X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja musze jeszcze jakis aspirator kupic i materac do lozeczka i w sumie bede miala chyba wszystko. zajme sie jedynie soba bo nadal nie mam do szpitala koszul tylko tą do porodu.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Od dziecka marzę żeby nie mieć apetytu. :)
    Nie mogę przytyć, bo jestem otyła.
    Ale nie możesz się przecież glodzic i chodzić głodna.

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    niestety takie opuchlizny guzki i siniaki to normalka. byc moze za slabo skore chwycilas do zastrzyku?
    No właśnie wyczytałam, że nie ma się co przejmować. Wchłonie się.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z insulina czekaja na moje pomiary do piątku i jezeli beda wysokie to pd razu włączą...

Ja właśnie z boku palca strzelam, igla na 5 już i z dwoch palców próbowałam i kiepsko mega leci...
    Jutro bede próbować jakos inaczej :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już tez nie leci chyba naskorek stwardnial.. Ale w zyciu nie przekrece na więcej niz 1 i lekko przyciskam..

Ja dzis nie zasne.. Moj M ma nocki i nie ma mi kto po masowac plecow.. Pekaja mi z bolu nie mogę znalezc sobie miejsca.. Dziewczyny jak sie ratujecie??

b2ujp2.png

Wysłany: 28 stycznia 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mi już tez nie leci chyba naskorek stwardnial.. Ale w zyciu nie przekrece na więcej niz 1 i lekko przyciskam..

Ja dzis nie zasne.. Moj M ma nocki i nie ma mi kto po masowac plecow.. Pekaja mi z bolu nie mogę znalezc sobie miejsca.. Dziewczyny jak sie ratujecie??
    Jak już mnie właśnie boli nie do wytrzymania to proszę męża, więc innej rady nie mam. Może spróbuj coś pod plecy podlozyc

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bede miala tydzien masakry. Ledwo leze.. Patrze w tel pierdoly i podziwiam corcie jak slodko spi i psa..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 10:46

malutka_mycha, Wiewióreczka, DorotaAnna, espoir, martusiawp, mysla.nieskalana, india lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po północy! <3 Tyle czekałam na ten dzień! Zaczynam III trymestr ^^

Mój mały nadal mało się rusza (nie przez ostatnie dni, ogólnie od początku ciąży jest bardzo spokojny), ale np. wczoraj w nocy obudziło mnie chrobotanie po kręgosłupie od środka, więc domyślam się, że ma plecki z przodu, a rączki i nóżki od strony moich pleców, poza tym łożysko z przodu i pewnie dlatego go tak słabo czuję.

Daffi, malutka_mycha, Wiewióreczka, Kiwona, Paula 90, DorotaAnna, Fasolka77, espoir, martusiawp, mysla.nieskalana, india lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Już po północy! <3 Tyle czekałam na ten dzień! Zaczynam III trymestr ^^

Mój mały nadal mało się rusza (nie przez ostatnie dni, ogólnie od początku ciąży jest bardzo spokojny), ale np. wczoraj w nocy obudziło mnie chrobotanie po kręgosłupie od środka, więc domyślam się, że ma plecki z przodu, a rączki i nóżki od strony moich pleców, poza tym łożysko z przodu i pewnie dlatego go tak słabo czuję.
    Poczekaj az przytyje troch maluch. Ja mam i nadprogramowe kg i lozysko z przodu a czuje go tak bardzo zr czasem prosze by już przestal. Przestawia mi brzuch w kazds str i jeszcze jak bolesnie skubany.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

Wysłany: 29 stycznia 2019, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Poczekaj az przytyje troch maluch. Ja mam i nadprogramowe kg i lozysko z przodu a czuje go tak bardzo zr czasem prosze by już przestal. Przestawia mi brzuch w kazds str i jeszcze jak bolesnie skubany.
    Dokładnie, ile razy się już denerwowalam że tak boleśnie wbija się w zebra. U mnie w rodzinie już mówią że pierwsze co to powinna porządne lanie dostać za to że tak wymeczyla mamę :)

Kasiulka90, Wiewióreczka, DorotaAnna lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    No właśnie wszyscy dookoła mnie straszą, że jeszcze będę liczyła dni do porodu, bo kopanie będzie takie bolesne :D Ale póki co pomijając moje liczne infekcje i przeziębienia, to ciąża jest dla mnie naprawdę błogosławionym, mega przyjemnym stanem <3 Przeszkadza mi trochę mocne napinanie brzucha, coraz częściej się zdarza i trzyma czasem całe dnie, ale przynajmniej wiem, że rośnie :)

Daffi, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Dokładnie, ile razy się już denerwowalam że tak boleśnie wbija się w zebra. U mnie w rodzinie już mówią że pierwsze co to powinna porządne lanie dostać za to że tak wymeczyla mamę :)
    Ja do tej pory tylko dosłownie kilka razy poczułam powyżej pępka. Cały czas lubi dół brzucha i tam się przewraca.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam na kolacje jajko gotowane na twardo z odrobiną majonezu... Mam juz pozar w gardle taka zgaga. Już chyba mam etap ze codziennie będą mnie męczyć. Napilam sie mleka zobaczymy czy jeszcze wystarczy samo mleko.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    No właśnie wszyscy dookoła mnie straszą, że jeszcze będę liczyła dni do porodu, bo kopanie będzie takie bolesne :D Ale póki co pomijając moje liczne infekcje i przeziębienia, to ciąża jest dla mnie naprawdę błogosławionym, mega przyjemnym stanem <3 Przeszkadza mi trochę mocne napinanie brzucha, coraz częściej się zdarza i trzyma czasem całe dnie, ale przynajmniej wiem, że rośnie :)
    To zazdroszcze. Ciesz sie w takim razie bo etap bolesnych kopniakow cie nie minie a chociaż może zgagi i bolu plecow unikniesz. Ja juz bym chciala byc na ostatnich nogach. Jescze zauwazylam ze prawa noga jakby lekko mi spuchla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 00:36

b2ujp2.png

• B_002 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    B_002 Basiu zobacz sobie jeszcze rozki tutaj chyba nawet porzadniej wyglądają niż na lullalove
    https://lanila.pl/103-rozki?p=2
    Dzięki za podesłanie. Zamówiłam sobie już z lullalove, tam mi się podobał bardzo taki wzorek jeden i do kompletu taki sam otulacz kupiłam.
    Kocyk miętowy bo jest śliczny :) I jeszcze jakieś cieńsze też zamówiłam. Jutro zamówię sobie do wózka rzeczy i jakieś prześcieradła do łóżeczka.
    Wiewióreczka pisałaś że masz wózek beżowo brązowy to w takim razie każdy pastelowy kolor kocyka by ci pasował do niego, niekoniecznie musi być beż.
    No i gratuluję udanej wizyty, dobrze że szyjka się trzyma mimo rozwarcia. Jesteś bardzo zdyscyplinowana i to przynosi efekty, oby tak dalej. A Szymuś już kawał chłopa!

India też bym się zestresowała na twoim miejscu. Dobrze że jednak z maleństwem wydaje się wszystko w porządku.
    Ja w te ostatnie dni remontu już się tak zaczęłam stresować trochę bo czułam bardzo słabo te ruchy i już też musiałam liczyć. Ale jednak jakieś były więc na IP się nie wybrałam. Teraz za to Zosia nadrabia i kopie mnie bez przerwy, aż mi czasem brzuch zaczyna od tego twardnieć. No ale niech kopie, przynajmniej ją czuję.

Karmelka dobrze że z tym rozejściem u ciebie nie jest tak źle. Oszczędzaj się i kontroluj sytuację a będzie dobrze.
    Mnie dziś zaczęła boleć kość łonowa, ale nie jak się ruszam czy jak leżę tylko wtedy gdy dotknę od boku po obu stronach, nawet nie na środku. Nie wiem na razie co to może być, ale wyczytałam w internecie że takie bóle się zdarzają w ciąży pod koniec bo rzeczywiście za sprawą tej relaksyny trochę się poluzowuje to spojenie. Będę obserwować oczywiście a jutro odpoczywam.
    Chociaż mnie kusisz żeby do Tesco pojechać i zobaczyć co tam mają z tych ubranek. No ale nie dam rady, jutro popołudniu Ikea więc wcześniej nie wychodzę z domu tylko sobie leżę. Odpoczynek już u mnie od dawna wskazany :) Chyba spróbuję zasnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 00:41

Wiewióreczka, Karmelllka90, martusiawp, india lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    To zazdroszcze. Ciesz sie w takim razie bo etap bolesnych kopniakow cie nie minie a chociaż może zgagi i bolu plecow unikniesz. Ja juz bym chciala byc na ostatnich nogach. Jescze zauwazylam ze prawa noga jakby lekko mi spuchla.
    No właśnie czytam ciągle o tych Waszych przypadłościach i bardzo współczuję :( Ja kilka lat męczyłam się z bólem krzyża i myślałam, że w ciąży będzie apogeum. Ba, nawet kalectwa się bałam, bo mam rozszczep kręgosłupa od urodzenia. Ale kilka lat temu pewien facet nastawił mi kręgi i uwolnił mnie od cierpienia. Odpukać od tamtej pory mam spokój. Ale też ćwiczenia i wzmacnianie mięśni dużo dają. Rozciągajcie się dziewczyny w miarę możliwości. Na youtubie są bardzo fajne filmiki z jogą dla ciężarnych. Na zajęciach z fizjoterapii babka nam mówiła, że to bardzo ważne przed porodem - ułatwia, przyspiesza i ogranicza ból.

martusiawp lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png

Wysłany: 29 stycznia 2019, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka a jak maluch jest ułożony? Jeszcze pewnie nie główka w dół więc go wysoko nie czujesz. Za chwilę się przekręci i wtedy zacznie kopać powyżej pępka :) ale też nie jest powiedziane że bolesnie, moja koleżanka mówi że jej syn ani razu jej po żebrach nie skopach, ogólnie mało ruchliwy był i bardzo delikatny :) może trafi Ci się tak przyjemny przypadek :)

Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Kasiulka a jak maluch jest ułożony? Jeszcze pewnie nie główka w dół więc go wysoko nie czujesz. Za chwilę się przekręci i wtedy zacznie kopać powyżej pępka :) ale też nie jest powiedziane że bolesnie, moja koleżanka mówi że jej syn ani razu jej po żebrach nie skopach, ogólnie mało ruchliwy był i bardzo delikatny :) może trafi Ci się tak przyjemny przypadek :)
    Poprzednie usg miałam 17 grudnia (połówkowe) i był już ułożony główką w dół. Mam nadzieję, że się nie obrócił, bo ja byłam ułożona pośladkowo i moją mamę musieli ciąć. Następne usg 19 lutego, więc zobaczę, czy nadal jest w tej pozycji.
    Tak właśnie liczę, że może to taki typ spokojnego dzieciaczka :D Może mu to zostanie też po porodzie :D A ma po kim, bo ponoć ja całe dzieciństwo byłam taka grzeczna, że prawie nikt nie zauważał, że jest dziecko w domu :D

malutka_mycha, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Poprzednie usg miałam 17 grudnia (połówkowe) i był już ułożony główką w dół. Mam nadzieję, że się nie obrócił, bo ja byłam ułożona pośladkowo i moją mamę musieli ciąć. Następne usg 19 lutego, więc zobaczę, czy nadal jest w tej pozycji.
    Tak właśnie liczę, że może to taki typ spokojnego dzieciaczka :D Może mu to zostanie też po porodzie :D A ma po kim, bo ponoć ja całe dzieciństwo byłam taka grzeczna, że prawie nikt nie zauważał, że jest dziecko w domu :D
    U mnie na połówkowych też mała była głową do dołu, nawet 5 tygodni później też nadal głową do dołu siedziała, a ostatnio na USG 3 trymestru już ułożona pośladkowo.
    Moja prowadząca uważa że nie ma jeszcze co się sugerować ułożeniem bo jeszcze dziecko ma tyle miejsca że 10 razy się obróci przed porodem. No ale fakt, że bardzo fika ostatnio to i może robi fikołki :)
    Ja też byłam głową do góry dlatego urodziłam się przez cc.

Kasiulka90, malutka_mycha lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja też byłam głową do góry dlatego urodziłam się przez cc.
    Widocznie Kasie Basie i Basie Kasie tak mają haha :D :D
    Jak Ci się śpi i żyje w nowym mieszkaniu? :) My od roku w nowym i wiem, jak to wszystko cieszy <3

Wiewióreczka, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
‹‹ 1318 1319 1320 1321 1322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ