X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    juz sobie wyobrażam jak mąż Basi wynosi na drugi dzień worki z butelkami po Piccolo! ;)
    Hahaha... mój mąż by chyba zwariował z tyloma ciężarnymi na raz :D
    Już wpadła bratowa i jak ze mną wyciągała z pudeł szklane kieliszki to jej z ręki 2 razy wyleciały i potłuczone. Ona też jest w ciąży więc się śmiałyśmy że ciążową niezdarność u niej widać od razu :P

Ja dzisiaj odpoczywałam, raz was poczytam co tam dzisiaj pisałyście, nie byłam na bieżąco bo jeszcze miałam mamę u siebie, poszliśmy też na obiad do restauracji. Taka miła niedziela :)
    Teraz już spokój, leżę sobie w łóżeczku, jutro się porządnie wyśpię. A do śniadanka i herbatki znowu będę miała poranne wiadomości z forum do czytania :)

mysla.nieskalana, Fasolka77, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka i polecasz te rzeczy z lullalove? Szczególnie chodzi mi o rożek, bo jeden bym chciała grubszy i to by był ten od nich, a drugi wezmę od mamyginakolog, cieńszy.

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Fasolka i polecasz te rzeczy z lullalove? Szczególnie chodzi mi o rożek, bo jeden bym chciała grubszy i to by był ten od nich, a drugi wezmę od mamyginakolog, cieńszy.

mnie urzekły :)

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Na tej stronie
    https://www.gdzierodzic.info/placowka/807
    pod opisem są komentarze nt Kopernika..wychodzi na to,że na dobrą sprawę nie trzeba mieć ze sobą nic ;)
    Dziewczyny na Koperniku po CC zwróćcie uwagę że nie macie kontaktu z dzieckiem nawet przez 10 h a w tym czasie podają dziecku mleko mm.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja zamówiłam 2 kocyki, 2 rożki, 2 otulacze i 2 prześcieradełka - na koniec przy podsumowaniu zamówienia można wpisać kod :)
    Też sobie zamierzam właśnie z tego lullalove zrobić zamówienie w tym tygodniu. Na pewno kocyki bo wydają się być porządne. Rożek chyba na razie jeden tylko kupię bo nie jestem pewna czy będę używać, chyba wolę otulacze. Ale kupię bo kto wie, może będzie wygodniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 22:48

Sansivieria, Fasolka77 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Na tej stronie
    https://www.gdzierodzic.info/placowka/807
    pod opisem są komentarze nt Kopernika..wychodzi na to,że na dobrą sprawę nie trzeba mieć ze sobą nic ;)
    O dzięki, zajrzę jutro.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny na Koperniku po CC zwróćcie uwagę że nie macie kontaktu z dzieckiem nawet przez 10 h a w tym czasie podają dziecku mleko mm.
    Prawdę mówiąc to myślałam, że to jest standard, że po cesarce nie dostaje się dziecka od razu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Prawdę mówiąc to myślałam, że to jest standard, że po cesarce nie dostaje się dziecka od razu.
    W Żeromskim dają dziecko tacie od razu jeśli z dzidzia jest wszystko dobrze a mamie po 2 godz

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mama z dzieckiem sa tez od razu ale ze nie moze wstawac to przychodza polozne.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukalam dzis odpowiedzi czemu dzis po tlustej kaczce, ktora zjadlam razem ze skora i pieczonymi gruszkami, oraz kasza w dowolnej ilosci, mialam dzis tak niski cukier po godzinie i natknelam sie na wypowiedz dziewczyny z forum o cukrzucy tutaj na bellybestfriend. To samo tlumaczyla mi dietetyczka, tylko nie powiedziala mi tego tak zwiezle, jak opisala to ta dziewczyna, dlatego pomyslalam sobie, ze moze troche przesadza itd. Oczywiscie nie cytuje tego, by kogos do czegos przekonywac, ale moze zainteresuje to kogos tak jak mnie : „Witajcie, widze że cisza nastała na tym wątku... ja też mam cukrzyce ciążową i diete od około 3 tygodni.
    Wytłumacze wam jak to jest ze słodyczami, lodami i jasnym pieczywem. Otóż są one zabronione przy cukrzycy ponieważ podnoszą cukier, tylko że to są cukry proste i one szybko podnoszą cukier i później jest gwałtowny spadek. Jak zjecie coś słodkiego to zmierzcie sobie cukier po 20 min 40min i 60min ponieważ może być niebezpieczny skok przez te słodycze ...
    Przy ciemnym pieczywie, kaszach i ryżu cukier uwalniany jest stopniowo i jego najwyższy poziom jest właśnie po 60 minutach, dlatego po jedzeniu wg diety ma się wyższy cukier niż po zjedzeniu czegoś słodkiego
    Inna sytuacja jest przy smażonym i tłustym - występuje tzw hiperglikemia opóźniona - co oznacza że cukier jest przez tłuszcz dłużej uwalniany i gwałtowny skok może być dopiero po 1,5h lub 2h - ja tak miałam po frytkach nie dość że smażonych na oleju to jeszcze z solą - po godzinie 98 a po dwóch 143...
    Najważniejsze przy cukrzycy jest to aby cukier był stale na podobnym poziomie, a gdy jemy zakazane rzeczy to cukier wariuje i wtedy mierzenie godzine po posiłku nie ma żadnego sensu.
    Mam nadzieje że nie odbierzecie mojego posta zle, chciałam wam tylko wyłumaczyć bo czytałam że się nad tym zastanawiacie”

Daffi, Natalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie dobra.mysl muszę mamy zapytać czy do paypal zgłaszala, no kurczę to nie ejst śmieszne to były pieniądze dla mojej siory...

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spać! ;)

Fasolka77, KarmeLoVe, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Nie spać! ;)
    A nooo ja juz pospane. Taka zgaga ze mam wrażenie ze zwymiotuje. Mam nadzieje ze mleko mi pomoze. Jakies durnoty mi sie snily tak pokręcone zebym tylko sie zbudzila. I sie udało.

b2ujp2.png

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    A nooo ja juz pospane. Taka zgaga ze mam wrażenie ze zwymiotuje. Mam nadzieje ze mleko mi pomoze. Jakies durnoty mi sie snily tak pokręcone zebym tylko sie zbudzila. I sie udało.
    Współczuję...jeszcze nie wiem co to zgaga.
    Ja za to nie śpię, bo jeszcze się nie położyłam. I tak nie zasnę wcześniej niż 4.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś i ja zaliczam bezsenność... od 4 nie mogę oka zamknąć :D a kładłam się z myślą, że zzaczęły się ferie to pospimy z córką dłużej :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem taka happy!! Spałam do 5:30! Teraz mnie mlodynr3 obudził. Ale nic mnie nie boli, obudziłam się w super nastroju, tylko od razu pić mi się chciało. Ostatnio pije bardzo dużo.. Naprawdę, wodę litrami. Aż to do mnie nie podobne.

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Dziś i ja zaliczam bezsenność... od 4 nie mogę oka zamknąć :D a kładłam się z myślą, że zzaczęły się ferie to pospimy z córką dłużej :D
    Ja wczoraj powiedziałam do mojego, czemu ferie nie trwają zawsze! Nie możemy należeć do jakiejś seksty, która nie uczy dzieci w ogóle?? To będą cudowne 2 tyg.nie chce żeby się kończyły! :D

Natalia-tosia, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis skończyliśmy ferie hehe i młoda dzis do szkoly juz idzie :p

Zgaga franca puscila ale nie mogłam zasnac wcześniej. Teraz mnie obudziłi it tak bo po co marnować czas na sen :d

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj w końcu nic już nie zjadłam. Ani budyniu ani kislu, ale niestety właśnie przeczytałam słowo snickers... I wiem że to jest to!
    A dziś wychodzę z domu bo wizyta u mojej Pani internistki, więc wjedzie jak nic!
    Pokroje sobie go na takie małe kawałki do herbatki będzie :@

martusiawp lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia wszystkim :), wpadam tak poniedziałkowo :)
    Wszystko co napisałyscie-przeczytane i tym samym witam nowe mamusie wśród Nas :)

Intensywnie na forum się robi pod względem pisania :)
    Ja czytałam ale czasu na pisanie mało jakoś...Humor do tego kompletnie do dupy...doły mnie dopadają coraz większe ...a teraz zamiast spać i wstać na budzik to spać nie mogę od czasu jak do pracy wstał mąż czyli od 4.30 i jeść mi się już chce...

Dziś wizyta u diabetologa.Jadę ze znajomą coby mieć pewność, że wszystko zrozumiem...

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ