WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Karmelka ale gdyby doszło do porodu to zawsze liczą skończone
    Jakby co to powiem że urodzila się w 37+3 :P haha :)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Basiu ten kombinezon jest sliczny. Czeka tez w moim koszyku :) ale juz tyle wydalan w tym miesiacu, ze waham nad kupnem. A powiedz mi jak wypada rozmiarówka?
    India trudno mi się odnieść do rozmiarówki bo nie mam doświadczenia i jeszcze jestem w trakcie kupowania ubranek. Ale porównam ci do body.
    Po lewej różowe 62 z H&M, po prawej niebieskie 62 ze Smyka i kombinezon 62. Wydaje mi się że w środku spokojnie zmieści się dziecko pobierane na cebulkę i wystarczy na ten czas na początek wiosny aż będzie ciepło.
    12bbb444d9f3636emed.jpg
    Ten kombinezon nie ma w środku takiego misia jak te z h&m, jest taki pikowany, raczej cieńszy ale wg mnie to dobrze bo w foteliku czy wózku zawsze można okryć czymś ciepłym dodatkowo w razie zimna a na cieplejsze dni będzie w sam raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 11:48

DorotaAnna, india lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Kupujecie laktator? Skłaniam się do elektrycznego, tylko jaki?
    ja kupowalam na alliexpress ale nie wiem jak bedzie sie sprawdzal:P

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka właśnie z tymi 14 dniami mieliśmy ostatnio rozkminy. Te 14 dni odlicza się od tych 52 tygodni matki? Czy to jest dodatkowo? Jesteś może zorientowana?

Karmelove ja czekam po porodzie. Nie wiem czy będzie potrzebny, może się zdążyć że nie będę miała pokarmu. A jak wszystko będzie cacy to kupię. Gdybym miała problem z laktacja to mogę od koleżanki na chwilę pożyczyć. A gdybym kupował to ten:
    https://m.ceneo.pl/55110646#tab=reviews

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 11:50

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Diagnosta podaje normy krzywej dla niecieżarnych ? Bo tak trochę jestem w szoku, że kobiety które tam siedzą plotą od rzeczy.
    Po 2h mam 156, to babka powiedziała że o 14 jednostek za dużo ...

Karola po 2h jest norma do 153 dla cieżarnych. W labo zazwyczaj nie podają norm dla cieżąrnych... czyli, że co? witaj w klubie? Szok!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Daffi ja wiem, a ona próbowała mi wmawiać coś zupełnie innego :D

a jakie masz wyniki całej krzywej?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja mam OM 15.07 a termin 23.04

może zrobimy listę z terminami porodów? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:

ja na razie nie.. połozna mówi, żeby wybrać i kupić w razie potrzeby po porodzie. Więc ja nie kupuję.
    W ogóle zostało mi do kupienie jeszcze : szumiś, niania, komoda, kosz na brudne ciuszki i może na brudne pieluchy, stojak pod wanienkę i ciuszki (muszę zrobić rekonesans co mama czego brakuje), fotelik i baza zamówione. Drugi koszyk w gemini się zapełnia...
    Mam pytanie jeszcze w sprawie poduchy do karmienia- lepsza jest kura czy rogal?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 11:54

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    może zrobimy listę z terminami porodów? :)
    Jest, na pierwszej stronie :)

Lili90 przypomniało mi się, miałam Cie prosić. Mogłabyś mi zmienić termin na 13? Ten 19 to był z samych początków i już dawno jest nieaktualna tylko zapomniałam wspomnieć :)

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:

nasza technik laktacji polecała laktator spectra s9

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka właśnie z tymi 14 dniami mieliśmy ostatnio rozkminy. Te 14 dni odlicza się od tych 52 tygodni matki? Czy to jest dodatkowo? Jesteś może zorientowana?

Karmelove ja czekam po porodzie. Nie wiem czy będzie potrzebny, może się zdążyć że nie będę miała pokarmu. A jak wszystko będzie cacy to kupię. Gdybym miała problem z laktacja to mogę od koleżanki na chwilę pożyczyć. A gdybym kupował to ten:
    https://m.ceneo.pl/55110646#tab=reviews

Mycha moja kadrowa mówi, że niezależanie 14 dni się ojcu należy. Dodatkowo może siedzieć dłużej ojciec jak matka zrezygnuje z części swojego urlopu. Ale te 14 dni płatne są niezależnie tzn Ty siedzisz rok a tata 14 dni :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktatora nie kupuje. Nawet się wstrzymuje z butelkami a miałam kupic. W poprzedniej ciąży mi się nie przydała, a w razie czego wyślę męża albo sklepy internetowe są. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz się popłaczę!
    Przez Basię weszłam na Smyka moje oczy ujrzały to cudo że zdjecia niżej. Ale zostały rozmiary 50 i 56 :( a ja już na prawdę nic nie potrzebuje na 56 :( i wiem,że może być za mały na wyjście :( i chyba zacznę dzwonić po smykach czy gdzieś jest a mój mąż ocipieje :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c1b8fa6599b.png

B_002, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

może to ja źle nazwałam ale jest tak
    "Urlop tacierzyński i urlop ojcowski to dwa różne rodzaje urlopu przysługujące pracownikowi ojcu, który chce sprawować opiekę nad dzieckiem. Zasadniczą różnica między nimi polega na tym, iż urlop tacierzyński zależy od tego czy matka dziecka wróci do pracy i zrezygnuje z części urlopu macierzyńskiego, a urlop ojcowski jest udzielany niezależnie od urlopu macierzyńskiego"
    No to teraz chyba juz jest jasność.. ojcowski należny niezależnie a z tacierzyńskiego może korzystać ojciec jeśli matka zrezygnuje z części macierzyńskiego :)
    Jeśli chodzi natomiast o wymiar urlopu to w przypadku urlopu ojcowskiego jest to 2 tygodnie, natomiast przy urlopie tacierzyńskim, jego długość zależy od tego ile urlopu wykorzystała matka dziecka. Przyjrzyjmy się jednak bliżej tym dwóm instytucjom.

Dafii teściowa JUŻ WIE? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 12:06

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Jest, na pierwszej stronie :)

Lili90 przypomniało mi się, miałam Cie prosić. Mogłabyś mi zmienić termin na 13? Ten 19 to był z samych początków i już dawno jest nieaktualna tylko zapomniałam wspomnieć :)

ooo nie wiedziałam! :)
    to ja tez poproszę Lilli i dopisanie mojej skromnej osoby oraz Bruna :)
    19.04.2019 Chłopak! :)
    dziękuję

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Zaraz się popłaczę!
    Przez Basię weszłam na Smyka moje oczy ujrzały to cudo że zdjecia niżej. Ale zostały rozmiary 50 i 56 :( a ja już na prawdę nic nie potrzebuje na 56 :( i wiem,że może być za mały na wyjście :( i chyba zacznę dzwonić po smykach czy gdzieś jest a mój mąż ocipieje :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c1b8fa6599b.png

ahahaha Karmellka Tobie trzeba odciąć internet :)

Karmelllka90, B_002, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 17 stycznia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka dziękuję :) to tak jak myślałam, a mąż uważał że mi te 2 tygodnie zabierze z mojego urlopu :) teraz nie ma wymówki, będzie z nami siedzieć :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka dziękuję :) to tak jak myślałam, a mąż uważał że mi te 2 tygodnie zabierze z mojego urlopu :) teraz nie ma wymówki, będzie z nami siedzieć :)

ojcowski jak psu buda a tacierzyński jak Ty zrezygnujesz z części macierzynskiego.. Ja tez sobie nie wyobrażam być sama min 2 tyg po porodzie :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka 91/166/156

Godzinę temu zjadłam ptysia z bezą, cukier 134.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 12:34

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te tygodnie liczę też jak lekarze, czyli jestem w 28 ;)

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 1137 1138 1139 1140 1141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ