X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Dziewczyny jakie w końcu kupujecie termometry bezdotykowe. ? Myślałam o firmie microlife. Ma ktoś jakieś doświadczenie z tą firmą?

Termometr AP 3116 BabyTemp Sanity, bezdotykowy

martusiawp lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z rehab i zakupów... kupiłam sobie szlafroczek i sukienkę a'la "panterka" do sesji brzuszkowej :)

valetta94, Wiewióreczka, martusiawp, Misiabella, india lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    dzieci są różne, ja to bym i tak nie skorzystała, bo Bartek w tym wieku to się darł przez kolki przez kilka godzin dziennie, więc prócz normalnego poddenerwowania czułabym jeszcze inne - że słyszą to wszyscy w ośrodku/hotelu.
    a Maćko w tym okresie wisiał na cycku całymi dniami...
    do tego jakoś w 5-6 tyg. jest chyba pierwszy skok rozwojowy i często dzieciaki wiszą na rękach lub zmieniają się w jęczybułę.

ach cudowny czas przed nami :D

Espoir jak zawsze do usług :) ja mam 11.05 i 20.06 wesela... już czuję jak jadę.... acha...

espoir lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Dlatego właśnie bardziej się rozglądam za osobnymi domkami niż za hotelem, bo nie chcę innym popsuć wyjazdu :D
    Masz rację dzieci są różne i nie da się przewidzieć co będzie...

Anete ta Łosia Chata jest w lesie- spokojnie może sie dziecko drzeć ile wlezie i nikomu nie będzie przeszkadzać :)

Anete, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, jestem z Głogowa, 15 km od Polkowic. Czuć było w Zielonej, Jeleniej, Wrocławiu...słyszałam jak u sąsiadów talerze się tłukły.

Veletta, mam nadzieję, że akurat dziś tam nie jechał brat...na ten moment z 9 górnikami nie ma żadnego kontaktu. Pod kopalnią płacz i lament żon, stoją helikoptery, pogotowia, karawany...

Ja sama pracuję w KGHM i pod ziemią miałam okazję kilka razy być...i powiem Wam dziewczyny, że wolę, żeby mój mąż zarabiał 5 razy mniej, ale żebym nie musiała przeżywać teraz tego, co rodziny górników.
    Tam na dole jest piekło. Czarno, mokro, "sufit" nad samą głową, często trzeba się schylać, by przejść, tylko gdzieniegdzie jest światło, ludzie pracują w samotności a nie w ekipach - często po kilka km od siebie, temperatura 40 stopni, ale powietrze tak mokre, że jak się zaciągnie do płuc, to pali jak ogień...

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • espoir Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Espoir jak zawsze do usług :) ja mam 11.05 i 20.06 wesela... już czuję jak jadę.... acha...
    ej może tylko ja mam szczęście do drących się dzieci :P nie trać nadziei Mamuśka! :)

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Daffi, jestem z Głogowa, 15 km od Polkowic. Czuć było w Zielonej, Jeleniej, Wrocławiu...słyszałam jak u sąsiadów talerze się tłukły.

Veletta, mam nadzieję, że akurat dziś tam nie jechał brat...na ten moment z 9 górnikami nie ma żadnego kontaktu. Pod kopalnią płacz i lament żon, stoją helikoptery, pogotowia, karawany...

Ja sama pracuję w KGHM i pod ziemią miałam okazję kilka razy być...i powiem Wam dziewczyny, że wolę, żeby mój mąż zarabiał 5 razy mniej, ale żebym nie musiała przeżywać teraz tego, co rodziny górników.
    Tam na dole jest piekło. Czarno, mokro, "sufit" nad samą głową, często trzeba się schylać, by przejść, tylko gdzieniegdzie jest światło, ludzie pracują w samotności a nie w ekipach - często po kilka km od siebie, temperatura 40 stopni, ale powietrze tak mokre, że jak się zaciągnie do płuc, to pali jak ogień...

Oj tak to prawda co mówisz, sama byłam tam na wycieczce, które były kiedyś organizowane dla rodzin. Mój tata też jest górnikiem, zawsze był stres jak się spózniał z pracy, raz wrócił niespodziewanie w środku nocy cały zabandażowany. Na szczęście już jest na emeryturze. A teraz brat poszedł w jego ślady..Bratowa też w ciąży ma termin na połowę kwietnia, współczuję jej bo pewnie siedzi cała w nerwach teraz :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 18:21

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, uwielbiam panterki i inne zebry :)

Termometry łatwo można wyszukać po opiniach na ceneo. Miałam upatrzony taki co miał chyba 600 opinii na 5, ludzie pisali, że różnica między nim a rtęciowym to max 0,1 stopnia. Niestety nie zamówiłam, bo teściowa jakiś inny kupiła...pewnie będzie niezbyt dobry, bo bardzo trudno kupić miarodajny. Siostra kupiła dla malucha za ponad 100 zł i raz pokazuje 37 stopni, raz 38...

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    My z mężem planujemy jechać nad polskie może w sezonie właśnie lipiec-sierpień a w czasie listopad - styczeń lecieć za granicę.
    Szczerze nie byłam na polskim morzem, chciałabym w piękne miejsce ale z dzieckiem nie turystyczne i mamy psa więc gdzies gdzie plaże są nie strzeżone żeby każdy członek rodziny skorzystał :)

a nam morzem polecam "Dom w Trawach" :) nie jest blisko do plaży ale z dzieckiem i tak autem trzeba podjechać.. piękne tereny, wieś Kluki- skansen do zwiedzania i Słowiński Park Narodowy

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Oj tak to prawda co mówisz, sama byłam tam na wycieczce, które były kiedyś organizowane dla rodzin. Mój tata też jest górnikiem, zawsze był stres jak się spózniał z pracy, raz wrócił niespodziewanie w środku nocy cały zabandażowany. Na szczęście już jest na emeryturze. A teraz brat poszedł w jego ślady..Bratowa też w ciąży ma termin na połowę kwietnia, współczuję jej bo pewnie siedzi cała w nerwach teraz :(
    Jejku, współczuję :( To Ty Kochana pochodzisz z Dolnego Śląska, tylko wylądowałaś "kawałek" dalej?:)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    moze na Hel? tam plaze dookola :) ja bylam tylko przejazdem nigdy na urlopie, Hel jest piekny ale wszedzie daleko :)z drugiej strony dlugi spacer z wozkiem i psem czemu nie.....kuzynka byla i chwalila.......mam namiar na fajny osrodek ale pol godziny do plazy dla nas za daleko...ja musze mieszkac na wydmie zebym sie wysikac w domku mogla :)i z wlasnym kubkiem z kawa na plaze przyszla :)

a na Helu polecam Fulinowo :) , do plaży 1 minuta :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam.twrmometr Microlife nc100 i sprawdza się super działa i mierzy bez zarzutów ;)

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do noclegów w Łebie to poleca "dworek Łeba" sprawdzony adres tam jeździmy są dwa duże domki Ala dworek ogrodzone parking plac zabaw dla.dzieci super ogółem ;)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa zapomniałam Wam powiedzieć... dzis na rehab... nowy rehabilitant .. ja leżę na kozetce, najpierw TENSY, potem masaż... koleś do mnie, żebym się na płasko położyła a ja do niego, ze nie mogę bo nie mogę oddychać całkiem na płasko... (miałam podniesiony zagłówek), potem mi mówi, że w takim razie na brzuchu mam się położyć.. ja mu mówię, że nie ma takiej opcji bo przecież jestem w ciąży a koleś w szoku... pytam czy nie widać a on,że nie zauważył... KURTYNA...

mysla.nieskalana, malutka_mycha, martusiawp, Lolka30, Daffi lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    My owulację mieliśmy w domu ale już byłam na urlopie 2 dni później lecieliśmy na kręte tam poprawiliśmy :) i tam już zauważyła że coś się dzieje dzień po powrocie zrobiłam test :) jeszcze przed terminem miesiączki :)

my też w domu :) pomiędzy jednym wkurwem na nową pracę a drugim.. po tygodniu też już czułam, że coś się dzieje :) a jak po 2 zrobiłam test i zauważyłam drugą bladą kreskę to tańczyłam po pokoju i pracy pokazywałam "fuck'i" ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a na Helu polecam Fulinowo :) , do plaży 1 minuta :)

Fajne to Fulinowo :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie ma szans abym was nadrobiła... ;) po wczorajszym stresie na IP mialam dosyc i juz do konca dnia bylam bez energii. W nocy co chwile sie budziłam i mialam szpitalne koszmary.
    Dzis od popoludnia mała znowu jest soba i daje o sobie znać <3 <3 <3 z moim ginem jestem umówiona na przyspieszona wizyte we czw.

Dziś w koncu kupiliśmy auto ;) jeszcze tylko urzadze do konca pokoik i mogę rodzić :)

mysla.nieskalana, Kiwona, Fasolka77, martusiawp, AniaKJ, Kasiulka90, Daffi lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, takie tragedie dzieją się na świecie ...

Valetta, wierzę że wszystko będzie dobrze. Nie potrafię postawić się w sytuacji rodzin :(

valetta94 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indie

A jak dziś się czujesz ???

Dziewczyny wybaczcie mi ale kupiłam fuj carbonare z fixa i zaraz ja zrobię i pozre na kolację no nie mogę taka chęć mnie naszła haha

P.s co za furę kupiloscie pochwal się :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 18:53

mysla.nieskalana, martusiawp, india lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    My zaszlismy po 1,5 roku staram, w 1 cyklu po poronieniu. Mieliśmy czekać, ale pojechaliśmy na weekend do Murzasichle np i nas poniosło :P Zgadzam się, że seks zaplanowany to gwóźdź do trumny libido. Dobrze, że to już za nami. Ale teraz też posucha, najpierw zakaz a teraz mój K w ogóle nie wykazuje ochoty i twierdzi, że to teraz taki mało "seksowy" czas. No cóż.

u nas tak samo... K. się boi, ja się boję.. ostatni sex był w cyklu z owu w którym zaskoczyło :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1336 1337 1338 1339 1340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ