X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Dziewczyny oficjalnie się żegnam O 12.00 byłam na usg beta HGC i obraz z usg pokazują, że jestem w trakcie poronienia. Mój gin powiedział że nic się nie dało zrobić. Byłam obstawiona lekami na max. Zarodek jeszcze jest ale rozwój praktycznie zatrzymał się już w tamtym tygodniu praktycznie od 9 dni nic nie urósł serce dodatkowi przostało bić. Lekarz kazał odstawić wszystkie leki i czekać na poronienie naturalne.
    Bardzo mi przykro:(

Tysia89 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie bo ogólnie testowałam tydzień po spodziewanej @ albo w dzień spodziewanej @ a teraz na majoweczkach czytam że są dziewczyny które tydzień przed spodziewana @ testują i wychodzą ładne kreski. I tu brzmi moje pytanie czy są wśród was dziewczyny które tak jak one testowały 7 lub 5 dni przed spodziewana @? Dodam że owulację miałam między 17-19 sierpnia a miesiacKe mam dostać 01.09 chodź u mnie to roznie bywa bo raz mam jak w zegarku raz mam 3 dni przed raz 3 dni po terminie :)
    Rub45 bardzo mi przykro wiem co czujesz miałam ten sam przypadek w styczniu tylko ciąża była na przełomie 4 tygodnia te same słowa powiedziała mi pani ginekolog tylko u mnie zarodka nie było był sam pecherzyk :( do dziś ryczę jak tylko oglądam test ciążowy :( przyczyny nie znane :( trzymaj się dzielnie

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 Kochana... Tak bardzo mi przykro! Mocno Cie tule :* obyś jak najszybciej ujrzała 2 kreseczki i cieszyła się do samego końca. Wiem co czujesz, też to niestety kiedyś przeżyłam.
    Bądź silna! Buziaczki

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadwojki ja w ciazy z corką 10 dni po owulacji mialam bladą kreseczke. Z synem 7 dpo jakis cien ale nie wiedzialam czy go widze czy chce widziec. 10 dpo juz bladziutką kreseczke. W obecnej ciązy 7 dpo jasniutki dzien widoczny dopiero po 10 min, 8 dpo juz bladziutka kreseczka widoczna golym okiem.

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak zrobię test 26.08 czyli 8dni po owulacji mogę coś tam zobaczyc? No ja zawsze robiłam jak tego okresu nie było bo już wtedy mogłam tylko potwierdzić nigdy przed nie robiłam bo nie wiedziałam że wgl jestem

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki wrote:
    Czyli jak zrobię test 26.08 czyli 8dni po owulacji mogę coś tam zobaczyc? No ja zawsze robiłam jak tego okresu nie było bo już wtedy mogłam tylko potwierdzić nigdy przed nie robiłam bo nie wiedziałam że wgl jestem
    Ja robiłam test 9 dni po owulacji i był negatywny, następny tydzień później i pojawiła się druga kreska, ale bledssza od tej kontrolnej ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 10 dpo pojawiła się blada kreseczka, 8dpo był jeszcze negatywny

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam 11 dpo i już była wyraźną kreska

f1d9680377.png
  • sowa81 Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie. z USG wynika, że ciąża 6 tydzień. z OM, że dziś początek 9. Więc rozbieżność jest bardzo duża, nawet jak na moje długie cykle. Widać serce. Dostałam duphaston i acard. Mam za tydzień przyjść tylko na USG. Moja ginekolog nie była jakoś nastawiona entuzjastycznie. Nie założyła mi karty ciąży.
    Pozostaje mi po prostu czekanie.

07.2016 - córka
    02.2018 - [*] 7tc
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam 13 i nic a 14 był cień cienia.

Rub tak mi przykro wiem co czujesz. Powodzenia i szybkich 2 kresek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 17:29

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • sowa81 Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Dziewczyny oficjalnie się żegnam O 12.00 byłam na usg beta HGC i obraz z usg pokazują, że jestem w trakcie poronienia. Mój gin powiedział że nic się nie dało zrobić. Byłam obstawiona lekami na max. Zarodek jeszcze jest ale rozwój praktycznie zatrzymał się już w tamtym tygodniu praktycznie od 9 dni nic nie urósł serce dodatkowi przostało bić. Lekarz kazał odstawić wszystkie leki i czekać na poronienie naturalne.
    Bardzo mi przykro :(

07.2016 - córka
    02.2018 - [*] 7tc
  • Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w kazdej ciazy w 10 dpo cien:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli teraz nie wiem jak mam zrobić wiem że jak siostra ponad rok temuż zaczęła testować 7 dni przed dniem spodziewanej miesiączki to z dnia na dzień miała mocniejsza kreskę ja nie mam doświadczenia przed miesiączką gdyż zawsze robiłam po bo jej nie dostałam ale już nie mogę wytrzymać i najchętniej już bym testowała hehe chociaż mam zawroty głowy okropne :( a pamiętam że przed ciążą która poroniłam na tydzień przed zaczęły mi się zawroty głowy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak we wtorek zrobię test beta HcG to myślicie że powinno już coś być?? W sobotę weszlabym 4tc czyli w niedzielę bd 3t1d ciąży

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki wrote:
    A jak we wtorek zrobię test beta HcG to myślicie że powinno już coś być?? W sobotę weszlabym 4tc czyli w niedzielę bd 3t1d ciąży
    Liczac od ostatniej @

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki wrote:
    Liczac od ostatniej @
    Test wyjdzie Ci najszybciej 10 dni od owaulacji.Wcześniej poziom bety będzie za niski.Ale ta kreska często jest taka ,że ledwo widać.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki wrote:
    Dla świetego spokój poczekaj do terminu okresu, nie nakręcaj sie.

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa81 wrote:
    Byłam dziś na wizycie. z USG wynika, że ciąża 6 tydzień. z OM, że dziś początek 9. Więc rozbieżność jest bardzo duża, nawet jak na moje długie cykle. Widać serce. Dostałam duphaston i acard. Mam za tydzień przyjść tylko na USG. Moja ginekolog nie była jakoś nastawiona entuzjastycznie. Nie założyła mi karty ciąży.
    Pozostaje mi po prostu czekanie.
    Trzymam mocno kciuki żeby maluch teraz szybciutko nadrobil.moze musi się rozkręcić :)

sowa81 lubi tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub- jest mi cholernie przykro Kochana. Bądź dzielna :(

Za każdym razem kiedy któraś z nas traci fasolkę to pojawia się we mnie strach o moją ciążę. Tak bym chciała, żebyśmy wszystkie już były szczęśliwie w 14 tygodniu, żeby to pierwsze zagrożenie minęło.
    Ja dzisiaj czuję się jakby "mniej w ciąży". Większość objawów (mdłości, ból podbrzusza) zniknęły i martwię się. A nie mam komu o tym powiedzieć, bo prawie nikt nie wie a ci co wiedzą powiedzieliby, że przecież wszystko jest ok i żebym nie wydziwiała.
    Po poronieniu jestem przewrażliwiona trochę i jakoś nadal ciężko mi uwierzyć w ciążę mimo, że mam potwierdzenie w testach, wynikach badań i od dwóch lekarzy.
    Ehhh... to chyba hormony. Dzisiaj się popłakałam rano w aucie bo mnie muzyka w radiu wzruszyła.

Wojna lubi tę wiadomość

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Jakie fuj :D normalna sprawa... Myślę, że nie powinnyśmy się tu krepowac niczego. Wystraszyla się to zapytała. Pokazała zdjęcia i dobrze. Ja wiem z doswiadczenia że to nic złego i że to normalne. Gdybym na zdjęciu nie widziała nie miałabym pewności, czy to to :)

Nie no, bez przesady. Ja rozumiem niepewność ale zaraz zacznie robić zdjęcie krocza pytając czy ma już rozwarcie. Dajcie żyć...

Daffi lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ