X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ale masz mieć wynik w normie nie koniecznie taki niski. Ja po insulinie mam 87 do 92 i to jest ok. Broń boże zbliżać się aż tak nisko celem zwiększania insuliny. Bo to nie ma sensu.

w sumie racja.. kazała mi trzymać <90 :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka
    Galaretka meeega smakuje mojej córci :)
    ja spróbowałam łyżeczkę i potwierdzam,ze pyszna :)
    Robiłam truskawkową z jogurtem natur.i z truskawkami :)

mysla.nieskalana, Karollinax26, martusiawp, Natalia-tosia, india lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wierzę, wracam do domu!!!!!!:D

Twardy brzuch mam całą noc, bez minuty przerwy, za dnia kilkanaście razy, czasem nawet z lekkim bólem okresowym, a szyjka bez zmian!
    W pomiarze 25-31 mm czyli jak ostatnio.
    Tak się cieszę!

Mam wizytę za 2 tygodnie, a później będą już co tydzień. Powiedział, że jak miną 34 tc to "jesteśmy w domu". Opierdzielił mnie za 6 tabletek dziennie magnezu, mam brać 8.

Co ciekawe, przy doktorku brzuch jak skała, mam wrażenie, że sam był zdziwiony, że ta szyja rozwarta od wewnątrz tak daje radę :) pewnie dzięki leżeniu.

Mówiłam mu, że leżę 24 h na plecach, powiedział, że jak najbardziej, bo to trochę pic na wodę z tym leżeniem na lewym boku.

Szymon 1670 waży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 20:01

mysla.nieskalana, Karollinax26, malutka_mycha, DorotaAnna, Paula 90, Kasionek, stresant, Daffi, Fasolka77, martusiawp, Natalia-tosia, espoir, Lolka30, Kasiulka90, Karmelllka90, Kiwona, Misiabella, Tunia76, B_002, Aga2606, valetta94, AniaKJ, india, Lili90 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Twardy brzuch mam całą noc, bez minuty przerwy, za dnia kilkanaście razy dziennie, czasem nawet z lekkim bólem okresowym, a szyjka bez zmian!
    Tak się cieszę!

Mam wizytę za 2 tygodnie, a później będą już co tydzień. Powiedział, że jak miną 34 tc to "jesteśmy w domu". Opierdzielił mnie za 6 tabletek dziennie magnezu, mam brać 8.

Co ciekawe, przy doktorku brzuch jak skała, mam wrażenie, że sam był zdziwiony, że ta szyja rozwarta od wewnątrz tak daje radę :) pewnie dzięki leżeniu.

ZAJEBISTE WIADOMOŚCI !!!:) :) :)Super!!! Cieszę sie razem z Tobą :) :) :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka super wieści! Strasznie się cieszę! <3
    Najważniejsze, że szyja się trzyma! Dotrwasz zobaczysz, nawet dłużej niż Ci się wydaje <3
    Szymek już kawał chłopaka :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Twardy brzuch mam całą noc, bez minuty przerwy, za dnia kilkanaście razy, czasem nawet z lekkim bólem okresowym, a szyjka bez zmian!
    Tak się cieszę!

Mówiłam mu, że leżę 24 h na plecach, powiedział, że jak najbardziej, bo to trochę pic na wodę z tym leżeniem na lewym boku.

Fantastycznie!!! Wiedziałam,ze tak bedzie :) Leż dalej i rób zakupy :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • malutka_mycha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Któraś z Was tu wspominała o twardnieniu brzucha. Dzisiaj i ja mam jakiś dzień że mi twardnieje częściej. Do tej pory jakoś tak 2 3 razy na dzien a dziś już chyba z 10 razy. Twardnieje na 15 20 sekund i puszcza i nie cały tylko raz lewy bok albo prawy bok, nad pępkiem lub pod. Magnez na to brać ? Jeśli tak to jaki i jakie dawki ?
    Magne b6 albo aspargin. Ja biorę 6 tabletek na dobę, Wiewióreczka chyba 8. I nie wszystko na raz tylko podzielić sobie na 3 razy bo magnez słabo się wchłania.

Wiewióreczka, ago91 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Kasionek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Któraś z Was tu wspominała o twardnieniu brzucha. Dzisiaj i ja mam jakiś dzień że mi twardnieje częściej. Do tej pory jakoś tak 2 3 razy na dzien a dziś już chyba z 10 razy. Twardnieje na 15 20 sekund i puszcza i nie cały tylko raz lewy bok albo prawy bok, nad pępkiem lub pod. Magnez na to brać ? Jeśli tak to jaki i jakie dawki ?
    Ja na to brałam magnez 3 tabletki dziennie magne b6. Minęło po 3 dniach ale potem po 2 wróciło i było jeszcze gorzej. Dostałam czopki z buscopan i jest teraz super.Ale na poczatek magnez i nospa. Jak nie przechodzi to lepiej sprawdzić u lekarza.

ago91 lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ooo ja nie mam problemów z cholesterolem ani wątrobą :) czekoladę jem ale gorzką 80% bez cukru... czyli, że możemy taką oreo np? :))))))
    a truskawki... hmmmm z taką 30%? :)

Noooooo :) :) :)

Ja sprawdzałam cukier po 20, 40, 60 i 120 minutach po zjedzeniu slodyczy i było ok :)

Misiabella lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Paula jak trzeba to trzeba. Mój się urodził 4,5 kg i nie jest może gruby ale fakt jest nabity i na pewno będzie musial skupić się w przyszłości na jakims sporcie żeby sylwetkę utrzymać.
    Już naprawdę niedlugo Nam zostało :)
    Julka miala ponad 4kg i dzis jest okazem szczuplej dziewczynki.
    nie kazdy musi miec problem, ale moze.
    mi moj lekarz nie proponuje insuliny i ufam mu. Kazdy z nas ma swojego specjaliste. ja ich am juz 3 i wszedzie slysze to samo.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka super wiadomość! :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ooo ja nie mam problemów z cholesterolem ani wątrobą :) czekoladę jem ale gorzką 80% bez cukru... czyli, że możemy taką oreo np? :))))))
    a truskawki... hmmmm z taką 30%? :)

Oo z tą czekoladą to by było cudownie...

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Tak się cieszę!

Wiewiórka super. Bo szpital to nic przyjemnego. Ja już Ci mówiłam, że w 40 tyg bedzisz na piłce skakać żeby mały wyszedł. Także odpoczywaj.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Magne B6 i Aspargin do 8 tabletek dziennie po posiłkach :) ważne, że samo przechodzi.

Paula, z tsh lekarz ma rację, bo to jest hormon, który późno reaguje, tzn.w wynikach zmiana po braniu tabletek byłaby widoczna po miesiącu najszybciej. Czyli po 2 tygodniach to fizjologiczna zmiana, a nie od leków :)

Paula 90, ago91 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka bardzo się cieszę że względu na Ciebie, super informacje :)
    A jeszcze się cieszę że względu na siebie bo od wczoraj mam tak jak Ty: w nocy cały czas twardy a w dzień dopiero teraz na dłużej puściło. Już byłam jedna noga u lekarza ale stwierdziłam że może panikuje :)

Ale z lezeniem na plecach nie masz problemów? Bo mnie się gorzej leży, jakby właśnie macica uciskala na naczynia i nie pozwoliła mi się odpowiednio dotlenic.

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Magne b6 albo aspargin. Ja biorę 6 tabletek na dobę, Wiewióreczka chyba 8. I nie wszystko na raz tylko podzielić sobie na 3 razy bo magnez słabo się wchłania.
    O właśnie tak :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka - czyli wszystko co robisz, robisz dobrze :) Zobaczysz, że jeszcze skończy się tak, że ta szyjka Twoja nie będzie chciała w 40tc puścić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka

Super wieści gratulacje oby wszystko było już dobrze :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Tak się cieszę!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA WIEWIÓRA!!!!!!!!!!!! SUPER WIADOMOŚCI!!!!!!!!!
    A Szymonek już spory Klopsik!!!!! cieszę się przeogromnie!!! należy Ci sie wiaderko galaretki za wytrwałość!!! <3

mysla.nieskalana, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    widzę, że jakaś jest w TESCO..
    https://ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/2003120759607
    Ta maltodekstryna w tych galaretkach mnie odstrasza.

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 1311 1312 1313 1314 1315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ