Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
india wrote:Basiu ten kombinezon jest sliczny. Czeka tez w moim koszyku
ale juz tyle wydalan w tym miesiacu, ze waham nad kupnem. A powiedz mi jak wypada rozmiarówka?
Po lewej różowe 62 z H&M, po prawej niebieskie 62 ze Smyka i kombinezon 62. Wydaje mi się że w środku spokojnie zmieści się dziecko pobierane na cebulkę i wystarczy na ten czas na początek wiosny aż będzie ciepło.
Ten kombinezon nie ma w środku takiego misia jak te z h&m, jest taki pikowany, raczej cieńszy ale wg mnie to dobrze bo w foteliku czy wózku zawsze można okryć czymś ciepłym dodatkowo w razie zimna a na cieplejsze dni będzie w sam raz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 11:48
DorotaAnna, india lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Fasolka właśnie z tymi 14 dniami mieliśmy ostatnio rozkminy. Te 14 dni odlicza się od tych 52 tygodni matki? Czy to jest dodatkowo? Jesteś może zorientowana?
Karmelove ja czekam po porodzie. Nie wiem czy będzie potrzebny, może się zdążyć że nie będę miała pokarmu. A jak wszystko będzie cacy to kupię. Gdybym miała problem z laktacja to mogę od koleżanki na chwilę pożyczyć. A gdybym kupował to ten:
https://m.ceneo.pl/55110646#tab=reviewsWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 11:50
-
Karollinax26 wrote:Diagnosta podaje normy krzywej dla niecieżarnych ? Bo tak trochę jestem w szoku, że kobiety które tam siedzą plotą od rzeczy.
Po 2h mam 156, to babka powiedziała że o 14 jednostek za dużo ...
Karola po 2h jest norma do 153 dla cieżarnych. W labo zazwyczaj nie podają norm dla cieżąrnych... czyli, że co? witaj w klubie? Szok!Fasolka77
-
KarmeLoVe wrote:Kupujecie laktator? Skłaniam się do elektrycznego, tylko jaki?
ja na razie nie.. połozna mówi, żeby wybrać i kupić w razie potrzeby po porodzie. Więc ja nie kupuję.
W ogóle zostało mi do kupienie jeszcze : szumiś, niania, komoda, kosz na brudne ciuszki i może na brudne pieluchy, stojak pod wanienkę i ciuszki (muszę zrobić rekonesans co mama czego brakuje), fotelik i baza zamówione. Drugi koszyk w gemini się zapełnia...
Mam pytanie jeszcze w sprawie poduchy do karmienia- lepsza jest kura czy rogal?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 11:54
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:może zrobimy listę z terminami porodów?
Lili90 przypomniało mi się, miałam Cie prosić. Mogłabyś mi zmienić termin na 13? Ten 19 to był z samych początków i już dawno jest nieaktualna tylko zapomniałam wspomnieć -
malutka_mycha wrote:Fasolka właśnie z tymi 14 dniami mieliśmy ostatnio rozkminy. Te 14 dni odlicza się od tych 52 tygodni matki? Czy to jest dodatkowo? Jesteś może zorientowana?
Karmelove ja czekam po porodzie. Nie wiem czy będzie potrzebny, może się zdążyć że nie będę miała pokarmu. A jak wszystko będzie cacy to kupię. Gdybym miała problem z laktacja to mogę od koleżanki na chwilę pożyczyć. A gdybym kupował to ten:
https://m.ceneo.pl/55110646#tab=reviews
Mycha moja kadrowa mówi, że niezależanie 14 dni się ojcu należy. Dodatkowo może siedzieć dłużej ojciec jak matka zrezygnuje z części swojego urlopu. Ale te 14 dni płatne są niezależnie tzn Ty siedzisz rok a tata 14 dnimalutka_mycha lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZaraz się popłaczę!
Przez Basię weszłam na Smyka moje oczy ujrzały to cudo że zdjecia niżej. Ale zostały rozmiary 50 i 56a ja już na prawdę nic nie potrzebuje na 56
i wiem,że może być za mały na wyjście
i chyba zacznę dzwonić po smykach czy gdzieś jest a mój mąż ocipieje
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c1b8fa6599b.pngB_002, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Fasolka właśnie z tymi 14 dniami mieliśmy ostatnio rozkminy. Te 14 dni odlicza się od tych 52 tygodni matki? Czy to jest dodatkowo? Jesteś może zorientowana?
może to ja źle nazwałam ale jest tak
"Urlop tacierzyński i urlop ojcowski to dwa różne rodzaje urlopu przysługujące pracownikowi ojcu, który chce sprawować opiekę nad dzieckiem. Zasadniczą różnica między nimi polega na tym, iż urlop tacierzyński zależy od tego czy matka dziecka wróci do pracy i zrezygnuje z części urlopu macierzyńskiego, a urlop ojcowski jest udzielany niezależnie od urlopu macierzyńskiego"
No to teraz chyba juz jest jasność.. ojcowski należny niezależnie a z tacierzyńskiego może korzystać ojciec jeśli matka zrezygnuje z części macierzyńskiego
Jeśli chodzi natomiast o wymiar urlopu to w przypadku urlopu ojcowskiego jest to 2 tygodnie, natomiast przy urlopie tacierzyńskim, jego długość zależy od tego ile urlopu wykorzystała matka dziecka. Przyjrzyjmy się jednak bliżej tym dwóm instytucjom.
Dafii teściowa JUŻ WIE?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 12:06
Fasolka77
-
malutka_mycha wrote:Jest, na pierwszej stronie
Lili90 przypomniało mi się, miałam Cie prosić. Mogłabyś mi zmienić termin na 13? Ten 19 to był z samych początków i już dawno jest nieaktualna tylko zapomniałam wspomnieć
ooo nie wiedziałam!
to ja tez poproszę Lilli i dopisanie mojej skromnej osoby oraz Bruna
19.04.2019 Chłopak!
dziękujęFasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Zaraz się popłaczę!
Przez Basię weszłam na Smyka moje oczy ujrzały to cudo że zdjecia niżej. Ale zostały rozmiary 50 i 56a ja już na prawdę nic nie potrzebuje na 56
i wiem,że może być za mały na wyjście
i chyba zacznę dzwonić po smykach czy gdzieś jest a mój mąż ocipieje
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c1b8fa6599b.png
ahahaha Karmellka Tobie trzeba odciąć internetKarmelllka90, B_002, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
malutka_mycha wrote:Fasolka dziękuję
to tak jak myślałam, a mąż uważał że mi te 2 tygodnie zabierze z mojego urlopu
teraz nie ma wymówki, będzie z nami siedzieć
ojcowski jak psu buda a tacierzyński jak Ty zrezygnujesz z części macierzynskiego.. Ja tez sobie nie wyobrażam być sama min 2 tyg po porodziemalutka_mycha lubi tę wiadomość
Fasolka77