X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka 77

Dziękuję z maile przyjęcie ;) to dołączam do tych co dopiero wszystko kupują haha :D

Dziękuję za rekomendacje materaca obejrzę go i poczytam :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Karmelka90

Mam w domu już syna ma 3 lata i niebawem rusza do przedszkola teraz będzie drugi synek :)
    Jestem z dolnegoslaska z okolic Wrocławia.
    O a gdzie zamierzasz rodzić ? :-) ja też jestem z okolic Wrocławia ;-)

Mama36 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam przymierzylam moje majtki a kuku rozm 42(!) mówię wezmę na zapas.. Mąż patrzy Na mnie jak na wariatke.lewdo na uda weszly.!no masakra. Muszę kupować inne. W szpitalu miałabym zonk

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Mzoe się gdzieś spotkamy na porodowce jak chcecie we Wrocku ;)

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Fasolka 77

Dziękuję z maile przyjęcie ;) to dołączam do tych co dopiero wszystko kupują haha :D

Dziękuję za rekomendacje materaca obejrzę go i poczytam :)

Blue z Karmellką to był taki żarcik :) myślę, że jej wyprawka spokojnie wystarczyłaby dla trojaczków ;)

Blue2019, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Dzięki Wam przymierzylam moje majtki a kuku rozm 42(!) mówię wezmę na zapas.. Mąż patrzy Na mnie jak na wariatke.lewdo na uda weszly.!no masakra. Muszę kupować inne. W szpitalu miałabym zonk

O dobrze że mówicie bo ja też mam 42 w koszyku wrzucone to chyba wymienię je na xxl nie am co przecenia swoich możliwości haha :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka dzięki,że pytasz co tam u nas. Jak na tae chwilę to wszystko w porzadeczku :) czasi tylko brzuch zaboli jak maly ostro zacznoe się kręcić albo łapkami pogrzebie w okolicach szyjki. Zadowolona jestem, że nie pojawiają się zadne skurcze i twardnienia. Tylko chyba powracają mdłości z 1 trymestru, ale do wytrzymania :)

Fasolka77, Karmelllka90, Wiewióreczka, AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:

Oo Natalia A z której strony/okolicy Wrocławia ?? Ja jeszcze nie myślałam czy u siebie w szpitalu czy właśnie we Wro

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77

Haha spoko znam się na zartach :D pewnie temat już był ale w jakie pojazdy dla swoich maluchów się zaopatrzylyscie ?? Bo ja nie ukrywam że po synu niemalże wszystko sprzedałam A teraz muszę od nowa kupić

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:

ja wzięłam na zapas 44... własnie przymierzyłam na spodnie od piżamy i na piżamie są ciut luźne... też mam AKUKU

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    wszystkie już prawie gotowe tylko Karmellka dopiero zaczyna :) :) :) :) :) :)
    Hahaha :):)!
    Chciałam dodać że valetta94 robi już druga ;)

Blue2019, Fasolka77, Wiewióreczka, Natalia-tosia, Tunia76, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Karmelllka dzięki,że pytasz co tam u nas. Jak na tae chwilę to wszystko w porzadeczku :) czasi tylko brzuch zaboli jak maly ostro zacznoe się kręcić albo łapkami pogrzebie w okolicach szyjki. Zadowolona jestem, że nie pojawiają się zadne skurcze i twardnienia. Tylko chyba powracają mdłości z 1 trymestru, ale do wytrzymania :)
    Już w ogóle brzuszek nie twardnienie???
    To super! Ja w zeszłym tygodniu miałam rano to co w I trymestrze po wypiciu wody darło mnie na sucho, aż mąż się wystraszyl czy to normalne

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Karmelka ja właśnie wczoraj po seksie się wystraszylam, miałam regularne twardnienia przez pół godz, które później się wyciszylo i zdarzało się coraz rzadziej. Wystraszylam się.

Ja właśnie tez w poprzedniej ciąży wywołałam regularne skurcze takim sposobem w 34ttc. Musiałam zostać w szpitalu na rozkurczowe krplowce... wiec tym razem sama dałam nam zakaz odkąd zauważyłam twardnienia... tez czekam do 38+0 z utęsknieniem;)

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Fasolka77

Haha spoko znam się na zartach :D pewnie temat już był ale w jakie pojazdy dla swoich maluchów się zaopatrzylyscie ?? Bo ja nie ukrywam że po synu niemalże wszystko sprzedałam A teraz muszę od nowa kupić
    My kupiliśmy cybex priam w kolorze autumn

Blue2019 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to już zapomniałam co to sex i mój maz chyba tez...fatalnie znoszę ta ciążę libido zero w dodatku boję się żeby coś nie nabroic.,.. raz na 3 tygodnie dam się namówić ale piecze mnie wszystko w środku i mam dyskomfort :/ w.dodstku uciążliwe skurcze nóg mi dokuczaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 14:26

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    My kupiliśmy cybex priam w kolorze autumn

my dostaliśmy od brata Mutsy Transporter

Blue2019 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Ja właśnie tez w poprzedniej ciąży wywołałam regularne skurcze takim sposobem w 34ttc. Musiałam zostać w szpitalu na rozkurczowe krplowce... wiec tym razem sama dałam nam zakaz odkąd zauważyłam twardnienia... tez czekam do 38+0 z utęsknieniem;)
    Przekichane. Nie wiem jak Wy od początku niektóre wytrzymujecie, dla mnie te 8 tyg to będzie jakiś hardcore :)

f1d9680377.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie nowe dziewczyny! :)

Ja też mam materac pianka-lateks z firmy hevea :)

Wróciliśmy właśnie z przymierzania fotelików do samochodu... o matko myślałam, że mnie to wykończy!

Rano złapał mnie dwa razy taki jakby skurcz? Tak mnie coś kulo z lewej strony tak bardziej w pachwinie masakra nie mogłam aż się wyprostować... i tak cały dzień mnie to martwi a ogólnie czyje się tak ciężko jakoś ej. Gdzie ta wiosna

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna

Ooo podziel się wiedzą jeśli oczywiście.chcesz na temat fotelików co się dowiedziałaś ciekawego co mówią jaki polecają ? Ja się skłaniam ku Recaro

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    DorotaAnna

Ooo podziel się wiedzą jeśli oczywiście.chcesz na temat fotelików co się dowiedziałaś ciekawego co mówią jaki polecają ? Ja się skłaniam ku Recaro

Powiem Ci, że najlepiej podjechać do jakiegoś dobrego sklepu z dużym wyborem i z ogarniętą obsługą. To chyba najlepsza rada :D bo my też mieliśmy kilka modeli upatrzonych a okazywało się, że nie pasują do samochodu... no na pewno zwracajcie uwagę na te wszystkie crash testy, gwiazdki adac itp. Dla mnie jakieś dodatkowe funkcje typu rozkładanie do pozycji leżącej nie były istotne

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 1256 1257 1258 1259 1260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ