Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hello
A ja miałam dzisiaj jechać na badania, ale okazuje się że nie mam już kubeczkow na mocz. W środę wizyta. Dzisiaj oddajemy auto do mechanika. Nie wiem, czy logistycznie uda mi się ogarnąć temat do środy, najwyżej nie zrobię teraz badań. Bo nawet skierowania nie dostałam, kurde. Może za to zleci mi gin badania i wcześniejszą wizytę
Ja wyjątkowo pospalam dzisiaj. Raz siku i co chwila zmiana pozycji, co jest za każdym razem bolesne. Ale spałam przynajmniej.
Ferie u nas dopiero za 2 tygodnie. A dzisiaj odliczam, pierwszy z 4 ostatnich dni pracujących
Wstaje robić kawkę i śniadanie młodemu do szkoły.martusiawp lubi tę wiadomość
-
MamaAga a ja już przestałam nadążać z czytaniem a odpisywać też nie mam kiedy. Ale to fajnie że nas tu tyle, tyle tematów się przewija, każdy znajdzie coś dla siebie
Ja się już obudziłam i aż jestem zaskoczona bo zwykle przed 8 to nie było szans żeby jakoś oczy otworzyć, a tu dziś jakoś łatwiej. Może was teraz ponadrabiam póki nie dochodzi kolejna strona co 15 minutWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 06:55
mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:A i większość apek mi mówi, że zaczynam 3 trymestr
90 dni do porodu
ja od jutra 30+0.
Jeszcze ze 2,3 tyg i zabiorę się za szykowanie bo totalny chaos, a jeszcze trzeba przemeblowac, pranie to tam pikuśmartusiawp lubi tę wiadomość
-
Kiwona w końcu sobie odpoczniesz od pracy
B002 fajnie się czyta,owszemGeneralnie tempo dziewczyny narzuciły duuuże w produkcji stron
ja raz,że nie zawsze mam czas to dwa moje humory i zmartwienia nie są czymś o czym chcę pisać i zaśmiecać wątek...
Moja córka dziś ma wolne po rozdaniu świadectw także jak wrócę od lekarza i zjemy obiadek to liczę na to,, że spędzimy fajne popołudnie -
nick nieaktualnyKiwona wrote:Hello
A ja miałam dzisiaj jechać na badania, ale okazuje się że nie mam już kubeczkow na mocz. W środę wizyta. Dzisiaj oddajemy auto do mechanika. Nie wiem, czy logistycznie uda mi się ogarnąć temat do środy, najwyżej nie zrobię teraz badań. Bo nawet skierowania nie dostałam, kurde. Może za to zleci mi gin badania i wcześniejszą wizytę
Ja wyjątkowo pospalam dzisiaj. Raz siku i co chwila zmiana pozycji, co jest za każdym razem bolesne. Ale spałam przynajmniej.
Ferie u nas dopiero za 2 tygodnie. A dzisiaj odliczam, pierwszy z 4 ostatnich dni pracujących
Wstaje robić kawkę i śniadanie młodemu do szkoły.
Kawy!Kiwona, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Ja sie boje zobaczyć ile mlody wazy. Te jego kopniaki w ostatnich dniach sa naprawdę takie silne.. Tak mocno sie wypina.. Bede na następnej wizycie omawiac plan porodu to sie dowiem czy szykuja dla mnie w razie czego wywolanie porodu wczesniej ze wzgledu na ta wage malucha i oby tylko cukry nie zeswirowaly.
-
nick nieaktualnyJa mam teraz intensywny tydzień.
Dzisiaj wizyta u Endo, jutro diabetolog, w czwartek spróbuję się umówić do położnej, w piątek gin a w sobotę biała sobota na porodówce. Tylko w środę nie muszę się "robić"mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość
-
MamaAga85 wrote:Miłego dnia wszystkim
, wpadam tak poniedziałkowo
Wszystko co napisałyscie-przeczytane i tym samym witam nowe mamusie wśród Nas
Intensywnie na forum się robi pod względem pisania
Ja czytałam ale czasu na pisanie mało jakoś...Humor do tego kompletnie do dupy...doły mnie dopadają coraz większe ...a teraz zamiast spać i wstać na budzik to spać nie mogę od czasu jak do pracy wstał mąż czyli od 4.30 i jeść mi się już chce...
Dziś wizyta u diabetologa.Jadę ze znajomą coby mieć pewność, że wszystko zrozumiem... -
Czytam i czytam i nie dowierzam. W ciazy przysługuje nam darmowe leczenie stomatologiczne nawet kanalow. Mamy prawo do 2 bialych plomb na NFZ oraz ciezarnym nie mozna zakladac plomb amalgamatowych. Nic tylko leczyc zęby jeśli trzeba.
O i jeszcze cos takiego:
Od 1 stycznia 2019 r. będą obowiązywać nowe wytyczne w opiece lekarskiej nad kobietami w ciąży. Zmianie ulegnie również zakres badań i konsultacji lekarskich, które każda ciężarna będzie musiała wykonać. Nowym obowiązkowym badaniem dla kobiet w ciąży będzie konsultacja stomatologiczna. Nawet do 18% porodów przedwczesnych i porodów zakończonych urodzeniem dziecka z niską masą urodzeniową związane jest z chorobami przyzębia i stanami zapalnymi jamy ustnej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 07:52
Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Tak samo z tym winogronem itd. Ja jem winogron, tak samo jak pasztety, wątróbkę i większość innych zakazanych". Ograniczam jednak do minimum, tak na wszelki wypadek.
Prawdziwe francuskie byłyby niedozwolone.
Na sylwestra zrobiłam koreczki z winogron sera camembert, orzechów włoskich i rukoli, uwielbiam takie połączenia smaków.
Zjadłam tego sporo, ale na codzień często nie jem.mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
Kiwona 4 dni szybko zleca
A już taka fajna perspektywa przed Tobą
B_002 ja nocami nadrabiam, wtedy jest najlepszy czas bo mało co dochodzi
Paula u mnie zazwyczaj dziwnym trafem jest tak że wszystko się kumuluje i nie idzie się wyrobić albo pełen luz
Za mną noc pełna wrażeń, byłam tak wykończona ze położyłam się 8:30 spać. Zasnęłam po 22 (a niby człowiek zmęczony) a przed 12 już się obudziłam z brzuchem jak skala. I okazało się że brzuch był twardy do 3 w nocy z krociutkimi przerwami a do tego z regularnym skurcz ami co 5-7 minut po 30 sekund. Nieźle wystraszona byłam. Zjadłam magnez ale dopiero ciepły długi prysznic mi to wyciszyl. Dzisiaj ma przyjść paczka z Gemini, pakuję torbę do szpitala bo już nie wiem co mnie czeka. -
Witam się z trójka z przodu
Martusiawp u mnie wszystko Ok , tak mi się wydaje staram sie odpoczywać jak najwiecej, skurcze minęły, dzidzis rośnie bo kopniaki coraz mocniejsze, wizytę mam 4 lutego i już nie mogę się doczekaćB_002, malutka_mycha, mysla.nieskalana, martusiawp, Wiewióreczka, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:O tych produktach zakazanych wczoraj pisałyście. Ja jeszcze dodam że jem od czasu do czasu sery pleśniowe np camembert. Ale zanim kupię to sprawdzam etykietę to przeważnie te produkowane w Polsce są z mleka pasteryzowanego, a więc bezpieczne
Prawdziwe francuskie byłyby niedozwolone.
Na sylwestra zrobiłam koreczki z winogron sera camembert, orzechów włoskich i rukoli, uwielbiam takie połączenia smaków.
Zjadłam tego sporo, ale na codzień często nie jem.
Ja kocham camembert albo brie z winkiem takim dobrym. Ale z braku laku może być winogronB_002 lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Ja z Usg mialabym juz 30+3 :p ale sugeruje sie terminem z OM.
A tak to leci mi 32tc dopiero. Takie to miałam zawirowania hormonalne w czerwcu i lipcu.
-
Paula 90 wrote:Ja kocham camembert albo brie z winkiem takim dobrym. Ale z braku laku może być winogron
jak byłam na początku ciąży to się dowiedziałam że w Sandomierzu co rok maja Festiwal Wina. I już się nie mogę doczekać jak skończę karmić, wybierzemy się ekipa, faceci zajmą się dziećmi a z koleżankami wyruszy y w miasto