Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie mały głową do dołu jest cały czas i ruchy czuję poniżej lub max na wysokości pępka, a powyżej pępka może kilka razy było. I właśnie się nadziwić nie mogę jak Wy czujecie, że w żebra kopie
Może dlatego, że łożysko mam wysoko na przedniej ścianie - Kasiulka, Ty też?
Basia, skoro mówisz, że pastele pasują do takiego wózka, to chyba jeszcze nie skończyłam zakupów
Tunia, dobrze, że się odezwałaśA kilogramy maluszek wyciągnie z mlekiem, tak było u mojej siostry, która rodziła 3 lata temu i była dokładnie w Twoim wieku
To był spektakularny zrzut.
Kasiulka90, B_002, martusiawp, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:U mnie mały głową do dołu jest cały czas i ruchy czuję poniżej lub max na wysokości pępka, a powyżej pępka może kilka razy było. I właśnie się nadziwić nie mogę jak Wy czujecie, że w żebra kopie
No to odczuwamy identycznie!Ale do porodu jeszcze sporo czasu, więc dużo może się zmienić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 01:04
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Kasia, nie chcę Cię niepokoić, ale to żadnej reguły nie ma - u siostry w brzuchu był mega spokój, a teraz ten sam, 3-letni już ancymonek, sieje zniszczenie, ma nieposkromione pokłady energii, a pomysły tak straszne, że nie będę przytaczać...ale wygląd ma najsłodszego aniołka i jak chcesz go opieprzyć i spojrzy, to ludzie zapominają języka w gębie
Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:U mnie łożysko z przodu i nisko.
No to odczuwamy identycznie!Ale do porodu jeszcze sporo czasu, więc dużo może się zmienić
Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Kasia, nie chcę Cię niepokoić, ale to żadnej reguły nie ma - u siostry w brzuchu był mega spokój, a teraz ten sam, 3-letni już ancymonek, sieje zniszczenie, ma nieposkromione pokłady energii, a pomysły tak straszne, że nie będę przytaczać...ale wygląd ma najsłodszego aniołka i jak chcesz go opieprzyć i spojrzy, to ludzie zapominają języka w gębie
-
Hej ho
Wy kończyła mnie wczoraj SR, dostałam takiego bólu spojenia i pleców, że nie mogłam się wieczorem podnieść z sofy. A mieliśmy na szkole masaże, bylo mega przyjemnie. Ale do i że szkoły szliśmy pieszo, bo auto u mechanika, a to jakoś 20 minut spacerem. Może mi zaszkodziło?
W każdym razie, ledwo się położyłam spać. Boli przeokropnie. Jak już zasnęłam to budziły mnie klucia z tego spojenia, masakra. No i przed 2 wstałam na siku, wstawalam z łóżka z 15 minut, nie chciałam męża budzić. I tka leżę i Was nadrabiam.
Karmelka, u ortopedy na NFZ byłaś? Ja się zastanawiam, jak się umówić najlepiej. Mam pakiet w PZU ale tam nie obowiązuje pierwszeństwo ciężarnych (chyba). Nie wiem, czy nie szukać na NFZ i się ewentualnie wyklocac o swoje prawa.
Ból jest okropny, mam takie strzały ostrych ukluc że spojenia. Do tego te plecy z lewej strony, coś jak rwa ale jednak chyba nie, bo nie leci bardzo na nogę jak w 1 trymestrze, tylko siedzi ten ból nad posladkiem, w plecach.
Jestem głodna. Ale wstać sobie nie wyobrażam teraz a nie mam sumienia budzić K. -
Kiwona wrote:Hej ho
Wy kończyła mnie wczoraj SR, dostałam takiego bólu spojenia i pleców, że nie mogłam się wieczorem podnieść z sofy. A mieliśmy na szkole masaże, bylo mega przyjemnie. Ale do i że szkoły szliśmy pieszo, bo auto u mechanika, a to jakoś 20 minut spacerem. Może mi zaszkodziło?
W każdym razie, ledwo się położyłam spać. Boli przeokropnie. Jak już zasnęłam to budziły mnie klucia z tego spojenia, masakra. No i przed 2 wstałam na siku, wstawalam z łóżka z 15 minut, nie chciałam męża budzić. I tka leżę i Was nadrabiam.
Karmelka, u ortopedy na NFZ byłaś? Ja się zastanawiam, jak się umówić najlepiej. Mam pakiet w PZU ale tam nie obowiązuje pierwszeństwo ciężarnych (chyba). Nie wiem, czy nie szukać na NFZ i się ewentualnie wyklocac o swoje prawa.
Ból jest okropny, mam takie strzały ostrych ukluc że spojenia. Do tego te plecy z lewej strony, coś jak rwa ale jednak chyba nie, bo nie leci bardzo na nogę jak w 1 trymestrze, tylko siedzi ten ból nad posladkiem, w plecach.
Jestem głodna. Ale wstać sobie nie wyobrażam teraz a nie mam sumienia budzić K.
-
Martita25 wrote:Kiwonka a gdzie chodzisz do szkoły rodzenia? Bo właśnie planowałam się zapisać, tylko nie wiem czy dobrze kojarzę że też z Trójmiasta jesteś?
Mieszkam w Bielsku-Białej
-
Wiewióreczka wrote:U mnie mały głową do dołu jest cały czas i ruchy czuję poniżej lub max na wysokości pępka, a powyżej pępka może kilka razy było. I właśnie się nadziwić nie mogę jak Wy czujecie, że w żebra kopie
Basia, skoro mówisz, że pastele pasują do takiego wózka, to chyba jeszcze nie skończyłam zakupów
Tunia, dobrze, że się odezwałaśA kilogramy maluszek wyciągnie z mlekiem, tak było u mojej siostry, która rodziła 3 lata temu i była dokładnie w Twoim wieku
To był spektakularny zrzut.
-
Kasiulka90 wrote:Widocznie Kasie Basie i Basie Kasie tak mają haha
Jak Ci się śpi i żyje w nowym mieszkaniu?My od roku w nowym i wiem, jak to wszystko cieszy
Czekam aż będzie wszystko, za jakiś miesiąc-połtora, myślę że przed porodem się wyrobimy. Na niektóre meble się czeka ale powinniśmy zdążyć zanim dziecko się pojawi.
Ogólnie to nie lubię przeprowadzek, ale ta już wydaje się ostatnia za dłuuugie lata więc cieszy tym bardziejWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 05:22
malutka_mycha, martusiawp, Kasiulka90, india lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Dzień dobry
Wczoraj pobudka o 4:00 myślałam, że to przypadek, ale dziś to samo:D chyba Bianka przygotowuje mnie do nocnego wstawanianajlepsze jjest to, że wwczoraj mimo wszystko chodziłam wyspana. Im mniej śpię tym lepiej się czuję, ciekawe jak długo
Miłego ddnia dla wszystkich!martusiawp lubi tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Basia, skoro mówisz, że pastele pasują do takiego wózka, to chyba jeszcze nie skończyłam zakupów
Ja mam właśnie szary wózek, żeby był uniwersalny dla dziewczynki i być może chłopca w przyszłości, a dodatki do niego będą teraz w kolorze brzoskwiniowymmartusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyHejka. Młody mnie właśnie obudził. Dalej jest taki nadpobudliwy. Jak byl mniejszy nie było to takie bolesne.. Teraz już tak. Mogłam iść jutro ja usg to durna przełożyła na za tydzień. Byłabym spokojniejsza, no ale zobaczymy co dziś będzie robił.
-
nick nieaktualnyKiwona myślę że po spacerze tak masz
Jak mi Lekarz kazał zbastowac, leżeć i nie latać to jest o wiele wiele lepiej. I nawet jak zaliczę lekarza i przy okazji jakieś zakupy z malzem jak wczoraj ale jest to raz na jakiś czas to już nie mam takich bóli.tylko bardzo bardzo wolno chodzę.. Jak przyćpana kaczka... -
Ja w koncu padlam ze zmeczenia nie pamietam juz co ale wiem ze same pierdoly mi sie snily i obudzil mnie mlody takimi kopniakami. Ma bardzo wzmozona aktywnosc tak z rana. Ja dzis bede zombie ledwo sie czuję że żyję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 06:03
-
Tak śledzę internety i ta dyskusja i burza.. Widzę ze Częstochowa przyjęła 2 ustawy.. Dzieci z pełnym kalendarzem szczepień beda mialy więcej punktow na dostanie sie do przedszkola a dzieci bez szczepien nie zostaną przyjęte do żłobka.
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny