X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    No właśnie z tym jest problem...moze sprobuje tych "styropianowych" w sensie chrupkie? mleka jako mleka pić nie bardzo mogę i nie lubię...nie wiem czym ten chleb zastąpić...
    fuck...
    dzis ide szukać innego chleba może na start tylko jakiego
    A jak nie probody to jakikolwiek bez mąki pszennej bo to największe zło. Jak byłam na diecie o niskim Ig to kilka chlebow w Tesco było do wyboru. Może z takich któryś Ci przypasuje

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, co Wy w tym Gemini kupujecie? :D Mi poszło trochę ponad 200zł a i tak kupiłam więcej niż potrzebuję

Karollinax26, Mama36, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jezu, co Wy w tym Gemini kupujecie? :D Mi poszło trochę ponad 200zł a i tak kupiłam więcej niż potrzebuję
    Też się zaczynam zastanawiać :) może nam czegoś brakuje :D

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o Gemini to nie wydałam majątku, jakieś 300 zł. Wzięłam to, co najpotrzebniejsze, no ale np butelki kupiłam gdzieś indziej. Nie ma w moich zakupach póki co laktatora, nie wiem czy mi się przyda. Jak się przyda to dokupię, mniejszy problem. Sterylizator i podgrzewacz przywiezie M.

Wiadomo, dużo jest wydatków, w rossmanie też sporo wydałam a jeszcze chce dokupić mniejszą paczkę pieluch do szpitala.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A próbowałaś ten chleb probody? Dziewczyny go tu już wcześniej polecały i mi tez tylko on nie podnosi cukru. No nie podnosi mi jeszcze taki z biedronki 7 zbóż pakowany, ale jest ohydny... i gdzieś wyczytałam, że te małe pomidorki też mogą podnosić cukier. Ale fakt jest taki, że Ty miałaś duże przekroczenia na krzywej i może być Ci ciężko zbić samą dietą... ja to na Teoim miejscu bym udusiła ta gin

Ja miałam największe na forum przekroczenia na krzywej i udawało i się zbić samą dietą. To nie jest zasada. Trzeba o prostu wypróbować to co działa.

U mnie jeszcze ok jest chleb z Biedronki Żytni bez drożdży, ale on ma słód jęczmienny i nie dla każdego może być ok. Jest smaczny a moje cukry po nim są poniżej normy

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie nie ma Tesco ani Biedronki :) Mieszkam w DE :)

w piekarniach nie ma chleba dla cukrzyków, w sklepach tez nie..
    Przeplacam,kupuje w piekarni z razowej mąki z ziarniami i bez a i tak cuda na kiju z cukrem...

Poszukam jeszcze innego.
    Najpierw zweryfikuje chleb a potem pomidorki.

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Hej ho
    Wy kończyła mnie wczoraj SR, dostałam takiego bólu spojenia i pleców, że nie mogłam się wieczorem podnieść z sofy. A mieliśmy na szkole masaże, bylo mega przyjemnie. Ale do i że szkoły szliśmy pieszo, bo auto u mechanika, a to jakoś 20 minut spacerem. Może mi zaszkodziło?
    W każdym razie, ledwo się położyłam spać. Boli przeokropnie. Jak już zasnęłam to budziły mnie klucia z tego spojenia, masakra. No i przed 2 wstałam na siku, wstawalam z łóżka z 15 minut, nie chciałam męża budzić. I tka leżę i Was nadrabiam.
    Karmelka, u ortopedy na NFZ byłaś? Ja się zastanawiam, jak się umówić najlepiej. Mam pakiet w PZU ale tam nie obowiązuje pierwszeństwo ciężarnych (chyba). Nie wiem, czy nie szukać na NFZ i się ewentualnie wyklocac o swoje prawa.
    Ból jest okropny, mam takie strzały ostrych ukluc że spojenia. Do tego te plecy z lewej strony, coś jak rwa ale jednak chyba nie, bo nie leci bardzo na nogę jak w 1 trymestrze, tylko siedzi ten ból nad posladkiem, w plecach.
    Jestem głodna. Ale wstać sobie nie wyobrażam teraz a nie mam sumienia budzić K.

Kiwona po SR miałaś galaretkę pałaszować :) smakowała?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:

Przeplacam,kupuje w piekarni z razowej mąki z ziarniami i bez a i tak cuda na kiju z cukrem...

Poszukam jeszcze innego.
    Ja wiem, ale w innych marketach które macie też powinny być podobne półki z dziwnymi produktami. Przecież jakieś markety tam są.
    Tylko fakt, te co jadłam z niskim Ig to za dobre nie były.

f1d9680377.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:

Poszukam jeszcze innego.

Może sama upiecz? :) zawsze spróbować można. Tak jak Paula mówi trzeba próbować i szukać

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja nie mam problemów z "obnazaniem" się przed ginekologami albo innymi lekarzami. Ale już Wam kiedyś pisałam że moja granica wstydu jest daleko poza średnia.

Razem z mężem jesteśmy zgodni że nagość to nic wstydliwego w odpowiednich miejscach. Na przykład właśnie u lekarzy czy w saunie nawet przy seksbombach ;-)

Dzisiaj cukier 103/95. Bardzo źle spałam. W takim jakby półśnie. Ignas wojował.

Ja często czuję ruchy w okolicach ówczesnego żołądka :-D

Co do nie przyjmowania/zmniejszania punktów dzieciom bez szczepień do przedszkoli - jestem za tym i chciałabym żeby stało się to powszechne. Nawet psa nie puszczam do nieszczepionych psów więc nie chcę żeby moje dziecko było narażone na epidemie chorób zakaźnych.

Kurcze bolą mnie pachwiny, wczoraj dużo byłam na nogach, dużo się działo. Dziś za to mam zaproszenie na kawę do sąsiadki piętro wyżej więc daleko się nie wybieram nareszcie :-D

I mogę już oficjalnie powiedzieć że odstawiliśmy dupka. Brałam jeszcze co drugi dzień. A od czwartku nie bierzemy wcale. Czyli stoimy na prenatal Duo i magneb6 forte.

Miłego dnia Dziewczyny ;-)

Paula po insulinie? co ile masz zwiększać dawkę?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o kinesiotaping.

Czytam opinie dziewczyn i piszą, że wielu lekarzy ma problem ze zrobieniem USG i trzeba ściągać przed wizytą.
    Spotkałam się z kilkoma opiniami, że zrywanie tape'ów może nasilać skurcze.

W sumie ja miałam na plecach i ból przy ściąganiu był dotkliwy. One są na bardzo mocnym kleju.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Paula po insulinie? co ile masz zwiększać dawkę?
    Tak, po insulinie. Mam zwiększać co drugi dzień.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Dziś jeszcze gorzej...107/203

A co jadlam?
    Dwie kromki pełnoziarnistego chleba,masło,filet z kury,pomidorki cherry 2szt.,ogórek kiszony plus do picia herbata z cytryną

spróbuj pokombinować z chlebem... i pomidorki zwłaszcza cherry/ koktajlowe nie są dobre na śniadanie bo większości wywalają cukier

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Nic mi o nim nie mów lepiej ... :/ moja dentystka jeszcze na urlopie, od poniedziałku wraca i mam nadzieję, że się wcisnę. Chce zaleczyć tak, żebym za jakiś czas znów nie musiała się z nim bujać.

koniecznie! ważne, że nie boli!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:

Poszukam jeszcze innego.
    W DE to słyszałam, że oni w ogóle mają inne podejście niż u nas. Podobno ładują insulinę bez dyskusji. Pewnie dostaniesz na wizycie. I dobrze, nie będziesz się musiała tak martwić.

Raczej nie znajdziesz chleba, który będzie ok. Niemieckie pieczywo jest ogólnie gorsze od polskiego

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Widzę że temat kopniakow mój młody kopie mnie yyy wszędzie ? Ułożony jest pośladkowo przy najmniej był i w sumie to nie jest łaskawy ani delikatny w nocy buszuje i mnie budzi.

mój tez aktywny... kopie od jakiegoś czasu po lewej stronie- na dole, u góry... ale z lewej.. jest główka w dół i pleckami bliżej prawej strony.. może dlatego ociera się jakaś częścią o ścianę macicy z prawej strony pępka i czuję to kłucie... w sumie tak jakby ktoś mnie przypalał na 1 s rozżarzonym prętem... takie dziwne uczucie... wczoraj na noc i dziś rano wzięłam po 1 tabl magnezu

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Fasolka

Haha no.tak.faceci jednak inaczej widzą rzeczywistość :D ja męża do gabinetu nie biorę bo przecież on nie lubi mojego lekarza A ja tam zawsze długo siedzę A zresztą czy drzewo się do lasu ciągnie :D :D??

ja K. biorę na usg. Na takie standardowe wizyty nie ma potrzeby :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi zapytam z uporem maniaka :) A PRÓBOWAŁAŚ JUŻ TO POMELO? ;)
    Nie :) a ono ma zapobiec zgadze czy ja złagodzić? Bo ja to jak tylko czuje zgage lece do lodowki z zamkniętymi oczami i z kartonika pije mleko :p pomaga mi jeszcze ale zr ta franca sie w ogole musi pojawiac.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziś czekam na kuriera ;) wczoraj przyszły moje klapki do szpitala

Karola takie na kaczuszce i z futerkiem? różowe? ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    No właśnie z tym jest problem...moze sprobuje tych "styropianowych" w sensie chrupkie? mleka jako mleka pić nie bardzo mogę i nie lubię...nie wiem czym ten chleb zastąpić...
    fuck...
    dzis ide szukać innego chleba może na start tylko jakiego

najlepiej same ziarenka... pewnie nie ma u Was probody? w składzie szukaj takiego z mąki typ min 1850, bez karmelu, słodu...im prostszy skład tym lepszy

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1322 1323 1324 1325 1326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ