Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Blue2019 wrote:Na becikowe jest 1922 zł na osobę czyli to mnożyć razy 4 osoby bo dizekco już zaliczasz i wiesz jakie masz dochody to sobie zweryfikujesz
a jak żyję w związku partnerskim? to moją wypłatę muszę podzielić tylko na mnie i dziecko?Fasolka77
-
valetta94 wrote:To jest chyba kosiniakowe, 1000 zł przez rok dla studentek i niepracujących, nie zależne od dochodu męża np.
taaa a jak ktoś zapierdala to chuja dostanie.. wkurzyłam się... pracujesz normalnie i guzik Ci się należy a każda patologia 500+ i zasiłki i kosiniakowe i chuj wie co jeszcze... sorrymalutka_mycha, Tunia76, Kiwona, Paula 90, valetta94, Sansivieria lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:a jak żyję w związku partnerskim? to moją wypłatę muszę podzielić tylko na mnie i dziecko?
Po narodzeniu dziecka partner bedzie musiał uznać dziecko w usc , można oszczędzić roboty i zrobić to również przed porodem. W akcie urodzenia będzie widniał jako ojciec tym samym jego dochody również będą brane pod uwagę do wyliczenia progu dochodowego przy świadczeniach (nie ważne że nie macie slubu) i dzielona na was 3. Jedynym wyjątkiem jest sytuacja kiedy masz zasadzone alimenty na dziecko wtedy partner nie jest brany pod uwagęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 19:13
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Jak słyszę o górnika h to wyjątkowo mnie to zawsze porusza. Mój tata był Górnikiem, teraz już na szczęście na emeryturze. Ale tyle stresu ile moja mama przeżyła to nikomu nie zazdroszcze. Ciężki kawałek chleba. Cieszę się że mój mąż nigdy w tym kierunku nie chciał iść.
ja wczoraj też pisałam że obawiałem się przez chwilę bo mała się nie ruszała - dziś od rana prawie non stop, bez większej przerwy. Nie wiem co te dziecie tam wyprawia. -
Wiewióreczka wrote:Fasolka, uwielbiam panterki i inne zebry
Termometry łatwo można wyszukać po opiniach na ceneo. Miałam upatrzony taki co miał chyba 600 opinii na 5, ludzie pisali, że różnica między nim a rtęciowym to max 0,1 stopnia. Niestety nie zamówiłam, bo teściowa jakiś inny kupiła...pewnie będzie niezbyt dobry, bo bardzo trudno kupić miarodajny. Siostra kupiła dla malucha za ponad 100 zł i raz pokazuje 37 stopni, raz 38...
ja mało sukienkowa jestem ale za 39 zł???poza tym ciaża to jedyny czas, że można na legalu świecić brzuchem więc wzięłam
martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
Fasolka77 wrote:ja mało sukienkowa jestem ale za 39 zł???
poza tym ciaża to jedyny czas, że można na legalu świecić brzuchem więc wzięłam
Fasolka77, martusiawp, Misiabella, espoir, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Jejku, współczuję
To Ty Kochana pochodzisz z Dolnego Śląska, tylko wylądowałaś "kawałek" dalej?
Wszyscy wydobyci górnicy są w dobrym stanie, został tylko jeden pod ziemią. Oby też był cały i zdrowy. Tak pochodzę z Legnicy a na studia wyjechałam do Gdyni i już zostałam w TrójmieściePaula 90, Fasolka77, martusiawp, Wiewióreczka, india lubią tę wiadomość
-
My już po wizycie. Wszystko ok, mały waży 1440g, szyjka bez zmian ok. 4cm
A to mój Henio:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14df6b6d102e.jpgmalutka_mycha, Tunia76, Paula 90, Karollinax26, mysla.nieskalana, Fasolka77, Kiwona, valetta94, martusiawp, AniaKJ, Lolka30, Daffi, Misiabella, Wiewióreczka, espoir, stresant, Kasionek, Natalia-tosia, Kasiulka90, DorotaAnna, Sansivieria, Iduna, B_002, india lubią tę wiadomość
-
Blue2019 wrote:Po narodzeniu dziecka partner bedzie musiał uznać dziecko w usc , można oszczędzić roboty i zrobić to również przed porodem. W akcie urodzenia będzie widniał jako ojciec tym samym jego dochody również będą brane pod uwagę do wyliczenia progu dochodowego przy świadczeniach (nie ważne że nie macie slubu) i dzielona na was 3. Jedynym wyjątkiem jest sytuacja kiedy masz zasadzone alimenty na dziecko wtedy partner nie jest brany pod uwagę
dzięki Blueojcostwo już mamy potwierdzone w USC
Ta kwota o której pisałaś jest w brutcie czy netcie?
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:a na Helu polecam Fulinowo
, do plaży 1 minuta
Ooo super miejscówka, akurat chcieliśmy na majówkę wyskoczyć na Hel bo mamy blisko. A 5 maja pierwsza rocznica ślubu i to we trójeczkęChyba będę rezerwować.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Blue2019 wrote:Fasolka
Jak pracujesz to otrzymasz macierzyński , i jeśli nie przekroczysz dochodów to właśnie becikowe i które pytałaś, 500 plus to wiadomo dochód 840 zł na osobę nie może przekraczać A rodzinne 674 zł
nie łapię się nijak do niczego
Blue Ty pracujesz w ZUS?Fasolka77
-
Fasolka, ja już może tak emocjonalnie nie podchodzę do tego, ale też mnie szlag trafia na te wszystkie zapomogi. Ja byłam samotna matka, naprawdę ledwo nas utrzymywałam. Pamiętam, że żeby kupić synowi porządny nebulizator, przez miesiąc nie gotowalam sobie obiadów. Syn jadal w przedszkolu, potem tylko dbałam żeby miał co jeść a ja się trzymałam o śniadaniu w pracy i tyle. Ale żaden zasiłek mi się nie należał, 500 + też nie bo dochody przekroczone. A wynajem mieszkania, a opłaty, przedszkole, utrzymanie samochodu, żeby logistycznie ogarnąć pracę i przedszkole... Żałosne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 19:24
-
Anete wrote:My już po wizycie. Wszystko ok, mały waży 1440g, szyjka bez zmian ok. 4cm
A to mój Henio:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14df6b6d102e.jpg
na kiedy masz termin?
ja jestem cały czas w szoku, że tak wyraźnie te dzidzie widać na tych usg 3D- miodzio!Fasolka77