X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Też uciekłaś z majówek ? :)
    Tam to bywa fajny cyrk :x :D

ago91, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez sensu... myślę że w ciąży lepiej przyjemnie spędzić czas nie tracić nerwy na zbędne rzeczy :)

Ago91 - witaj, na kiedy masz termin?

mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Karmelka90

Przyznam szczerze że czytałam majówki, nawet zamierzałam do nich dołączyć bo mam więcej wolnego czasu teraz kiedy już jestem na l4 , ale znów wywiązała się tam jakas afera atmosfera beznadziejna...A chce przyjemnie spędzić resztę czasu do.porodu A nie się denerwować od samego czytania. U was widzę przyjemna miła atmosfera więc chyba nikt nie nie pogniewa jak się rozgoszcze :)
    No coś ty :) śmiało. Napisz cos więcej, bo chyba masz już jakieś doświadczenie dobrze rozumiem że druga dzidzia?

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku nie chce czytać tych historii z porodowek chyba że będą nas bezpośrednio dotyczyć. Bo kochane przecież my wszystkie trafimy na najlepsze położne i nasze porody to w ogóle będą lekkie :). Wierórka jak Tobie się nudzi podczas leżenia i ogólnie jakimś dziewczyną to polecam seksowane mamy na netflix jak sikalam że śmiechu. Jak widziałam, te butelki Versace i perfumy burberry dla niemowlaka. Albo tekst o karecie do porodu. Poprostu 10 odcinków śmiechu

mysla.nieskalana, Karmelllka90, Fasolka77, Natalia-tosia, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze nigdy nie zaglądałam na majówki. Ale powiem wam, że to wynika też z tego, że marzę już o wiośnie o dacie 28 marzec kiedy to zacznę biegać i uprawiać dziki sex :) haha... ( Wtedy będę miała 38+0) a jak wejdę na majówki i zobaczę te suwaczki to się cofnę w czasie haha :)

martusiawp, Wiewióreczka, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Bez sensu... myślę że w ciąży lepiej przyjemnie spędzić czas nie tracić nerwy na zbędne rzeczy :)

Ago91 - witaj, na kiedy masz termin?
    Wg om na 2 maja a wg usg 27-29 kwietnia :)

Karmelllka90, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    O jejku nie chce czytać tych historii z porodowek chyba że będą nas bezpośrednio dotyczyć. Bo kochane przecież my wszystkie trafimy na najlepsze położne i nasze porody to w ogóle będą lekkie :). Wierórka jak Tobie się nudzi podczas leżenia i ogólnie jakimś dziewczyną to polecam seksowane mamy na netflix jak sikalam że śmiechu. Jak widziałam, te butelki Versace i perfumy burberry dla niemowlaka. Albo tekst o karecie do porodu. Poprostu 10 odcinków śmiechu
    Teraz jesteśmy bardziej świadome a przede wszystkim trzeba uświadomić meza, może się trafi jakaś chetera ale i na nią sposób. Ja mężowi wypisz eparagrafy będzie udawał że jest prawnikiem hahaha

espoir lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie ataki paniki chwilowe jak pomyślę,że to coraz bliżej. Ale to takie pomieszane z ekscytacją :D Karmelka wyobraziłam sobie to jak latasz i rzucasz się na przypadkowych ludzi,taka wygłodzona :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja szczerze nigdy nie zaglądałam na majówki. Ale powiem wam, że to wynika też z tego, że marzę już o wiośnie o dacie 28 marzec kiedy to zacznę biegać i uprawiać dziki sex :) haha... ( Wtedy będę miała 38+0) a jak wejdę na majówki i zobaczę te suwaczki to się cofnę w czasie haha :)
    Nie wiem o jakim bieganiu myślisz? Ale ja dzisiaj oglądalalam ten lajf z fizjoterapeuta i ona powiedziała, że po ciąży nie można miegac 6 miesiecy. A jak karmisz to dopiero 2 miesiące po skończeniu. Masakra bo już oczami wyobraźni miałam siebie biegającą zaraz po zakończeniu połogu. A tu będzie trzeba szukać czegoś innego.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja mam takie ataki paniki chwilowe jak pomyślę,że to coraz bliżej. Ale to takie pomieszane z ekscytacją :D Karmelka wyobraziłam sobie to jak latasz i rzucasz się na przypadkowych ludzi,taka wygłodzona :D
    Hahaha. No ostatnio marzy mi się sex ale boje się że spojenie mi pęknie haha. I zdarza się czesciej że brzuszek twardnieje to już nie chce dokładać.
    Ale wydaje mi się że jak tylko trochę siku mi się zachęcę to brzuszek twardy :/

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Nie wiem o jakim bieganiu myślisz? Ale ja dzisiaj oglądalalam ten lajf z fizjoterapeuta i ona powiedziała, że po ciąży nie można miegac 6 miesiecy. A jak karmisz to dopiero 2 miesiące po skończeniu. Masakra bo już oczami wyobraźni miałam siebie biegającą zaraz po zakończeniu połogu. A tu będzie trzeba szukać czegoś innego.
    Bardziej mi chodziło o ruszenie dupki by poród wywołać :) boziulku gdzie ja do biegania haha :) ale po porodzie mam zamiar chodzić na długie spacery. Pies padnie a dziecko będzie dotlenione że hoho. Po męża do pracy w jedną stronę 3 km więc takie minimum to będzie 6 km :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka90

Mam w domu już syna ma 3 lata i niebawem rusza do przedszkola teraz będzie drugi synek :)
    Jestem z dolnegoslaska z okolic Wrocławia.

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Hahaha. No ostatnio marzy mi się sex ale boje się że spojenie mi pęknie haha. I zdarza się czesciej że brzuszek twardnieje to już nie chce dokładać.
    Karmelka ja właśnie wczoraj po seksie się wystraszylam, miałam regularne twardnienia przez pół godz, które później się wyciszylo i zdarzało się coraz rzadziej. Wystraszylam się :(

Dziewczyny witamy, pewnie że możecie tutaj siedzieć. Miło się czyta że u nas jest fajnie :) A kilka dni w jedną czy druga stronę nie robi przecież różnicy.

ago91 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Bardziej mi chodziło o ruszenie dupki by poród wywołać :) boziulku gdzie ja do biegania haha :) ale po porodzie mam zamiar chodzić na długie spacery. Pies padnie a dziecko będzie dotlenione że hoho. Po męża do pracy w jedną stronę 3 km więc takie minimum to będzie 6 km :p
    No spacery są najlepsze dla mamy, dziecka i psa. No ja też już odliczam do tego 37 tyg żeby dotrzymać. Cały czas mówię do małej żeby tam grzecznie siedziała bo wtedy zdążę odebrać więcej wypłat 100% i kupię jej pięknego szumsia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 13:00

Fasolka77, Natalia-tosia, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A to chyba u wszystkich tak jeste,że parcie na pęcherz nawet lekkie powoduje takie odczucia. Mnie doktorek pozwolił uprawiać sex,ale u mnie to sprawa skomplikowana,bo partner jest na drugim końcu Polski :D ale jestem mistrzem "samogwałtów" :D

malutka_mycha, Karmelllka90, Kiwona, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko troche denerwuje to,że mój dzisiuś od paru dobrych tygodni siedzi sobie na dupce,główką u góry...Tłumaczę mu,ze przydałoby się powoli obracać,ale chyba ma mnie w nosie...

ago91 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj od 16 tak naprawdę śpię cały czas. Dziś wstałam, zjadłam. Śniadanie i znów zasnęłam do teraz. Aż poszłam zmierzyć ciśnienie ale książkowe 122/70
    No jak nie ja!
    Któraś zauważyła u siebie taka zmianę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek też pośladkowo ułożony ale lekarz mówił że nie mam czym się przejmować bo i tak będę mieć cc, 1 cc miałam z przyczyn nagłych na cito spadek tętna dziecka ja ledwo żywa co zrobić najważniejsze że dziecko zdrowe.

Teraz zabieram się za kompletowanie wyprawki powoli :) A wy na jakim etapie ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Karmelka ja właśnie wczoraj po seksie się wystraszylam, miałam regularne twardnienia przez pół godz, które później się wyciszylo i zdarzało się coraz rzadziej. Wystraszylam się :(

Dziewczyny witamy, pewnie że możecie tutaj siedzieć. Miło się czyta że u nas jest fajnie :) A kilka dni w jedną czy druga stronę nie robi przecież różnicy.
    No wlasnie ja na razie sex odpuszczam. Mam tez juz z tyłu głowy , że szyjka jednak ma już te 4 cm :p

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A ja od wczoraj od 16 tak naprawdę śpię cały czas. Dziś wstałam, zjadłam. Śniadanie i znów zasnęłam do teraz. Aż poszłam zmierzyć ciśnienie ale książkowe 122/70
    No jak nie ja!
    Któraś zauważyła u siebie taka zmianę?
    Może nie na taką skalę jak u Ciebie ale znowu się trochę czuje jak w pierwszym trymestrze, dużo więcej śpię :) szkoda że na zapas nie można :D

f1d9680377.png
‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ