X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka,
    Nie mogę z Tobą i Twoimi opisami :D Super,że się uspokoiłaś. My sobie tu podśmiechujki robimy a Ty najrozsądniejsza z nas wszystkich !

Karolinka,może jakoś odśwież znajomość :D

Karollinax26, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka cieszę się że wszystko trzyma. Rewelacja. A Szymcio już taki duzy chłopczyk.

Malutka mycha ty jak masz takie bóle i skurcze to nie pozwalaj by trwały. Bierz nospe jak nie działa to na prawdę nie ma żartów ale postaraj się przyspieszyć swoją wizytę u lekarza lub na IP. Serio IP nie gryzie, u Wiewiórcia szyjki nie ruszają ale np u Lilli szyjka się skróciła! Dopiero szpital wyciszył macicę. To samo angela. Nie chcę się stfaszyc. Ale na prawdę kazda z nas jest osobna jednostka. I podobne odczucie różne mogą być w skutkach.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczko, super wiesci. Lezenie w szpitalu przez kilka tygodni, byloby meczace, choc jak mus to mus. Stresant, ale synek ma ladna buźke i jaki wyrazny, super zdjecie. Normalnie juz wiesz jak wyglada Twoje dziecko :) Mama36, sesja super, swietne jest tez zdjecie jak lezysz ze swoim mezem na podlodze. Takie zdjecia tez mi sie bardziej podobaja niz „przebieranki”, ale kto co lubi.

mysla.nieskalana, Wiewióreczka, Mama36 lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Karmelka,
    Nie mogę z Tobą i Twoimi opisami :D Super,że się uspokoiłaś. My sobie tu podśmiechujki robimy a Ty najrozsądniejsza z nas wszystkich !

Hmm, myślisz ? Może ma konto na fejsie :D

mysla.nieskalana, Karmelllka90, Wiewióreczka, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Hmm, myślisz ? Może ma konto na fejsie :D

No właśnie! Nazwisko gdzies na pewno na jakiejś karcie masz,po pierwszych macankach jesteście,dawaj! :D

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewióreczka cieszę się że wszystko trzyma. Rewelacja. A Szymcio już taki duzy chłopczyk.

Malutka mycha ty jak masz takie bóle i skurcze to nie pozwalaj by trwały. Bierz nospe jak nie działa to na prawdę nie ma żartów ale postaraj się przyspieszyć swoją wizytę u lekarza lub na IP. Serio IP nie gryzie, u Wiewiórcia szyjki nie ruszają ale np u Lilli szyjka się skróciła! Dopiero szpital wyciszył macicę. To samo angela. Nie chcę się stfaszyc. Ale na prawdę kazda z nas jest osobna jednostka. I podobne odczucie różne mogą być w skutkach.

Dokładnie, ja się zgadzam z Karmelką. Ja się IP wystrzegam, bo u mnie od razu kładą ale wiadomo obserwuje bacznie swój organizm i gdyby działo się coś bardzo niepokojącego to bym na pewno pojechała.

Moja szyjka w Sylwestra miała prawie 36 mm, a tydzień temu 32. Jednak gin twierdzi, że powyżej 30stu to dobry wynik.
    Mycha, Ty jesteś bez luteiny ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Karmelka,

To raczej u mnie wynika z przewrażliwienia. Ale wiesz też nie ukrywam że moja ginekolog taka dokładna jest ...ona mi tak każe kładzie do glowy. Jak coś się dzieje bardzo niepokoi to do mnie śmiało jestem codziennie lub na IP. A jak tylko jej powiem coś mnie boli to już skierowanie do specjalisty. Ale też ona chce żebym miała wszystko sprawdzone przez to moje CRP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 22:37

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No właśnie! Nazwisko gdzies na pewno na jakiejś karcie masz,po pierwszych macankach jesteście,dawaj! :D

Na razie mam dość, kolejny mi niepotrzebny, poza tym po co mi facet ginekolog, żeby inne pipki oglądał ? :D

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bym była zazdrosna serio :/ jakoś męża ginekologa sobie nie wyobrażam... W sumie w tej ciąży moja pipkę już widziało i zwiedzalo tyle lekarzy i lekarek ... W sumie muszę z mężem porozmawiać czy jemu to nie przeszkadza. :):) Haha

Karollinax26, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur##### cukier godzine po kolacji 193

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Na razie mam dość, kolejny mi niepotrzebny, poza tym po co mi facet ginekolog, żeby inne pipki oglądał ? :D
    Prawda...i wychodzi taki biedak z pracy i mówi "ufff, w końcu twarze" :D

Karollinax26, martusiawp, Lolka30, Karmelllka90, espoir, mysla.nieskalana, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś w ciąży wizyty u żadnego ginekologa nigdy mnie nie stresowały ale jak już po ciąży to owszem...biegunka mnie wtedy przed wizytami łapie :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

Wiem. Gdyby do rana te skurcze nie przeszły to na pewno bym pojechała ale powoli się to wyciszalo i teraz jest już ok. O tej nospie na śmierć zapomniałam, jakieś zaćmienie miałam. I ja się pociesza wiadomościami Wiewiórki ale liczę się z tym że u mnie może nie być tak różowo. Zwłaszcza że ja na ostatniej wizycie miałam szyjke zamknięta i odpowiedniej długości więc nie mam nakazu leżenia. I nie oszczędza się tak jak dziewczyny.

Karola bez luteiny, jeszcze miesiąc temu nie miałam takich akcji. Dzisiaj nawet zadzwoniłam do lekarki żeby dzisiaj się wcisnąć ale się nie dodzwoniłam. I już drugi raz nie zadzwoniłam bo było lepiej. Mam nadzieję że dzisiejszą noc minie spokojnie. Jak sytuacja się powtórzy to jadę od razu na ip

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, no a Tobie wspulczuje stresu. Najadlas sie strachu! Oby nigdy wiecej. Mialam cos zamowic, ale chyba nie dam dzis rady. Syn jeszcze dwa tygodnie w domu, maz ostatnio w weekendy zasuwa, wiec mam szanse wieczorem kazdego dnia, ale dzis juz jestem zmeczona. Z ta czekolada przy cukrzycy to mnie pocieszylyscie, ja wlasnie najbardziej kocham czekolade. Tylko powiem mezowi by mi wydzielal po rzadku, najlepiej jakby trzymal w pracy i przynosil juz wydzielona, ja jestem jak czekoladowy narkoman, jak zjem rzadek to przewroce dom do gory nogami by zjesc cala reszte. Zjem sobietez w ramach 2 sniadania lub podwieczorku :)

Wiewióreczka, malutka_mycha, DorotaAnna, Fasolka77, india lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

W sumie u mnie skurcze z szyjki 45 mm zrobiły 25 mm i rozwarcie wewnętrzne, tylko na tych 25 mm na szczęście się trzyma póki co. Najbardziej niebezpieczne są twardnienia z silnym bólem okresowym, pamiętajcie. Choć i zwykłe twardnienia warto konsultować. Pierwsze o co pytali mnie lekarze przy twardnieniu, to czy biorę magnez. Luteina też wycisza macicę.
    Tylko że u mnie ta szyja skracała się powoli, w ciągu 11 tygodni. Nie że jednego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 22:50

Misiabella lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, nie stresuj się, obserwuj! Będzie dobrze! :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mały tak skopal, tak był agresywny, że aż miałam łzy w oczach.boli bardzo, wzięłam nospe bo brzuch strasznie twardy i boli kręgosłup. Aż się przestraszyłam. Małż zapaza melise jeszcze.
    Przyzekam że to strasznie bolało zjakby się bił z kimś tam.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Prawda...i wychodzi taki biedak z pracy i mówi "ufff, w końcu twarze" :D

Dokładnie! Już by nawet pewnie moją nie był zainteresowany, dziękuje za takiego partnera :D

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka ten Twój gin powinien mieć zakaz wykonywania zawodu :)

Wiewióreczka, india lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wiewiórka ten Twój gin powinien mieć zakaz wykonywania zawodu :)
    Tak też mu powiedziałam, że takich jak on powinni odsiać na pierwszym roku studiów ;) Już go długo znam i się lubimy, ale na początku mnie paraliżował :D

malutka_mycha, martusiawp, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ