X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ale masz mieć wynik w normie nie koniecznie taki niski. Ja po insulinie mam 87 do 92 i to jest ok. Broń boże zbliżać się aż tak nisko celem zwiększania insuliny. Bo to nie ma sensu.

w sumie racja.. kazała mi trzymać <90 :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka
    Galaretka meeega smakuje mojej córci :)
    ja spróbowałam łyżeczkę i potwierdzam,ze pyszna :)
    Robiłam truskawkową z jogurtem natur.i z truskawkami :)

mysla.nieskalana, Karollinax26, martusiawp, Natalia-tosia, india lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wierzę, wracam do domu!!!!!!:D

Twardy brzuch mam całą noc, bez minuty przerwy, za dnia kilkanaście razy, czasem nawet z lekkim bólem okresowym, a szyjka bez zmian!
    W pomiarze 25-31 mm czyli jak ostatnio.
    Tak się cieszę!

Mam wizytę za 2 tygodnie, a później będą już co tydzień. Powiedział, że jak miną 34 tc to "jesteśmy w domu". Opierdzielił mnie za 6 tabletek dziennie magnezu, mam brać 8.

Co ciekawe, przy doktorku brzuch jak skała, mam wrażenie, że sam był zdziwiony, że ta szyja rozwarta od wewnątrz tak daje radę :) pewnie dzięki leżeniu.

Mówiłam mu, że leżę 24 h na plecach, powiedział, że jak najbardziej, bo to trochę pic na wodę z tym leżeniem na lewym boku.

Szymon 1670 waży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 20:01

mysla.nieskalana, Karollinax26, malutka_mycha, DorotaAnna, Paula 90, Kasionek, stresant, Daffi, Fasolka77, martusiawp, Natalia-tosia, espoir, Lolka30, Kasiulka90, Karmelllka90, Kiwona, Misiabella, Tunia76, B_002, Aga2606, valetta94, AniaKJ, india, Lili90 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Twardy brzuch mam całą noc, bez minuty przerwy, za dnia kilkanaście razy dziennie, czasem nawet z lekkim bólem okresowym, a szyjka bez zmian!
    Tak się cieszę!

Mam wizytę za 2 tygodnie, a później będą już co tydzień. Powiedział, że jak miną 34 tc to "jesteśmy w domu". Opierdzielił mnie za 6 tabletek dziennie magnezu, mam brać 8.

Co ciekawe, przy doktorku brzuch jak skała, mam wrażenie, że sam był zdziwiony, że ta szyja rozwarta od wewnątrz tak daje radę :) pewnie dzięki leżeniu.

ZAJEBISTE WIADOMOŚCI !!!:) :) :)Super!!! Cieszę sie razem z Tobą :) :) :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka super wieści! Strasznie się cieszę! <3
    Najważniejsze, że szyja się trzyma! Dotrwasz zobaczysz, nawet dłużej niż Ci się wydaje <3
    Szymek już kawał chłopaka :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Twardy brzuch mam całą noc, bez minuty przerwy, za dnia kilkanaście razy, czasem nawet z lekkim bólem okresowym, a szyjka bez zmian!
    Tak się cieszę!

Mówiłam mu, że leżę 24 h na plecach, powiedział, że jak najbardziej, bo to trochę pic na wodę z tym leżeniem na lewym boku.

Fantastycznie!!! Wiedziałam,ze tak bedzie :) Leż dalej i rób zakupy :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • malutka_mycha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Któraś z Was tu wspominała o twardnieniu brzucha. Dzisiaj i ja mam jakiś dzień że mi twardnieje częściej. Do tej pory jakoś tak 2 3 razy na dzien a dziś już chyba z 10 razy. Twardnieje na 15 20 sekund i puszcza i nie cały tylko raz lewy bok albo prawy bok, nad pępkiem lub pod. Magnez na to brać ? Jeśli tak to jaki i jakie dawki ?
    Magne b6 albo aspargin. Ja biorę 6 tabletek na dobę, Wiewióreczka chyba 8. I nie wszystko na raz tylko podzielić sobie na 3 razy bo magnez słabo się wchłania.

Wiewióreczka, ago91 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Kasionek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Któraś z Was tu wspominała o twardnieniu brzucha. Dzisiaj i ja mam jakiś dzień że mi twardnieje częściej. Do tej pory jakoś tak 2 3 razy na dzien a dziś już chyba z 10 razy. Twardnieje na 15 20 sekund i puszcza i nie cały tylko raz lewy bok albo prawy bok, nad pępkiem lub pod. Magnez na to brać ? Jeśli tak to jaki i jakie dawki ?
    Ja na to brałam magnez 3 tabletki dziennie magne b6. Minęło po 3 dniach ale potem po 2 wróciło i było jeszcze gorzej. Dostałam czopki z buscopan i jest teraz super.Ale na poczatek magnez i nospa. Jak nie przechodzi to lepiej sprawdzić u lekarza.

ago91 lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ooo ja nie mam problemów z cholesterolem ani wątrobą :) czekoladę jem ale gorzką 80% bez cukru... czyli, że możemy taką oreo np? :))))))
    a truskawki... hmmmm z taką 30%? :)

Noooooo :) :) :)

Ja sprawdzałam cukier po 20, 40, 60 i 120 minutach po zjedzeniu slodyczy i było ok :)

Misiabella lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Paula jak trzeba to trzeba. Mój się urodził 4,5 kg i nie jest może gruby ale fakt jest nabity i na pewno będzie musial skupić się w przyszłości na jakims sporcie żeby sylwetkę utrzymać.
    Już naprawdę niedlugo Nam zostało :)
    Julka miala ponad 4kg i dzis jest okazem szczuplej dziewczynki.
    nie kazdy musi miec problem, ale moze.
    mi moj lekarz nie proponuje insuliny i ufam mu. Kazdy z nas ma swojego specjaliste. ja ich am juz 3 i wszedzie slysze to samo.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka super wiadomość! :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ooo ja nie mam problemów z cholesterolem ani wątrobą :) czekoladę jem ale gorzką 80% bez cukru... czyli, że możemy taką oreo np? :))))))
    a truskawki... hmmmm z taką 30%? :)

Oo z tą czekoladą to by było cudownie...

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Tak się cieszę!

Wiewiórka super. Bo szpital to nic przyjemnego. Ja już Ci mówiłam, że w 40 tyg bedzisz na piłce skakać żeby mały wyszedł. Także odpoczywaj.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Magne B6 i Aspargin do 8 tabletek dziennie po posiłkach :) ważne, że samo przechodzi.

Paula, z tsh lekarz ma rację, bo to jest hormon, który późno reaguje, tzn.w wynikach zmiana po braniu tabletek byłaby widoczna po miesiącu najszybciej. Czyli po 2 tygodniach to fizjologiczna zmiana, a nie od leków :)

Paula 90, ago91 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka bardzo się cieszę że względu na Ciebie, super informacje :)
    A jeszcze się cieszę że względu na siebie bo od wczoraj mam tak jak Ty: w nocy cały czas twardy a w dzień dopiero teraz na dłużej puściło. Już byłam jedna noga u lekarza ale stwierdziłam że może panikuje :)

Ale z lezeniem na plecach nie masz problemów? Bo mnie się gorzej leży, jakby właśnie macica uciskala na naczynia i nie pozwoliła mi się odpowiednio dotlenic.

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Magne b6 albo aspargin. Ja biorę 6 tabletek na dobę, Wiewióreczka chyba 8. I nie wszystko na raz tylko podzielić sobie na 3 razy bo magnez słabo się wchłania.
    O właśnie tak :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka - czyli wszystko co robisz, robisz dobrze :) Zobaczysz, że jeszcze skończy się tak, że ta szyjka Twoja nie będzie chciała w 40tc puścić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka

Super wieści gratulacje oby wszystko było już dobrze :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Tak się cieszę!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA WIEWIÓRA!!!!!!!!!!!! SUPER WIADOMOŚCI!!!!!!!!!
    A Szymonek już spory Klopsik!!!!! cieszę się przeogromnie!!! należy Ci sie wiaderko galaretki za wytrwałość!!! <3

mysla.nieskalana, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    widzę, że jakaś jest w TESCO..
    https://ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/2003120759607
    Ta maltodekstryna w tych galaretkach mnie odstrasza.

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 1311 1312 1313 1314 1315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ