedlowy. Do tego wyprawki, nie wyprawki, apteki i te wszystkie zakupy internetowe, planowanie co jeszcze trzeba i gdzie, do tego najzwyczajniej w świecie mam stresy ciążowe, mój mózg też nie pracuje na 100%, organizm się męczy, w nocy źle sypiam... No, wyzalilam się
To ja też ponarzekam na swojego a co... mój co prawda w domu pomaga i robi- oczywiście trzeba mu najczęściej powiedzieć ze ma odkurzyć, wynieść śmieci czy coś. Ale naprawdę to robi. Tylko od kad już mam taki pokaźny brzuszek jak on to mówi „widać, że ciąża a nie że kebab” to jemu ODBIŁO! ja mam siedzieć w domu i nic nie robić. Jak jadę do sklepu czy gdzieś to muszę mu pisać, że jadę, że dojechałam, że wracam i że jestem już w domu. Jak spadnie chociaż trochę śniegu- to już w ogóle najlepiej mam nie wychodzić i broń Boże nie wsiadać w samochód! I w ogóle to ja już nie powinnam prowadzić- bo jestem w ciąży. Tłumacze, że to nie zakłóca moich zdolności do prowadzenia, a brzuch mi nie przeszkadza. To nic najlepiej jakby po prostu nigdzie nie wychodziła. No jak inwalidę mnie traktuje👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dzięki Karmelka będę miała glukometr to dopiero będę sprawdzać co mi podnosi cukier a co nie👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Już dzisiaj nic nie robię bo z moim szczęściem dom podpale. Dotarłam do domu, musieli te auto wypychac, więc to nie jest kwestia moich umiejętności
Fasolka jest pięknie, drzewa osniezone itd ale w parku lub górach. A na drogach masakra, zwłaszcza te dojazdowe, nieodsniezone
Kiwona nie ma co liczyć że się ktoś sam domyślić, najlepiej właśnie na spokojnie przedstawić swoje racje. Ja póki nie byłam w ciąży też nie wiedziałam jak ciężko czasami może być. Można to sobie oczywiście wyobrazić ale to nie to samo. -
DorotaAnna przejął się biedaczysko
ale rozumiem że może to być wkurzające. A chodzi z Tobą na wizyty? Może gdyby od lekarki usłyszał że możesz wszystko robić to by odpuścił. Ale chyba lepiej jak martwi się za bardzo niż w ogóle się nie interesuje
-
Przyszło tez moje zamówienie z lullalove, zamawiałam kocyk bambusowy, otulacz i poduszkę płaską, masło szea i byłam pewna że wrzuciłam do koszyka też szczotkę do włosów wkurzyłam się że nie przyszła albo zginęła podczas dostawy bo karton był lekko uszkodzony. Okazało się jak sprawdziłam zamówienie że wcale tej szczotki nie zamowiłam... A jak robiłam zamówienie z gemini i świat dziecka t specjalnie nie brałam szczotki bo byłam przekonana że zamowiłam w lullalove! U mnie chyba zaczyna działac
powiedzenie "Im wiekszy brzuch tym mniejszy mózg" hihi.[/QUOTE]
Lolka jaki rozmiar otulacza i kocyka zamówiłaś? nie orientowałam się jeszcze w temacie ale czy te ceny nie są jakieś "wygórowane"? czy są raczej standardowe?Fasolka77
-
Dokładnie Malutka mycha ja też przed ciąża wyobrażałam sobie, że w ciąży jest ciężko. Ale naprawdę nie wiedziałam, że będę się tak szybko męczyć. Że czasami podniesienie się z kanapy to będzie wyczyn (jak tak boli to spojenie) itd... a facet to już w ogóle nie potrafi sobie tego wyobrazić
malutka_mycha lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Wiewioreczka dobre wiesci :*
ja sie spwcjalnie na dodatkowe USG III trym nie zapisałam. Moj gin mowil, ze nie ma potrzeby bo mi wszystkie pomiary, przepływy robi co wizyte. Wiec ostatnie takie mialam badanie w 29+1.
Stresant ale mialas koszmar! Współczuję
Wyskoczyłam dziś na chwilke do Rosska i skorzystałam jeszcze z promo. Glownie kupilam kosmetyki z Dermy
Kasionek ja też bede sie pakowała w takie woreczki
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:DorotaAnna przejął się biedaczysko
ale rozumiem że może to być wkurzające. A chodzi z Tobą na wizyty? Może gdyby od lekarki usłyszał że możesz wszystko robić to by odpuścił. Ale chyba lepiej jak martwi się za bardzo niż w ogóle się nie interesuje
Był ostatnio na połówkowych ze mną. Niestety my długo mieliśmy zakaz seksu i poprzednia ciąża poroniona, od początku nie mogłam nic nosić, podnosić także miał się czym przejąć chłopak. I tak masz racje lepiej w ta stronę niż jakby miał się mną nie martwić w ogóle. Dlatego raczej na niego nie narzekam. Ale wiecie jakie to jest wkurzające? Wczoraj byłam w lidlu i nic mu nie powiedziałam dopiero wieczorem jak wrócił z pracy na co on: a czemu mi nie powiedziałaś? Ja się pytam po co byłam tam 5 min a on: no bym się pomartwił o Ciebie xd wiec nie wiem może po prostu do niego zaczęło dopiero to wszystko docieraćmalutka_mycha lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Fasolka kocyk brałam 80x100 a otulacz muślinowy 100x100. Ceny jak na sklepy internetowe z rzeczami dla dzieci wydają mi się podobne, na pewno widziałam wiele droższych sklepow. Na allegro na pewno można kupic taniej wile rzeczy, ale jak juz psałam roznice w jakości są ogromne. Ja kupiłam przescieradla, pieluszki itd. na allegro, ale chciałam też mieć kilka rzeczy lepszych jakościowo, np. wlasnie kocyk czy otulacz i nie załuje.
Dziewczyny na IG lullalove wlasnie pojawilo sie info ze dzis o 16 podadzą kod na znizke -30% dla pierwszych 200 osob także która chetna niech ładuje koszyki i czeka na kod.
Fasolka77, india lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI