X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pm10 - norma do 50
    Pm 2,5 - norma do 25

Daffi też miałam dzisiaj takie wrażenie jak szłam przez sklep, właśnie stwardnial aż do bólu i ciężko było zrobić następny krok :(

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Pm10 - norma do 50
    Pm 2,5 - norma do 25

Daffi też miałam dzisiaj takie wrażenie jak szłam przez sklep, właśnie stwardnial aż do bólu i ciężko było zrobić następny krok :(
    Dziękuję za normy.

No wlasnie ten bol mnie az sciska.
    To znak chyba ze faktycznie musimy jeszcze bardziej uwazac i odpoczywać.
    Ja z corka nie mialam czegos takiego.. Zreszta lekarz pytal mnie czy brzuch sie stawia.. A ja mowie a co to? Nigdy nie odczulam.. I on umial mi powiedziec ze sie stawia a ja nie odczuwalam tego.. Bo w 8mcu lezalam sobie pare dni extra gratis w szpitalu z podejrzeniem zatrucia ciazowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 01:18

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze takie niepokojące rzeczy dzieją się pomiędzy wizytami:/ tak samo było że spojeniem.
    Ciężko będzie tak nagle się przestawić ale zostało nam już tylko kilka tygodni :)

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, magnezin bardzo ciężko się rozpuszcza...praktycznie się nie wchłania. Poczytaj:
    https://pantabletka.pl/jak-wybrac-dobry-magnez-cz-2/
    Ja bym zmieniła na inny.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo poczytam rano.

Obudzilam sie z zatkanym nosem i koszmarem ktory sni mi sie kolejny dzien z rzędu.. Ja juz chce ten 38tc.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Wstałam, wzięłam euthyrox i dosłownie umierałam z głodu mimo że kolację zjadłam normalnie o 22.
    Śniadanie zjadłam w 4 minuty, bo aż mi burczało w brzuchu i mdliło.
    Ta godzina czekania jest coraz dłuższa... Czasem udaje mi się zasnąć jeszcze i przespać te skurcze żołądka. Ale jak nie to jest masakra.
    Dzisiaj na 13 do diabetologa. Muszę się od niego dowiedzieć co mogę z tym robić, bo to bardzo nieprzyjemne

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Paula dokładnie tak samo mam z wypiciem euthyroxu i czekaniem do sniadania. Czuje się jakbym umierała z głodu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili - to jest tragedia dosłownie. A ja jeszcze wiem że mi głód wywala cukier pod niebo.
    Mam nadzieję, że mi coś poradzi ten mój diabetolog. On ma zawsze fajne pomysły. Jak się czegoś dowiem to dam znać na pewno ;-)

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry kobietki.
    Zrobiłam zastrzyk i tak patrzę, że ten brzuch to mi urósł od wczoraj. :)
    Spokojnego dnia i samych dobrych informacji po wizytach.

Paula 90, Fasolka77, DorotaAnna, martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    wybieram materiał na posciel dla Fifiego.. heeelp ktory waszym zdaniem?
    nie moge sie zdecydowac.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91172ca7bfa1.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0fe98ff6d18b.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45defb4754f3.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44f237055adb.jpg

dwa ostatnie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w Gemini sie uwineli. Zamowienie zlozylam wczorak ok. 13, a dzis 7.50 kurier juz był z paczka. I uwaga... napisalam prośbę o bezpłatne probki. Dostalam AŻ jedna z nawilzajacym balsamem hahaha... taką tycią ;)

Fasolka77, martusiawp, malutka_mycha, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Fasolka77 nie martw sie wymiarami glowki, jest na 97 centylu bodajze. Ja zawsze wchodze sobie i na parentingu sprawdzam wymiary w danym tc, tam wlasnie podaja duzy zakres, od 5 do 97 centyla i zawsze sie miescilam, choc tez mnie martwilo jak glowa byla na 5 centylu a reszta okolo 50 tego. Po ostatnim badaniu glowa jest na centylu zgodnym z reszta, czyli podrosla :) Z poprzedniej ciazy wiem ze dziecko moze czasem cos miec do przodu a cos do tylu, a potem to sie moze wyrownac lub zmienic proporcje. Dziecko najwyrazniej nie musi rosnac proporcjonalnie. Jedynie na poczatku dzieci w brzuchu maja podobne wymiary.

Misiabella dzięki za słowa otuchy :) sprawdzałam wczoraj i też wydaje mi się, że jest ok a te skale na moim wydruku są jakieś koślawe i niedopracowane :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów zaliczyłam krwawienie , ale tym razem to już było krwawienie konkretne . Wczoraj cały dzień od 5 rano w szpitalu , uspokoiło się w badaniu usg standardowo wszystko ok. Rano lekarz powiedział ze jest za duże jak na nadzerke ale skąd pochodzi nie są w stanie określić bo w usg wszystko jest w porządku. Dziś jadę na ktg i jutro bo tak zalecili. Do decyzji lekarza czy mogę rodzic SN bo grozi krwotokiem. Także niestety pewnie będzie cc. No trudno . Mam tak dość dziewczyny ze ledwo daje radę.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Fasolka, tak...tak po prostu umarł w brzuszku...przestała czuć ruchy i sama zrobiła sobie usg. Niestety zdarzają się takie historie, to straszne. Ale u nas wszystkich będzie dobrze, musi być!

Fajnie Ci Pani ginekolog odpisala :D ja też ostatnio profesorowi powiedziałam, że martwilam się tym i tym pomiarem, to mnie opierdzielił, że gdyby było coś nie tak, to przecież by mi powiedzial :)

Martusia, babka mówiła, że dziecko też człowiek i może twardo spać przez godzinę-dwie. To liczenie ruchów ma być podczas największej aktywności. I mówiła, że 10 w ciągu dwóch godzin a nie jednej, jak to często piszą.
    U mnie z ruchami jest kiepsko. Mam wrażenie, że po 3 godziny albo dłużej potrafi się nie ruszać i są inne, nie kopniaki tylko takie delikatne wypychania. Ponoć to normalne...

Kasiulka, piękna!!!!! Wyglądasz obłędnie. Dlatego ja nawet do szpitala zabieram kosmetyki, chociaż podstawowe, chcę się dobrze czuć :D
    Uwielbiam makijaże, kiedyś hobbystycznie skończyłam kurs wizażu i przez kilka lat malowałam panny młode do ślubu :)

straszne! :(

ja wczoraj policzyłam i się zastanawiam czy jak nagle czuć szybkie 2-3 kopy to liczyć jako 3 czy 1 ruch? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dzień dobry. Wstałam, wzięłam euthyrox i dosłownie umierałam z głodu mimo że kolację zjadłam normalnie o 22.
    Śniadanie zjadłam w 4 minuty, bo aż mi burczało w brzuchu i mdliło.
    Ta godzina czekania jest coraz dłuższa... Czasem udaje mi się zasnąć jeszcze i przespać te skurcze żołądka. Ale jak nie to jest masakra.
    Dzisiaj na 13 do diabetologa. Muszę się od niego dowiedzieć co mogę z tym robić, bo to bardzo nieprzyjemne

no to Paula obie dziś mamy diablo :) ja idę na 13.30 :) powodzenia!

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Ale w Gemini sie uwineli. Zamowienie zlozylam wczorak ok. 13, a dzis 7.50 kurier juz był z paczka. I uwaga... napisalam prośbę o bezpłatne probki. Dostalam AŻ jedna z nawilzajacym balsamem hahaha... taką tycią ;)

szaleństwo!! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja znów zaliczyłam krwawienie , ale tym razem to już było krwawienie konkretne . Wczoraj cały dzień od 5 rano w szpitalu , uspokoiło się w badaniu usg standardowo wszystko ok. Rano lekarz powiedział ze jest za duże jak na nadzerke ale skąd pochodzi nie są w stanie określić bo w usg wszystko jest w porządku. Dziś jadę na ktg i jutro bo tak zalecili. Do decyzji lekarza czy mogę rodzic SN bo grozi krwotokiem. Także niestety pewnie będzie cc. No trudno . Mam tak dość dziewczyny ze ledwo daje radę.

Mistella przytulam! przykro mi.. zostajesz oczywiście w szpitalu? Informuj co u Was słychać

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Nawet nie chcę sobie wyobrażać co przeżyłaś! Bardzo ci współczuję!
    Wnioskuję z tego co napisałaś, że już nie krwawisz?
    Zagadka...jest krwawienie i nie potrafią stwierdzić przyczyny. W pierwszej ciąży miałaś coś takiego?

• Mistella Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zostaje , to wyglada tak ze wylatuje potem jest brudne plamienie i jest czysto. Powiedzieli mi ze mam się przygotować ze z biegiem czasu będzie się nasilać tak jak teraz im starsza ciąża tym przybiera na mocy. Każde krwawienie mam sprawdzać na izbie przyjęć i robić ktg. Byle do 37 tyg i mam nadzieje ze będzie można zakończyć ciąże

• Mistella Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam absolutnie. Nie mam ani krwiaka ani polipa, totalnie nic. Jedynie ta nadzerka , dobija mnie to ze to się powtórzy tak jak zapowiedzieli i jak się powtarza co jakiś czas

‹‹ 1218 1219 1220 1221 1222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ