Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Właśnie z oddychaniem nie mam takich problemów ale też moja mama mi wczoraj zwróciła uwagę że mam nisko brzuch, nie pod biustem. A taki brzuch to tuż przed porodem niby jest. Lekarka nie zwróciła na to uwagi ale z odsłonięty brzuchem tylko leżę w jej gabinecie i nie wiem czy to wtedy widać. Muszę spytać na następnej wizycie czy to taka moja uroda
-
Karmelllka90 wrote:Na SR nam położna powiedziała że tak standardowo na około 2 tyg przed porodem brzuch schodzi niżej i zauważymy to po tym ,że znowu będzie nam się dobrze oddychało. Ale może ty po prostu tak masz, że ten brzuszek jest nisko
-
stresant wrote:Ja mam na 18.4 ostatnia @ 12.7. ale CC bedzie wczesniej i wiem ze we wtorek (wtedy moj lekarz ma dyzur) wiec albo 16.4 albo 7.4. o ile maly sam nie zacznie wychodzic wczesniej
no to faktycznie jest zamieszanie z tymi tygodniami... ja mam OM 12.07 i termin na 19.04Fasolka77
-
Lolka30 wrote:Na 19.04. Fasolka skończyłaś 27 tydzień uwierz mi, już Paula Ci to tłumaczyła
. Wczoraj miałaś 26+6 czyli skończone 26 tc i 6 dni więc dziś masz 26+7 czyli skończone 27.
Paula miała mi update'ować ale chyba przysnęła :pKiwona, Lolka30 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
espoir wrote:ja mam kilka kombinezonów, ale wszystkie takie typowo zimowe. zastanawiam się nad tymi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b28cbe6cbe3.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/901955d28dd2.jpg
i nie wiem, który mi się bardziej podoba
mnie się bardziej podoba ten w gwiazdkiespoir lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Kiwona wrote:No Grzesiek jest w 4 klasie, za pół roku skończy 10 lat dopiero. Jest niewielki, taka jego uroda, najmniejszy w klasie. Niektóre koleżanki pukają się w głowę, że ma 600 m do szkoły a my go wozimy... Ale mnie to strasznie denerwuje. Prawda jest taka, że ich dzieci albo są starsze, albo masywniejsze a poza tym mają zupełnie inną trasę do szkoły. U nas trzeba przejść przez 2 ruchliwe ulice, które prowadzą do największego ronda w mieście. I ja jeżdżę tamtędy i wiem, z jakimi prędkościami się tam kierowcy poruszają... Sama nie lubię tam przechodzić, bo nawet jak któryś kierowca chce przepuścić, to drugiem z przeciwnego pasa się akurat spieszy i się nie zatrzyma, u nas niestety jeszcze nie zachód pod tym względem... A nie wiem, czy słyszałyście, niedawno 10-latek zginął pod kołami ciężarówki, na przejściu dla pieszych ze światłami! Może jestem przewrażliwiona, ale no kurde uważam, że jeśli jest możliwość, to możemy go wozić i tyle.
Faktycznie masz drobnego synka.
Mój chodził sam od 3 klasy, ale musiał przejść przez jedną ulicę osiedlową, a do tego to był i jest kawał chłopa.
A powiem szczerze, że to co inni powiedzą, to mam głęboko w d...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 11:25
Kiwona lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Daffi ja wiem, a ona próbowała mi wmawiać coś zupełnie innego
Karollinax26 lubi tę wiadomość
-
Mistella wrote:Dlatego ja teraz już mówię i liczę jak oni czyli ze jestem w 29 tygodniu obecnie
Mistella, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
dziewczyny rozmawiałam z moja koleżanką, jest kadrową... faktycznie lepiej brać 80% przez cały rok niż 100 i 60%.. w moim przypadku to różnica kilkuset zł miesięcznie...
Ojciec ma 14 dni płatnego 100% urlopu ojcowskiego. Matka może też zrezygnować z części urlopów na rzecz ojca i wtedy on siedzi z dzieckiem i dostaje pieniądze. Ale jak matka siedzi cały rok z dzieckiem to ojciec i tak ma płatne za 14 dni tacierzyńskiego - musi być zatrudniony na umowę o pracę i składa wniosek wraz z aktem urodzenia dziecka. Płaci ZUS
Te 14 dni mogą być wykorzystane w całości lub podzielone na 2 części po 7 dni. Płatne są 100% podstawy. Nie ma znaczenia czy umowa jest na pełen czy ćwierć etatu etc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 11:32
Daffi, Kiwona, DorotaAnna lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Moja corka w grudniu skończyła 9 lat rocznikiem ma juz 10 lat a do kolejnego grudnia caly rok :p tez chodzi do 4 klasy i jest niziutka ma 131cm i wazy 30kg. Do szkoly chodzi sama ale pod domem mamy niebezpieczne przejscie ktore obserwuje jak ona idzie a przed szkola przeprowadza dzieci Pani stop. Gdyby bylo inaczej doskonale rozumiem mamy ktore woza dzieci. Teraz tyle samochodow jest na drogach i nie kazdy powinien je prowadzic a strach o samotnie wedrujace dzieci jest ogromny. Lepiej troche uważać z przezornosci niz potem żałować.
Kiwona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMistella wrote:Lekarze liczą skończone nawet jeśli rodzisz np w 36+6 to dla nich to jest 36 tydzień
-
Kupujecie laktator? Skłaniam się do elektrycznego, tylko jaki?
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
nick nieaktualny