Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolka77 wrote:zastanawiam się czy takie rożki należy wyprać przed użyciem? co sądzicie?
A co z wnętrzem wózka, pierzecie czy nie?
O właśnie dziewczyny, przypomniałam sobie że się zastanawiałam nad metkami przy ubraniach dla dziecka.
Jak widzę gdzieś jak ludzie sprzedają używane to zwykle są te metki z boku z informacją na temat składu materiału i dozwolonego sposobu prania, a czy wy odcinacie te metki czy zostawiacie? Czy one nie drapią takich maleńkich brzuszków?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 08:36
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
stresant wrote:Ja sie wczoraj mierzylam brzuch 114cm biodra 117 cycki 110....ale jestem gruba
mam nadzieje ze po porodzie obwod sie zmniejszy....przynajmniej na brzuchu
Ja się zmierzę też dzisiaj, jak będę przechodziła obok szafy z metrem
-
A ja dzis sie wyspalam, syn tez i czuje sie lepiej, w koncu zaczelam oddychac przez nos. I cukier rano fajny : 89
Na nocna przekaske zjadlam kanapke z chleba gryczanego, z pokrojona jak wedlina kaczuszka, z ogorkiem i avocado. Oczywiscie jutro moge miec znow ponad 90 nawet jak sie wyspie, ale milo zobaczyc 89. W koncu z synem bedziemy mogli opuscic swoja jaskinie, kilka dni nie wychodzil nigdzie biedak. Teraz w przedszkolu zaczely sie ferie i sa dyzury, wiec inne panie wychowawczynie i brak zajec, wiec posiedzi na ferie w domu, zwlaszcza ze chce by odpoczal od tego chorowania choc dwa tygodnie. Jak pojdzie znow to wytrzymuje max tydzien i znow chory.
Kiwona, AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Ja piore wszystko.
To wszystko ma w sobie te fabryczne usztywniacze i "wzbogacacze" żeby ładnie wyglądały w sklepie.
Sama jak sobie kupuje ciuchy to też piorę przed pierwszym użyciem.
Piorę też wnętrze wózka i tapicerkę fotelika - po pierwsze były użyte parę razy, ale po drugie ma to zapach "nowości" a on mi się kojarzy że straszna chemia
Racja ja tez piore wszystko, co nowe to raz , co z SH to 2 razy i to najlepiej na 90 stopni jak jest biale i bawelniane......
Pieluchy i reczniki mam nowe...juz wypralam 2 razy a jeszcze ze 2 wypiore...bo sa twarede i zle "pija" wode......
wozek i fotelik wypiore w 35 tyg. bo stoji w pokoju i sie na niego kurzy, wiec po co wczesniej.....chyba ze nie wytrzymam to wypiore teraz i w 35 drugi raz
jestem maniakiem praniamartusiawp lubi tę wiadomość
-
B_002 wrote:No właśnie też nie wiem, ale pewnie rożek bym wyprała. A jest coś na metce napisane na temat prania?
A co z wnętrzem wózka, pierzecie czy nie?
O właśnie dziewczyny, przypomniałam sobie że się zastanawiałam nad metkami przy ubraniach dla dziecka.
Jak widzę gdzieś jak ludzie sprzedają używane to zwykle są te metki z boku z informacją na temat składu materiału i dozwolonego sposobu prania, a czy wy odcinacie te metki czy zostawiacie? Czy one nie drapią takich maleńkich brzuszków?
Jeśli chodzi o metki, ja nigdy nie obcinałam. Wiem po sobie, że te obcięte kikuty bardziej drapią, niż całe metki. Syn nigdy nie był od nich podrażniony. A potem jak oddawałam ciuszki to przynajmniej obdarowywani wiedzieli, jakie mają rozmiaryAle to już najmniej istotna kwestia. Ja wycinac nie zamierzam raczej.
B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Mi mój poowiedzial że nie ma. Takiej opcji żeby wystawił naprzód że wstecz może. Ale może to była jego zła wola. Bo też pamiętam to był 26 września a chciałam od 1go października. Wzięłam od 26 września
Kiwona lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Laski, czy lekarz może mi wystawić L4 z dwudniowym wyprzedzeniem? Wizytę mam 30.01. a L4 chcę od 01.02. Wiecie coś na ten temat?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 08:46
Kiwona lubi tę wiadomość
-
B_002 wrote:No to ładne tempo chcesz mieć
Ja na razie nie planuję kiedy następna ciąża. Nie chcę dużej różnicy między dziećmi ale na pewno muszę wrócić po macierzyńskim do pracy bo boję się wypaść "obiegu", w mojej branży długie przerwy są bardzo dużym utrudnieniem do powrotu do zawodu. Ale rodzina najważniejsza więc trzeba pogodzić jedne plany z drugimi
Ja bardzo lubię Sandomierz, miałam nawet tam w okolicach sesję plenerową po ślubiePochodzę z tamtych okolic.
Ja też nie chce dużej różnicy wieku ale też nie chce dziecka za dzieckiem, muszę chwilę odetchnąćciąża już mnie wymeczyla więc muszę zapomnieć że to wcale przyjemny stan nie jest
później dojdą wspomnienia z porodu a opieka nad Małą to też nie przelewki
A Sandomierz piękny, cieszę się że udało nam się na kilka dni tam wyrwaćB_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Czytam sobie i chyba jednak nie mogę mieć tak wystawionego L4, bo nie przebywam na zwolnieniu ciągle. Czyli nie będzie to przedłużenie. Najwyżej będę musiała się umówić na samo wystawienie zwolnienia, zobaczymy co lekarz powie.
Kiwona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć! Witam się i ja! Mnie zgaga wyrwała ze snu o 1 w nocy, musiałam sięgnąć po Gaviscon(jem na zmianę z Rennie).
Tutaj chyba Kasionek pisała, że Rennie jej pomaga, mi też, chyba że jest mocniejsza.
W środę zaczynam już z 3 z przoducieszę się!
Powiem Wam, że wczoraj dotarło do mnie to łóżeczko, które Wam kiedyś pokazywałam .,. Od znajomych mojego taty. Niestety nie jest w dobrym stanie jakby się mogło wydawać, dlatego pytałam Was wczoraj jakie kupowałyscie. Zamówiłam wczoraj i ja, jasno szare, z szufladą, czyli tak jak chciałam od początku. Więc z tej okazji, mam już wszystko, tylko wózek do odbioruKiwona, mysla.nieskalana, martusiawp, Wiewióreczka, india lubią tę wiadomość
-
Jeżeli chodzi o pieluszki z Gemini to ja jestem zadowolona, bez prania bambusowe i panelowe są bardzo miłe w dotyku, a po kilku prania h zobaczymy
i oczywiście walnelam się w zamówieniu i mam na razie jedna butelkę, będę domawiac
Karolina a jakie łóżeczko zamówiłaś, wrzuć linkmartusiawp lubi tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Prawdę mówiąc to myślałam, że to jest standard, że po cesarce nie dostaje się dziecka od razu.💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
ja tez mam od rana nerwa.. niby się wyspałam, cukier <90... ale w zeszłą środę pojechałam na sucho maszynka po nogach i chcę dostać wściku kości z drapaniem... już mam całą nogę w strupkach... nos dalej trochę zatkany... odwołałam dziś rehab i zastanawiam się czy zostać jeszcze w domu dzisiaj czy wyjść np po drobne zakupy... nie chcę znowu za kilka dni dostać gorączki... dłonie mnie swędzą... już od ponad miesiąca..coś na pewno alergicznego... podejrzewam, że te super extra "nowalijki" bo muszę jeść warzywa a co w nich jest to wszyscy wiemy.
jakoś przed chorobą miałam wiekszego powera.... pudełka z zamówieniami zalegają w kącie... miałam zamknąć temat wyprawki do końca stycznia, potem przełożyłam na luty... muszę się jakoś ogarnąć z tej choroby i zabrać się do roboty...
szukam nieśmiało fotografa do sesji ... tak mi się zdjęcia Kasi spodobały, że zapragnęłam również mieć... chyba dobrze pamiętam, że Kasia miała taką super fotkę z nogami na ścianie z napisem LOVE...? szukam do tyłu tych zdjęć na forum ale to jest syzyfowa praca.. pamiętacie może kiedy te fotki były wrzucone?
Dziewczyny dajcie znać jak dziś po wizytach!Fasolka77
-
Mycha, o takie
https://allegro.pl/oferta/s-lozeczko-szuflada-basia-szara-7577530326?reco_id=1e2c6de5-22d4-11e9-adfc-ecf4bbc5c470&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951
Zwykłe, bez udziwnień, tylko wolałam bardziej szareDorotaAnna, ago91, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Fasolka, nie pamiętam, za dużo tu się dzieje na forum. Ale to raczej była Kasia.
Uszy do góry, luty to też dobry miesiąc na ogarnianie tematuWyzdrowiej na spokojnie, pomalutku, po co Ci ten stres
A jednak Karolcia ma lepszą pamięćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 09:16
Fasolka77, Karollinax26 lubią tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Mycha, o takie
https://allegro.pl/oferta/s-lozeczko-szuflada-basia-szara-7577530326?reco_id=1e2c6de5-22d4-11e9-adfc-ecf4bbc5c470&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951
Zwykłe, bez udziwnień, tylko wolałam bardziej szaremy łóżeczko bez szuflady dostaliśmy a jednak to dodatkowa powierzchnia do chowania
Karollinax26 lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Fasolka, nie pamiętam, za dużo tu się dzieje na forum. Ale to raczej była Kasia.
Uszy do góry, luty to też dobry miesiąc na ogarnianie tematuWyzdrowiej na spokojnie, pomalutku, po co Ci ten stres
A jednak Karolcia ma lepszą pamięć
może mi sie skojarzyło z avatarem Kasi.... też ma nogi na ścianie
nie pamiętacie przypadkiem kiedy to mniej więcej było?Fasolka77