X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    B_002 ja nocami nadrabiam, wtedy jest najlepszy czas bo mało co dochodzi :)
    Też tak próbuję robić, ale wczoraj już zasnęłam z telefonem w ręce czytając forum :P Nie zawsze uda mi się dobrnąć do końca bo tych stron jest tak dużo.
    Dziś mam kilka drobnych spraw do załatwienia, ale to na spokojnie więc się przejdę spacerkiem w różne miejsca i pozałatwiam. Jakoś się tak rozruszałam ostatnio i chyba nie będę cały dzień e domu siedzieć. Na pewno do pepco się muszę przejść po różne drobiazgi.
    No ale jeszcze z pół godziny w łóżku i wstaję na śniadanie :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis o 10 :00 mam usg potem IKEA :) juz nie wiem na co sie bardziej ciesze :)

w koncu wyjde z tego domowego wiezienia do ludzi :)

na usg tez sie ciesze, ostatnimi czasy mam jakies dziwne mysli, czy dziecko zdrowe :( a po wczorajszym wpisie Karmelki to juz apogeum...(spoko nie Twoja wina Karmelka, tylko moja, ze w glowie mam wyorane i niepoukladane)

Basia fajnie ze juz w nowym mieszkacie :)

B_002, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Oo tak, ja też :) jak byłam na początku ciąży to się dowiedziałam że w Sandomierzu co rok maja Festiwal Wina. I już się nie mogę doczekać jak skończę karmić, wybierzemy się ekipa, faceci zajmą się dziećmi a z koleżankami wyruszy y w miasto :D
    Malutka_mycha już widzę jak faceci będą chcieli chętnie zostać z dziećmi :D No ale kto wie, może wam się uda tak plan.
    Jesteś z okolic Sandomierza?

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 ja już im wszystkim zapowiedziałam, nie mają wyjścia. Mamy fajnych facetów na szczęście więc się specjalnie nie buntowali. Tylko problemem mogą być kolejne ciąże. Zanim ja skończę karmić to najstarsze dziecko będzie już miało prawie dwa lata i mogą się zacząć starać o kolejne :D

Nie tak całkiem okolic, 2 godzinki autem :)

Stresant ikea wszystkim humor poprawia :D tylko dla nas teraz to już jest nielada wyczyn więc się oszczędzaj :)

stresant, B_002, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, wstałaś pełna energii, bo to pewnie zasługa przeprowadzki, wstąpiły w Ciebie nowe siły :D
    Stresant, czekam na wieści z wizyty :) No i z IKEA też :P
    Ja dojadam kanapki z pastą z makreli z kiszonym na wierzchu :D Jezu, nie mogę się tym najeść :P No i siedzę przed lapkiem, coś tam pracuję, za oknem pada jakiś taki mokry śnieg, prawie deszcz. Mam rewolucje żołądkowe po fasolce :P A jeszcze cały garnek mamy do zjedzenia. Nie wiem, jak dzisiaj na SR wytrzymamy, w nocy musiałąm uchylić okno w sypialni, bo atmosfera zrobiła się zbyt gęsta :P

malutka_mycha, B_002, DorotaAnna, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga, co Cię zasmuca? Jesli Ci to pomoże, to wylej to z siebie na forum :*

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, czy lekarz może mi wystawić L4 z dwudniowym wyprzedzeniem? Wizytę mam 30.01. a L4 chcę od 01.02. Wiecie coś na ten temat?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona Ty jeszcze tylko do piatku pracujesz?

u nas tez cos sypie z nieba ale wiecej snieg niz deszcz takie duze platki ale mokre......o 9 juz wyjezdzam bo boje sie jakie beda drogi w takim syfie....

do Ikea jade sobie posiedziec na tym fotelu uszaku :) bylam w Jysku popatrzec na fotele, ale drozyzna staszna...zwykle krzeslo kolo 1000zl a jakosc w jysku chyba pozostawia wiele do zyczenia......to juz wole Ikea cos kupic.....

malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

• AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Laski, czy lekarz może mi wystawić L4 z dwudniowym wyprzedzeniem? Wizytę mam 30.01. a L4 chcę od 01.02. Wiecie coś na ten temat?
    Tak, moze.

Kiwona lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:

nie znam sie nie pomoge :( u nas moze wystawic 3 dni do tylu ale do przodu nie.....

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kiwona Ty jeszcze tylko do piatku pracujesz?

u nas tez cos sypie z nieba ale wiecej snieg niz deszcz takie duze platki ale mokre......o 9 juz wyjezdzam bo boje sie jakie beda drogi w takim syfie....

do Ikea jade sobie posiedziec na tym fotelu uszaku :) bylam w Jysku popatrzec na fotele, ale drozyzna staszna...zwykle krzeslo kolo 1000zl a jakosc w jysku chyba pozostawia wiele do zyczenia......to juz wole Ikea cos kupic.....
    Stresant, planuję do czwartku ;) A patrze teraz przez okno i tu też to wygląda już jak śnieg. Nie wiem, jaka jest temperatura, bo nie mam termometru za oknem ;) Ale nie ma raczej mrozu, nie ciągnie mi od okien ;)

stresant lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Też sobie zamierzam właśnie z tego lullalove zrobić zamówienie w tym tygodniu. Na pewno kocyki bo wydają się być porządne. Rożek chyba na razie jeden tylko kupię bo nie jestem pewna czy będę używać, chyba wolę otulacze. Ale kupię bo kto wie, może będzie wygodniej.

zastanawiam się czy takie rożki należy wyprać przed użyciem? co sądzicie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwonia, moze wystawic z dwudniowym wyprzedzeniem lub opoznieniem.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Tak. On moze wystawic na 3 dni naprzod lub 3 dni wstecz.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszek z rana 111cm :)

mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tak. On moze wystawic na 3 dni naprzod lub 3 dni wstecz.
    Mi mój poowiedzial że nie ma. Takiej opcji żeby wystawił naprzód że wstecz może. Ale może to była jego zła wola. Bo też pamiętam to był 26 września a chciałam od 1go października. Wzięłam od 26 września

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 08:31

Kiwona lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    B_002 ja już im wszystkim zapowiedziałam, nie mają wyjścia. Mamy fajnych facetów na szczęście więc się specjalnie nie buntowali. Tylko problemem mogą być kolejne ciąże. Zanim ja skończę karmić to najstarsze dziecko będzie już miało prawie dwa lata i mogą się zacząć starać o kolejne :D

Nie tak całkiem okolic, 2 godzinki autem :)

Stresant ikea wszystkim humor poprawia :D tylko dla nas teraz to już jest nielada wyczyn więc się oszczędzaj :)
    No to ładne tempo chcesz mieć :)
    Ja na razie nie planuję kiedy następna ciąża. Nie chcę dużej różnicy między dziećmi ale na pewno muszę wrócić po macierzyńskim do pracy bo boję się wypaść "obiegu", w mojej branży długie przerwy są bardzo dużym utrudnieniem do powrotu do zawodu. Ale rodzina najważniejsza więc trzeba pogodzić jedne plany z drugimi :)

Ja bardzo lubię Sandomierz, miałam nawet tam w okolicach sesję plenerową po ślubie :) Pochodzę z tamtych okolic.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam sobie i chyba jednak nie mogę mieć tak wystawionego L4, bo nie przebywam na zwolnieniu ciągle. Czyli nie będzie to przedłużenie. Najwyżej będę musiała się umówić na samo wystawienie zwolnienia, zobaczymy co lekarz powie.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    zastanawiam się czy takie rożki należy wyprać przed użyciem? co sądzicie?
    Ja piore wszystko.
    To wszystko ma w sobie te fabryczne usztywniacze i "wzbogacacze" żeby ładnie wyglądały w sklepie.
    Sama jak sobie kupuje ciuchy to też piorę przed pierwszym użyciem.
    Piorę też wnętrze wózka i tapicerkę fotelika - po pierwsze były użyte parę razy, ale po drugie ma to zapach "nowości" a on mi się kojarzy że straszna chemia

Misiabella, B_002, Fasolka77, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Brzuszek z rana 111cm :)

Ja sie wczoraj mierzylam brzuch 114cm biodra 117 cycki 110....ale jestem gruba :( mam nadzieje ze po porodzie obwod sie zmniejszy....przynajmniej na brzuchu :)

‹‹ 1290 1291 1292 1293 1294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ