X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Miałam Wam pisać i zapomniałam.
    Z tymi papierkami lakmusowymi.

Ja ostatnio prawie zrobiłam sobie atak serca. Mój papierek zabarwił się na turkus. A to dlatego, że przyłożyłam go do majtek rano (były dość wilgotne i mnie zaniepokoiło to). Okazało się że tak się nie sprawdza, bo na majtkach może pojawić się mocz. Który to właśnie mocz barwi na niebiesko.

Więc idąc moim przykładem - przykładanie papierka tylko przy wejściu do pochwy :-)

no ja sobie nawet włożyłam do środka ;)
    jaki masz zazwyczaj kolor Paula?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, ilość wód masz w normie - nawet masz to napisane wyżej, tylko na tym wykresie jakoś dziwnie to wygląda. Ja nie mam podanej ilości, tylko info, że są w normie. Ale jak byłam w szpitalu 25/26 tc, to jednego dnia miałam 10, a drugiego 20, więc to rzeczywiście jest bardzo ruchome. Nie powinnaś się martwić moim zdaniem :)
    Super patent z tym policjantem, że siku Ci się chce :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za.odp.
    o ile z brakiem jedzenia chyba sobie poradze to jeżeli mam wypić mniej wody w nocy to chyba umre...ja od jakiejś 22 do.7 rano wypijam prawie litr...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    dziewczyny wizytujace ciesze sie ze u Was wszystko OK. i skoro lekarz mowi ze dzieci zdrowe i wporzadku to prosze mi sie tu nie martwic....bo po co? :)

swoja droga niezli akrobaci nogi na glowie miec :)

rano z powodu badania glukozy nie bralam leku na cisnienie.... o 11 mierzylam 112/77 :) o 14:00 117/66 :) wiec sobie mowie cale popoludnie po cholere te leki biore jak cisnienie super.....o 18:00 mierze i jest 130/80 tendencja wzrostowa :( zobacze o 21 :00 jakie bedzie.......czyli jednak trzeba brac i sie nie zastanawiac .....
    Ja dzisiaj odstawiłam dopegyt. Narazie ciśnienie bez zmian, dam znać po tygodniu.
    Chyba, że zacznie mi rosnąć to znów będę brała.

stresant, Fasolka77, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Fasolka, ilość wód masz w normie - nawet masz to napisane wyżej, tylko na tym wykresie jakoś dziwnie to wygląda. Ja nie mam podanej ilości, tylko info, że są w normie. Ale jak byłam w szpitalu 25/26 tc, to jednego dnia miałam 10, a drugiego 20, więc to rzeczywiście jest bardzo ruchome. Nie powinnaś się martwić moim zdaniem :)
    Super patent z tym policjantem, że siku Ci się chce :)

no własnie ta kropa poza wykresem mnie wkurza.. tak samo jak ta kropa poza wykresem przy główce... patrzę na dane z listopada i grudnia i ta główka zawsze była większa ale zawsze w normie... a dziś kropa poza wykresem ....
    czyli faktycznie dzidzia mogła być przed siku :) skoro u Ciebie w jeden dzień 10 a w drugi 20 :)

dowiedziałam się dzisiaj, że w "moim" szpitalu można w środy podejść i pooglądać porodówkę- niebawem się wybiorę :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Widzę że większość dzisiaj ma jakieś dolegliwości.
    U nas dzisiaj też twardnienia brzucha.
    Plus mała mało się ruszała.
    Aha, co do ruchów, prenatolog mówiła, że faktycznie powinno się liczyć (ona jest świeżo po stracie dzidziusia w 39 tc.....).
    Wybieramy sobie 2 godziny przed południem, ale takie kiedy się rusza, jest aktywny, a nie śpi. Przez 2 godziny ma być min. 10 ruchów. Jeśli po minucie tyle będzie, to po minucie przestajemy liczyć. I identycznie wybieramy sobie 2 godziny po południu/pod wieczór.
    Mówiła też, że maluszki mają prawo ruszać się mniej i inaczej. Mają mniej miejsca niż np. w 24-26 tc.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Wiewióreczka,Fasolka i Kasionek super wieści po wizytach :) :) :)

Czy przed krzywą wystarczy 12 godzin postu ??? i czy mozna w tym czasie pić wodę?
    12 h wystarczy. Mi w diagnostyce pani powiedziała, że wody można się napić przed 1 pobraniem. Po wypiciu glukozy nie wolno już pić niczego.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Aha, co do ruchów, prenatolog mówiła, że faktycznie powinno się liczyć (ona jest świeżo po stracie dzidziusia w 39 tc.....).
    Wybieramy sobie 2 godziny przed południem, ale takie kiedy się rusza, jest aktywny, a nie śpi. Przez 2 godziny ma być min. 10 ruchów. Jeśli po minucie tyle będzie, to po minucie przestajemy liczyć. I identycznie wybieramy sobie 2 godziny po południu/pod wieczór.
    Mówiła też, że maluszki mają prawo ruszać się mniej i inaczej. Mają mniej miejsca niż np. w 24-26 tc.

o Jezu :( w 39tc??? co się stało?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    12 h wystarczy. Mi w diagnostyce pani powiedziała, że wody można się napić przed 1 pobraniem. Po wypiciu glukozy nie wolno już pić niczego.

To samo mi mowila....pytala sie ile rano wypilam? powiedzialam ze malo ze kilka lyczkow- to mnie okrzyczala ze mialam sie porzadnie napic minimalnie szklanke wody.......

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Miałam Wam pisać i zapomniałam.
    Z tymi papierkami lakmusowymi.

Ja ostatnio prawie zrobiłam sobie atak serca. Mój papierek zabarwił się na turkus. A to dlatego, że przyłożyłam go do majtek rano (były dość wilgotne i mnie zaniepokoiło to). Okazało się że tak się nie sprawdza, bo na majtkach może pojawić się mocz. Który to właśnie mocz barwi na niebiesko.

Więc idąc moim przykładem - przykładanie papierka tylko przy wejściu do pochwy :-)
    Nieźle...możemy sobie podać rękę, bo ja dziś też prawie zawału dostałam.
    Przed wizytą ogoliłam się tu i ówdzie, a że gó*no widzę przez brzuch, to nie było to zbyt profesjonalne. Wracam z badań, sikam, podcieram się, a na papierze żywa krew! Podcieram jeszcze raz - to samo... Na szczęście okazało się, że jestem tam tak pozacinana ;)

AniaKJ lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Nieźle...możemy sobie podać rękę, bo ja dziś też prawie zawału dostałam.
    Przed wizytą ogoliłam się tu i ówdzie, a że gó*no widzę przez brzuch, to nie było to zbyt profesjonalne. Wracam z badań, sikam, podcieram się, a na papierze żywa krew! Podcieram jeszcze raz - to samo... Na szczęście okazało się, że jestem tam tak pozacinana ;)

hahaha ja sie wczoraj goliłam :) , dziś sprawdziłam lusterkiem i chyba mi sie kosiarka zepsuła :)

Wiewióreczka, stresant, Lili90, AniaKJ lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    o Jezu :( w 39tc??? co się stało?
    Nie wiadomo...brak przyczyny :(

Z tego co kojarzę ilość wód płodowych będzie się zmniejszać z czasem trwania ciąży. Nie ma na nie miejsca po prostu.

A przed glukozą piłam normalnie wodę - całą noc i rano.

Lili, faktycznie masakra, każdy lekarz mówi co innego...

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • stresant Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem ze ciezko nie analizowac wymiarow ( ja sama przeczytalam wszystko o przeplywach i cisnieniu co na internecie napisali :) )

ale nie martwicie sie na zapas czyms, na co i tak nie macie wplywu....dzieci to nie maszyny, to ludzie, jeden wiekszy, jeden mniejszy, jeden blondyn drugi brunet......dzieci wszystkie na forum mamy zdrowe i z tego sie cieszmy :)

swoja droga czesto mysle o sowie 81 ma ktos jakies info o niej?

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, pewnie mi umknął. Dziękuje za zainteresowanie, póki co jeszcze chodzę z tym wypełnieniem tymczasowym, bo dentystka, do której chce się zapisać jest na urlopie. Jutro będę dzwonić :)

Ostatnio cieszyłam się, że Marcela kopie mnie wysoko, dziś i wczoraj czuję ją tak nisko, że mega jest mi niekomfortowo.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:

Mi po wypiciu glukozy też nie pozwoliła niczego pić.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Nie wiadomo...brak przyczyny :(

nie wierzę :( po prostu dzidziuś umarł w brzuszku???

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tez byłam w poniedziałek u dentysty, pierwszy raz w ciąży bo jakoś dojść tam nie mogłam. na szczęście był tylko jeden drobny ubytek i usuwanie kamienia. Wszystko od razu zrobione i po krzyku.

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no i tu jest właśnie zonk.... 11,4 to chyba nie problem.. mówiła, że w normie.. i że mam więcej pić.. ale ja piję hektolitry... czytałam, że małowodzie to jak się ma 5 albo 6.. rozmawiałam z koleżanką i mówiła, że ona miała i 7 i jej nikt nie zwracał uwagi iże może dziecko się nie wysiusiało przed badaniem :)

ogólnie mam na końcu zapis "eutrofia. budowa morfologiczna płodu na tym etapie ciąży prawidłowa"
    Jakie macie AFI?
    120mm

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    hahaha ja sie wczoraj goliłam :) , dziś sprawdziłam lusterkiem i chyba mi sie kosiarka zepsuła :)
    Też mam z tym problem. Jak sprawdziłam lusterkiem, niestety już po wizycie u gina, to mało nie padłam ze śmiechu. Miałam totalnie szaloną fryzurkę z łysymi placki.
    Pocieszam się, że gin ma ciągle pacjentki w ciąży i pewno nie jestem pierwsza ani ostatnia z "fryzjerskim problemem" :)

martusiawp, Fasolka77, Lolka30, DorotaAnna lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jutra konkretnie zaczynam liczenie ruchów!

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 1214 1215 1216 1217 1218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ