Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tunia76 wrote:Ja to mam wrażenie, że te wody to tylko tak filmach odchodzą. Bach i kałuża w butach.
niestety u mnie to jak puściło, to końca nie było
a propos filmów, to zawsze mnie dziwiło oglądając "Przyjaciół", że tam w ciąży z trojaczkami do samego końca aktywni, poród naturalny, itp.💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Anete wrote:Dobrze kojarzę, że jesteś z Gdańska? Jeśli tak to gdzie zamierzasz rodzić?
Hejka, ja też z GdańskaPlanuję na Zaspie a Ty? Juz obczaiłam ich lekarzy na znanylekarz i mają superowe opinie w szczególności ordynator, same na 5 gwiazdek
-
nick nieaktualny
-
Blue2019 wrote:Na becikowe jest 1922 zł na osobę czyli to mnożyć razy 4 osoby bo dizekco już zaliczasz i wiesz jakie masz dochody to sobie zweryfikujesz
-
malutka_mycha wrote:Ale podobno jest jakiś 1000 na początek, to do tego też jest dochód ważny?
-
valetta94 wrote:Hejka, ja też z Gdańska
Planuję na Zaspie a Ty? Juz obczaiłam ich lekarzy na znanylekarz i mają superowe opinie w szczególności ordynator, same na 5 gwiazdek
Hejja też na zaspie. Lekarzy nie znam, poza jedną, która mnie przyjmowała na ip i była super. Z położną z zaspy mam zajęcia na sr i też jest bardzo fajna. Widzę, że masz szybciej termin to zdasz relację
valetta94 lubi tę wiadomość
-
espoir wrote:oj chciałabym
niestety u mnie to jak puściło, to końca nie było
a propos filmów, to zawsze mnie dziwiło oglądając "Przyjaciół", że tam w ciąży z trojaczkami do samego końca aktywni, poród naturalny, itp. -
Paula 90 wrote:O właśnie
mieliśmy jechać ale nie było miejsc w ogóle nigdzie w zeszłym roku. Dopiero w Łebie trafiliśmy na nocleg.
Mówisz że spoko te plaże?Luz,pusto,pojedyncze osoby,w szczycie sezonu odstępy między plażowiczami są po paredziesiąt metrów.Ja uwielbiam tam być.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 16:42
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
Anete wrote:Hej
ja też na zaspie. Lekarzy nie znam, poza jedną, która mnie przyjmowała na ip i była super. Z położną z zaspy mam zajęcia na sr i też jest bardzo fajna. Widzę, że masz szybciej termin to zdasz relację
Oczywiście, mam tylko nadzieję że nie odeślą bo w tych naszych szpitalach trójmiejskich tak lubią.. Koleżanki nigdzie nie przyjęli i jechała do Ustki rodzić. Była po terminie i miała skierowanie.. -
nick nieaktualnyDafii
To drugie becikowe jest dla.rodzin z niskim.dochodem (też jednorazowe) z tym że żeby je otrzymać musisz mieć przyznane świadczenie rodzinne bo to składasz na jednym wniosku. Ale.podejrzewam że mało kto się łapie na takie zapomogikryterium dochodowe na ridiznne jest 674 zl na czlonka rodizny ale z perspektywwy przepisów tak to wyglada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 16:48
Daffi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvaletta94 wrote:To jest chyba kosiniakowe, 1000 zł przez rok dla studentek i niepracujących, nie zależne od dochodu męża np.
Kosiniakowe to co innego jak becikowe. Kosiniakowe otrzyma niepracujaca mama którą nie uzyskuje dochodów z tytułu umowy o pracę bądź dg. I wtedy będzie dostawać 1000 zł przez 12 miesięcy. A becikowe to ejst JEDNORAZOWA zapomoga z tytułu urodzenia się dziecka objęta progiem dochodowym 1922 zł na jednego członka rodziny.valetta94 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:A te dochody liczymy z ostatnich miesięcy czy to co na umowie mamy czy jak?
Zależy do jakiego swiadczenia, ale ogółem do mopsu nie dostarczasz.dokumentow finansowych bo oni w danym roku rozliczeniowym ustalają rok na podstawie którego biorą pod uwagę dochody i mają kompatybilny system z urzędem skarbowym i pobierają sobie pit i na jego podstawie wyliczają świadczenia co komu się należyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 16:56
-
Z tego co czytałam w internecie to np. Do becikowego będą brane nasze dochody z 2017 r! Bo oni jakoś to dziwnie liczą... a gdzie w ogóle składa się o becikowe?
Tutaj link gdzie to wyczytałam
https://www.infor.pl/prawo/dziecko-i-prawo/becikowe/2703401,Becikowe-2019-uprawnieni-kryteria-wniosek.html
A ma któraś z Was ubezpieczenie takie dodatkowe? Ja i mąż mamy w PZU i właśnie stamtąd nam kaska wpłynie za urodzenie bejbisiaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 17:10
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Ale to gdzie trzeba złożyć jakieś papiery żeby ewentualnie te becikowe dostać?
W zależności czy mieszkasz w mieście czy na wsi. Miasto-mops , gmina,- gops, wniosek odbierasz w placówce i składasz po urodzeniu dziecka bo PESEL wpisujesz , w niektórych miastach można też złożyć on line ale nie wszędziemalutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Blue2019 wrote:Lo matko bosko A co ty tam kupiłaś hehe
CLEANIC Kindii, Pure (dawniej Baby Sensitive), patyczki higieniczne dla niemowląt
Disnemar Baby (Disnemar), woda morska w aerozolu do nosa dla dzieci
WaterWipes, chusteczki nasączane wodą, 4x60 sztuk
HIPP BabySanft, chusteczki pielęgnacyjne ultra sensitiv, 4x52 sztuki
KATAREK Plus, aspirator do nosa, od urodzenia
HIPP BabySanft, żel do mycia ciała i włosów, od urodzenia, 400ml
HIPP BabySanft, mleczko pielęgnacyjne dla niemowląt, od urodzenia, 350ml
Alantan Plus Altek, zasypka, 50g
UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
OILLAN Baby, krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała, od urodzenia, 75ml
Linomag 200mg/g, maść, 100g
AKUKU, podkłady higieniczne jednorazowe, 40x60cm, 30 sztuk
Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk
Bepanthen Baby, maść ochronna, od urodzenia, 100g
Kompresy MEDICOMP, jałowe 5cmx5cm, 50 sztuk
OCTENISEPT (0,10g+2g)/100g, płyn, 50ml
HIPP BabySanft, Sensitive, oliwka pielęgnacyjna dla niemowląt, od urodzenia, 200ml
BENTLEY Organic, spray dezynfekujący do zabawek, 500ml
BABYCAP, spray na ciemieniuchę, od urodzenia, 30ml
Maść majerankowa, 10g
Podpaski BELLA Nova, Maxi, 10 sztuk
IAMED, Herbatka laktacyjna, Bocianek, 25 saszetek
Termometr AP 3116 BabyTemp Sanity, bezdotykowy
BOCIOLAND, nieprzemakalny podkład, ochraniacz na materac 60x120 z gumką
Maltan, maść do pielęgnacji brodawek sutkowych, 40ml
CANPOL, ceratka higieniczna, 1 sztuka
ZIAJA Mamma Mia, ginekologiczny płyn do higieny intymnej, 300ml
Wkładki laktacyjne, BELLA MAMMA z przylepcem, 60 sztuk
Tantum Rosa, 10 saszetek
Bioaron Witamina D, 400j.m., 30 kapsułek twist-off
PAMPERS Premium Care, pieluchy rozmiar 2, Mini, 3-6kg, 22 sztuki
PAMPERS Premium Care, pieluchy rozmiar 3, Midi, 5-9kg, 204 sztuk
CLEANIC Kindii, Pure (dawniej Baby Sensitive), płatki kosmetyczne dla niemowląt
CLEANIC Kindii, Pure, chusteczki nawilżane dla noworodków i niemowląt, 6x60 sztuk
DZIDZIUŚ, żel do mycia butelek, 500ml
AKUKU, podkład ceratkowy na materac, średni 90x120cm, 1 sztuka
Majtki poporodowe, wielorazowe, BELLA MAMMA, M/L, 2 sztuki
AKUKU, majtki sanitarne, poporododowe, jednorazowe, rozmiar 40, 6 sztuk
AKUKU, majtki sanitarne, poporododowe, jednorazowe, rozmiar 38, 6 sztuk
HIPP 1 Combiotik HA, mleko początkowe, od urodzenia, 500g
D-Vitum, witamina D
Podkłady higieniczne, SENI SOFT SUPER, 90cmx60cm, 5 sztuk
Windi Kateter rektalny dla niemowląt, 10 sztuk
AKUKU, podkłady higieniczne jednorazowe, 40x60cm, 30 sztuk
Femibion Natal 2 Plus, 30 tabletek powlekanych + 30 kapsułek
D-Vitum, witamina D dla niemowląt 400j.m. aerozol
CANPOL, gruszka do nosa z miękką końcówką
Ginexid, pianka oczyszczająca, 150ml
Czopki glicerolowe Avena 2g, 10 sztuk
Pedicetamol 100mg/ml, roztwór doustny, dla dzieci i niemowląt od urodzenia, 30ml
Tommee Tippee, nożyczki niemowlęce
BABY ONO, cążki do paznokci z uchwytem
Podpaski NATURELLA Ultra Normal, zielona herbata, 20 sztuk
Podpaski BELLA Perfecta Ultra, ROSE, deo fresh, 20 sztuk
Podpaski BELLA Herbs, z kwiatem lipy, 20 sztuk
Podpaski BELLA Herbs, z werbeną, 20 sztuk
BABY ONO, pojemnik do przechowywania pokarmu
ZIAJA Intima, płyn do higieny intymnej, macierzanka, 500ml
ZIAJA Intima, płyn do higieny intymnej, szałwia lekarska, 500ml
NIVEA, żel pod prysznic, hawaii flower & oil, 250ml
HIMALAYA Dental Cream, pasta do zębów z naturalnym fluorem
ORAL-B, szczoteczka do zębów
DERMEDIC Tolerans Sensitive, emulsja micelarna fizjologiczna do skóry nadwrażliwej, 200ml
ZIAJA Intima, płyn do higieny intymnej, konwalia
BABY ONO, woreczki na zużyte pieluchy, 100 sztuk
BOCIOLAND, nieprzemakalny podkład, ochraniacz na materac 40x90 z gumką, 1 sztuka
Także ja niezłe zapasy zrobiłam, niektóre rzeczy x2 lub x3 zamawiałam. Do tego rzeczy do szpitala jak pasta, żel, szczoteczki itp. i się uzbierała niezła sumka.india lubi tę wiadomość