X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    zastanawiam się czy takie rożki należy wyprać przed użyciem? co sądzicie?
    No właśnie też nie wiem, ale pewnie rożek bym wyprała. A jest coś na metce napisane na temat prania?
    A co z wnętrzem wózka, pierzecie czy nie?

O właśnie dziewczyny, przypomniałam sobie że się zastanawiałam nad metkami przy ubraniach dla dziecka.
    Jak widzę gdzieś jak ludzie sprzedają używane to zwykle są te metki z boku z informacją na temat składu materiału i dozwolonego sposobu prania, a czy wy odcinacie te metki czy zostawiacie? Czy one nie drapią takich maleńkich brzuszków?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 08:36

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kiwona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja sie wczoraj mierzylam brzuch 114cm biodra 117 cycki 110....ale jestem gruba :( mam nadzieje ze po porodzie obwod sie zmniejszy....przynajmniej na brzuchu :)
    Zmniejszy się :) Ja się zmierzę też dzisiaj, jak będę przechodziła obok szafy z metrem :P

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Misiabella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis sie wyspalam, syn tez i czuje sie lepiej, w koncu zaczelam oddychac przez nos. I cukier rano fajny : 89 :) Na nocna przekaske zjadlam kanapke z chleba gryczanego, z pokrojona jak wedlina kaczuszka, z ogorkiem i avocado. Oczywiscie jutro moge miec znow ponad 90 nawet jak sie wyspie, ale milo zobaczyc 89. W koncu z synem bedziemy mogli opuscic swoja jaskinie, kilka dni nie wychodzil nigdzie biedak. Teraz w przedszkolu zaczely sie ferie i sa dyzury, wiec inne panie wychowawczynie i brak zajec, wiec posiedzi na ferie w domu, zwlaszcza ze chce by odpoczal od tego chorowania choc dwa tygodnie. Jak pojdzie znow to wytrzymuje max tydzien i znow chory.

Kiwona, AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja piore wszystko.
    To wszystko ma w sobie te fabryczne usztywniacze i "wzbogacacze" żeby ładnie wyglądały w sklepie.
    Sama jak sobie kupuje ciuchy to też piorę przed pierwszym użyciem.
    Piorę też wnętrze wózka i tapicerkę fotelika - po pierwsze były użyte parę razy, ale po drugie ma to zapach "nowości" a on mi się kojarzy że straszna chemia

Racja ja tez piore wszystko, co nowe to raz , co z SH to 2 razy i to najlepiej na 90 stopni jak jest biale i bawelniane......

Pieluchy i reczniki mam nowe...juz wypralam 2 razy a jeszcze ze 2 wypiore...bo sa twarede i zle "pija" wode......

wozek i fotelik wypiore w 35 tyg. bo stoji w pokoju i sie na niego kurzy, wiec po co wczesniej.....chyba ze nie wytrzymam to wypiore teraz i w 35 drugi raz :)
    jestem maniakiem prania :)

martusiawp lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No właśnie też nie wiem, ale pewnie rożek bym wyprała. A jest coś na metce napisane na temat prania?
    A co z wnętrzem wózka, pierzecie czy nie?

O właśnie dziewczyny, przypomniałam sobie że się zastanawiałam nad metkami przy ubraniach dla dziecka.
    Jak widzę gdzieś jak ludzie sprzedają używane to zwykle są te metki z boku z informacją na temat składu materiału i dozwolonego sposobu prania, a czy wy odcinacie te metki czy zostawiacie? Czy one nie drapią takich maleńkich brzuszków?
    Ja chcę odświeżyć wnętrze wózka, bo kupiliśmy używany i stoi w piwnicy. Wszelkie kocyki czy rożek też wypiorę. Fotelik mamy nowy, raczej nie będę go rozbierała i prała, chyba że będę cierpiała na nadmiar czasu i energii ;)
    Jeśli chodzi o metki, ja nigdy nie obcinałam. Wiem po sobie, że te obcięte kikuty bardziej drapią, niż całe metki. Syn nigdy nie był od nich podrażniony. A potem jak oddawałam ciuszki to przynajmniej obdarowywani wiedzieli, jakie mają rozmiary ;) Ale to już najmniej istotna kwestia. Ja wycinac nie zamierzam raczej.

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Mi mój poowiedzial że nie ma. Takiej opcji żeby wystawił naprzód że wstecz może. Ale może to była jego zła wola. Bo też pamiętam to był 26 września a chciałam od 1go października. Wzięłam od 26 września
    Nie mam pojecia w takim razie. Moj mi mowil ze może 3 dni naprzod. I ja mialam zwolnienie od 27 teraz mieć wystawione a wystawił mi je w czwartek 24.01

Kiwona lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Laski, czy lekarz może mi wystawić L4 z dwudniowym wyprzedzeniem? Wizytę mam 30.01. a L4 chcę od 01.02. Wiecie coś na ten temat?
    Ja pytałam internisty, to do tył może wystawić chyba 2-3 dni. To może do przodu też. Ale ja byłam na l4 i chciałam przedłużyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 08:46

Kiwona lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No to ładne tempo chcesz mieć :)
    Ja na razie nie planuję kiedy następna ciąża. Nie chcę dużej różnicy między dziećmi ale na pewno muszę wrócić po macierzyńskim do pracy bo boję się wypaść "obiegu", w mojej branży długie przerwy są bardzo dużym utrudnieniem do powrotu do zawodu. Ale rodzina najważniejsza więc trzeba pogodzić jedne plany z drugimi :)

Ja bardzo lubię Sandomierz, miałam nawet tam w okolicach sesję plenerową po ślubie :) Pochodzę z tamtych okolic.
    Ale to nie moja następna ciąże planuje tylko koleżanki, której syn teraz rok będzie kończył. Śmieje się że zanim ja skończę karmić to ona w drugiej ciąży będzie bo mały już 2 latka będzie miał.
    Ja też nie chce dużej różnicy wieku ale też nie chce dziecka za dzieckiem, muszę chwilę odetchnąć :) ciąża już mnie wymeczyla więc muszę zapomnieć że to wcale przyjemny stan nie jest :) później dojdą wspomnienia z porodu a opieka nad Małą to też nie przelewki :D

A Sandomierz piękny, cieszę się że udało nam się na kilka dni tam wyrwać :)

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Czytam sobie i chyba jednak nie mogę mieć tak wystawionego L4, bo nie przebywam na zwolnieniu ciągle. Czyli nie będzie to przedłużenie. Najwyżej będę musiała się umówić na samo wystawienie zwolnienia, zobaczymy co lekarz powie.
    Ja zmienialam lekarza w trakcie ciazy i mi tez teraz wizyty nie pokrywaja sie z data na zwolnienie. Moj lekarz wpsiuje mnie w swój magiczny kalendarz z okresem zwolnienia i dzwoni jak tylko wystawi. Robi to zazwyczaj 2-3dni przed wymaganym terminem moze faktycznie wynika to z ciaglosci ale mysle ze mozesz sie dogadac by ci wystawił tylko elektronicznie.

Kiwona lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że to jest tak.. Ze jak lekarz chce to może wsystko :)

malutka_mycha, Kiwona, Lolka30 lubią tę wiadomość

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła paczka <3 biorę się za pakowanie do szpitala :D

Kiwona, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Witam się i ja! Mnie zgaga wyrwała ze snu o 1 w nocy, musiałam sięgnąć po Gaviscon(jem na zmianę z Rennie).
    Tutaj chyba Kasionek pisała, że Rennie jej pomaga, mi też, chyba że jest mocniejsza.

W środę zaczynam już z 3 z przodu :) cieszę się!

Powiem Wam, że wczoraj dotarło do mnie to łóżeczko, które Wam kiedyś pokazywałam .,. Od znajomych mojego taty. Niestety nie jest w dobrym stanie jakby się mogło wydawać, dlatego pytałam Was wczoraj jakie kupowałyscie. Zamówiłam wczoraj i ja, jasno szare, z szufladą, czyli tak jak chciałam od początku. Więc z tej okazji, mam już wszystko, tylko wózek do odbioru :)

Kiwona, mysla.nieskalana, martusiawp, Wiewióreczka, india lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o pieluszki z Gemini to ja jestem zadowolona, bez prania bambusowe i panelowe są bardzo miłe w dotyku, a po kilku prania h zobaczymy :) i oczywiście walnelam się w zamówieniu i mam na razie jedna butelkę, będę domawiac :)

Karolina a jakie łóżeczko zamówiłaś, wrzuć link :)

martusiawp lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Prawdę mówiąc to myślałam, że to jest standard, że po cesarce nie dostaje się dziecka od razu.
    ja od razu miałam dzieci przy sobie, ale ja nie rodzę w Polsce...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam od rana nerwa.. niby się wyspałam, cukier <90... ale w zeszłą środę pojechałam na sucho maszynka po nogach i chcę dostać wściku kości z drapaniem... już mam całą nogę w strupkach... nos dalej trochę zatkany... odwołałam dziś rehab i zastanawiam się czy zostać jeszcze w domu dzisiaj czy wyjść np po drobne zakupy... nie chcę znowu za kilka dni dostać gorączki... dłonie mnie swędzą... już od ponad miesiąca..coś na pewno alergicznego... podejrzewam, że te super extra "nowalijki" bo muszę jeść warzywa a co w nich jest to wszyscy wiemy.
    jakoś przed chorobą miałam wiekszego powera.... pudełka z zamówieniami zalegają w kącie... miałam zamknąć temat wyprawki do końca stycznia, potem przełożyłam na luty... muszę się jakoś ogarnąć z tej choroby i zabrać się do roboty...
    szukam nieśmiało fotografa do sesji ... tak mi się zdjęcia Kasi spodobały, że zapragnęłam również mieć... chyba dobrze pamiętam, że Kasia miała taką super fotkę z nogami na ścianie z napisem LOVE...? szukam do tyłu tych zdjęć na forum ale to jest syzyfowa praca.. pamiętacie może kiedy te fotki były wrzucone?

Dziewczyny dajcie znać jak dziś po wizytach!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, o takie :)

https://allegro.pl/oferta/s-lozeczko-szuflada-basia-szara-7577530326?reco_id=1e2c6de5-22d4-11e9-adfc-ecf4bbc5c470&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951

Zwykłe, bez udziwnień, tylko wolałam bardziej szare :)

DorotaAnna, ago91, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, te zdjęcia miała Mama36 :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, nie pamiętam, za dużo tu się dzieje na forum. Ale to raczej była Kasia.
    Uszy do góry, luty to też dobry miesiąc na ogarnianie tematu :) Wyzdrowiej na spokojnie, pomalutku, po co Ci ten stres :) <3

A jednak Karolcia ma lepszą pamięć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 09:16

Fasolka77, Karollinax26 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mycha, o takie :)

https://allegro.pl/oferta/s-lozeczko-szuflada-basia-szara-7577530326?reco_id=1e2c6de5-22d4-11e9-adfc-ecf4bbc5c470&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951

Zwykłe, bez udziwnień, tylko wolałam bardziej szare :)
    Ładne, rośnie z dzieckiem :) my łóżeczko bez szuflady dostaliśmy a jednak to dodatkowa powierzchnia do chowania :)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Fasolka, nie pamiętam, za dużo tu się dzieje na forum. Ale to raczej była Kasia.
    Uszy do góry, luty to też dobry miesiąc na ogarnianie tematu :) Wyzdrowiej na spokojnie, pomalutku, po co Ci ten stres :) <3

A jednak Karolcia ma lepszą pamięć :D

może mi sie skojarzyło z avatarem Kasi.... też ma nogi na ścianie :)
    nie pamiętacie przypadkiem kiedy to mniej więcej było?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1291 1292 1293 1294 1295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ