X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Też uciekłaś z majówek ? :)
    Tam to bywa fajny cyrk :x :D

ago91, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez sensu... myślę że w ciąży lepiej przyjemnie spędzić czas nie tracić nerwy na zbędne rzeczy :)

Ago91 - witaj, na kiedy masz termin?

mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Karmelka90

Przyznam szczerze że czytałam majówki, nawet zamierzałam do nich dołączyć bo mam więcej wolnego czasu teraz kiedy już jestem na l4 , ale znów wywiązała się tam jakas afera atmosfera beznadziejna...A chce przyjemnie spędzić resztę czasu do.porodu A nie się denerwować od samego czytania. U was widzę przyjemna miła atmosfera więc chyba nikt nie nie pogniewa jak się rozgoszcze :)
    No coś ty :) śmiało. Napisz cos więcej, bo chyba masz już jakieś doświadczenie dobrze rozumiem że druga dzidzia?

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku nie chce czytać tych historii z porodowek chyba że będą nas bezpośrednio dotyczyć. Bo kochane przecież my wszystkie trafimy na najlepsze położne i nasze porody to w ogóle będą lekkie :). Wierórka jak Tobie się nudzi podczas leżenia i ogólnie jakimś dziewczyną to polecam seksowane mamy na netflix jak sikalam że śmiechu. Jak widziałam, te butelki Versace i perfumy burberry dla niemowlaka. Albo tekst o karecie do porodu. Poprostu 10 odcinków śmiechu

mysla.nieskalana, Karmelllka90, Fasolka77, Natalia-tosia, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze nigdy nie zaglądałam na majówki. Ale powiem wam, że to wynika też z tego, że marzę już o wiośnie o dacie 28 marzec kiedy to zacznę biegać i uprawiać dziki sex :) haha... ( Wtedy będę miała 38+0) a jak wejdę na majówki i zobaczę te suwaczki to się cofnę w czasie haha :)

martusiawp, Wiewióreczka, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Bez sensu... myślę że w ciąży lepiej przyjemnie spędzić czas nie tracić nerwy na zbędne rzeczy :)

Ago91 - witaj, na kiedy masz termin?
    Wg om na 2 maja a wg usg 27-29 kwietnia :)

Karmelllka90, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    O jejku nie chce czytać tych historii z porodowek chyba że będą nas bezpośrednio dotyczyć. Bo kochane przecież my wszystkie trafimy na najlepsze położne i nasze porody to w ogóle będą lekkie :). Wierórka jak Tobie się nudzi podczas leżenia i ogólnie jakimś dziewczyną to polecam seksowane mamy na netflix jak sikalam że śmiechu. Jak widziałam, te butelki Versace i perfumy burberry dla niemowlaka. Albo tekst o karecie do porodu. Poprostu 10 odcinków śmiechu
    Teraz jesteśmy bardziej świadome a przede wszystkim trzeba uświadomić meza, może się trafi jakaś chetera ale i na nią sposób. Ja mężowi wypisz eparagrafy będzie udawał że jest prawnikiem hahaha

espoir lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie ataki paniki chwilowe jak pomyślę,że to coraz bliżej. Ale to takie pomieszane z ekscytacją :D Karmelka wyobraziłam sobie to jak latasz i rzucasz się na przypadkowych ludzi,taka wygłodzona :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja szczerze nigdy nie zaglądałam na majówki. Ale powiem wam, że to wynika też z tego, że marzę już o wiośnie o dacie 28 marzec kiedy to zacznę biegać i uprawiać dziki sex :) haha... ( Wtedy będę miała 38+0) a jak wejdę na majówki i zobaczę te suwaczki to się cofnę w czasie haha :)
    Nie wiem o jakim bieganiu myślisz? Ale ja dzisiaj oglądalalam ten lajf z fizjoterapeuta i ona powiedziała, że po ciąży nie można miegac 6 miesiecy. A jak karmisz to dopiero 2 miesiące po skończeniu. Masakra bo już oczami wyobraźni miałam siebie biegającą zaraz po zakończeniu połogu. A tu będzie trzeba szukać czegoś innego.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja mam takie ataki paniki chwilowe jak pomyślę,że to coraz bliżej. Ale to takie pomieszane z ekscytacją :D Karmelka wyobraziłam sobie to jak latasz i rzucasz się na przypadkowych ludzi,taka wygłodzona :D
    Hahaha. No ostatnio marzy mi się sex ale boje się że spojenie mi pęknie haha. I zdarza się czesciej że brzuszek twardnieje to już nie chce dokładać.
    Ale wydaje mi się że jak tylko trochę siku mi się zachęcę to brzuszek twardy :/

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Nie wiem o jakim bieganiu myślisz? Ale ja dzisiaj oglądalalam ten lajf z fizjoterapeuta i ona powiedziała, że po ciąży nie można miegac 6 miesiecy. A jak karmisz to dopiero 2 miesiące po skończeniu. Masakra bo już oczami wyobraźni miałam siebie biegającą zaraz po zakończeniu połogu. A tu będzie trzeba szukać czegoś innego.
    Bardziej mi chodziło o ruszenie dupki by poród wywołać :) boziulku gdzie ja do biegania haha :) ale po porodzie mam zamiar chodzić na długie spacery. Pies padnie a dziecko będzie dotlenione że hoho. Po męża do pracy w jedną stronę 3 km więc takie minimum to będzie 6 km :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka90

Mam w domu już syna ma 3 lata i niebawem rusza do przedszkola teraz będzie drugi synek :)
    Jestem z dolnegoslaska z okolic Wrocławia.

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Hahaha. No ostatnio marzy mi się sex ale boje się że spojenie mi pęknie haha. I zdarza się czesciej że brzuszek twardnieje to już nie chce dokładać.
    Karmelka ja właśnie wczoraj po seksie się wystraszylam, miałam regularne twardnienia przez pół godz, które później się wyciszylo i zdarzało się coraz rzadziej. Wystraszylam się :(

Dziewczyny witamy, pewnie że możecie tutaj siedzieć. Miło się czyta że u nas jest fajnie :) A kilka dni w jedną czy druga stronę nie robi przecież różnicy.

ago91 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Bardziej mi chodziło o ruszenie dupki by poród wywołać :) boziulku gdzie ja do biegania haha :) ale po porodzie mam zamiar chodzić na długie spacery. Pies padnie a dziecko będzie dotlenione że hoho. Po męża do pracy w jedną stronę 3 km więc takie minimum to będzie 6 km :p
    No spacery są najlepsze dla mamy, dziecka i psa. No ja też już odliczam do tego 37 tyg żeby dotrzymać. Cały czas mówię do małej żeby tam grzecznie siedziała bo wtedy zdążę odebrać więcej wypłat 100% i kupię jej pięknego szumsia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 13:00

Fasolka77, Natalia-tosia, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A to chyba u wszystkich tak jeste,że parcie na pęcherz nawet lekkie powoduje takie odczucia. Mnie doktorek pozwolił uprawiać sex,ale u mnie to sprawa skomplikowana,bo partner jest na drugim końcu Polski :D ale jestem mistrzem "samogwałtów" :D

malutka_mycha, Karmelllka90, Kiwona, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko troche denerwuje to,że mój dzisiuś od paru dobrych tygodni siedzi sobie na dupce,główką u góry...Tłumaczę mu,ze przydałoby się powoli obracać,ale chyba ma mnie w nosie...

ago91 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj od 16 tak naprawdę śpię cały czas. Dziś wstałam, zjadłam. Śniadanie i znów zasnęłam do teraz. Aż poszłam zmierzyć ciśnienie ale książkowe 122/70
    No jak nie ja!
    Któraś zauważyła u siebie taka zmianę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek też pośladkowo ułożony ale lekarz mówił że nie mam czym się przejmować bo i tak będę mieć cc, 1 cc miałam z przyczyn nagłych na cito spadek tętna dziecka ja ledwo żywa co zrobić najważniejsze że dziecko zdrowe.

Teraz zabieram się za kompletowanie wyprawki powoli :) A wy na jakim etapie ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Karmelka ja właśnie wczoraj po seksie się wystraszylam, miałam regularne twardnienia przez pół godz, które później się wyciszylo i zdarzało się coraz rzadziej. Wystraszylam się :(

Dziewczyny witamy, pewnie że możecie tutaj siedzieć. Miło się czyta że u nas jest fajnie :) A kilka dni w jedną czy druga stronę nie robi przecież różnicy.
    No wlasnie ja na razie sex odpuszczam. Mam tez juz z tyłu głowy , że szyjka jednak ma już te 4 cm :p

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A ja od wczoraj od 16 tak naprawdę śpię cały czas. Dziś wstałam, zjadłam. Śniadanie i znów zasnęłam do teraz. Aż poszłam zmierzyć ciśnienie ale książkowe 122/70
    No jak nie ja!
    Któraś zauważyła u siebie taka zmianę?
    Może nie na taką skalę jak u Ciebie ale znowu się trochę czuje jak w pierwszym trymestrze, dużo więcej śpię :) szkoda że na zapas nie można :D

f1d9680377.png
‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ