Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:u mnie nie
nawet jak nie byłam chora o to różnych porach rano ale zawsze przed jedzeniem te wartości były w granicach 86-100... tylko którą przyjąć jako prawidłową?
o to jest pytanie
Misia życzę nam obu zdrówka! jak najszybciej
Misiabela przestań się łudzić, krzywa nie kłamie to nie jest łatwe do zaburzenia bo się nie wyspałaś czy masz katar. Masz cukrzycę ciążowa. Jak to po prostu zakceptujesz będziesz na prawdę szczęśliwsza. Ja miałam przekroczenie tylko o 1 ml po 2 godzinach. Przyjęłam to i już. Dopiero zaczęłaś przygodę modyfikuj jedzenie .
Ja to bym chyba wolała, żeby moje cukru na czczo były 100 i wyżej bo wzięłabym insulinę i była spokojna. A ja mam od 78-95 i z jednej strony bym chciała insulinę bo nie chce urodzić otyłego dziecka a z drugiej strony boje się że za bardzo spadną mi cukru a to jest gorsze dla dziecka.Misiabella lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Kochana ale po co mierzysz tyle razy? Wstałaś o 7 ? Zmierz cukier do godziny powinnaś zjeść śniadanie. Za godzinę zmierzyx po śniadaniu . Masz 3 pomiary każdy wychodzi poza granice. Więc bez łudzenia się masz cukrzycę a insulinę powinnaś mieć w większych dawkach.
Misiabela przestań się łudzić, krzywa nie kłamie to nie jest łatwe do zaburzenia bo się nie wyspałaś czy masz katar. Masz cukrzycę ciążowa. Jak to po prostu zakceptujesz będziesz na prawdę szczęśliwsza. Ja miałam przekroczenie tylko o 1 ml po 2 godzinach. Przyjęłam to i już. Dopiero zaczęłaś przygodę modyfikuj jedzenie .
Ja to bym chyba wolała, żeby moje cukru na czczo były 100 i wyżej bo wzięłabym insulinę i była spokojna. A ja mam od 78-95 i z jednej strony bym chciała insulinę bo nie chce urodzić otyłego dziecka a z drugiej strony boje się że za bardzo spadną mi cukru a to jest gorsze dla dziecka.
wiem, że mam cc... na razie insulinę wzięłam 2 dni i to z infekcją więc ciężko powiedzieć czy działa czy nie... i czy w ogóle mój organizm zareaguje na nią... bo na razie nie widać efektówFasolka77
-
nick nieaktualnyDaffi szczerze to pewnie wpływa na wagę dziecka, wysokie cukry mogaa wpłynac też na wielowodzie.
Ale zobacz. Położyli mnie w szpitalu miałam wtedy idealne cukry wiedzieli że mam cukrzycę ciążowa podali mi sterydy na pucka i powiedzieli. Proszę się nie przyjmować cukrami będą kosmiczne o serio były. A oni nie dali mi insuliny zeby zbić. A miałam takie wartości że ja pierdole pamiętam pierwszy na czczo 168 mam nawet je zapisane ale nie mam ksiazeczki pod ręką -
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:wiem, że mam cc... na razie insulinę wzięłam 2 dni i to z infekcją więc ciężko powiedzieć czy działa czy nie... i czy w ogóle mój organizm zareaguje na nią... bo na razie nie widać efektów
-
Karmelllka90 wrote:A co ci diabetolog powiedziała na temat infekcji? Ja jestem przeziębiona widać że organizm mam osłabiony mam tę cukry wyższe niż miałam. Ale nie zganiam tak tego na przeziębienie. Bo wczoraj miałam cukry idealne. Ale wczoraj kombinowałam z mniejszą ilością posiłków + ciasto ;p i dzisiaj na czczo 95 nie mierze drugi raz bo już mi szkoda paskow. Zapisalam sobie na boku że jadłam tak i tak
mówiła, że mogą być podwyższone.. w zasadzie od czwartku się źle czuję ale pojechałam na tą wizytę... wróciłam do domu z gorączką... dzisiaj 3 aplikacja i zobaczę jak będzie jutro.. ja jeszcze kombinuję z 2 kolacją ale widze, że u mnie sprawdza się jedzenie jednej kolacji ok 20 i pomiar ok 8... tak też wstaję i jem śniadanie więc mierzę przed śniadaniem... dziś mierzyłam 3 x bo chciałam sprawdzić wpływ insuliny ale na razie nie widzę żadnego. Po 3 dniach mam zwiększyć dawkę o 2j ale się wstrzymam i zwiększę za 6 dni jak już wyczaję czy to sprawa infekcji czy isnulina nie działa po prostuMisiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
india wrote:Karolina w Lidlu jest taka makrela
Poli sie spodobało kopanie w żebra. Macha nókami szczegolnie po lewej stronie
Jedziemy dzis ogladac kolejne auta. Jakos be przekonaniado domu wracaliśmy już nowym, hahaha
tak więc bez przekonania najlepiej
india lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
ja się wczoraj z moją córeczka pobawilam. Wypiela się plecami, normalnie wygięty łuk się zarysowal pod skórą. Mogłam ja sobie przesuwać, ona wtedy się uaktywniala i skakał. I tak dwa razy
pierwsza zabawa za nami
Miłego dniamysla.nieskalana, MamaAga85, Misiabella, Fasolka77, Daffi, Natalia-tosia, Kasiulka90, martusiawp, Tunia76, AniaKJ, Wiewióreczka, india lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Ja dziś wstałam o 7:30,ale stwierdziłam,że jeszcze z pół godzinki..no i tadaam,10:00
Na szczęście mam dziś zaplanowany brak planów
Miłego dnia .Misiabella, Fasolka77, Natalia-tosia, MamaAga85, Kasiulka90, martusiawp, Tunia76, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
Karmelka zgadza sie, ja juz zaakceptowalam i wiem ze sie to okresla mianem cukrzyca ciazowa. Dla mnie 30 % jak u Ciebie to jednak dziwne, ze wychodza roznice, ale to wszystko jest mocno orientacyjne. Mi ta dietetyczka powiedziala ze skoro mam infekcje to wyjdzie mi wyzszy cukier, ale mierzyc i obserwowac trzeba. Wiem tez ze nie spie najlepiej jak nic sie nie dzieje, moze to byc przez cukrzyce. Dlatego podchodze do tego realnie. Moja dietetyczka nie jest za wlepianiem insuliny nawet jak sie zdarzy cukier do 100, chyba ze byloby tak non stop. Najpierw trzeba poprobowac z dieta i aktywnoscia fizyczna. Ja juz jakas tam diete stosuje od tygodnia, jem regularnie 6 posilkow i juz jak widze czekolade to moj mozg nie wysyla informacji: musze to zjesc. Jak trzeba bedzie zastosowac insuline to zastosuję, ale uwazam ze nie mozna tego robic zbyt pochopnie, a taka decyzje przedyskutowac konkretnie. Po godzinie od sniadania mam cukier 103, to chyba dobrze, no ale ja mam problem z cukrami na czczo.
-
Witam się w rozpoczętym 30tym tyg. Zaraz was nadrobię
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb86bd20effb.jpgDaffi, Fasolka77, mysla.nieskalana, Misiabella, malutka_mycha, Natalia-tosia, MamaAga85, Lolka30, martusiawp, ago91, Kasiulka90, AniaKJ, Tunia76, espoir, Wiewióreczka, india, Lili90 lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Daffi szczerze to pewnie wpływa na wagę dziecka, wysokie cukry mogaa wpłynac też na wielowodzie.
Ale zobacz. Położyli mnie w szpitalu miałam wtedy idealne cukry wiedzieli że mam cukrzycę ciążowa podali mi sterydy na pucka i powiedzieli. Proszę się nie przyjmować cukrami będą kosmiczne o serio były. A oni nie dali mi insuliny zeby zbić. A miałam takie wartości że ja pierdole pamiętam pierwszy na czczo 168 mam nawet je zapisane ale nie mam ksiazeczki pod ręką
ale zastanawiam sie czy dziecko po porodzie nie bedzie mialo zadych objawow np hipoglikemii bo nagle bedzie odciete od tych naszych podwyzszonych dawek cukru. -
Daffi wrote:tak tak ja sie naczytalam ze hipoglikemia jest zdecydowanie ciezsza niz hiperglikemia.
ale zastanawiam sie czy dziecko po porodzie nie bedzie mialo zadych objawow np hipoglikemii bo nagle bedzie odciete od tych naszych podwyzszonych dawek cukru.
ciężko powiedzieć własnie - sama szukam informacji o tym jak te nasze cukry wpływają na Maluchy ale na forum na fcb dziewczyny po rozpakowaniu zwykle piszą, że u dzieci cukry ok. Nie wiem czy nie jest tak, że jak po porodzie dziecko ma niższy cukier to dostaję glukozę i zwykle wszystko się stabilizuje...
wszędzie piszą tylko o ryzyku makrosomii płodu i starzejącym się wcześniej łożyskuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 11:10
Misiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:mistellajuż poczytalam i dopiero skojarzyłam. To właśnie moja koleżanka która urodziła w piątek miała ten problem w ciąży. Miała kilka krwawień nie dużych w I trymestrze powiedzieli jej, że wszystko jest w porzadku i taki jej urok. I chyba na początku II tez miała na USG połówkowym dr Nocuń ( ta co robiła nam echo serca 2.01 i 12.02 będzie robiła USG III trymestru) dopatrzyła się, że ona ma błoniasty przyczep pępowiny. I właśnie przy tym miała te przodujace naczynia długo miała spokój jakoś w 36/37 tygodniu zaczela krwawić pojechała do szpitala ale ja odesłali do domu a tydzień później na wizycie ostatniej już jej wody odchodziły. Urodziła zdrowego chłopczyka waga 2300g. Bo przez tą pępowinę przestał przybierać. Ale jest zdrowiutki są już w domu. Urodziła w skończonym 38 tc. Na tydzień przed planowanym CC. Na początku lekarze dali jej cel 30 tygodni ale pępowina przepływy wszystko było wydolnego więc ich dalej obserwowali. Jakoś do 26 tc mały ładnie rósł później wyhamował.
Ty wiesz czy u ciebie te naczynia to problem błoniastej pępowiny czy podwójnego łożyska? Bo te naczynia w tych dwóch przypadkach występują.
Generalnie nie wiem czy masz daleko do Krakowa, właśnie dr Nocuń jest znana z tego, że widzi więcej. Możesz poczytać o niej w sieci.
Karmellka myślisz, że przy prawidlowej pępowinie i normalnym łożysku można wykluczyć ten problem? Stresuje się a do środy jeszcze 4 dniOgarnęła mnie panika przed porodem, chciałabym cesarkę bo boję się o córeczkę przy porodzie sn..