X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Mój synek też pośladkowo ułożony ale lekarz mówił że nie mam czym się przejmować bo i tak będę mieć cc, 1 cc miałam z przyczyn nagłych na cito spadek tętna dziecka ja ledwo żywa co zrobić najważniejsze że dziecko zdrowe.

Teraz zabieram się za kompletowanie wyprawki powoli :) A wy na jakim etapie ??
    U mnie to pierwsza ciąża,więc bardzo chciałabym urodzić naturalnie. Wiadomo,że jak się nie da to trudno,siła wyższa,ale mógłby się jednak odwrócić :)
    Z wyprawki mam jedynie pare ubranek,dwa kocyki i dwa rożki...szał :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Mój synek też pośladkowo ułożony ale lekarz mówił że nie mam czym się przejmować bo i tak będę mieć cc, 1 cc miałam z przyczyn nagłych na cito spadek tętna dziecka ja ledwo żywa co zrobić najważniejsze że dziecko zdrowe.

Ja sobie wydatki od listopada dozuje, na luty zostały mi materacy ki do łóżka, kosza Mojżesza, prześcieradła, podkłady do łóżka, termometr. I pewnie jeszcze jakieś bzdury ale jednak większość mam.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    No spacery są najlepsze dla mamy, dziecka i psa. No ja też już odliczam do tego 37 tyg żeby dotrzymać. Cały czas mówię do małej żeby tam grzecznie siedziała bo wtedy zdążę odebrać więcej wypłat 100% i kupię jej pięknego szumsia
    Haha ja też tego uzywam jako argument!! Haha mowie jej...mamusia ma dużą kaskę więc siedź przynajmniej do 1 kwietnia. Wtedy kupimy wszystkie kolory kocyków z lamillou i jeszcze inne piekne kołderki ;):):) hahaha

Mama36, Wiewióreczka, india, martusiawp lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, czuje się tak ciężko, wszystko mnie boli, czy tylko ja tak narzekam ? ;)
    A z łóżka wstaje na kolanach :D

13aa78f9942b6a0fmed.jpg

mysla.nieskalana, AniaKJ, ago91, Kasionek, Lolka30, Kiwona, valetta94, Fasolka77, Mama36, Aga2606, MamaAga85, Daffi, Misiabella, Wiewióreczka, india, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Karmelka90

Mam w domu już syna ma 3 lata i niebawem rusza do przedszkola teraz będzie drugi synek :)
    Jestem z dolnegoslaska z okolic Wrocławia.
    Ooo to chociaz jedna str Polski tylko ciut pode mna bo ja lubuskie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie Karolina wyglądasz :)

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Mnie tylko troche denerwuje to,że mój dzisiuś od paru dobrych tygodni siedzi sobie na dupce,główką u góry...Tłumaczę mu,ze przydałoby się powoli obracać,ale chyba ma mnie w nosie...
    Spokojnie ma czas. Nawet dobrze że jeszcze nie jest główka. Nie napiera ci na spojenie nie bije po szyjce

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wiecie co, czuje się tak ciężko, wszystko mnie boli, czy tylko ja tak narzekam ? ;)

13aa78f9942b6a0fmed.jpg
    Też się czuje ociazala. Właśnie największe dla mnie wyzwanie to wstać z łóżka. Wczoraj siadam na podłodze i było mi łatwiej się podnieść.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

13aa78f9942b6a0fmed.jpg
    Dobrze że to napisałaś bo myślałam że tylko ja tak mam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O materacyk to temat an czasie :) co polecacie ? Bo wcześniej miałam gryka pianka kokos ale słyszałam o jakiś robalach w materwcach i chce kupić coś porządnego :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Hej dziewczyny :) podczytuje wasz wątek , bo rowniez bede mama :) można dołączyć ?

Termin mamy na 3.05, będziemy mieć synka ;)

witaj Blue :)

Blue2019 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Tunia dorwałam się w końcu do paczki. Majtki firmy AKUKU rozmiar 44 w biodrach rozciągają się do 102cm a w nogawkach takie 68cm.
    Bardzo dziękuję, że pamiętałaś. Dla mnie to dużo za mało. :(

zem3df9hh3tl9qot.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje, i dziewczyny tutaj polecalyy, materac firmy hevea. Pianka lateks. Ma atesty i jest polecany przez Instytut Matki i Dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 14:05

f1d9680377.png
  • Lolka30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię dziś od 5 rano. Po śniadaniu pojechaliśmy na zakupy ale trzeba było zrobić szybki odwrót do domu bo zrobiło mi się słabo. Pierwszy raz mi się zdarzyło, nie licząc krzywej cukrowej. Filip też nie pomaga bo szaleje od tej 5.
    We Wrocławiu sypie śnieg od rana, ciekawe jak długo wytrzyma.
    India daj znać jak z autami, my tak naprawdę nie obejrzeliśmy na żywo żadnego jeszcze.
    Witam nowe dziewczyny:). Blue ja kupiłam materacyk pianka-lateks hevea baby max, dużo dziewczyn to wybiera z tego co czytam. A tak przy okazji to gdzie chcesz rodzic? We Wrocławiu?

india lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Czy zmaga się któras z was z uciazliwymi bólami kręgosłupa w dolnym odcinku ledzwiowo krzyzowym ? Czy wizyta u fizjoterapeuty mi pomoże? Może.ktoras z was ćwiczy w ciąży z fizjoterapeuta , jestem po cc teraz też będzie mnie czekać cc.

mnie bolał dół pleców przed ciążą bo spałam na brzuchu.. w ciąży ustąpił bo śpię na bokach :) ale chodzę do fizjoterapeutki teraz żeby wzmocnić właśnie dolną część pleców i się zrelaksować :) polecam

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Tam to bywa fajny cyrk :x :D

o co poszło tym razem? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    O jejku nie chce czytać tych historii z porodowek chyba że będą nas bezpośrednio dotyczyć. Bo kochane przecież my wszystkie trafimy na najlepsze położne i nasze porody to w ogóle będą lekkie :). Wierórka jak Tobie się nudzi podczas leżenia i ogólnie jakimś dziewczyną to polecam seksowane mamy na netflix jak sikalam że śmiechu. Jak widziałam, te butelki Versace i perfumy burberry dla niemowlaka. Albo tekst o karecie do porodu. Poprostu 10 odcinków śmiechu

moja koleżanka w maju opowiadała jak pod jej blok podjechała karoca z końmi i zabrała dziewczynkę do Komunii :) :) :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:

wszystkie już prawie gotowe tylko Karmellka dopiero zaczyna :) :) :) :) :) :)

mysla.nieskalana, Blue2019, Karmelllka90, espoir, Kiwona, Misiabella, Wiewióreczka, Tunia76, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

13aa78f9942b6a0fmed.jpg

spokojnie, mnie też się cieżko wygrzebać z łózka.. poducha, kołdra, brzuch.. masakra :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 witam serdecznie. :)

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 1255 1256 1257 1258 1259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ