Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:Kur... zapomniałam że mi kawa rozpuszczalna winduje cukry i wypiłam pół filiżanki do śniadania. I cukier 165.
Fasolka - czy Ty też nie czujesz bólu przy wkłuciu z insuliną? Ja wręcz powiedziałabym, że nie poczułam prawie nic. Zdecydowanie gorsze są nakłucia palców
tak Paula.. gorsze jest ukłucie komarata igiełka jest taka cienka, że nie ma szans aby coś bolało
Karmellka ma dziś tego guru, dobrze pamiętam?Paula 90, Karmelllka90 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
malutka_mycha wrote:Nie wiem czy polubić czy nie
ale ile fajnych rzeczy Ci kurier przyniesie
ja kupiłam tylko to co niezbędne i stwierdziłam że kurier może być nawet na drugi dzień więc zawsze mogę szybko domówić. A cholera wie co mi się przyda.
no ja spisałam z Waszą pomocą (of cossss) listę i ją po prostu realizuję.. może na wyrost jakieś czopki czy maści ale te podstawowe rzeczy chcę mieć a nie potem w amoku szukać... zawsze mam "za płotem" aptekę więc sąsiad pewnie o 24 może pomóc w razie wFasolka77
-
nick nieaktualny
-
Blue2019 wrote:A ja znów okropny ból mam w okolicach pachwin jak gwałtownie się przwroce to ból taki że nic tylko poduszkę ugryzc:/
Tunia
Waga się nie przejmuj jak będziesz kp to moment dzieciak wyciągnie A teraz musisz jeść zdrowo.sie odżywiać żeby mieć siłę i witaminy.
Ja u dentysty byłam w sierpniu i póki co się nie wybieram bo miała. Wszystko na tip top zrobione.
Dziewczyny czy wy tez macie takie marne włosy ??? Ratunku co robić żeby tak nie lecialy
Ja też wszystko wyleczylam przed ciaza(przez przypadek, bo ciaza nieplanowana) nawet panorame mialam. Ale ja mam slabe zeby i w tamtej ciąży i podczas karmienia strasznie mi się sypały.
A moje włosy są super bojne w ciąży, a paznokcie tak mi rosna szybko ze az mnie wnerwiaja. Za to po ciazy bedzie masakra. Garsciami mi wychodzily, wlosy nie paznokcie.
-
DorotaAnna wrote:Może sama upiecz?
zawsze spróbować można. Tak jak Paula mówi trzeba próbować i szukać
zajmuje mi to około 5 min żeby przygotować mieszankę. Daję ssłonecznik, siemię lniane, dynię, migdały, trochę ootrąb oowsianych górskich, jajko, maślankę, sól i pieprz, wszystko mieszam, przekładam do foremki silikonowej, 180 stopni około 30 min, zależy jak dużo mmieszanki mi wyjdzie, czasami zwiększam odrobine czas
wiadomo nie jest to taki chleb jak jemy z piekarni, ale on naprawdę mocno syci, jedna do dwóch kromek, do tego szynka z szynkowaru, do tego sporo warzyw i śniadanie lub kolacja poezja
Fasolka77, Lolka30, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Jezu, co Wy w tym Gemini kupujecie?
Mi poszło trochę ponad 200zł a i tak kupiłam więcej niż potrzebuję
ja kupiłam tak:
ginexid, majtki jednorazowe, podkłady, pedicetamol, woda morska, sól fizjo, ocetnisept, gaziki, wit d, czopki p/ gorączkowe, termometr, ceratka pod materac, smoczki, butelki do karmienia, dermedic emolium..., wkładki żelowe, wkładki jednorazowe laktacyjne, lovela proszki, nożyczki, ręcznik kąpielowy, pieluszki tetrowe, pieluszki flanelowe, małe ściereczki tetrowe do mycia, szczotka do włosów z naturalnego włosia, podkłady do przewijania jednorazowe, aspirator do noska, pampersy, waciki płatki dla dzieci, patyczki dla dzieci, chusteczki nawilżone dla dzieci, bepanthen, linomag i kremy momme spf25 i 50
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Blue2019 wrote:Daffi
To superja wczoraj zamówiłam materac i rożek
jakie zamówiłas ??
-
Fasolka77 wrote:Tunia ciąża (teoretycznie jak się okazuje) to czas kiedy można wszystko... ale to jest jakiś mega psikus, że wszyscy mówią, że mam więcej jeść a ja po prostu nie mogę....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Daffi wrote:Nie
a ono ma zapobiec zgadze czy ja złagodzić? Bo ja to jak tylko czuje zgage lece do lodowki z zamkniętymi oczami i z kartonika pije mleko :p pomaga mi jeszcze ale zr ta franca sie w ogole musi pojawiac.
wiesz co nie wiem.. mnie rzadko zgaga męczy..może ze 3 x.. ja tylko gdzieś wyczytałam , że ponoć działa ale nie testowałamFasolka77
-
Karmelllka90 wrote:To raczej u mnie wynika z przewrażliwienia. Ale wiesz też nie ukrywam że moja ginekolog taka dokładna jest ...ona mi tak każe kładzie do glowy. Jak coś się dzieje bardzo niepokoi to do mnie śmiało jestem codziennie lub na IP. A jak tylko jej powiem coś mnie boli to już skierowanie do specjalisty. Ale też ona chce żebym miała wszystko sprawdzone przez to moje CRP
Ty też wtedy spokojniejsza jesteś.No i tak powinno być,ze jak coś niepokoi to idziemy to sprawdzić,czasem szybka reakcja może przynieść wiele dobrego.Tylko człowiek głupi i najcześciej boi się iść do lekarza,że coś mu tam wynajdzie (przynajmniej ja).Ale ciąża rządzi się swoimi prawami i to nie chodzi już tylko o nas.
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Dzięki za podesłanie. Zamówiłam sobie już z lullalove, tam mi się podobał bardzo taki wzorek jeden i do kompletu taki sam otulacz kupiłam.
Kocyk miętowy bo jest ślicznyI jeszcze jakieś cieńsze też zamówiłam. Jutro zamówię sobie do wózka rzeczy i jakieś prześcieradła do łóżeczka.
Wiewióreczka pisałaś że masz wózek beżowo brązowy to w takim razie każdy pastelowy kolor kocyka by ci pasował do niego, niekoniecznie musi być beż.
No i gratuluję udanej wizyty, dobrze że szyjka się trzyma mimo rozwarcia. Jesteś bardzo zdyscyplinowana i to przynosi efekty, oby tak dalej. A Szymuś już kawał chłopa!
India też bym się zestresowała na twoim miejscu. Dobrze że jednak z maleństwem wydaje się wszystko w porządku.
Ja w te ostatnie dni remontu już się tak zaczęłam stresować trochę bo czułam bardzo słabo te ruchy i już też musiałam liczyć. Ale jednak jakieś były więc na IP się nie wybrałam. Teraz za to Zosia nadrabia i kopie mnie bez przerwy, aż mi czasem brzuch zaczyna od tego twardnieć. No ale niech kopie, przynajmniej ją czuję.
Karmelka dobrze że z tym rozejściem u ciebie nie jest tak źle. Oszczędzaj się i kontroluj sytuację a będzie dobrze.
Mnie dziś zaczęła boleć kość łonowa, ale nie jak się ruszam czy jak leżę tylko wtedy gdy dotknę od boku po obu stronach, nawet nie na środku. Nie wiem na razie co to może być, ale wyczytałam w internecie że takie bóle się zdarzają w ciąży pod koniec bo rzeczywiście za sprawą tej relaksyny trochę się poluzowuje to spojenie. Będę obserwować oczywiście a jutro odpoczywam.
Chociaż mnie kusisz żeby do Tesco pojechać i zobaczyć co tam mają z tych ubranek. No ale nie dam rady, jutro popołudniu Ikea więc wcześniej nie wychodzę z domu tylko sobie leżę. Odpoczynek już u mnie od dawna wskazanyChyba spróbuję zasnąć.
Basiu Tesco jest całodobowo to na kapelance daleko teraz nie macie. Odpoczywaj a najwyżej męża wieczorkiem zaciągniesz np na weekendzie hihi
B_002 lubi tę wiadomość
-
Hej, a ja znow nie moglam spac. Obudzil mnie krecacy sie syn, ale potem nie moglam zasnac. Rano cukier wyzszy, 95, zastanawiam sie czy to co zjadam w ciagu dnia nie ma wplywu na to co bedzie na czczo, bo wczoraj jadlam bez jakiegos terroru, wlasnie na drugie sniadanie placki, na obiad mialam ryz, zjadlam tez warzywa na patelnie bo zabraklo dla mnie zupy, gdzie byl i ziemiak i marchew, ale zrobilam je tak by byly twardawe a nie rozwalajace sie, na podwieczorek zjadlam jogurt z owocami i orzechami, a na kolacje sledzia w occie. Nie byl domowej roboty, a e skladzie mial troche cukru. I jeszcze opryszczka mi sie zrobila, nie pierwsza w zyciu na szczescie, ale mam oslabiony organizm najwidoczniej. Jem teraz tak zdrowo, siedze na chacie i ciagle cos
Karmelka 90, co stosowalas na opryszczke? Pisalas ze masz ktorys raz. Albo ktos moze inny cos stosowal. Ja w poprzedniej ciazy stosowalam erazaban, taka masc wlasnie polecana w ciazy, ale nie byla skuteczna.