X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Wg om na 2 maja a wg usg 27-29 kwietnia :)
    O to mamy taki sam termin :) Moj suwaczek nie jest obecnie aktualny, byl stworzony na podstawie terminu porodu z usg z 13 tc, a dwa kolejne usg pokazuja co innego. Widze ze lekarze obecnie nie przywiazuja sie do terminu wynikajacego z pierwszego prenatalnego usg, przynajmniej w moim przypadku.

ago91 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    O to mamy taki sam termin :) Moj suwaczek nie jest obecnie aktualny, byl stworzony na podstawie terminu porodu z usg z 13 tc, a dwa kolejne usg pokazuja co innego. Widze ze lekarze obecnie nie przywiazuja sie do terminu wynikajacego z pierwszego prenatalnego usg, przynajmniej w moim przypadku.
    Właśnie jestem ciekawa jaka będzie u nas sprawdzalnoscia tych terminów :) ja mam niby na 13 kwietnia a ostatnio już i 8 mi wyszedl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 16:23

Misiabella lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam termin do tej pory przyspieszony o całe 2 tyg, więc marcówka się ze mnie robi, ale minie 10tyg od usg więc zobaczymy teraz co bedzie.
    No też jestem ciekawa. Chodź dziś już mówiłam, że młodszy syn ważyl 4,5, też był duży a w terminie w 40 tyg urodziłam. Wcale nie wcześniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem ciekawa za tydzień mam.wizyte u lekarza zobaczę co powie :) mój lekarz cały czas mówi że on coś czuje że się rozpakuje w kwietniu :D

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Karmelka, żebyś się nie zdziwiła z tym dzikim seksem w 38 tc :P wczoraj gadałam z koleżanką w 36 tc i mówiła, że marzy, by urodzić, że już tak jej ciężko w tych ostatnich tygodniach...

Kasionek...butelki Versace...dobre :D
    Cieszę się, że Ci te czopki pomagają :) na mnie nie działały...dziś nawet na noc wzięłam i kurczę nic nie pomogły. Miałam dwa tygodnie spokoju z brzuchem, a dziś w nocy skała cały czas. Dopiero rano zrobił się normalny.

Aga, super brzuch :D Fajny kształt i jaki spory :)

Espoir miała nam tu pokazać, że jej brzuch największy...i co? Obiecanki cacanki!;)

Witam nowe dziewczyny :) nie dziwię się, że spieprzacie z majówek ;) U nas jest naprawdę miło <3

Kurczę, już tyle lutówek rozpakowanych...i biorąc pod uwagę, że zaczęło się u nich w 36 tc, to niewiele czasu już nam zostało...aż strach! :)

Jak piszecie o spaniu to Wam zazdroszczę..zasypiam o 4 i śpię do 9. No ale co się dziwić jak leżę cały dzień na plecach z nogami zgietymi w kolanach. To się spać odechciewa ;) jeszcze mam ten pieprzony zespół niespokojnych nóg...że muszę cały czas wierzgać girami, bo zwariuję.

Korolka, jaka Ty piękna! Masz idealnie dobrany Avatar :D

Blue, materacyk piankowo-lateksowy z firmy Hevea. Są zalecane przez instytut matki i dziecka :) O właśnie widzę, że Mycha to samo napisała :

Tunia, fajnego masz lekarza! Ja u siebie też mam takiego, co przyjmuje mnie często za free w szpitalu. Do Ludwina nie chodzę teraz, bo ja mieszkam 400 km od Krakowa :) Ale mimo że skroił mnie równo, to to najlepiej wydane pieniądze w życiu :)

Misiabella, mysla.nieskalana, ago91, malutka_mycha, Karollinax26, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam we wtorek wizytę i też nie mogę się doczekać... chociaż ostatnią miałam 17 stycznia xd

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie zawsze jak patrze na avatar Karoliny to nie moge sie nadzieic ze w rzeczywistosci wyglada identycznie :)

Wiewióreczka, DorotaAnna, Karollinax26 lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, kalendarz Belly pokazuje mi, że weszłam dziś w 8 miesiąc!:) Ja wiem, że on oszukuje o tydzień, ale mimo wszystko to miłe :D

mysla.nieskalana, martusiawp, AniaKJ, Karollinax26, india lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam pierwszy raz że brzuch twardnieje mi tak czesto i czuję ból brzucha dołem. Ale ciężko mi określić czy jest to ból promieniujący od spojenia czy jest to ból samego brzuszka. Najchętniej już bym była na IP ale już mi wstyd tam jezdzic.

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Mzoe się gdzieś spotkamy na porodowce jak chcecie we Wrocku ;)
    Ja nastawiam się na Brochów a jak by było coś nie tak to Borowska ;-)

Lili90 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Oo Natalia A z której strony/okolicy Wrocławia ?? Ja jeszcze nie myślałam czy u siebie w szpitalu czy właśnie we Wro
    W strone Oławy ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Dzięki Wam przymierzylam moje majtki a kuku rozm 42(!) mówię wezmę na zapas.. Mąż patrzy Na mnie jak na wariatke.lewdo na uda weszly.!no masakra. Muszę kupować inne. W szpitalu miałabym zonk

Polecam majtki bella mama są mega rozciągliwe: https://www.aptekagemini.pl/majtki-poporodowe-bella-mama-m-l-2szt.html?fbclid=IwAR1-iHHQHZLznEm2wqlWjpqfgwtzbreGj7gkDhj7i4PDOWB03qZ1MZe76gk

Też mam te z Akuku w rozmiarze 40 i noga mi nie przejdzie masakra, wogóle jakieś badziewne są. A te bella są super siateczkowe i oddychające, brałam rozmiar M/L z belli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 16:01

martusiawp lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dzisiaj mam pierwszy raz że brzuch twardnieje mi tak czesto i czuję ból brzucha dołem. Ale ciężko mi określić czy jest to ból promieniujący od spojenia czy jest to ból samego brzuszka. Najchętniej już bym była na IP ale już mi wstyd tam jezdzic.
    A no-spe próbowałaś wziąć? To na pewno nic groźnego.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Polecam majtki bella mama są mega rozciągliwe: https://www.aptekagemini.pl/majtki-poporodowe-bella-mama-m-l-2szt.html?fbclid=IwAR1-iHHQHZLznEm2wqlWjpqfgwtzbreGj7gkDhj7i4PDOWB03qZ1MZe76gk

Też mam te z Akuku w rozmiarze 40 i noga mi nie przejdzie masakra, wogóle jakieś badziewne są. A te bella są super siateczkowe i oddychające
    Dzięki, już zamawiam! Czyli brać swój rozmiar?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, nie myśl tak bo lepiej żeby Cię brali za panikare.. A kto tam Cię zna!!?? Mają takich dziesiątki dziennie :p, niż potem pluc sobie w brodę... Jedź.. Mój gin mi powiedział zjak coś się będzie w weekend działo, nie czekać jechać zobaczyc, a uwierz mi ze On jest taki starej daty i się nie cacka.
    Natalia, to się nie spotkamy :(.. Na Brochow nie pójdę chodźbym miała rodzic na ulicy.. A co do Borowskiej to, jak mój by odpadł to na pewno tam pojadę jako drugi, chodź ja będę miała umawiana cesarke. :)

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Dzięki, już zamawiam! Czyli brać swój rozmiar?

Tak bierz swój. Z akuku 38 i 40 nie przeszła mi noga, z belli M/L są super. Tamte z akuku pójdą do kosza a kupiłam ich 4 opakowania, wyglądają w ogóle na nieoddychające... No i te z belli są wielorazowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 16:03

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swędzi Was pępek?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia A widzisz ja w stronę Dzierżoniowa/Bielawy

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie leżę i jest ok. Ale jakby się coś działo to pojadę. Mnie to już tam mogą znać :)

Mama36, mysla.nieskalana, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka Wow gratulacje ! Jak u Ciebie to poważnie brzmi 30 tydzień ;) pociesza się myślą ze u mnie moment i też zleci haha

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

‹‹ 1257 1258 1259 1260 1261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ