X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    nie chodziło mi o to ze jest ci lżej... Ale chyba byłoby mi łatwiej w przedszkolu. Chociaz nie mam porownania
    Dużo bym teraz dała za pracę biurowa :) człowiek trochę spokojniejszy :)
    To jest w ogóle ironia losu, trochę nam zeszło zanim się udało a jak się udało to w najmniej korzystnym momencie. Zaszła um w następnym cyklu i byłoby spoko, zaszła bym cykl wcześniej i też byłoby ok. A tak człowieku martw sie

f1d9680377.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Jeśli chodzi o Rub, to już wczoraj wam pisałam ale może gdzieś wam umknęło...
    Rub zakończyła cykl krwawieniem. Zrobiła wczoraj betę, ale wyniku nie podała pod wykresem więc nie wiem. Z tego co pamiętam, dzisiaj miała mieć usg więc się okaże czy to koniec.
    Zabrakło jej wiary chyba. Może gdyby z tymi plamieniami pojechała na sor... A może nic nie dało się zrobić :(
    Myślę, że odezwie się po usg. O ile będzie je miała w ogóle.
    DoCelu nie zauwazylam Twego posta. Doczytalam u Was na watku co napisala. No mam nadzieje,ze bedzie jednak dobrze. Sama mialam krwawienie w 8tc i na IP niczego nie znalezli na usg i z Dzidzka bylo ok. Moze i u Niej to takie krwawienie okaze sie nie wiadomo skad?:/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy po stosowaniu luteiny dopochwowo mialyscie jakies dolegliwosci? cos sie zmienilo?
    pierwszy raz stosuje jestem po pierwszym zaaplikowaniu tabletki.
    najpierw zastanawialam sie jak gleboko ją wlozyc ale okazuje sie ze są dołączone aplikatory ktore to ulatwiaja.

Bylam dzis w pracy zaniesc zwolnienie klejne mile spotkanie.. pelne usmiechu zyczliwosci... ciekawe czy serio czy n apokaz ale wazne ze mi nie daja nic odczuc. przepracoalam tam 15mcy wiec to tez nie tak ze zatrudnilam sie i od razu w ciaze zaszlam.
    Jestem zla bo firmie nadal nic nie wiedza a ja przed urlopem bylam na zwolnieniu od 13 lipca do 31 i wyobrazcie sobie ze moich dokumentow nie ma nigdzie i ZUS nie moze mi wyplacic za ten czas pieniedzy. zaraz wrzesien a ja za lipiec nie dostalam wynagrodzenia jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 13:06

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Witaj :) na kiedy masz termin? Sprawdzałaś Ju?
    Według aplikacji na 28.04.2019, na 27.08 umówiłam się do ginekologa, by się upewnić, że coś tam już rośnie, a 11.09 może uda mi się podsluchać bicia serca :)) To dopiero 3 cykl starań był, i pomimo, że kreska na teście z dnia na dzień coraz wyraźniejsza (1 test mógł iśc do wątku o zwidach lub cień cienia, tak była słabiutka) to dopadają mnie obawy, czy to aby nie puste jajo itp.

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia - wszystko będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    DoCelu nie zauwazylam Twego posta. Doczytalam u Was na watku co napisala. No mam nadzieje,ze bedzie jednak dobrze. Sama mialam krwawienie w 8tc i na IP niczego nie znalezli na usg i z Dzidzka bylo ok. Moze i u Niej to takie krwawienie okaze sie nie wiadomo skad?:/
    No ja też mam nadzieję, że to jakiś krwiaczek albo coś... Podglądam ja tam to dam znać jak się odezwie. Albo sama to zrobi.

iNso87 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny czy po stosowaniu luteiny dopochwowo mialyscie jakies dolegliwosci? cos sie zmienilo?
    pierwszy raz stosuje jestem po pierwszym zaaplikowaniu tabletki.
    najpierw zastanawialam sie jak gleboko ją wlozyc ale okazuje sie ze są dołączone aplikatory ktore to ulatwiaja.

Ja akurat nie stosuję luteiny, ale podobno nie powinno się w ciąży używać tych aplikatorów tylko aplikować palcem, ponieważ wszystko w środku jest mocno przekrwione na początku i łatwo uszkodzić tkankę a to prowadzi do drobnych plamień i też stresu przez to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 13:45

Daffi lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamylalyt wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Wczoraj byłam na wizycie. Położna założyła mi kartę ciąży. Datę porodu o liczyła wg miesiączki na 28.03.2019r. co dziś daje 8t+6d. Miałam usg, dzidziuś urósł prawie do 1cm co odpowiada 7t+1d. Doktor pokazał mi nawet jak biło serduszko <3. Na razie nie będę zmieniać suwaczka.
    Co do badań krwi to na wczoraj miałam morfologie, tsh, glukoze, kiłe. Na następną wizytę na za 2 tyg mam zrobić rozyczke, anty hcv,HIV, hb's i odczyn Coombsa.
    Dziewczyny mam pytanie. Robicie badania genetyczne w 13 tygodniu?
    Tak już jestem umówiona na badania.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kamylalyt Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 22:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamylalyt ja jestem w czwartej ciąży i też nigdy nie robiłam. I nie zrobię, ale nawet rozumiem kobiety, które się na to decydują. Jeśli jest jakieś ryzyko podwyższone to i owszem. Wady genetyczne w rodzinie, wiek czy wcześniejsze problemy...
    Ja natomiast nie chce tej wiedzy. Wierzę, że wszystko będzie ok bo nie mam podstaw żeby myśleć inaczej.

B_002 lubi tę wiadomość

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heya dziewczyny , tak się stało że termin mam na 1 kwietnia .Także chętnie do was dołączę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 14:32

siamyrka lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie robię prenatalnych ;)

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Nat90 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c00d6c7aeb3.png

34bwvkcbc86rh45f.png
  • Nat90 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba za dużo dla mnie ;( matko boska! :O

34bwvkcbc86rh45f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat90 wrote:
    To chyba za dużo dla mnie ;( matko boska! :O
    Kachana nie martw się. To jest normalne. Naprawdę. Bez wkładek z domu nie wychodz. ;) jeśli nie swędzi i nie piecze wszystko jest ok. Szyjka chroni maleństwo i produkuje dużo śluzu. Trochę za dużo. To jest prawidłowe i normalne. Ja miałam tak zawsze. Uspokaja się ok 12 tygodnia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Heya dziewczyny , tak się stało że termin mam na 1 kwietnia .Także chętnie do was dołączę
    Tak się stało :D hehe bardzo dobrze się stało :D witamy i zapraszamy...

• Daffi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat90 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c00d6c7aeb3.png
    matulu! jestem wlasnie po obiedzie.. mysle co ta Natka wstawila jakis wynik hcg czy co? a tu takie fuj!

b2ujp2.png

• Nat90 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja myślałam, ze ta panią zjada, a wszyscy jej rad miłych udzielają! Mnie tez trochę zemdliło

34bwvkcbc86rh45f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    matulu! jestem wlasnie po obiedzie.. mysle co ta Natka wstawila jakis wynik hcg czy co? a tu takie fuj!
    Jakie fuj :D normalna sprawa... Myślę, że nie powinnyśmy się tu krepowac niczego. Wystraszyla się to zapytała. Pokazała zdjęcia i dobrze. Ja wiem z doswiadczenia że to nic złego i że to normalne. Gdybym na zdjęciu nie widziała nie miałabym pewności, czy to to :)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze to sie dzieje na jakiejs grupie na fb kwietniowek? widzialam ze sa 2 grupy.

b2ujp2.png

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ