Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNikt nie wie. Nie jestem pewna czy przedłużą. Zobacze jak te dwa dni beda wyglądać. To jest to że u mnie nie ma zbytnio taryfy ulgowej. Później się bedą rzucać czemu ja mam lekkie rzeczy. Ale patrzac na to wszystko to siedza na kasie jak mnie zacznie mulić to jedynie kosz na smieci zostaje i siara na cały sklep... Myślałam jeszcze o tym żeby poprosic lekarza w razie problemów żeby wystawił mi zaswiadczenie ze ciaza jest starsza...
-
Ja też jestem w takiej sytuacji. Umowę mam do 31 sierpnia i muszę z tą informacją poczekać póki mi jej nie przedłużą. Strasznie nie lubię tak kręcić ale nie chce tyle kasy stracić. Po coś na ten ZUS place, żeby teraz mi się zwróciło.
Dalej mnie ten brzuch boli, ale tak delikatnie. Plamien nie mam więc chyba ok. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMelunia, może spróbuj trochę urlopu wykorzystać? Chociaż to może być podejrzane. Najlepiej będzie, jeśli ten miesiąc jakoś wytrzymasz. Jak się dowiedzą teraz to pewnie nie przedłuża bo to dla nich koszty niepotrzebne niestety. Ja na waszym miejscu też bym tak kombinowała.
-
nick nieaktualnyMi umowa kończy się we wrześniu 2019. Teraz jestem na urlopie wychowawczym. I też nie wiem, czy po porodzie nie dać wypowiedzenia i zrezygnować z wychowawczego żeby dostać ten 1000 macierzyńskiego czy tam kosiniakowego... Czy cześć kac do września i po zakończeniu umowy się po niego zgłosić...
-
melunia91 wrote:A gdzie pacujesz?
Jak się gorzej poczuje to mam lekarza rodzinnego który mi wystawi l4 więc nie popadnie że ciążowe. Ale na razie jest ok. W pt się dowiem czy w ogóle jest wszystko w porządku z Kropkiem -
nick nieaktualnyDoCelu - no mój mąż mnie właśnie uświadomił. Pójde do lekarza. Ten sie mnie zapyta gdzie pracuje i co mu powiem? Jak powiem ze chce w takich warunkach pracowac to na własną odpowiedzialność... Moj sam sie boi. Ze cos sie stanie. Cos musze pomyslec.
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:W przedszkolu więc niestety nie praca biurowa. Trochę się boję bo jest dużo noszenia, chodzenia, wirusy itp no ale wyjścia za bardzo nie ma.
Jak się gorzej poczuje to mam lekarza rodzinnego który mi wystawi l4 więc nie popadnie że ciążowe. Ale na razie jest ok. W pt się dowiem czy w ogóle jest wszystko w porządku z Kropkiem
Ja tez ide w piatek. Wiesz chyba bym wolala pracowac w przedszkolu niz w biedronce... -
nick nieaktualnymelunia91 wrote:DoCelu - no mój mąż mnie właśnie uświadomił. Pójde do lekarza. Ten sie mnie zapyta gdzie pracuje i co mu powiem? Jak powiem ze chce w takich warunkach pracowac to na własną odpowiedzialność... Moj sam sie boi. Ze cos sie stanie. Cos musze pomyslec.
-
nick nieaktualnyA jeśli nie tak, to idź od razu na zwolnienie. Przez kolejne pół roku będzie Ci płacić ZUS. Tylko nie jesdtem pewna, czy na to już też nie jest za późno. W sensie czy też nie musisz mieć tej umowy jakiś czas.
Poza tym czasami kobiety dopiero koło 8 tygodnia dowiadują się, że w ogóle są w ciąży jesli się nie starały więc sama widzisz...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 12:46
-
nick nieaktualnyI jeszcze jedno... Jesteś dopiero w czwartym tygodniu. Czyli Jeszcze conajmniej dwa to założenia karty ciąży, bo z reguły zakłada ja się wtedy gdy jest serduszko. W takim razie i tak nie dostaniesz zwolnienia wcześniej. A za dwa tygodnie do podpisania umowy zostaną ci też ok chyba dwa tak?
Sama pomysł. Ja już chyba wyczerpałam argumenty
Życzę dobrej decyzji jaka by nie była. Na pewno będzie najlepsza -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamylalyt wrote:Cześć dziewczyny
Wczoraj byłam na wizycie. Położna założyła mi kartę ciąży. Datę porodu o liczyła wg miesiączki na 28.03.2019r. co dziś daje 8t+6d. Miałam usg, dzidziuś urósł prawie do 1cm co odpowiada 7t+1d. Doktor pokazał mi nawet jak biło serduszko . Na razie nie będę zmieniać suwaczka.
Co do badań krwi to na wczoraj miałam morfologie, tsh, glukoze, kiłe. Na następną wizytę na za 2 tyg mam zrobić rozyczke, anty hcv,HIV, hb's i odczyn Coombsa.
Dziewczyny mam pytanie. Robicie badania genetyczne w 13 tygodniu?
Ja nie będę robić. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny