Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiwona wrote:Mi erazaban pomógł za 1 razem, za 2 i 3 już mniej, ale jednak.
Dziewczyny, bardzo Wam współczuję cukrzycy! Ja się tu nie wypowiadam, nie mam nic do powiedzenia, bo się nie znam i mam nadzieję, ze się nie poznam na tej francy. Ale przykro mi, że się z tym musicie użeraćŚciskam Was mocno :*
w sumie Kiwona to tylko na zdrowie! dieta jest ok... ja -1 kg własnie zanotowałam... byłam 5 kg na plusie ale już jest 4 kg... jem zdrowo, na insulinie cukier na czczo <90... nie chodzę głodna... w sumie jest okFasolka77
-
No właśnie,ja nie mam nic,więc pewnie dlatego tyle się tam uzbierało. Te wszystkie podkłady,majty,smoczki,butelki w razie jakby były potrzebne,maści,octenisepty...No jakbym nie chciała zredukować,to nie ma co wywalić. Trudno,czekam na wypłatę
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Myślą nieskalana ja nie kupowałam proszków, płynu do kapieli, kremu do twarzy, chusteczek nawilzanych bo to już kupiłam wcześniej. A jeszcze czeka mnie kupno termometru i na razie mam po jednej paczce pieluch rozmiar 1 i 2. Więc pewnie też wyjdzie niecałe 600. Te 1000 zł mnie trochę zdziwiło
Fasolka właśnie nie wiem czy 2 op tych mniejszych (czyli 72 sztuki) wystarcza. Chyba tak zrobię a później się najwyżej będzie na bieżąco dokupywac. Nie chcę żeby mi za dużo zostało
dokładnie.. te z rossmanna są 2-4 kg.. a jak mi Młody wyp** z wagą w kosmos?na razie wziełam z 2 firm, zeby było na start i sprawdzenie, które lepsze... potem na bieżąco K. dokupi, będzie opakowanie to będzie wiedział jakie kupić :p
malutka_mycha lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Karollinax26 wrote:Dziewczyny, a jak jest z tym ktg ? Bo ja nie wiem. U gin można to wykonać ? Kiedy trzeba ?
A KTG to chyba od któregoś tygodnia ciąży dopiero,wiem,że u mojego Doktorka jest info na drzwiach,że wykonują .
-
Karollinax26 wrote:Dziewczyny, a jak jest z tym ktg ? Bo ja nie wiem. U gin można to wykonać ? Kiedy trzeba ?
mam nadzieje ze u mnie tego nie beda praktykowac. w zdrowej ciazy podobno od 38tc, skracajace sie szyjki i inne problemy sa od 25tc lub 32tc.
zobacze na wizycie kolejnej co mi gin powie. z corka mialam jakos od 33tc raz w tyg a pozniej 2x w tyg.
tam gdzie robie prenatalne moge zrobic sobie ktg za 50zl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 10:21
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
mi to nogi tak spuchły, że w żadne klapki nie mogłam się zmieścić i w skarpetkach chodziłam po szpitalu...
a majtki kupiłam te pampersowe i te mega duże podpaski. może aż takiego strasznego połogu nie miałam, ale mi się bardziej przydały, żeby dotrzeć w tym (pampersy+podpaska) do szpitala, bo w domu odeszły mi wody, ale potem jeszcze się sączyły, a nie chciałam z mokrymi nogami iśćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 10:23
martusiawp lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Dziewczyny udało mi się zasnąć i obudziłam się o 9:30! Od godziny was nadrabiam i jeszcze leżę w łóżku. Dzisiaj mam dzień nic nierobienia.
Ale to galaretkę sobie zrobię bo tak o niej pisałyście wczorajAż jestem ciekawa.
Karollinax26, Fasolka77, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Daffi wrote:wczoraj na fejsie czytalam na grupie jak babeczka pisala ze zmienily sie jakies wytyczne i powiedzieli jej ze jak wszystko jest dobrze to dopiero w 40tc!!
mam nadzieje ze u mnie tego nie beda praktykowac. w zdrowej ciazy podobno od 38tc, skracajace sie szyjki i inne problemy sa od 25tc lub 32tc.
zobacze na wizycie kolejnej co mi gin powie. z corka mialam jakos od 33tc raz w tyg a pozniej 2x w tyg.
tam gdzie robie prenatalne moge zrobic sobie ktg za 50zl.
Właśnie u mojej gin też można wykonać za odpłatnoscią, dobra, będę na wizycie to dopytam -
espoir wrote:mi to nogi tak spuchły, że w żadne klapki nie mogłam się zmieścić i w skarpetkach chodziłam po szpitalu...
a majtki kupiłam te pampersowe i te mega duże podpaski. może aż takiego strasznego połogu nie miałam, ale mi się bardziej przydały, żeby dotrzeć w tym (pampersy+podpaska) do szpitala, bo w domu odeszły mi wody, ale potem jeszcze się sączyły, a nie chciałam z mokrymi nogami iść
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d6c71355cba.png
plus jakies klapki pod prysznic jesli dam rade do niego dojsc;p -
Karollinax26 wrote:
super! pewnie, że tak ale ja wezmę takie stare właśnie po to żeby wyrzucićDorotaAnna, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Cześć dziewczyny! Czy można się dołączyć? Podczytuję Was od jakiegoś czasu i tworzycie bardzo fajną, zgraną grupę. W końcu odważyłam się napisać
Dzisiaj mamy 29t 2d, termin na 13.04.2019r. Będzie chłopiec
Wieczorem mam wizytę u lekarza, ciekawa jestem ile maluch waży i mam nadzieję, że szyjka trzyma, bo tak jak wiele z Was twardnienia brzucha mam od 16tc
Sławna galaretka zrobiona wczoraj czeka w lodówce na drugie śniadanieespoir, malutka_mycha, Daffi, Karollinax26, Kiwona, Mama36, Natalia-tosia, Karmelllka90, mysla.nieskalana, DorotaAnna, Lolka30, MamaAga85, martusiawp, Wiewióreczka, Kasiulka90, Tunia76, Misiabella, india lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:hahahaha, jesteś niesamowita! ja się dziś wybieram do Carrefour'a - nie wiecie czy tam są jakieś ciuszki i jak z jakością? Jutro ma wpaść do mnie znajoma to powyciągam co mam i policzymy pospisujemy i będę wiedziała co jeszcze mam z ciuszków dokupić.
Co jadłaś w Macu? i jak cukier dzisiaj? mierzyłaś?Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Anete wrote:Cześć dziewczyny! Czy można się dołączyć? Podczytuję Was od jakiegoś czasu i tworzycie bardzo fajną, zgraną grupę. W końcu odważyłam się napisać
Dzisiaj mamy 29t 2d, termin na 13.04.2019r. Będzie chłopiec
Wieczorem mam wizytę u lekarza, ciekawa jestem ile maluch waży i mam nadzieję, że szyjka trzyma, bo tak jak wiele z Was twardnienia brzucha mam od 16tc
Sławna galaretka zrobiona wczoraj czeka w lodówce na drugie śniadanie
hej ANETE! zapraszamyAnete lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Daffi wrote:tez sie tego boje. zwlaszcza ze prawa stopa mi puchnie. w lidlu beda kapcioszki balerinki i planuje je sobie kupic..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d6c71355cba.png
plus jakies klapki pod prysznic jesli dam rade do niego dojsc;p
Zastanawiam się tylko czy do szpitala będzie to wygodne, bo jednak na piętę trzeba tego kapcia naciągnąć, a może być trudno ze schylaniem. Klapki chyba praktyczniejsze. Chociaż też wolę balerinki.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
espoir wrote:dajcie fotkę tej galaretki, może mi się zechce, bo ja ogólnie antygalaretkowa jestem, to jakoś nie mogę się zmusić, żeby zrobić
Na dnie banany
Przysięgam, że następnym razem podam Wam od razu numer kontatym razem Wam daruje
Kiwona, espoir, Fasolka77, B_002, DorotaAnna, martusiawp, Syska2202, Wiewióreczka, Kasiulka90, Misiabella lubią tę wiadomość
-
hmmm od tej fotki to galaretki mi się nie zachciało, a budyniu waniliowego z jakimiś truskawkami/jagodami...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 10:50
Fasolka77, mysla.nieskalana, martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧