X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Daffi ale te ruchy małego u Ciebie też są takie bolesne i mocne, jakby tam się z kimś bił czy coś wyrywał?
    Tak. Od kilku dni zrobily się takie intensywne i mocne. Jak mi corcia sie denerwowala ze slabo go czuje tak teraz sie smieje ze ją boksuje. A on rzeczywiscie jakby tam sam ze soba walczył.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tak. Od kilku dni zrobily się takie intensywne i mocne. Jak mi corcia sie denerwowala ze slabo go czuje tak teraz sie smieje ze ją boksuje. A on rzeczywiscie jakby tam sam ze soba walczył.
    Trochę mnie uspokoiłaś. :)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że ma to związek ze nasze maluchy to juz nie takie maluchy tylko coraz większe klopsiki a miejsca maja wciąż tyle samo i już to sie czuje. Ja mam łożysko z przodu i boje sie myśleć co bym czula gdyby bylo z tylu. Brzuch robi mega falę ale bardzo sie ciesze ze synus zdrowy daje znac.
    Zaraz urodziny i będziemy tulic i bedziemy tesknic za tymi slodkimi kopniakami. Ja jestem sentymentalna bardzo:p

A jeszcze jak czytam nasz staraczkowy az sie łezka radości w oku kręci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 06:36

martusiawp lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Myślę że ma to związek ze nasze maluchy to juz nie takie maluchy tylko coraz większe klopsiki a miejsca maja wciąż tyle samo i już to sie czuje. Ja mam łożysko z przodu i boje sie myśleć co bym czula gdyby bylo z tylu. Brzuch robi mega falę ale bardzo sie ciesze ze synus zdrowy daje znac.
    Zaraz urodziny i będziemy tulic i bedziemy tesknic za tymi slodkimi kopniakami. Ja jestem sentymentalna bardzo:p

A jeszcze jak czytam nasz staraczkowy az sie łezka radości w oku kręci :)
    Przyjmuje Twoje tłumaczenie i już nie marudzę, ale wczoraj pierwszy raz mi łzy z bolu poleciały. Marzyłam żeby skończył.
    A co do naszego wątku staraczkowego masz rację!!! To się Nam posypały dziewczynki. Super!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam problemów z "obnazaniem" się przed ginekologami albo innymi lekarzami. Ale już Wam kiedyś pisałam że moja granica wstydu jest daleko poza średnia.

Razem z mężem jesteśmy zgodni że nagość to nic wstydliwego w odpowiednich miejscach. Na przykład właśnie u lekarzy czy w saunie nawet przy seksbombach ;-)

Dzisiaj cukier 103/95. Bardzo źle spałam. W takim jakby półśnie. Ignas wojował.

Ja często czuję ruchy w okolicach ówczesnego żołądka :-D

Co do nie przyjmowania/zmniejszania punktów dzieciom bez szczepień do przedszkoli - jestem za tym i chciałabym żeby stało się to powszechne. Nawet psa nie puszczam do nieszczepionych psów więc nie chcę żeby moje dziecko było narażone na epidemie chorób zakaźnych.

Kurcze bolą mnie pachwiny, wczoraj dużo byłam na nogach, dużo się działo. Dziś za to mam zaproszenie na kawę do sąsiadki piętro wyżej więc daleko się nie wybieram nareszcie :-D

I mogę już oficjalnie powiedzieć że odstawiliśmy dupka. Brałam jeszcze co drugi dzień. A od czwartku nie bierzemy wcale. Czyli stoimy na prenatal Duo i magneb6 forte.

Miłego dnia Dziewczyny ;-)

Mama36, martusiawp, B_002, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ostatnia dziesiątka tygodni przed nami. Zaczynamy 30. Jeszcze 4-5 tygodni i będzie można się bzykać 041.gif

malutka_mycha, Fasolka77, martusiawp, mysla.nieskalana, B_002, KarmeLoVe, Lolka30, Wiewióreczka, Kasiulka90, india lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się juz po śniadanku :)
    Córka juz prawie gotowa do szkoły ,ja czekam do pomiaru i dalej spać idę :)

Daffi współczuję braku męża obok i Jego dłoni do masażu :( ja mojego wykorzystuję poza codziennym rytuałem czyli drapankiem teraz też do codziennegk masażu pleców :)

Daffi lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Jeszcze się urządzamy, ale samo to że mogę zrobić wszystko po swojemu (mąż mógłby coś też urządzić ale daje mi wolną rękę) to już jest super uczucie :) Czekam aż będzie wszystko, za jakiś miesiąc-połtora, myślę że przed porodem się wyrobimy. Na niektóre meble się czeka ale powinniśmy zdążyć zanim dziecko się pojawi.
    Ogólnie to nie lubię przeprowadzek, ale ta już wydaje się ostatnia za dłuuugie lata więc cieszy tym bardziej :)
    Ja już zaczynam nudzić do męża, że czas na przeprowadzkę. Przeprowadzalismy się już 6x. A w tym mieszkamy już 7 lat. Jak na nas to za długo. Uwielbiam przeprowadzki. Niestety nie mogę znaleźć nic fajniejszego w cenie przez nas akceptowalnej, więc chyba tutaj zagoscimy na dłuuuużej.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat przeprowadzek się przewija... czyli coś co podnosi mi cisnienie do granic możliwości...
    i o ile przeprowadzki lubię -,w Polsce przeprowadziliśmy się 6 razy a ta do Niemiec była 7 i jakoś myślałam, że na dłużej tak szukanie mieszkania tutaj i braki na rynku plus liczba chętnych na jedno miejsce-psuje mi krew...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 07:33

31ba25b915.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzisiaj wstałam w lepszym humorze. Ale na 9.00 idę do dentysty i humorek może się popsuć.
    Planuję jeszcze wybrać się do tesco, karmellka mnie skusiła.
    Życzę Wam wszystkim spokojnego dnia. :)

Fasolka77, martusiawp, mysla.nieskalana, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka77 miałaś rację pojechałam na shopping ale spożywczy ;p

Byliśmy w Tesco i kurde dziewczyny są wyprzedaże na prawdę super ceny więc jak wam brakuje wyprawki to polecam. Np 3 -pak body za nie całe 17 złoty! A Tesco ma super jakość. 3 pak pajacyków bawełnianych 20 zł.
    Z nowej kolekcji upatrzylam sobie kilka rzeczy ale mąż mi powiedział że w tym miesiącu już przegielam i jak chce McDonald's to mam wyjść z tego działu. Więc wyszłam :/ ale luty jeszcze się zaczyna w tym tygodniu więc wrócę na pewno :)
    I w macu byłam. Po godzinie cukier 122... Ciekawe jak rano. Jutro o 18:00 diabetolog

Dzisiaj zeszło mi zimno ...i wyszło nowe już kur*wa się poddaje! Morfologia wyszła na prawdę dobrą a ja mam 5 zimno w ciągu 5 tygodni :(

hahahaha, jesteś niesamowita! ja się dziś wybieram do Carrefour'a - nie wiecie czy tam są jakieś ciuszki i jak z jakością? Jutro ma wpaść do mnie znajoma to powyciągam co mam i policzymy pospisujemy i będę wiedziała co jeszcze mam z ciuszków dokupić.
    Co jadłaś w Macu? i jak cukier dzisiaj? mierzyłaś? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina zrobiłaś tego ząbka? ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No i tu niestety. Wyglądał jak mały pedofilek zza krzaka. Poważnie! I macal mnie po cipce w sensie wlozyl palca w ujście bułki i pyta tu boli? Nie kuźwa na stopie....jak mówię że spojenie ...

o fuj... chyba najlepsi są tacy neutralni :) ani za brzydccy ani za przystojni ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jest sporo ładnych rzeczy ale dla chłopców jest więcej j są ładniejsze. Oj tak

oo to super... wybiorę się w czwartek, już będę miała listę braków :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ciesz się Karmelka! Ginekolog to co innego, ale ortopeda grzebiący w pipuszce robi większe wrażenie :D

Fasolka, profesor nie za zbytnio, ale mój gin prowadzący tu na miejscu...jak zobaczyłam go pierwszy raz, to nie wiedziałam czy wejść, czy wyjść. No zwariować można. Wysoki, szczupły brunet, opalona karnacja, brązowe oczy, uśmiech jak z gazety...no jak model. Ja z tych niestresujących się wizytami, ale byłam tak spięta, że palucha nie mógł włożyć :P
    A jak przyszłam do niego w obecnej ciąży, chciał mi zrobić badanie piersi. Kopara opadła mi do ziemi...taki piękny grzebie w podwoziu i jeszcze cycki mam wystawić? Powiedziałam mu, że nigdy w życiu i piersi zbadam sobie na własną rękę u starego, grubego, łysego radiologa i dodałam, że on też powinien tak wyglądać :)

poważnie mu tak powiedziałaś? :) :) i co on na to? :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    hahahaha, jesteś niesamowita! ja się dziś wybieram do Carrefour'a - nie wiecie czy tam są jakieś ciuszki i jak z jakością? Jutro ma wpaść do mnie znajoma to powyciągam co mam i policzymy pospisujemy i będę wiedziała co jeszcze mam z ciuszków dokupić.
    Co jadłaś w Macu? i jak cukier dzisiaj? mierzyłaś? :)
    Ja tam kupuję skarpety i piżamy firmy Tex. Jestem bardzo zadowolona. Piżamy fajmie się piora, nie naciągają. Dziecięcych rzeczy nie kupowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 07:45

martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Kur##### cukier godzine po kolacji 193

co jadłaś? Aga idź po isuline....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Moja pierwsza paczka z gemini, tak skromnie by tylko do przesyłki darmowej dobić...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be246267b51f.jpg
    Tak patrzę na te paczki i myślę po co mi tyle tych różnych podkładów?
    Majtki z akuku jednorazowe - rozmiar dobry ale kompletnie przezroczyste! Za to tetra bardzo fajna!

I oto nagroda za zamówienie, gratissssyyy!!! Sypnęli!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99e6fbca6ef3.jpg

ja dziś klepnę drugi koszyk.. i też napiszę o gratisy i napiszę, że KOLEŻANKI DOSTAJĄ!!!! :) A MI NIE DAJO!!!! DEJCIE MI TEŻ! ;)

Kiwona, Sansivieria, B_002, Lolka30, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Co mogę zrobić poza myciem rąk w cieplej wodzie i masażem dloni przed pomiarem żeby nie wyciskac kropli krwi do pomiaru glukometrem??????

chyba nic... mnie leci tylko po spacerze.. jak mam ręcę w dół przez dłuższy czas..a tak to też muszę nacisnąć...
    może spróbuj pomasować palce albo połóż się i spuść rękę w dół ...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    co jadłaś? Aga idź po isuline....
    Dziś jeszcze gorzej...107/203

A co jadlam?
    Dwie kromki pełnoziarnistego chleba,masło,filet z kury,pomidorki cherry 2szt.,ogórek kiszony plus do picia herbata z cytryną

Lolka30 lubi tę wiadomość

31ba25b915.png
‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ