X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Najlepiej jakbyś poczekała do terminu @, a przynajmniej z badaniem bety.
    Testy możesz robić wcześniej, mi w 11dpo wyszła dopiero blada kreska.
    Betę zrobiłam dopiero 16dpo.
    Dziewczyny robią często zbyt wcześnie i potem jeszcze bardziej się stresują czy wynik już oznacza ciążę czy niekoniecznie, bo za niski, ale jednak coś wyszło więc nie wiadomo.
    Jak poczekasz kilka dni i dasz becie czas na wzrost to od razu będziesz mogła się cieszyć jeśli ciąża się potwierdzi :)
    Trochę cierpliwości i powodzenia w testowaniu :)
    Zgadzam się. Na poczatku robiłam testy za wcześnie i patrzyłam w nie jak osiol. To tak, to tak a może pod światło... Może coś tam gdzieś jest... Masakra. Można było zwariować. Potem zmądrzałam i test robiłam 13dpo. Wtedy nie było już wątpliwości, że biel to jest biel. Jeden test i wszystko jasne. Za którymś razem zobaczyłam druga kreseczkę :) i nie pod światło ;)

B_002 lubi tę wiadomość

• Peppa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki, lecę spac. Mam jakieś gówniane przeczucia co do jutrzejszego usg :/
    Dobrze że to rano ale boje sie jakoś... dobranoc

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Wszystko będzie dobrze :) śpij dobrze. Daj znać zaraz po wizycie.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa będzie dobrze :) daj znać po wizycie :)

Rub przykro mi, ja tez przez to przeszłam. Twój post jednak napawa mnie optymizmem (ten gdzie piszesz, że jesteśmy młode i nie panikować). Może i nie jesteś najmłodsza ale kobiety po 40 obecnie rodzą swoje pierwsze dzieci! Wszystko jest możliwe musisz tylko wierzyć. Swoją droga mam brata młodszego o 13 lat, moja mama urodziła go mając 40 lat :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ja po pracy i zmykam spac. Pogadalam z kierowniczka i mi oczy otworzyla. Przyznala mi sie ze pracuje dlugi i w ciagi tego czasu dwa razy ja pogotowie wywozilo bo byla w pracy w ciazy i poronila. A ja siedzialam dzisiaj na kasie . Niby duzo nie dzwigalam ale jak mnie znowu pociagnal jajnik tak ze mi w uszach zaczelo dzwonic i zgielam sie w pol to sie wystraszylam...
    Ide jutro sprobowac sie wcisnac od rana do ginekologa zeby posprawdzal czy wszystko ok. Na niczym innym mi nie zalezy tak jak na tym zeby zobaczyc ze wszystko w porzadku

• Martita25 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was jeszcze jedno pytanie co do luteiny. Jak głęboko trzeba ją wkładać?
    Jestem kompletnie zielona w tym temacie, a nie chcę czasem czegoś uszkodzić, a z drugiej strony nie chcę włożyć za płytko, bo nie wiem czy wtedy zadziała odpowiednio.
    Uważacie jakoś specjalnie jak ją aplikujecie?

Daffi lubi tę wiadomość

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Ja po pracy i zmykam spac. Pogadalam z kierowniczka i mi oczy otworzyla. Przyznala mi sie ze pracuje dlugi i w ciagi tego czasu dwa razy ja pogotowie wywozilo bo byla w pracy w ciazy i poronila. A ja siedzialam dzisiaj na kasie . Niby duzo nie dzwigalam ale jak mnie znowu pociagnal jajnik tak ze mi w uszach zaczelo dzwonic i zgielam sie w pol to sie wystraszylam...
    Ide jutro sprobowac sie wcisnac od rana do ginekologa zeby posprawdzal czy wszystko ok. Na niczym innym mi nie zalezy tak jak na tym zeby zobaczyc ze wszystko w porzadku

Daj znać czy udało się dostać do lekarza, będzie wszystko dobrze :)

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa trzymam kciuki za wizytę i wszystko na pewno jest super <3 daj znać jak już będziesz po :)
    Ja miałam okropne sny. Dobrze, że już trzeba wstać.

Miłego dnia :*

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa powodzenia! Daj znac;)
    Mnie chwycił wieczorem taki postrzał ze nie mogłam się bez bólu obrócić.... i bez namysłu posmarowal tez ben gayem (na ulotce jak późnej sprawdziłam piszą tylko w ciąży nie stosuj żadnych leków bez konsultacji z lekarzem) - mam nadzieje ze maść noe szkodzi no bo przecież nic mocniejszego nie wezmę...dziś dalej ból okropny:/

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa będzie git. Czekamy na wieści.
    Melcia tak samo.
    Aga współczuję, ja w ciąży pierwszej miałam RWE kulszowa i nie mogłam nic wziąć. Koszmar.
    Ja od 2 nie mogłam spać ale malz tak samo. Coś w powietrzu wisialo.sny to miałam debilne.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nic nie pisać, ale muszę to wylać. Wczoraj z niczego moja rodzina zrobiła awanturę tak wielką, tak nieprzyjemną, że postanowiłam się odciąć. Płakałam cały dzień. Pękała mi głowa, nie zrobiłam prawie nic. I ból jeszcze większy bo robią mi to za każdym razem kiedy chcę podzielić się szczęściem. We wtorek po wizycie chciałam płakać ze szczęścia i powiedzieć im a jednak nie powiedziałam nic. Bo atmosfera była zbyt gęsta.
    To bardzo przykre.
    Zapomniałam przez to o kropku, zapomniałam, że mam zakaz stresu bo łp się odnowi...
    Dziś mam to już trochę za sobą. Przeżyje. Kolejny raz.

Zmieniłam datę na tą, którą wskazuje usg i czekam.. czekam do 19.09 na kolejną wizytę,na badania, na weekend.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 07:03

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Kate_____ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Mam do Was jeszcze jedno pytanie co do luteiny. Jak głęboko trzeba ją wkładać?
    Jestem kompletnie zielona w tym temacie, a nie chcę czasem czegoś uszkodzić, a z drugiej strony nie chcę włożyć za płytko, bo nie wiem czy wtedy zadziała odpowiednio.
    Uważacie jakoś specjalnie jak ją aplikujecie?

Cześć, ja aplikuje luteine prawie do końca zostaje mi może centymetr aplikatora na wierzchu. Zawsze robie to powoli żeby nic nie uszkodzić i najlepiej idzie mi na leżąco:)

Martita25 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis 26 cos chyba w powietrzu, bo ja tez wczoraj mialam afere w domu...najgorsze ze dzis z rana ciag dalszy :(
    Ja tez jestem nieznośna, stresuje sie bo za 5 dni wracam do pracy po 2 miesiecznej przerwie i ogolnie wszystko mnie drazni.....a glownie mąż i teściowa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wolno aplikować luteiny aplikatorem w ciąży !!!!

Wkładasz na długość palca wskazującego. Nie pchasz dalej ale jak czujesz opór szybciej to też nie pchasz. Trzeba być bardzo delikatnym przy luteinę.
    Można naruszyć i ściągnąć na siebie duże problemy. Śluzówka jest bardzo ukrwiona i wrażliwa.

Martita25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy luteinę nie chodzi o to żeby była jak najwyżej tylko żeby się wchłonęła przez śluzówkę. Można brać pod język i dopochwowo. Dopochwowo skladniki maja krótsza drogę do pokonania. Ale to nie trzeba pchać pod sam pępek.

Martita25, Daffi lubią tę wiadomość

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis coś w powietrzu wisialo, jak mówię spać w nocy nie mogliśmy. Więc może i ludzie drażliwsi i stąd te awantury. Mam nadzieję że to incydent i będzie już tylko lepiej.
    Szkoda Twoich nerwów dla maleństwa. Myśl o nim i o sobie. Teraz jesteście najważniejsi :)

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis moze sie jeszcze pouklada :) rodzinne spory ciezki temat
    Ja tez sir z rodzicami pożarłam ostatnio

Mama360 ja sie strasznie obawiam czy moj organizm dzwignie 3 ciaze e tak krotkim czasie. Spojenie, kręgosłup :/

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja wczoraj sie nie rozpisywałam bo tak bardzo mnie męczyły mdłości ze byłam bez sił, wylądowałam nad kibelkiem ale skończyło sie na wielkich ilościach śliny. W nocy obudziły mnie okropne mdłości ale pozycja na plecach pomogła mdli mnie na boku(dziwne) i od rana mdlosci. A tu trzeba zaraz iść do pracy.

Sprawa z luteina. Wkładasz ja na dlugosc palca wskazującego - umyj sie przed jej aplikacja i dokładnie palca umyj ;) ja go szoruje wręcz haha. Wsuwasz powoli ze tak powiem po boku, ja mam na tym palcu skróconego paznokcia do minimum bo ważniejsza dla mnie dzidzia niż długie paznokcie na wszystkich palcach haha ;P

Dziewczyny bardzo mi przykro ze macie takie stresujące sytuacje ze strony rodziny. <tuli>

Odnosnie pracy. Ja uważam, ze zatrudniają nas przecież ludzie dlatego ja o ciazy powiedziałam po pierwszej becie która mnie bardzo pozytywnie nastawiła. Powiedziałam tez ze względu na siebie na to ze dając zaświadczenie mam szczególne warunki, jak wyjsć do lekarza nie wolno mi stać dłużej niż 3 godz moja zmiana Max 8 godz przy komputerze Max 4 godz a wczoraj dostałam podwyżkę co juz w ogóle było dla mnie szokiem

Martita25, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Adonis moze sie jeszcze pouklada :) rodzinne spory ciezki temat
    Ja tez sir z rodzicami pożarłam ostatnio

Mama360 ja sie strasznie obawiam czy moj organizm dzwignie 3 ciaze e tak krotkim czasie. Spojenie, kręgosłup :/
    Obawy masz prawo mieć, ma je każdy, co najwyżej do innego obszaru. Po to jest lekarz, żeby je wyjaśnił i na pewno powie Ci prawdę. :)
    O wszystko pytaj dziś i mam nadzieję trochę Cię uspokoi. Nawet jak miałabyś być pod większą kontrola niż zawsze, to nie oznacza że będzie coś złego się działo.

oar8vfxmkgiysd36.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ